интервјуа

Како Хостингер ја подигна својата компанија на 29 милион корисници во последната деценија

 • интервјуа
 • Ажуриран јуни 30, 2020
 • Од Лори Соорд
Кога еден претприемач има идеја да започне компанија од ништо, тие обично сонуваат дека тоа еден ден ќе прерасне во нешто неверојатно, но никој не знае сигурно. Се проценува дека 96% од бизнисот ...

Како Exabytes стана Веб Хостинг Powerhouse во Југоисточна Азија

 • интервјуа
 • Ажуриран јуни 29, 2020
 • Од Azreen Azmi
Се врати во 2001 кога Чан Ки Сиак, извршен директор и основач на Exabytes (www.exabytes.com) ја имаа визијата да станат најдобра веб-страница и e-commerce хостинг решенија за регионот на Југоисточна Азија. Од т ...

ScalaHosting: Преземање на сигурност на ново ниво

 • интервјуа
 • Ажуриран јуни 21, 2020
 • Од Лори Соорд
Ако има нешто што сакате во хостинг компанија, тоа е сигурност. ScalaHosting направи вистинска обврска да обезбеди нивните сервери да останат и да работат. Тие извршуваат стрес-тестови на секој сервер 72…

Како Керол Тијс прави живот од нејзиниот блог за слободен хонорар

 • интервјуа
 • Ажуриран јуни 20, 2020
 • Од Агота Бијалобски
Керол Тијс го започна својот блог, Направи жив пишување, во 2008. Потребни се неколку години за да го добие својот блог од земјата, но од страна на 2011, таа веќе се повлече со шест-фиксен приход ... Со подршка на 2,000 ...

Преземање креативност над платното со Кава

 • интервјуа
 • Ажуриран јуни 16, 2020
 • Од Azreen Azmi
Дизајнирањето е вештина која не е во вештина. Некои може да се родат со око за дизајн, додека други, не толку многу. Canva, од друга страна, верува дека секој може и треба да биде во можност да desi ...

Зошто нивните корисници беа клучни за успехот на MotoCMS

 • интервјуа
 • Ажуриран јуни 16, 2020
 • Од Azreen Azmi
MotoCMS, познат како брз веб-сајт градител, е околу во веб-сајт градител игра веќе долго време. Нивното патување кон нивниот тековен успех беше еден поплочен со јасна цел да се биде ...

Како се создаде Сајтот како градител на веб-страници за рекламни пораки

 • интервјуа
 • Ажуриран јуни 16, 2020
 • Од Azreen Azmi
Интернетот отсекогаш бил моќна платформа за креаторите да ја покажат својата работа и со доаѓањето на градителите на веб-сајтови, станува сè полесно за креаторите да воспостават интернет пре ...

Колку е познато колку широко распространување се шират услуги за квалитет на претпријатијата до просечен потрошувач

 • интервјуа
 • Ажурирано февруари 27, 2020
 • Од Тимоти Шим
KnownHost е основана во 2006 и во тоа време беше исклучително фокусиран на Виртуелниот Приватен Сервер (VPS) и бизнис со локација на сервери. Пред само две години беше извршен директор на познатиот хостинг Justinастин Сау…

Веб-домаќин Интервју: WebHostFace извршен директор, Валентин Шарланов

 • интервјуа
 • Ажурирано февруари 27, 2020
 • Од Џери Лоу
Денес имаме Валентин Шарланов, извршен директор на WebHostFace, како гостин на нашето интервју. WebHostFace е релативно нов, но неодамна го каменуваше бродот (на добар начин). Без понатамошно одложување, ...

Веб-домаќин Интервју: HostPapa извршен директор, Џејми Opalchuk

 • интервјуа
 • Ажурирано Јан 21, 2020
 • Од Џери Лоу
Забелешка од Џери Ниско - Дел од интервјуто со нашиот веб-домаќин замина долго време и јас сум среќен што ќе ви донесам нова интервју пост денес (конечно!). Во овој пост, имаме извршен директор на HostPapa, Џејми ...

ХРАНК има за цел нова ера во заедничкиот мониторинг на хостинг

 • интервјуа
 • Ажуриран октомври 24, 2019
 • Од Тимоти Шим
HRANK е страница која нуди информации за компаниите за веб хостинг. Има прилично голем број прегледи, заедно со транспарентна методологија и нешто што повеќето страници за прегледување не го нудат - следи…

Како Microweber отиде од стартување на 3-вработените до регистрираните корисници на 12,000

 • интервјуа
 • Ажурирано Јул 06, 2019
 • Од Лори Соорд
Пред само три години Борис Соколов и Питер Иванов ја започнаа Microweber (www.microweber.com). Тие започнаа со тројца вработени, но денес го развија концептот на повеќе регистрирани корисници на 12,000 и ...

Поглед на облак: Паас за мали бизниси

 • интервјуа
 • Ажуриран јуни 10, 2019
 • Од Azreen Azmi
Белешка: Оваа страница што ја читате сега е хостирана на Дигитален Океан преку Облак. Ве молиме, прочитајте го прегледот на Jerryери Облаци за да дознаете повеќе за компанијата. Облак може да не е името на домаќинството што луѓето…

Интервју на домаќинот: Q & A со извршниот директор на CloudAccess.net, Џонатан Гафил

 • интервјуа
 • Ажуриран мај 09, 2019
 • Од Џери Лоу
Повеќето Џумла! корисниците не се непознати за името CloudAcccess.net. Со седиште во Траверс Сити, Мичиген, CloudAccess.net е официјален хостинг партнер за Joomla! од 2010. Секој месец, повеќе ...

Jetorbit: Изработка на нивната марка во Индонезија Веб хостинг

 • интервјуа
 • Ажурирано март 15, 2019
 • Од Тимоти Шим
Иако е приближно пет пати помала од САД, лесно е да се одвлече од Индонезија, бидејќи е составена од илјадници помали острови, покрај неговата главна копнена маса. Тоа е п ...

Интервју на блогерот: 5 хостинг прашања со Џеф Стар

 • интервјуа
 • Ажурирано Јан 10, 2019
 • Од Џери Лоу
Забелешка: Ова е старо интервју објавено во август 2013. Џеф Стар (блог на расиплива печат, Твитер @ Променливата) е човек кој ќе се појави кога ќе имате проблем со вашиот блог на WordPress. Уредник, книга ...