Кој е најпопуларниот веб-страница Хостинг сервис?

Член напишан од:
  • Хостинг водичи
  • Ажурирано: Јуни 30, 2020

Знаеме дека постојат стотици хостинг услуги на располагање за нас. Од сите нив, некои се попопуларни од другите и имаат натрупани доста следново.

Но, кој од нив е најпопуларниот?

Па, во оваа статија ние ги разгледаме два фактори за кои веруваме дека ја одредува популарноста на хостинг компанијата:

  1. Социјалните медиуми следат (Твитер и Фејсбук), и
  2. Google Трендови

За следните социјални медиуми, креиравме и куриравме листа на компании кои хостираат 100 и ги ставаат сите оваа голема табела. Потоа, ги споредивме хостинг компаниите со најмногу следбеници со Google Trends, за да видиме колку често се пребаруваат на Google.

Но почекајте… Популарноста не е еднаков на квалитет

Популарноста отсекогаш била стенографија за луѓето да помогнат во одлучувањето.

Сакате да добиете нови спортски чевли? Одете за Најк или Адидас.

Купување на нов телефон? Тоа е или iPhone или Samsung.

Додека популарноста може да биде добар барометар во некои случаи, тоа не мора да ја кажува целата приказна за квалитетот на компанијата на своите производи и услуги.

Надвор од најпопуларните брендови за хостинг 5 на нашата листа - единствениот што ние силно го препорачуваме овде на WHSR е Siteground - и тие беа милји подалеку од нашиот #1 GoDaddy.

За да донесете информирана одлука при пријавување на план за хостинг - најпрво ќе треба разбере вашите потреби за хостинг, погледнете и споредете, и одберете го домаќин кој е најдобар за вашите веб-страници.

Дел #1: Најпопуларен веб-домаќин на социјалните медиуми

1. Оди Тато

Веб-страница: https://www.godaddy.com

Тоа не треба да биде изненадување тоа GoDaddy е на оваа листа. Домен регистратор / хостинг компанија е околу долго време и има умно утврди својот бренд на потрошувачите.

Од денес, GoDaddy има околу 316,000 Твитер следбеници и 1,863,919 Фејсбук следбеници. Од сите хостинг компании, Godaddy е дефинитивно лиги над останатите кога станува збор за социјалните медиуми.

Социјална мрежа Статистика - Твитер: 316,000. Фејсбук: 1,863,919

2. HostGator

Веб-страница: https://www.hostgator.com

HostGator е уште едно име кое во некое време беше во индустријата за хостинг. Додека не е толку голем како GoDaddy, тие се уште успеа да натрупате доста следново.

За почеток, тие имаат поголем Твитер следејќи ги следбениците на 732,000, додека нивните Фејсбук броеви моментално седат на следбеници на 214,991.

Социјална мрежа Статистика - Твитер: 732,000. Фејсбук: 214,991

3. Bluehost

Веб-страница: https://www.bluehost.com

BlueHost Review

Хостинг компанија која е околу од 2000s, Bluehost е дефинитивно добро познато име во индустријата за хостинг и е разгледано од многу сајтови (вклучувајќи ги и нашите!).

И покрај тоа што се стекнати од ЕИГ (Меѓународна група за издржливост), Bluehost успева да изгради постојан прилив на следбеници. Во Твитер, тие во моментов имаат за 478,000 следбеници со Фејсбук кој седи на 151,748.

Социјална мрежа Статистика - Твитер: 478,000. Фејсбук: 151,748

4. SiteGround

Веб-страница: https://www.siteground.com

Siteground можеби не е име на домаќинство, но тие постојано ја градат својата репутација како квалитетен хостинг провајдер. Џери Лоу ги користел своите услуги за хостирање личен блог што зборува за тоа колку се добри.

Но, во смисла на социјалните медиуми што следат, SiteGround не мора да се заснова со околу 231,000 Twitter следбениците и 30,593 следбениците на Фејсбук

Социјална мрежа Статистика - Твитер: 231,000. Фејсбук: 30,593

5. DreamHost

Веб-страница: https://www.dreamhost.com

Друга компанија што е околу во индустријата за хостинг, DreamHost обезбедува хостинг услуги од 1997. Компанијата сега е домаќин на повеќе од 1.5 милиони веб-страници и има здрава корисничка база преку 400,000.

Што се однесува до социјалните медиуми, DreamHost прави значително следење на Твитер со следбениците на 344,000, но за Facebook, тие имаат само за следбениците на 21,429.

Социјална мрежа Статистика - Твитер: 344,00. Фејсбук: 21,429

6. Name.com

Веб-страница: https://www.name.com

Слично на GoDaddy, Name.com можеби не е компанија за која мислите кога станува збор за хостинг услуги. Но, доменот регистратор компанија нуди голем број на хостинг планови во прилог на име на домен услуги.

Кога станува збор за социјалните медиуми, Name.com повлекува здрави следбеници на 553,000 на својата сметка на Твитер. Нивната Фејсбук профил, сепак, не е премногу добра со само следбеници на 48,464.

Социјална мрежа Статистика - Твитер: 553,000. Фејсбук: 48,464

7. WPEngine

Веб-страница: https://www.wpengine.com

WPEngine порасна експоненцијално од своите скромни почетоци во 2010. Управниот сајт за управување со WordPress е правење бранови со фокус на тоа да биде најдоброто место за хостинг на WordPress.

Но, како се движат во социјалните медиуми? За Твитер, тие стојат на околу 375,000 следбеници. Но Фејсбук имаат значително помало следење со само следбеници на 38,658.

Социјална мрежа Статистика - Твитер: 375,000. Фејсбук: 38,658

8. A2 Хостинг

Веб-страница: https://www.a2hosting.com

A2Hosting е кршење на основите во одделот за брзина со користење на технологии како што се Railgun Optimizer и пре-конфигуриран кеширање за да биде најбрз хостинг провајдер во индустријата.

И покрај тоа што е лидер во индустријата во однос на брзината на вчитување, A2Hosting не мора да го командува истото присуство во социјалните медиуми. На Твитер, тие имаат само за 102,000 и управуваат малку подобро на Фејсбук со 49,233.

Социјална мрежа Статистика - Твитер: 102,000. Фејсбук: 49,233

9. InMotion хостинг

Веб-страница: https://www.inmotionhosting.com

InMotion хостинг е апсолутно фантастичен хостинг провајдер. Ги разгледавме и им дадовме високи оценки за нивните хостинг услуги. Подлец, ние дури и ги користат за да се одржи WHSR, кој вели многу за тоа колку се добри нивните хостинг услуги.

Но, дали одличните услуги добро се преведуваат и на социјалните медиуми? Не е задолжително. Во моментов, InMotion Hosting има само за 124,000 Твитер следбеници и несериозни 11,394 следбеници на Фејсбук. Во споредба со остатокот на хостинг провајдер, InMotion Хостинг дефинитивно се рангира на пониско ниво во популарноста.

Социјална мрежа Статистика - Твитер: 124,000. Фејсбук: 11,394

10. Kinsta

Веб-страница: https://www.kinsta.com

Уште една голема хостинг компанија која лета под радарот, Kinsta е управувана WordPress хостинг компанија која нуди врвни перформанси и исклучителни услуги за хостинг на WordPress.

Исто како и InMotion Хостинг, ние го оценувавме Kinsta доста високо во споредба со другите менаџирани WordPress компании. Но, дали нивните одлични услуги им помагаат на нивната социјална медиумска игра? Очигледно не, бидејќи тие имаат само 126,000 Twitter следбеници и цени малку подобри од InMotion на Фејсбук со следбеници на 19,153.

Социјална мрежа Статистика - Твитер: 126,000. Фејсбук: 19,153


Дел #2: Да се ​​биде дел од (Google) трендот

Кога станува збор за популарноста на интернет, социјалните медиуми се само една половина од равенката. Другата половина што треба да ја разгледаме е преку Google Trends.

Користејќи го графикот "Интерес со текот на времето", може да добиеме идеја за тоа колку е популарна и колку често одреден термин (или компанија) се користи во платформата на пребарувачот во одреден период.

Додека GoDaddy јасно ги поседува најголемите социјални медиуми кои следат меѓу оние што ги набројавме погоре, дали исто така ќе имаат најголем удел на пазарот во Google Trends?

Предупредување за спојлер: Тие апсолутно го прават.

кој е најпопуларен? GoDaddy е лесно предност во поглед на барањата за пребарување во Google Trends.

Погледнете ја Интересната временска споредба помеѓу GoDaddy, Hostgator, Bluehost, SiteGround и DreamHost. GoDaddy лесно ги засени сите од нив со постојано останување во 75 до 100 поени за популарност од минатиот ноември.

Hostgator, Bluehost, SiteGround и DreamHost се поставени во рамките на 25 поени или под опсег, со SiteGround најнизок меѓу сите пет.

Популарни хостинг компании: Со InMotion, Kinsta, WPEngine и A2Hosting, GoDaddy сè уште има значително водство.
Со InMotion, Kinsta, WPEngine и A2Hosting, GoDaddy сè уште има значително водство.

Кога ќе се спореди со подобро оценети хостинг провајдери, како што се InMotion Hosting, Kinsta, A2Hosting, па дури и WPEngine, GoDaddy сè уште има значителен напредок во популарноста на побарувачката на Google.

Всушност, InMotion Hosting, Kinsta, A2Hosting и WPEngine се рангирани дури и пониски во споредба со Hostgator, Bluehost, SiteGround и DreamHost.

Дали популарни веб-домаќини (за социјалните медиуми) најдобро?

Кога станува збор за квалитетот на давателот на хостинг, постојат голем број фактори кои можат да влијаат врз нив. Дали сте домаќин на едноставен блог на страници? Има ли некоја обичајна програма? Дали треба да имате онлајн продавница? Сите овие и повеќе може да влијаат на квалитетот на компанијата за хостирање.

Според нашите тестови и прегледи, GoDaddy е во ред за луѓе кои само сакаат да имаат едноставен блог или веб-страница, но очигледно има подобри алтернативи на пазарот.

Во случај да размислите да создадете сложена веб-страница на WordPress или продавница за електронска трговија, хостинг провајдери како што се Kinsta or InMotion хостинг нуди подобри функции на серверот и хостинг перформанси.

На крајот на денот, се е што сакате и што треба за вашата веб-страница бидејќи различни хостинг компании се грижат за различни потреби на веб-страница. Ако сте едноставен блог, тогаш можеби GoDaddy е повеќе од доволно. Дали ви требаат повеќе ресурси на серверот? Можеби е подобро да се обратите за Kinsta или InMotion Hosting.

За Azreen Azmi

Azreen Azmi е писател со наклон за пишување за содржината маркетинг и технологија. Од YouTube до Twitch, тој се обидува да остане во контакт со најновите креирање содржини и да го пронајде најдобриот начин да го продаде својот бренд.

Поврзете се: