Цел наспроти Вол-Март: чиј сервер е побрз? (И зошто тоа е важно)

Член напишан од:
  • Хостинг водичи
  • Ажурирано: февруари 27, 2020

При изборот на вашиот следен веб-домаќин, брзината треба да биде на врвот на вашите размислувања.

Побрз веб-домаќин значи подобро искуство за вашите корисници и клиенти. Тоа создава посилна основа за вашиот бизнис, и тоа дури и ќе го зголеми вашиот профит.

За да докажам колку е важна брзина за вашето присуство на интернет, тестирав два од најголемите веб-страници на планетата.

Цел и Вол-Март

Она што го најдов беше силна врска помеѓу брзината, корисничкото искуство и продажбата на моќ. Но, кој излегуваше на врвот?

Овие два гиганти се најголемите конкуренти на малопродажниот пазар во САД. На highstreet, Вол-Март доминира. Има повеќе продавници и вработува повеќе вработени. Сепак, погледнете онлајн, и тоа е друга приказна.

Се започнува со брзина на серверот

Времето за одговор на серверот на Target (брзината на веб хостинг) е значително побрзо од неговиот ривал во САД - нејзиниот главен пазар.

Брзина на серверот Target.com
Брзина на серверот Target.com
Вол-Март серверот брзина
Walmart.com серверска брзина

Според Бесплатен тест за брзина на серверот Bitcatcha, Цел е побрз на 84ms на западниот брег. Во меѓувреме, на источниот брег, 37ms е побрз од неговиот ривал.

Сега, ова можеби не звучи како многу. Но, тоа има огромен ефект врз веб-страницата, корисничкото искуство и продажбата.

Вреди да се напомене дека времето на одговор на серверот е основа на сајтот. Тоа е моторот, ако сакате. Тоа мерки колку брзо веб-домаќин одговара на барање. Тоа не е вкупната брзина на оптоварување *.

* Забелешка: Севкупната веб-брзина е исто така диктирана со густина на кодот, кеширање, големина на сликата, компресија итн.

Меѓутоа, ако моторот е бавен, тоа е сè друго.

Замислете автомобил со бавен мотор. Без оглед на тоа колку ја ублажувате каросеријата, тоа сепак ќе биде слабо. Најдобар начин да се направи побрз е со побрз мотор. Или во овој случај, побрз веб-домаќин.

Ајде да видиме дали нашата хипотеза е точна. Користејќи три водечки аналитички мерења во индустријата, можеме да одговориме на едно едно големо прашање.

Дали побрз веб-домаќин на Таргет преведува на побрза општа брзина на товарење?

Алекса - една од најголемите аналитички компании на планетата - го потврдува тоа Целосна оптовареност на товарот е цела половина секунда побрзо од Вол-Март (Во Америка).

Target.com Вкупна брзина на оптоварување

Вкупна брзина на оптоварување со Вол-Март

Овие резултати се поткрепени со податоци од Pingdom и GTMetrix.

Како што можете да видите, кога основната основа на брзината на сајтот е бавна, може да го убие целото време за вчитување. Во овој случај, Target е целина 25% побрзо од Wal-Mart. И сето тоа започнува со веб-домаќин.

Зошто брзина на северот?

И покрај сето ова, половина секунда можеби не звучи како голем проблем за вас. Значи, какви се ефектите врз бизнисот Target и Wal-Mart?

Во следниот дел од овој напис, ќе ви покажам зошто побавна веб-страница негативно влијае на целиот онлајн бизнис.

Исто така прочитајте ги факторите што ги разгледавме изборот на најдобар веб-хостинг за бизнисите.

1- Побрзо веб-страница = пониска стапка на отскокнување

Како бизнис, ниска стапка на отскокнување е од клучно значење. Стапката на отскокнување е едноставна мерка колку луѓе ја напуштаат страницата пред да кликнат на нешто. Тие или се откажуваат и заминуваат, или не го најдат она што го бараат. Во секој случај, тоа е лоша вест.

Бавните веб-страници се сложени поврзани со висока стапка на отскокнување. Зошто? Бидејќи клиентите не сакаат да висат околу чекајќи веб-сајт да се вчита. Тие веднаш се фрустрирани, и многу поверојатно е да кликнат настрана.

Со оваа логика, побрзиот веб-сајт на Target треба да привлече многу пониска стапка на отскокнување.

Бинго!

Стапка на отпотреба на Walmart.com

Стапка на отскокнување на Target.com

Според Alexa, стапката на отскокнување на Target е цела 4% пониска од Wal-Mart. Тоа значи дека повеќе клиенти се ангажирани со веб-страницата на Target, додека посетителите на "Вол-Март" оставаат многу побрзо.

Се разбира, постојат секакви фактори кои се собираат за да создадат добра стапка на отскокнување. Сепак, невозможно е да се игнорира јасна врска помеѓу брзината и ангажманот во овој конкретен случај. Брзината е јасно фактор во пониската, супериорна стапка на отскокнување на Target.

2-Faster website = Подобро корисничко искуство

Како што можете да видите во графика погоре, Target, исто така, има повисоки стапки за секојдневно преглед на страници. Со други зборови, корисниците прегледуваат повеќе страници на Target отколку што се на Wal-Mart. Во светот на дигиталниот маркетинг, Target е "stickier" од Wal-Mart.

Посетителите копаат подлабоко и гледаат повеќе страници. Тоа е знак за посилно корисничко искуство. Повторно, можеме да претпоставиме дека брзината на веб-страница е клучен фактор тука. Фактот дека секоја страница се вчитува брзо значи дека клиентите се среќни да тичат помеѓу производите.

Во интерес на правичноста, вреди да се напомене дека Вол-Март има подолго просечно време на лице место, победувајќи го Target од 20 секунди. Ние генерално можеме да го припишеме тоа на квалитетот на содржината. Веројатно Вол-Март има подобра содржина и повеќе осврти. Сепак, во целина, статистиките покажуваат дека Target има посилно корисничко искуство.

Побрзо веб-страници = Подобро продажба

Се разбира, најважните метрички на Wal-Mart и Target се продажбата. Тоа се малопродажни гиганти кои живеат и умираат според нивните продажни цели.

Според општото набљудување, побрзи веб-страници доведуваат до повеќе конверзии, и подобра продажба. Зошто? Бидејќи клиентите се повеќе ангажирани. Отскокнување стапки се пониски, така што клиентите се држат околу да купат. Искуството е генерално попозитивно, така што тие се чувствуваат посклони да купуваат преку интернет.

Брзината, исто така, е еднаква на довербата кога станува збор за е-трговија. Ние природно поврзуваме брзина и професионализам. Едноставно, со поголема веројатност сме да купиме од побрзо место. Но, дали статистиката се зголемува?

На крајот на февруари, Wal-Mart и Target ги објавија извештаите од четвртиот квартал, а броевите го прават за интересно читање.

Целна затворање на јазот со Вол-Март онлајн

Според извештаите, поделбата на е-трговија на Target е многу побрзо од Wal-Mart. Иако Вол-Март сè уште продава повеќе во целина, целта расте побрзо.

Онлајн продажбата на Target се зголеми зачудувачки 34% во четвртиот квартал, споредено со 8% од Wal-Mart.

Се разбира, ние не сме доволно наивни да го припишеме целиот поттик на брзината на веб-страницата на половина секунда. Сепак, тоа е секако фактор. Има секакви причини зошто онлајн продажбата на Target е зголемена. Но, основен аспект е нивната супериорна изведба на веб-сајтови. Тие знаат дека светот се движи кон е-трговија и мобилни, особено.

Како резултат на тоа, тие ја поставија инфраструктурата за да обезбедат најбрзо и најмоќно корисничко искуство.

Ние отсекогаш верувавме дека a побрзо основање на веб-сајтови води до подобро онлајн искуство - и на крајот подобра продажба. Сега, се чини дека еден од најголемите светски трговци на мало ја докажува оваа поента.

За Дарен Ниско

Дарен Нил е основач на Bitcatcha.com и ко-развивач на бесплатниот Сервер за тестирање брзина. Со деценија искуство во развојот на веб-страниците и интернет-маркетингот на неговото име, Дарен се смета за главен орган за сите работи поврзани со градење и управување со онлајн присуство.