Прикриен експеримент: Јас го прашав хостинг компаниите 28 за поддршка за разговор во живо

Член напишан од:
  • Хостинг водичи
  • Ажурирано: август 01, 2017

За поддршка на хостинг - претпочитам разговори во живо преку телефонски повици затоа што:

  • Полесно е да се зборува за технички проблеми преку зборови, слики и екрански доловувања
  • Разговорите на телефонски повици во странство понекогаш се помалку корисни - особено кога се зборуваат за технички термини во странски акцент.

Поддршка за разговор во живо е исто така подобар од е-пошта според мое мислење, бидејќи (обично) ги решава вашите проблеми на самото место. Каде што со е-пошта или со систем за издавање на билети, ќе требаше неколку часови или дури денови за решавање на едно мало прашање.

Во изминативе два месеци отидов на тајна и контактирав со 20 + хостинг компании преку нивните разговори во живо.

Она што го направив?

Тестот беше едноставен.

Го посетив веб страната на секоја хостинг компанија, побарав поддршка преку нивниот систем за разговор во живо и го напишав моето искуство во табела. Исто така, беше забележано времето за чекање за да се добие првиот одговор за секоја сесија.

Еве што открив

Резултатите и моите забелешки се во следната табела.

Веб-домаќинБрој на обидиСр. Време на чекањеЗадоволни?Забелешки
A2 Хостинг3-Не можев да стигнам до A2 хостинг персонал преку разговор во живо. Системот побара да испратам е-пошта наместо. Погледнете ја сликата-1 (подолу) за повикување.
AltusHost213 секМногу брз одговор, моите прашања беа одговорени професионално. Многу добро искуство во целина.
Arvixe16 мин 28 секДолго време за чекање, моите прашања не беа целосно одговорени, и разговорот беше неочекувано затворен. Неквалитетно искуство - не се мачи за втор обид.
Мала портокалова25 мин 25 секЗедов некое време за да добиете одговор, но моите прашања беа одговорени професионално. Добро искуство во целост.
Хостинг на B31-Не може да се стигне до персоналот за поддршка преку разговор во живо. Системот побара да испратам е-пошта наместо. Погледнете ја сликата-2 (подолу) за повикување.
BlueHost12 мин 2 секРазумно време на одговор, прашања одговорени професионално. Добро искуство во целина.
BulwarkHost18Разговор во живо беше исклучен за време на контакт. Погледнете ја сликата-3 (подолу) за повикување.
CoolHandle18Поддршка за разговор во живо не е обезбедена.
Клучна парадигма1-Поддршка за разговор во живо не е обезбедена.
Хостинг на Dot5132 секМногу брз одговор, моите прашања беа одговорени професионално. Многу добро искуство во целина.
DreamHost1-Разговор во живо беше исклучен за време на контакт. Исто така, имајте во предвид дека корисниците треба да се најават пред да добијат помош од DreamHost Live Chat support.
ДТС-НЕТ120 секМногу брз одговор - не сум многу среќен со поддршката што ја добив. Просечно искуство.
eHost211 секМногу брз одговор, моите прашања беа одговорени професионално. Многу добро искуство во целина.
FatCow112 секМногу брз одговор, моите прашања беа одговорени професионално. Многу добро искуство во целина.
GoDaddy115 секНе можам да најдам копче за разговор во живо на страницата GoDaddy, но тие обезбедуваат два локални броја (Малезија) за да се јават. Пробав еден од броевите и мојот повик беше подигнат за 10 секунди. За жал, моите проблеми останаа нерешени по 10 минути на телефон. Персоналот за поддршка не беше многу запознаен со нивниот сопствен производ; На крајот се откажав и го завршив телефонскиот повик.
GoGetSpace110 сек Само продажната поддршка е достапна преку разговор во живо, но персоналот за поддршка беше корисен и многу познавачки. Одлично искуство во целост.
GreenGeeks120 секМногу брз одговор, моите прашања беа одговорени професионално. Многу добро искуство во целина.
Host1Plus142 секМногу брз одговор, моите прашања беа одговорени професионално. Многу добро искуство во целина.
HostColor18 мин 5 секДолго време за чекање. HostColor користи Skype, наместо он-сајт систем за разговор во живо. Корисниците треба да додадат Боја на домаќинот во Skype контакт пред комуникација.
HostGator44 минВремето на одговор беше многу побрзо кога се пријавив на мојата сметка на HostGator. Многу добро искуство во целина.
HostMetro2-Не може да се стигне до персоналот за поддршка преку разговор во живо. Системот побара да испратам е-пошта наместо. Погледнете ја сликата-4 (подолу) за повикување.
HostMonster14 мин 20 секРазумно време на одговор, прашања одговорени професионално. Добро искуство во целина.
HostPapa13 секМногу брз одговор, моите прашања беа одговорени професионално. Многу добро искуство во целина.
InMotion хостинг640 сек Многу брз одговор. Имавме некои технички проблеми со нашиот приватен SSL сертификат минатиот месец (јуни 2017) и разговарав со InMotion Хостинг поддршка неколку пати. Персоналот за поддршка секогаш беше подготвен да помогне и да биде многу ефикасен. Одлично искуство во целост.
Interserver113 секМногу брз одговор, моите прашања беа одговорени професионално. Многу добро искуство во целина.
iPage11 мин 10 секМногу брз одговор, моите прашања беа одговорени професионално. Многу добро искуство во целина.
NetMoly1-Поддршка за разговор во живо не е обезбедена.
One.com15 мин 40 секПоминаа време за да добиете одговор, но нивниот персонал за поддршка беше многу пријателски и корисен. Добро искуство во целина.
Siteground130 сек Многу брз одговор, моите прашања беа одговорени професионално. Прекрасен систем за поддршка на разговор (видете ги сликите од сликата подолу) и многу корисен персонал за поддршка. Одлично искуство во целост.
WebHostFace225 сек Многу брз одговор, моите прашања беа одговорени професионално. Одлично искуство во целост. Со оглед дека WebHostFace се наплаќа помалку од $ 2 / mo, компанијата ме изненади со нивната одлична поддршка за разговор во живо.
ВП мотор22 сек Полето за разговор се појавува по 3 секунди на која сте на страницата. Добив инстант одговор од полето за разговор, а моите прашања беа одговорени професионално. Забележете, сепак, корисниците треба да се најават на нивната WP Engine сметка за техничка поддршка.

Табелата само ја објавува половина приказна

Во овој експеримент, постојат работи, како што се оригиналност и комуникациски вештини, кои не можам да ги изметам и да ставам оценка.

Еден од членовите на персоналот од InMotion Хостинг забележа потенцијално прашање со мојата сметка (за што не бев свесен и можеше да се игнорира) за време на нашата разговор во живо и ја презедовме иницијативата да го решиме.

Никола Н од SiteGround имаше одлично чувство за хумор и беше забавно да разговарате со.

WP Engine испрати следната е-пошта следната ден за да се осигура дека моето прашање е решено.

И, за некои компании, можете да почувствувате дека тие се добро подготвени и ги поздравуваат прашањата за разговор во живо. На пример, копче за разговор во живо е достапно на врвот на секоја страница на веб-страницата на BlueHost. Истото важи и за хостирање InMotion, WebHostFace, Host1Plus, HostPapa, Hostgator и SiteGround.

Овие мали нешта се важни, но не можат да се измерат и оценат во табелата погоре.

Победниците

Постојат пет компании кои се истакнуваат од останатите и направија одлични впечатоци: SiteGround, InMotion Хостинг, веб-домаќин на лице, WP Engine и Go Get Space.

Следните слики од екранот даваат дополнителни детали за моите разговори во живо со некои од овие компании.

Вие исто така може да дознаете повеќе во нашите во-длабочината на критики за Siteground, InMotion хостинг, Веб-домаќин на лице, ВП мотор, и Оди Земи простор.

SiteGround - Најдобриот систем за поддршка на разговор во живо

Првиот екран SiteGround ми покажа веднаш откако побарав поддршка за разговор во живо. Големиот знак за срце ме натера да се чувствувам добредојдено веднаш.
На моето барање присуствуваше за 30 секунди и на моите прашања беа одговорени за помалку од 3 минути. Забележете дека можете да дознаете повеќе за лицето со кое разговарате со гледање на профилот на персоналот. Во овој пример, разговарав со кул девојка по име Никола Н. Човечкиот допир во системот за разговор во живо на SiteGround го подобри целокупното искуство.
Бев пренасочен кон страната со рејтинг откако разговорот заврши.

WP Engine - Проактивна поддршка за разговор во живо

Image-4: Неколку секунди откако слетав на веб-страницата на WP Engine, мала кутија за разговор се појави на долниот десен дел од мојот екран.
Image-5: Започнав разговор, добив инстант одговор од член на персоналот на WP Engine Maurice Onayemi, а моите прашања беа одговорени на професионален начин. Целиот процес беше мазен и многу лесен.

WebHostFace - Ниски трошоци за хостинг, извонредна поддршка за разговор во живо

Повисока хостинг цена не е еднакво побрзо или подобро живеат разговорите за разговор. Само затоа што плаќате повеќе не значи дека ќе добиете подобра брзина на одговор на поддршка за разговор во живо. Многу хостинг услуги што наплаќаат помалку од $ 5 / mo се покажаа добро во мојот експеримент.

На пример, WebHostFace чини $ 1.63 (Face Extra планови) за еден месец, но моето искуство со нивната поддршка за разговор во живо беше извонредна.

Screenshots на мојот разговор во живо во WebHostFace. Моите барања за разговор беа одговорени за неколку секунди, а моите прашања беа одговорени професионално. Целокупното искуство со персоналот за поддршка на веб-домаќин беше одлично.

Поддршка за разговор во живо недостапен

Пред да извлечете заклучоци од ова, постојат две работи што треба да ги имате на ум:

  1. Јас живеам во Малезија, часовен појас GMT + 8. Моето вообичаено време за контакт во овој експеримент е 2 до 5 часот во попладневните часови, што е полноќ во САД. Јас не мислам дека е фер да се очекува моментална разговор за разговор во живо на полноќ - особено ако се занимавате со помали хостинг компании.
  2. Разговор во живо не е единствениот начин хостинг компании обезбеди поддршка денес. Често, корисниците можат да добијат по продажбата поддршка преку е-пошта, телефон, а исто така и социјалните медиуми. Освен GoDaddy во овој случај, допрва треба да ја пробам телефонската поддршка во овој експеримент.
  3. За A2 хостинг - ова ми рече Лори откако ја прочита и модификуваше мојата објава

Јас користам хостинг A2 и секогаш само ги испраќам преку е-пошта. Никогаш не сум имал проблем со нив да се вратат кај мене во рок од неколку минути, но никогаш не сум имал проблем што ми требаше многу назад и назад што ми требаше преку разговор во живо, така што беше интересно што не беа не го сторам тоа.

Image-1: Не успеав да ја достигнам поддршката за хостинг A2 преку разговор во живо и беше советувано да испратам е-пошта наместо тоа.
Image-2: Никој не одговараше на моето барање за разговор во B3. На разговор одбор побара мојата е-маил наместо.
Image-3: BulwarkHost системот за разговор во живо беше офлајн, кога допрев.
Image-4: Сите одделенија на HostMetro беа присутни во времето на контакт.

Се надевам дека овој пост е корисен за оние кои се во потрага по веб-домаќин. Бидете сигурни дека исто така проверете нашите во-длабочината на хостинг осврти за повеќе детали.

За Џери Лоу

Основач на WebHostingSecretRevealed.net (WHSR) - преглед на хостинг доверлив и користен од корисниците на 100,000. Повеќе од 15 години искуство во веб хостинг, Филијалата маркетинг и SEO. Соработник на ProBlogger.net, Business.com, SocialMediaToday.com и многу повеќе.