5 Навистина страшно работи кои треба да те натера да се кандидира од веб хостинг компанијата

Член напишан од:
  • Хостинг водичи
  • Ажурирано: Jul 06, 2017

Разговарајте со речиси секој кој некогаш поседувал веб-сајт и брзо ќе најдете барем еден веб хостинг хорор приказна. Една од најважните работи за вашето онлајн присуство како сопственик на бизнис или претприемач е вашата веб-страница. Повеќето посетители на вебсајтот сакаат брзи вчитувачки страници со брз одговор.

1. Брзина на вчитување на страницата

Стапка на напуштање на страницата против времето за вчитување (извор).

За 30% од веб-посетителите велат дека ќе чекаат 6-10 секунди за вчитување на страница, но многу други даваа пократки временски распореди, при што 3% велеа дека ќе чекаат само една секунда пред да ја напуштат страницата.

со брзини кои влијаат на вашата крајна линија, мора да се погледне во сè, вклучувајќи го и вашиот хостинг компанија.

Можете дефинитивно да направите многу работи за да го забрзате вашиот веб-сајт од дизајн гледна точка, но вие исто така ќе сакате хостинг компанија со доволно доволен сервер за да ги достави страниците на посетителите на страницата со брза стапка.

Во суштина, вие ги чувате датотеките на вашата веб-страница на веб-страницата на компанијата за хостирање, па колку брзо брзините на серверот влијаат колку брзо е вашата страница на крај.

Некои од работите што вклучуваат брзина на удар вклучуваат: Хард диск - обично, цврстиот погон е со можност за побрзо вчитување на датотеките, што пак се врти кон подобра брзина на оптоварување на страниците за вашата страница. Посветен сервер - Обидете се да изберете компанија за хостирање што барем нуди опција за посветен или VPS-от за разделување преку заеднички план. Заедничките планови се одлични за почеток, но во одреден момент ќе треба да се движите нагоре и да ги зголемите способностите и брзините. Посветените сервери се клучни.

Постојат и други фактори кои можат да влијаат на брзината, но овие се неколку од големите.

2. Не Контакт со 24 / 7

Ако одите на веб страната на веб хостинг компанијата, и тие немаат 24 / 7 начин да стапат во контакт, тоа е големо црвено знаме.

Што ќе правите кога вашата страница ќе се спушти на 2 сум во саботата и немате начин да стапите во непосреден контакт со вашиот сервер? Потоа ризикувате да го изгубите целиот тој сообраќај за време на викендот додека вашата страница е намалена.

Покрај тоа што можете да контактирате со вашиот сервер 24 / 7, треба да има повеќе начини за да стапите во контакт. Бара:

  • Бесплатен број
  • Опции за разговор во живо (кои се часовите што се достапни)
  • Поддршка билет систем
  • База на знаење
  • Email поддршка

Причината поради која е важно да имате повеќе начини да контактирате со вашиот сервер е дека ако не сте во можност да пристапите на Интернет, но знаете дека вашиот сајт е долу, можете да го користите бесплатниот број.

Ако сакате инстант фидбек, разговорот во живо е исклучително корисен. Ќе ја добиете идејата. Сакате што повеќе начини да ја контактирате вашата веб-хостинг компанија во секоја точка во текот на денот што е можно повеќе.

3. Несреќни надоместоци за обнова

Пазете се од веб хостинг компании кои ви нудат длабоко намалена стапка да се регистрирате, но потоа нивните обновување стапки се многу скапи во споредба со други хостинг опции. Прочитајте го финото печатење и уверете се дека целосно ги разбирате сите надоместоци вклучени секој пат кога ќе го обновите.

Споредба на надоместоците со оние на други хостинг компании. Иако е точно во веб-хостинг, како и со многу работи во животот, дека добивате она што го плаќате, исто така нема потреба да плаќате многу повисоки надоместоци отколку што е потребно. Ако ви треба да платите повеќе, треба барем да стекнете корист од VPS или посветен сервер.

Добро правило е дека ако понудата е премногу добра за да биде вистина, најверојатно има улов за тоа. Во исто време, треба да очекувате добра работа кога ќе се регистрирате. Сепак, таксите што ќе ги платите по тој почетен период треба да бидат јасно означени и лесно разбирливи.

4. Локација на серверот

Друга работа што треба да ја разгледате е локацијата на серверот. Секоја веб хостинг компанија е поставена некаде со машини со седиште во одредена земја или регион. Важно е да се разгледа вашата целна публика при изборот на сервер.

Дури и ако сте со седиште во Велика Британија, ако таргетирате посетители во САД, тие ќе треба да се справат со доцнење што чекаат страниците да се вчитаат на сервер во Велика Британија. Подобро е да се најде локален сервер во овој случај. Ако вашата деловна активност е насочена кон луѓето од целиот свет, тогаш ова не е толку фактор.

Сепак, да речеме дека имате компанија за греење и ладење во Далас и сакате да поставите веб-страница. Би било многу подобро да барате компанија за хостирање со канцеларии во Тексас. Дури и вашите слики ќе се вчитаат побрзо за локалните посетители.

5. Облак Хостинг Опции

Лицето на Интернет се менува и се повеќе и повеќе компании го избрале облак хостинг во последниве години. Постојат голем број на бенефиции за облак хостинг. Облак хостинг им користи на провајдерите и на крајните корисници. Повеќе моќни сервери им овозможуваат на хостинг компаниите да користат системски ресурси на поефективен начин. Исто така е побрзо за хостинг компанијата да постави посветен сервер во само неколку минути, што е предност и за хостинг компанијата и за клиентот.

Кога гледате во хостинг компании, тоа само прави добар бизнис смисла да се избере компанија која има облак хостинг, како и. На овој начин, без разлика дали сте подготвени сега или во иднина за овие услуги, тие ќе бидат поставени и лесно имплементирани.

Конечна страшна работа

Има навистина неколку работи полошо како сопственик на веб страната од кои се занимаваат со хостинг компанија која едноставно не изгледа да се грижи за своите клиенти.

Над сè друго, побарајте веб-домаќин намера за да бидете сигурни дека клиентите се задоволни. Ако имате проблем со вашата веб-страница, одлична компанија за хостинг ќе оди над и подалеку за да ви помогнеме.

Важно е за веб-домаќини да разберат дека ако вашиот бизнис не е успешен, нивното нема да биде ниту. Тие треба да дојдат заедно со вас и да работат со вас како партнер кој ќе ви помогне да добиете најмногу од вашите хостинг услуги.

За авторот: Винс Робинсон

Винс Робинсон е извршен директор на Скала Хостинг. Тој има цврсто разбирање за она што го прави веб хостинг компанија успешна и што не сака неговите сопствени клиенти да се грижат. WHSR неодамна го интервјуираше Робинсон за правејќи веб хостинг компанија сигурен.

За WHSR гостин

Оваа статија е напишана од гостин учесник. Погледите на авторот подолу се целосно негови и не може да ги одразуваат ставовите на КОСР.