Внимавајте на веродостојноста на страницата со обновување

Член напишан од:
  • Веб алатки
  • Ажурирано: февруари 24, 2020

Свежи, развивач на Freshworks, е многу едноставна алатка за набудување на веб-страница која започнува со фантастична бесплатна цена. Со многу мало, тоа ви овозможува автоматски да следи сет на веб-страници засновани врз две клучни метрика за брзината на одговор на серверот и застарувањето.

Freshworks е основана во 2010 и започна како резултат на личното искуство на сопствениците. Нивниот прв производ, Фрешдеск, е создаден за да се интегрира и автоматизира работниот тек, така што корисниците би можеле да ги насочат своите напори за искуство во клиентите.

Почетна страница
Почетна страница.

Денес ќе разгледам подетално како а алатка за следење на ефикасноста како што Френдинг може да му помогне на вашиот бизнис и да земе подлабоко нуркање во тоа што друго треба да го понуди.

Што е Fresping?

Следете ги автоматски автоматските мереци на сигурност на клучеви
Следете ги автоматски автоматските мереци на сигурност на клучеви.

Брзо напред скоро една деценија и неколку успешни производи подоцна, тие го воведоа Фрингпинг. Теоретски, основата на Ферпинг е едноставна - да им се помогне на корисниците да осигурат дека нивните веб-страници работат на номинално ниво.

Ова значи дека апликацијата ги тестира веб-страниците на кои е побарано и внимава на две од најважните артикли што треба вебмастерот, времето за одговор на нивниот сервер и достапноста на нивните веб-страници.

Ова го прави со испраќање на 'пинг' (оттука и името, Ферпинг) на серверот секоја минута и потоа снимање (а) ако има одговор и (б) колку време му требаше на веб-серверот да одговори. Податоците за податоците потоа се чуваат и кога се потребни, му се презентираат на корисникот во уредна шема за перформанси.

Зошто ви треба свежо?

Можете лесно да добиете преглед на птица за веродостојноста на вашата страница
Можете лесно да добиете преглед на птица за веродостојноста на вашата страница.

Според описот, му го дадов на Ферпинг, веројатно се прашувате зошто треба да се регистрирате за уште една алатка што нуди такви основни карактеристики. Едноставен одговор е дека Ферпинг е исто така повеќе отколку што изгледа (повеќе за тоа подоцна).

Подолгиот одговор е веројатно нешто што ќе ви ги подигне веѓите;

1 Застојот влијае на продажбата

Ако водевте традиционален бизнис и продажбата на персоналот постојано викаше како болен, дали тоа би било грижа за вас? Апсолутно? Вашиот продажен персонал е од каде влегуваат каналите за приход и истото важи и за вашата веб-страница.

Всушност, вашата веб-страница делува како главен генератор, продажба, маркетинг, поддршка на клиентите и амбасадор на брендот сите вклучени во една. Ако вашата страница не е сигурна, не сакате да знаете и да направите промена? Сепак, за разлика од персоналот во реално време, вашата веб-страница работи 24 / 7 и може да биде потешко да внимавате, бидејќи сè едноставно „работи“ постојано.

Свежењето работи тивко во позадина откако ќе ги дадете основните параметри за работа. Само ве предупредува ако има проблем, ако не, седи таму едноставно гледајќи и собирајќи податоци за да проверувате кога и да се чувствувате како него.

За да се добие идеја за тоа колку е големо влијанието на прекинот, да го разгледаме случајот на Amazon.com. Во 2018 за време на премиерот на Амазон, нивната веб-страница започна да се соочува со проблеми со конзистентноста. Траејќи 63 минути, тие проблеми ја чинеа проценката на малопродажниот гигант Загубени приходи 72.4 милиони долари.

Иако таа бројка можеби не е оној со кој се соочувате, времето на застој сè уште ќе го чини вашиот бизнис за секоја секунда, тој не е исправен. За да дознаете колку во вас потенцијално би изгубиле ако вашата веб-страница се спушти, користете ја оваа формула и направете проценка:

Годишни приходи / деловни часови x Влијание на веб-страницата на продажбата%

Сега, замислете дека сте бизнис кој зависел од вашата веб-страница за 100% од вашите приходи!

2 Одржувајќи го задоволството на клиентите

Во денешното конкурентно деловно опкружување, не само што е неопходно да се грижиме за потенцијалните клиенти, туку треба да се фокусирате и на задржување на старите. Ова значи дека задоволството на клиентите е уште покритично од кога било. Перформансите на веб-страницата се една област во која ова прашање е важно.

Ако обезбедувавте услуга, клиентите кои не можат да пристапат до неа, ќе бидат многу несреќни. Ова значи дека треба да можете да ја знаете минутажата дека има проблем на вашата веб-страница, како што се прекини или дури и невообичаено долго време на одговор на серверот.

3 Бизнис углед

Дигитални има повеќе од што донесе побрзи услуги, исто така им овозможи на корисниците пристап до поширок опсег на платформи за да се жалат! Клиентите кои се соочуваат со прекини од вашата веб-страница нема да се колебаат да ве повикаат на социјалните медиуми или на други платформи.

Најлошото нешто во врска со овие поплаки е што тие се многу јавни и ќе останат долго откако ќе се реши проблемот, што доведува до влијание врз потенцијалните клиенти. Иако Ферпинг не може да помогне со тоа, може да ви помогне да ги известите минутажата дека има проблем - и се надевам дека ќе можете да го надминете пред да започнете да се појавуваат поплаки.

4 Првите впечатоци траат

Дали некогаш сте посетиле веб-страница и не сте биле во можност да пристапите до неа? Повеќето пати, едноставно ќе го затворите табот на прелистувачот и ќе посетите алтернатива. Благодарение на огромниот број веб-страници на Интернет, има огромен број на алтернативи за скоро сè.

Ако вашата веб-страница не може да им служи на клиентите, можете да бидете сигурни дека повеќето ќе изгледаат на друго место и не чекаат трпеливо за вашата веб-страница да се врати на Интернет. Застојот остава лош впечаток на клиентите, особено за првпат посетители.

Како помага Фрупинг

Новости, ајде да додадеме до веб-страниците на 50 за да се следи
Новости, ајде да додадеме до веб-страниците на 50 за да се следи.

Во неговото срце, Фринпинг се врти околу две главни области, па ајде да се фокусираме на овие. За да користите Ферпинг, ќе треба пријавете се за сметка. Тоа може да се направи едноставно како со користење на вашата Google ID за да се приклучите. После тоа, станува збор само за додавање URL на веб-страница што сакате да ја следите.

Клучните податоци на кои им требаат Ферпинг е вашата адреса на веб-страница и вашата е-пошта. Првиот да го следи, а вториот да ве извести дали има какви било проблеми. Ако не сте претрупани, тоа е во основа се што треба да трчате - зборувајте за едноставност.

За оние од нас подетално ориентирани има некои поставки што можете да ги решите. Бесплатни сметки ви овозможуваат да наб upудувате до веб-страниците на 50 со интервал на пинг или една или пет минути. Понапредни опции, како што се следење на стрингот на одговор, враќање на кодот на статусот, прилагодени заглавија на HTTP, сопствени известувања за време на прекинување и повеќе се достапни само на платените планови.

За основниот корисник, најголемата разлика ќе биде претежно во должината на времето што се задржуваат податоците. Ако сакате да се повикате на повеќе од шест месеци податоци, ќе мора да се регистрирате за кој било од нивните платени планови. Продолжените податоци се покорисни ако ги собиравте за долгорочни студии за успешност.

Другите одлики на свежи активности за платени планови вклучуваат:

  • Додаток за повеќе корисници (одлично за деловна употреба)
  • Повеќе интеграции со апликации (известете се за Slack, Twillo, па дури и СМС)
  • Известувања за истекување на SSL
  • Факторинг во периоди на одржување на веб-страница
  • Известувања за перформанси

И многу повеќе!

Колку чини обновувањето?

Продажба на цени
Продажба на цени.

Свежењето им овозможува на корисниците да се пријават во планот „Засекогаш засекогаш“ и да бидат искрени, за повеќето луѓе тоа ќе биде добро. Сè уште треба да ги пратите метиките за сигурност на клучните, но не добивате дополнителни функции и поставки за платени планови.

Бизнисите од друга страна веројатно ќе бидат подобри од пријавувањето за еден од нивните платени планови. Настрана од постојаното набудување, податоците собрани од Френдинг може да ви овозможат да учите долгорочни статистики за да можете да спроведувате периодични прегледи.

Овие ќе ве известат дали има проблеми што можете да ги поставите и се надевам дека ќе ги решите со помош на вашиот добавувач на хостинг или во најлош случај, разгледајте миграција во различен провајдер за хостирање. Платените планови започнуваат од најниско колку што е $ 11 месечно, ако се плаќаат на годишна основа - доволно разумни за малите бизниси да ги користат.

Што велат корисниците за дополнување

Од лансирањето, Френпинг доби тон позитивни критики од корисниците. Ајде да погледнеме во тоа што тврдат некои корисници на „Фрупинг“ за производот:

Прочитај повеќе кориснички прегледи на Ферпинг.

Заклучок: Колку вреди вашата репутација?

Вашата репутација е вредна за нејзината тежина во злато, особено во ера во која клиентите брзо раскажуваат многу гласно незадоволство од производите и услугите. Со својата влезна точка без трошоци, нема причина сега да се регистрирате и да ја тестирате нивната услуга.

Јас би ви препорачал да започнете на нивниот бесплатен план засекогаш, а потоа да преиспитате по некое време дали сакате да преминете на некој од нивните платени планови. На крајот на краиштата, бесплатна е и уште една опција што можете да ја користите за да помогнете во зголемувањето на веродостојноста на вашата веб-страница.

Во случај да сте curубопитни, Freshworks исто така има прилично голема стабилна од Поврзани производи, повеќето имаат за цел да ви помогнат да се насочат и оптимизираат деловните активности (вклучително и продажбата!). Проверете ја нивната страница за производи за да видите каде на друго место производите на Freshworks можат да ви помогнат да ги задоволите деловните потреби и да и дадете на вашата компанија поттик на агилност денес.

Запомнете, ако не сте водечки во иновациите, тоа значи дека вашиот конкурент е напред.

За Тимоти Шим

Тимоти Шим е писател, уредник и технолог. Започнувајќи ја својата кариера во областа на информатичката технологија, тој брзо се најде во печатена форма и оттогаш работеше со меѓународни, регионални и домашни медиумски наслови, меѓу кои: ComputerWorld, PC.com, Business Today и The Asian Banker. Неговата експертиза лежи во полето на технологијата и од потрошувачите, така и од претпријатиските гледни точки.