Преглед на Textoptimizer: оптимизирајте ги старите содржини и пронајдете нови идеи

Член напишан од:
  • Веб алатки
  • Ажурирано: Jul 01, 2019

TextOptimizer (сајт - https://textoptimizer.com/) е давател на услуги, чиј концепт главно се врти околу два фронта - помагајќи им на корисниците да излезат со идеи за креативни содржини и да им помогнат да оптимизираат веќе постоечка содржина. Меѓутоа, покрај фактот што го води компанија за инкорпорирање на Маурициус наречена Webinfo LTD, нема уште многу други работи.

Touting "подобро рангирање" како нејзин примарен маркетинг spiel, TextOptimizer тврди дека нејзиниот систем може да ви помогне да ги пронајдете вистинските промени што треба да ги направите во вашиот текст, со цел да се жалите повеќе на пребарувачите. Тоа може да помогне да се оптимизира текстот за два главни пребарувачи, Google и Бинг.

Главна страница на TextOptimizer (посетете онлајн).

Користење на TextOptimizer за да се оптимизира содржината

Основната премиса е едноставна. Изберете пребарувач за кој сакате да оптимизирате, внесете ги саканите термини за пребарување, одберете локација за насочване, а потоа или обезбедете веб линк до постоечка содржина или ставете го вашиот текст во нивниот систем.

Системот за таргетирање е лесен како поместување на интерактивна мапа, но изгледа малку неточна за моето допаѓање

Јас не сум навистина голем обожавател за нивниот механизам за таргетирање од две причини. Првиот е тоа што се чини дека е малку нејасен. На пример, ако ја преместам стрелката во САД, дали тоа значи дека не можам да таргетирам конкретни региони во земјата? Втората е дека се чини дека нема опција за глобално таргетирање.

Постои трета опција која ви овозможува едноставно да го стартувате оптимизаторот врз основа на вашите сакани термини за пребарување и други опции, но тоа води до изнаоѓање идеи за содржина (повеќе за тоа подоцна). Откако ќе го извршите сè, ќе ви биде презентирана страница за извештаи која ги документира наодите и нуди предлози;

Анализа

TextOptimizer прво ќе ја покаже својата анализа на вашата постоечка содржина. Ова се состои од едноставен процентен резултат за тоа колку добро тој е моментално оптимизиран. Во тестот бев истрчав рејтинг на 57%.

Предлози за клучни зборови и фрази

Под тој резултат е огромен блок од клучни зборови, кои се засенчени во бели или сиви позадини. Сивата заднина клучни зборови или фрази се оние што веќе ги имате во вашата статија. Белите се други предлози кои можете да ги додадете за да го зголемите квалитетот на вашата статија.

Следна е сегмент наречен "Акции". Не сум сосема сигурен за што е ова и нема многу информации за оваа тема. Мојата најблиска претпоставка е дека тие се, исто така, клучни зборови, но оние со повеќе актуелни намери, како што се повик за акција.

Предлози за содржина

Следниот сегмент на страната нуди предлози за тоа на кои прашања во вашиот напис може да им се понудат одговори. Ова е очигледно врз основа на обем на пребарување и како конкурентно поле веќе е за таа содржина.

Како пребарувачите ја гледаат вашата содржина

Пребарувачите вообичаено сметаат дека имаат намера да вртат статии за време на пребарувањата. TextOptimizer може да ви помогне да предвидите како пребарувачот што го избравте ќе го протолкува она што го нуди вашата содржина и колку е соодветна за специфични намери.

На пример, во мојот тест ја анализирав страницата со клучни зборови "Најдобра име на домен" и резултатите што ги вратил TextOptimizer покажа дека пребарувачите ќе го гледаат како во голема мера образовни.

Форматирање

Вашата статија, исто така, ќе се оценува заедно со четири клучни формати; Должина на содржината, глаголи, број на реченици и должина на реченицата.

Од таму можете да одберете да го преземете целиот извештај како PDF датотека или да започнете нова оптимизација.

Користење на TextOptimizer да ги пронајде идеите за содржина

Обемот и конкурентноста е само репрезентативен и не поттикнува многу доверба

Пронаоѓањето идеи за содржина на TextOptimizer е речиси едноставно како користење на пребарувачот, иако тоа е многу пофокусирано и насочено кон целта. Секој термин кој го внесувате во лентата за пребарување ќе му вратите низа можни прашања што може да ги побараат луѓе кои го бараат тој термин.

Резултатите го отсликуваат сегментот на "Предлози за содржина" на извештајот во анализираните резултати од текстот и јас сум прилично сигурен дека тие се исти. Вие ќе можете да кажете не само за прашањата што луѓето ги поставуваат, туку и за тоа колку го бараат одговорот на тоа прашање и како конкурентно поле веќе е во решавањето на темата.

Има едно нешто што би сакал да го потенцирам, а тоа е фактот дека обемот на пребарување и конкурентноста е само репрезентативен. Нема вистински тешки податоци за вас. Лично, чувствувам дека ова може да биде меч со две острици.

Од една страна, тоа може да биде многу лесно да се користи за оние кои не се хардкор оптимизација фанови. Тоа е толку едноставно што секој може да го прочита и да донесе одлуки врз основа на тоа. Сепак, недостатокот на вистински податоци не предизвикува сомневања за тоа како точно ја добиваат оваа застапеност.

Приклучоци за Chrome и WordPress

Настрана од водење TextOptimizer од нивната веб-страница, исто така можете да се одлучат да ги користат нивните WordPress и Chrome приклучоци. Ова го прави многу покорисно и практично. Она што е загрижувачко е што додатоците не се многу високо оценети, а нивниот WordPress приклучок не е надграден за повеќе од една година.

Всушност, тоа дури и не е тестирано со некоја од поновите евалуации на WordPress. Со оглед на тоа колку WordPress се менува, што може да биде причина за аларм. Сепак, опциите се таму ако одлучите да одите во таа насока.

За програмери

За оние кои се заинтересирани да градат на платформата TextOptimizer, тие имаат API кој ви овозможува да го користите во вашите веб апликации (пробајте демо тука). Можете да ја извлечете корисничката намера од текстот што го внесуваат и да прифаќа влезови на јазиците на 14. Ова малку ја проширува корисноста на системот.

Тестирање на системот TextOptimizer

Пред -

Пред: Органски клучни зборови пред оптимизација (податоци од AHREFS).

По -

По: Органски клучен збор по оптимизација (2 недели подоцна).

Откако избрав еден напис на интернет како мој примерок, трчав оптимизација и снимив рејтингот на ahref пред и после направите промени врз основа на предлози за TextOptimizer. Направив само многу мали измени за да видам дали нешто ќе биде земено.

Како што можете да видите, по околу две недели, бројот на органски клучни зборови се зголеми, заедно со мало подобрување во ahref пласман. Ова може да значи една од две работи; или TextOptimizer навистина работи, или тоа беше природен раст со текот на времето.

Жирито е сеуште надвор од тоа дали работи или не, но теоретски, имаше подобрување, па тие ја имаат користа од сомнежот.

Кој е TextOptimizer погоден за?

Морам да кажам дека откако го користев системот накратко за некое време, чистата леснотија на користење значи дека оваа алатка лесно може да се употреби за широката јавност. Всушност, ако сте трчање било која веб-страница веројатно ќе можете да ја користите оваа алатка за да ви помогнете на некој начин. Не се фрла во жаргон и користи термини кои лаик ќе ги разбере во најголем дел.

Поради вредноста што ја носи, тоа би можело да биде дури и погодно за употреба во некои напредни случаи за ветераните на веб-страници кои не се подготвени да ги наведат големите долари за посеопфатна и детална алатка како Moz оптимизација која започнува со минимум од $ 99 еден месец.

И верувајте ми, постојат уште поскапи алатки на пазарот.

Цени и планови

На нивната ценовна страница, TextOptimizer наведува две колони, слободен и про план. Ова е малку погрешно од две причини. Првиот е дека тие навистина немаат слободен план. Тоа само клоца како бесплатен пробен период откако сте го купиле Про планот.

Втората е цената на нивниот про план кој е наведен во $ 45 месечно. Сепак, таа цена важи само ако плаќате цела година однапред. Патем, сè уште не сум најдов никакви гаранции за гаранција за враќање на парите.

Според мое мислење, $ 45 месечно се уште е огромна сума за ваква алатка.

Заклучок: Лесен за користење, но постојат сомнежи

TextOptimizer изгледа како многу корисна и лесна алатка која овозможува оптимизирање и планирање на содржини многу лесно за лаик. Тоа доаѓа без пречки и е толку едноставно што би рекле дека е блиску до идиоти-доказ. Треба да се преземат вистински вештини за да не можат да го користат.

Сепак, поради цените, малку сум сигурен за тоа каде стои оваа алатка. Малку е веројатно дека просечниот сопственик на вебсајт ќе плати $ 45 месечно за оваа алатка, ниту, пак, на напредниот корисник на оптимизација ќе го плати тоа за такви мали податоци.

Како што можете да видите, тоа е малку загатка, бидејќи цената не чини да се поклопува со потенцијалниот целен пазар. Ако е поевтино, би рекле дека тоа носи вистинска потенцијална вредност за масите, но од сега тоа е уште малку дебата.

За Тимоти Шим

Тимоти Шим е писател, уредник и технолог. Започнувајќи ја својата кариера во областа на информатичката технологија, тој брзо се најде во печатена форма и оттогаш работеше со меѓународни, регионални и домашни медиумски наслови, меѓу кои: ComputerWorld, PC.com, Business Today и The Asian Banker. Неговата експертиза лежи во полето на технологијата и од потрошувачите, така и од претпријатиските гледни точки.