Интернет Дизајн

Најлоши грешки во веб-дизајн: 10 примери на лоши веб-страници

 • Интернет Дизајн
 • Ажурирано април 16, 2020
 • Од Лори Соорд
Без разлика дали сте поминале курсеви во колеџот за локална заедница, со години создавате веб-страници или како аматерско учење продолжувате, има некои работи што секој веб-дизајнер треба да ги избегнува ако сака…

Најдобри лични веб-страници што некогаш сум ги видел (и како да креирам свои)

 • Интернет Дизајн
 • Ажурирано април 08, 2020
 • Од Џери Лоу
Тие велат дека душата на странецот е неразбирлива, но не можеме целосно да се согласиме со изјавата. Најчесто ние едноставно не сакаме да забележиме очигледно, преправајќи се дека тоа е премногу лична работа или некои ...

Како да креирате врска со лизгање на сликата во обичен CSS

 • Интернет Дизајн
 • Ажурирано февруари 27, 2020
 • Од Џери Лоу
* Забелешки за ажурирање: Овој пост за прв пат беше објавен во октомври 2009 година. Некои од техниките што ги споменав можеби се застарени. Ве молиме, повикајте се на овој водич за најновата техника за создавање веб-страница. Што е лебди? Дефи ...

Како да направите убави графики и infographics за своите сајтови?

 • Избрани статии
 • Ажурирано февруари 27, 2020
 • Од Џери Лоу
Ако Интернетот е една работа, таа е визуелна. Луѓето сакаат брзи, лесно достапни информации и инфографики, обезбедуваат само тој вид на визуелизација на податоци. Дури и комплексните податоци се полесни за разбирање ...

Преглед: 23 Најдобра плоча икона пакети во 2013

 • Интернет Дизајн
 • Ажуриран мај 08, 2019
 • Од Џери Лоу
Јас сум голем fanубител на минималистички дизајни; и без сомнение, сакам икони со рамен дизајн. Со 2014 само неколку недели, мислев дека би било кул да се кандидира запис и да се покажат некои од најдобрите, бесплатни…

Зошто Вашата страница на 404 е важна и како да ја направите брилијантна, наместо да биде здодевна

 • Интернет Дизајн
 • Ажуриран мај 08, 2019
 • Од Лори Соорд
Во одреден момент од животот на вашата веб-страница, посетителот ќе се појави на грешка на 404. Можеби посетителот додава чудно продолжување до крајот на веб-адресата, или можеби обележа ...

37 Елементи на ангажман на корисници - UX, конверзии, лојалност

 • Интернет Дизајн
 • Ажуриран мај 07, 2019
 • Од Луана Спинетти
Корисниците сакаат да се вратат на своите омилени веб-страници. Често. Тие особено ги сакаат кога чувствуваат врска со дизајнот, заедницата и сопственикот. Во мојот 11 години искуство како веб-дизајнер ...

WordPress наспроти DIY градители на вебсајт: кој треба да го користите?

 • Интернет Дизајн
 • Ажурирано март 01, 2019
 • Од страна на WHSR гостин
Градење на веб-страница е напорна работа, но тоа не мора да биде скапо. Вие веќе не треба да платите цврст десетици илјади долари за да го развиете нивниот сопствен код, а потоа да ги платите илјадници други ...

Студија на случај за успешен повик до акции и што можете да научите за сопствената веб-страница

 • Интернет Дизајн
 • Ажуриран октомври 25, 2018
 • Од Лори Соорд
Ако вашата деловна активност е на Интернет дури и за кратко време, најверојатно сте слушнале за повик до активности (CTA) и што можат да сторат за да ја подобрат вашата стапка на конверзија на вашата веб-страница. Ние покривме…

Збирка на 10 Неверојатна и забавна 404 Грешка Страници Дизајн

 • Интернет Дизајн
 • Ажурирано Ноември 20, 2017
 • Од страна на WHSR гостин
Еден од најважните аспекти, кој често се занемаруваат од страна на веб дизајнерите, е правилното ракување со страната за грешка на 404. Можеме да видиме дека кога посетителите ќе стигнат на оваа страница, тие ги избришаа ко ...
Примери за анимација на CSS 3: Копирање на кола

Како да се направи добра употреба на CSS3 анимации: Почетен курс, примерочни кодови и примери

 • Интернет Дизајн
 • Ажурирано август 28, 2013
 • Од Рочестер Оливеира
Кога ги користиме JS и jQuery, имаме целосна контрола над анимациите и можеме да создадеме некои неверојатни ефекти, но цената е доста висока. Време за обработка, компатибилност на прелистувачот (мобилни уреди, ...