Постојан контакт преглед: цени, шаблони и споредба на MailChimp

Член напишан од:
 • Веб алатки
 • Ажурирано: Јуни 20, 2020

Денес има толку многу веб-локации дека ако сте биле продавач на e-commerce, па дури и некој кој се надевал дека ќе допрат и ќе обезбеди бесплатни информации, веројатно ќе бидете во право да се грижите. Во светот на притисни известувања и агресивен маркетинг, да се биде во можност да допрат преку е-пошта е од клучно значење. Е-пошта маркетинг може да биде фантастичен начин да се вози сообраќај кон вашиот сајт, ако се направи правилно.

Меѓу домаќин на други е-мејл маркетинг алатки, Константконтакт е име кое постојано се појавува (не е наменет играч). Настрана од својата суштинска компетентност во е-мејл маркетинг, сајтот, исто така, се прошири и да вклучува и други услуги поврзани со маркетингот, што е плус.

Денес ќе разгледаме што нуди понудениот Констант Контакт и искуството што можете да го очекувате ако одлучите да го направите тоа.


Брзи Скокни до:


Константни функции за контакт

Имајќи предвид дека примарен фокус на Констант Контакт е во е-поетскиот маркетинг, откако сте регистрирале сметка, ќе имате можност да креирате листа со е-пошта, внесете ги вашите информации за контакт и потоа ќе ја креирате вашата прва е-пошта.

Контакт информации е задолжително и за оние од вас кои се нови за е-мејл маркетинг ова е област за да се забележи. Многу земји денес имаат строги закони во врска со приватноста на податоците и личните податоци. Ве молиме да бидат свесни за овие закони и да се осигурате дека сте во согласност со нив пред да испратите било какви маркетинг пораки!

1. Креирање листа

Вашата претплатничка листа е срцето на вашата е-пошта маркетинг кампања и се состои од сите е-мејл адреси кои сакате да допрат до. Внесувањето на нив едно по едно време ќе биде нова форма на лудило, така што Констант Контакт има неколку лесни начини за пополнување на вашата листа.

Најбрзиот и најлесниот метод е да ги подигнете во форма на датотека, директно да ги увезете од Gmail листата на контакти или дури да ги извадите од Microsoft Outlook. Ако ја вчитувате листата во датотека, забележете дека константниот контакт ги препознава формите за одвоени вредности со запирка (CSV), Excel и обичните текстуални формати.

Секој запис може да се уредува и може да назначите Тагови
Откако ќе го направите тоа можете да пристапите до вашите записи за контакт преку Менаџерот за контакти. Ова ви овозможува да уредувате информации таму, но исто така ви овозможува да додадете што системот ги нарекува "Тагови". Претпоставувам дека ова би можело да биде корисно во некако групирање на контактите во рамките на листите, но уредувањето на евиденцијата еден по еден е исклучително досадно.

2. Водење на вашата е-мејл маркетинг кампањи

Визуелниот уредник е лесен за користење и шаблони се изобилува.

Откако ќе ја избришете листата на е-пошта, ќе бидете подготвени да започнете маркетинг кампања за е-пошта.

За да ви помогнеме во овој константен контакт има многу големо складиште на шаблони за да започнете. Уште подобро, има визуелен уредувач кој можете да го користите за менување на кој било од тие шаблони за да одговараат на вашите потреби. Всушност, можеш добие преглед на некои од овие шаблони пред да се пријавите за постојан контакт.

Константни шаблони за е-пошта за контакти

* Кликнете на сликата за зголемување.

Основен образец за билтени.
Шаблони за е-пошта за маркетинг кампања во Црн петок.
Шаблони за е-пошта за фитнес центри / спортски сали.
Шаблони за е-пошта за ресторани и барови.

Шаблони за е-пошта за имотните бизниси.
Шаблони за е-пошта за продажба за Божиќ.
Шаблони за е-пошта за конференции.
Шаблони за е-пошта за модата / бутиците.

Научете повеќе за: Видете ги сите шаблони за е-пошта при Константен контакт.

Секоја од обрасците ги содржи сите основни информации потребни за вашата е-пошта да се усогласат со повеќето стандардни прописи. Ова вклучува вклучување на физичка адреса за вашиот бизнис, задолжително отпишување линк, како и некои други корисни информации.

Ако имате свои медиуми како што се логоа, комерцијални слики или слики без кралско семејство, истите можат да бидат поставени на системот и да се користат во вашите билтени. Дозволено ви е до 2 GB складирање, па затоа е малку веројатно дека ќе снема во скоро време.

Распоред вашите пораки за автоматско ослободување.

Откако ќе именувате, уредувате и сте задоволни со кампањата за е-пошта што сте ја дизајнирале, можете да ја зачувате или да ја испратите веднаш или да ја закажете за подоцнежно, автоматско време за испорака и датум. Постојаниот контакт го следи австралиското западно стандардно време (AWST), така што ќе морате конвертирате го вашето локално време следејќи го тоа правилно да ги распоредите пораките.

Една мала маана која ми се чинеше дека е важна е дека не постои начин да се конфигурира системот за автоматско одговарање на корисничките одговори. Што константен контакт сметаат како авто-одговор е повеќе како активирањето ефект што се случува во однапред поставен пати да се ослободи серија на е-пошта.

3. Проверка на резултатите од кампањите

Добијте моментални надградби за вашите маркетинг кампањи

По секоја кампања, можете да ги видите резултатите од неа под табулаторот за известување.

Постојаниот контакт има графички приказ за вашите резултати и ги содржи виталните статистики како што се стапката на кликање и отворените стапки. Ако одлучите да интегрирате Google Analytics, ќе бидат достапни повеќе информации. Покрај резултатите од една кампања, исто така можете да одговарате на резултатите во различни кампањи.

4. Апликации за постојан контакт и интеграции

Постојат стотици додатоци достапни на пазарот

Константниот контакт има листа со отворање на очи на повеќе апликации на 300 и други модули кои можете да ги интегрирате во вашата главна сметка. Овие се движат од едноставни апликации за увоз на е-пошта, како на пример за вашите сметки на Google или Outlook до начинот на работа со Zoho и Azureplus за управување со односите со клиентите и автоматизирано управување со водењето и продажните предвидувања.

Апликациите се наведени во Marketplace, каде што можат да бидат сортирани на сличен начин со plug-in на WordPress, по име, рејтинг, осврти или дури и кога беа додадени. Овие апликации нудат невиден способност за неизмерно зголемување на вашиот е-мејл маркетинг.

Ажурирања: Константа Контакт сега работиме со Zapier

границата
Постојан контакт + Запир.

Сега можете да управувате со вашата e-mail листа поефикасно со Запиер. Некои автоматизации (или, "zap") што можете да ги направите со Zapier + Constant Contact вклучуваат:

 • Додај нови JotFrom поднесоци,
 • Испрати поднесување на формула за гравитација,
 • Додадете нови Salesforce води,
 • Додајте контакти од Google Contacts или Google Sheets,
 • Додајте Контакти кон Google Контакти или Google Листови,
 • Додај нови претплатници на MailChimp и
 • Ги ажурира постојните константни контакти кога се создаваат нови посетители на настанот.

5. Управување со настани

Ова е нешто што повеќето е-мејл маркетинг алатки сеуште не се вклучени уште. Како дополнителен модул на вашата сметка, можете да се регистрирате за управување со настани во Константен контакт. Ова ви овозможува да испратите покана за настанот и да го пополните својот одговор. Овие одговори се поднесуваат во системот и можете да ги следите регистрирањето директно од удобноста на контролната табла.

Ова е многу едноставна карактеристика што може да биде толку корисна за многу бизниси. Всушност, можете дури и да побарате донации за одреден настан преку е-пошта која може да се поврзе со сопствени страници за донации. За жал, за ова има дополнителна месечна претплата.

6. Дополнителни ресурси и поддршка

Како една од врвните имиња во е-маркетинг играта, Констант Контакт сака да успеете во своите кампањи. За таа цел, има големо складиште на онлајн ресурси кои можете да ги повикате за помош. Се што треба да направите е да одберете која индустрија сте и ќе добиете идеи за кампања, па дури и предлози за тоа кои шаблони ќе бидат соодветни за вашите потреби.

Освен тоа, системот, исто така, доаѓа со база на знаење која ги содржи одговорите на многу заеднички проблеми со кои се соочуваат корисниците од минатото. Ова ги вклучува двата написи, како и видео упатства. Ако тоа сеуште не ги реши проблемите со кои се соочувате, исто така има и обемна систем за поддршка.

Постојан контакт доаѓа со помош на chatbot, поддршка за е-пошта, активна корисничка заедница, како и директни повици телефонски линии од САД, Канада, Мексико и Велика Британија. Постои уште една линија која поддржува повици од други меѓународни области. Телефонската поддршка не е 24 / 7, но времето поддржано е дарежливо.

За оние кои навистина очајни за помош, Констант Контакт, исто така, нуди ограничена помош за време на викендите преку неговата сметка на Твитер.

Постојана контактна цена

Постојаниот контакт нуди две главни варијанти; Email и Email Плус. Е-пошта е основна единствена корисничка верзија и не дозволува автоматизација на е-пошта, маркетинг на настани, онлајн донации, анкети и анкети или користење на купони.

Настрана од тоа, сè друго е на цена на ниво ниво во зависност од големината на вашата e-mail листа. Цените се движат од нискиот крај на претплатниците на 500 по цена од $ 20 месечно, па до 50,000 претплатниците на месечна цена од $ 335. Оние кои имаат уште поголеми списоци мора да се справат со нив директно за цените.

Ако се одлучите за функцијата за управување со настан за додавање, бидете подготвени да платите дополнително $ 45 месечно, во зависност од големината на Вашата маркетиншка листа.

За нови корисници, константниот контакт доаѓа со пробниот период на 60-ден, при што ќе можете да уживате во сите придобивки на сметката за Email Plus. Единствената разлика е во тоа што сте ограничени на големината на листата на 100 за време на вашиот пробен период.

Постојан контакт на шимширот за пошта

Карактеристики / цениКонстантен Контакт ОсновенКонстантен контакт ПлусMailChimp Basic
Бесплатни планови?Подолу претплатници на 2,000 и пораки од 12,000 месечно
0 - претплатници на 50017.00 $ / месечно38.25 $ / месечнослободен
За претплатници на 2,00038.25 $ / месечно59.50 $ / месечно50.00 $ / месечно
За претплатници на 10,00080.75 $ / месечно106.25 $ / месечно75.00 $ / месечно
За претплатници на 25,000191.25 $ / месечно191.25 $ / месечно150.00 $ / месечно
Повеќе Администратори
Кликни-следење на Топлината на сајтот
СМС маркетинг
Лесна Сегментација на Корисниците
управување со настани
Фејсбук / интраграм маркетинг
Фактурирање
Попуст за непрофитни организации20 - 30% Исклучено20 - 30% Исклучено
Пробен60 денови60 денови
Посетете постојан контактПосетете MailChimp

Успешни приказни

Во изминатата деценија, Вин Бин ја докажува својата експертиза, нудејќи им на клиентите софистицирани разновидни вина, занаетчиски пијалаци, алкохолни пијалаци, занаетчиски сирења и гурмана храна. Замислата на Рик Ломбарди, овој специјалитет продавница се зголеми од силата на сила и ја направи својата страст просперитетна бизнис.

Постојаниот контакт е еден од алатките што ги користи Рик и тој го признава со тоа што е голем дел од неговиот успех. Системот му понуди прифатлив начин да изгради односи со клиентите и да ги доведе до Вин Бин. Рик и многу други луѓе како него се базирале на е-мејл маркетинг за да го подобрат својот бизнис и да го зголемат растот.

Научете повеќе за: Читајте успешни приказни при Константен контакт.

заклучок

Со повеќе од клиентите на 650,000 послужиле преку 15 години, Констант Контакт стана лидер во маркетингот за мали бизниси. Тие нудат специјална мешавина на стручно знаење, ефикасна јасна компетентност, како и силен систем на поддршка.

Лично, користејќи неколку е-мејл маркетинг платформи пред, Констант Контакт се чувствува прилично добар. Таа ги има сите капацитети (и повеќе) што ги нуди професионалниот сајт, а во исто време да има поедноставен кориснички интерфејс што нема премногу да го заплаши. Откако ќе се фати во овој цврст систем за поддршка, би реков дека ова е вистински победник.

Добрите

 • Слободен 60-ден судење период
 • Лесна контакт листа importin
 • Импресивна листа на додатоци

Конс

 • Чуден автоматски одговор систем

Белешка на Jerryери Лоу

Го користам MailChimp за WHSR билтенот. Пред околу една година, Констант Контакт ми нуди бесплатна сметка. Не се префрлив поради неколку причини:

 1. Поевтина цена на долг рок - MailChimp е 5 - 10% е поевтина од своите конкуренти.
 2. Среќен сум со градителот за е-пошта MailChimp - Оттука не сум расположена да ги испробам другите (зошто да поправам нешто кога не е скршено?).
 3. И најмногу од сè, потрошив големи напори и пари за да го совладам користењето на MailChimp и да го поставам мојот тековен систем за автоматизација на е-пошта. Трошоците за префрлување од тежината на парите што можам да ги зачувам од бесплатната сметка.

Тоа, рече, Констант Контакт, според мое мислење, е лесно еден од првите три кандидати во е-мејл маркетинг алатки.

Тие се како претходна верзија на MailChimp.

Цените на постојаниот контакт се малку повисоки, но ќе го добиете она што го плаќате. Некои маркетинг карактеристики, како што се маркирање на СМС-пораки, предупредувања за продажба во реално време, социјална CRM, сегментација на лесни корисници и фактурирање (што не можете да го добиете на MailChimp), би можеле да бидат од витално значење за голема деловна организација. За почеток, препорачувам да читам успешни приказни на веб-страницата на Констант Контакт за да дознаете повеќе.

Посетете постојана контакт онлајн: https://www.constantcontact.com/

За Тимоти Шим

Тимоти Шим е писател, уредник и технолог. Започнувајќи ја својата кариера во областа на информатичката технологија, тој брзо се најде во печатена форма и оттогаш работеше со меѓународни, регионални и домашни медиумски наслови, меѓу кои: ComputerWorld, PC.com, Business Today и The Asian Banker. Неговата експертиза лежи во полето на технологијата и од потрошувачите, така и од претпријатиските гледни точки.