Како да ја преземете работата за развој на вашата веб-страница

Ажурирано: 08 октомври 2020 година / Напис од: ryери Лоу

Можеби само што започнувате со веб-присуство и ви треба нова страница. Или можеби сте постоечки сопственик на страници кои сакаат вашата веб-страница да биде подобра. Постојат многу ситуации преку кои сум сигурен дека си поигрувал со идејата за аутсорсинг на твојот веб развој, целосно или делумно.

Пред да прочитате понатаму, морам да ве известам дека сум од школата на мислата што треба да ја стопанисувате секогаш фокусирајте се на нивните основни можности. Ова значи дека ако вашиот главен приход треба да дојде од активности што не се од развој на веб, тогаш аутсорсинг на вашиот веб развој!

Само имајте на ум дека аутсорсингот за развој на веб-страници точно нема да ви ги отстрани сите оптоварувања од рамената, само потребните делови.

Како работи аутсорсингот

Општо, еве како функционира аутсорсинг веб-развој -

1- Изберете вистински партнер
4- Изготви договори

2- Првичен контакт и поставување
5- Развој и лансирање

3- Планирајте и поставете пресвртници


Вовед: Веб дизајн наспроти веб развој

Додека многу луѓе може да речат дека тоа е само избирање на терминологија, веб-дизајнот и развојот не се всушност иста работа. Дизајнот се однесува на естетиката на страницата - колку убаво изгледа.

Развојот може да опфаќа дизајн на страницата, но вклучува и градење на моторот што работи на страницата.

PSD на HTML / PSD на WordPress веќе не работи

Пред извесно време, сопствениците на деловни активности му опишуваа на еден дизајнер како сакаат да изгледа нивната веб-страница.

Дизајнерот ќе го подготви изгледот и чувството на страницата користејќи нешто како Фотошоп и потоа ќе му го предаде на развивачот кој ќе ја претвори PSD-датотеката во HTML-код.

Ова е претежно застарено сега, благодарение на масовниот прилив на уреди со различна големина на екранот. Дизајнот „една големина одговара на сите“ веќе не е изводлив и освен ако не сте подготвени да потрошите време и пари правејќи посебен дизајн и развој за секој тип на уред - ПСД во HTML веќе не е реален.

PSD до HTML и денес е огромна тема на мрежата (видете пребарување) - иако дизајнот „една големина одговара на сите“ денес веќе не е изводлив.

Само погледнете го WordPress на пример и разгледајте го овој факт. Користењето на шаблони може да олесни многу од оптоварувањата на дизајнот и многу од нив реагираат, што значи дека шаблоните се прилагодуваат на различните формати на екранот.

Не ме сфаќај погрешно, сеуште можеш да го сториш тоа, всушност дури можеш да ги претвориш PSD-датотеките во шаблони на WordPress, но дали вреди за неволја?

Како функционира развојот на веб-развој

Првото нешто што треба да знаете е дека дури и со аутсорсинг на вашиот веб развој, како иден сопственик на веб-страница, вие сè уште ќе бидете многу вклучени во процесот на развој.

Од избор на вистински партнер до дефинирање на точниот обем на вашите активности на Интернет, вашиот придонес е од витално значење ако очекувате да не бидете разочарани од она што го прават вашите веб-развивачи.

Запомнете: Веб-развивачите се исти како и другите сопственици на деловни активности - тие се експерти во својата област. Она што ви треба е да можете да им ја пренесете својата експертиза во вашиот домен и да им дозволите да го пренесат тоа знаење во нивниот технички дизајн.

Бидете сигурни дека работите се напишани што е можно поедноставно, за да нема простор за погрешно толкување.

Индија жалба
Мрежата е исполнета со поплаки за развој на веб-страни


Што да очекувате 

 • Одложувања на временската рамка на проектот
 • Предложени измени во вашите дизајни
 • На внатрешниот персонал ќе треба да им биде доделено време за да остварат врска со инвеститорот
 • Барем помали пречекорувања на трошоците


Што да не очекуваме да бидат вклучени:

 • Содржина за веб-страницата
 • Било какви специјални слики / видеа
 • Маркетинг на пребарувач и социјални медиуми
 • Веб хостинг и име на домен

1. Изберете вистински партнер за аутсорсинг

Сега, кога го извадивме тоа од патот, како можете да откриете дали веб-развивачот е соодветно за вас? Не е така лесно како што изгледа.

Настрана од вообичаените несакани пораки од нигериските принцови и УЈП кои ме замолија да повратам милиони што ми се припишуваат некако, во изминатите години започнав да добивам спам и од веб развивачи. Овие се обично индивидуалци, а несаканиот пошта дури еволуирал во ладни повици кои се обидуваат да ги продадат своите услуги.

Денес има буквално илјадници компании за развој на веб и уште поголем број хонорарни веб-развивачи. Проблемот е во наоѓањето на вистинскиот за работа со вас на вашата веб-страница.

Еве неколку совети за избор на еден:

 • Прашајте ги за препораки - Сите компании за развој на веб-страници можат да излезат со пристојна сопствена страница и да ја промовираат истата, но доказот е во тоа да имаме среќни клиенти. Проверете ги овие препораки и забележете ги нивните коментари.
 • Проценете го протокот на комуникација - Прашајте како е работниот проток на комуникација. Јас еднаш работев со развивач кој имаше многу занемарен пристап - комуницирав со нивниот помошен персонал, кој комуницираше со нивниот технички персонал и раздвојуваше други луѓе кои постапуваа со наплата, поплаки и сл. Процесот беше болно бавен и многу пати збунувачки.
 • Одговара на вашиот буџет - Честопати ќе биде примамливо да се обратите со помал развивач кој ви ветува месечина и theвезди за ситни пари. Компаративно, поголема, пореномирана компанија може да биде мачна за некои од работите што ви се потребни - реално и непристрасно слушајте ги двете страни пред да одлучите за нивото на ризик што сте подготвени да го преземете.

Одлични опции за работа со аутсорсинг

Платформа за аутсорсинг # 1- кодирана

Главна страница на веб-страница за кодирање
Почетна страница за кодирање (посетете онлајн)

Основана во 2012 година, Codeable започна со преземање на талентирани лица, а потоа вработување на оние на кои им требаше ад-хок поддршка на веб-страници. Денес тие се претворија во еден од најдобрите достапни ресурси за оние кои имаат потреба од вештини за WordPress.

Тие го поедноставија системот на хонорарни активности за да го намалат времето и напорот потребни за наоѓање на вистинските вештини. Сè што треба да направите е да им кажете што сакате и тие ќе ви помогнат да ги пронајдете вистинските таленти и да понудите единствена цена - поддржана со гаранција.

* Белешка - соработувавме со Codeable и имаме вградена форма за понуди овде. Доставете ги деталите за вашиот проект и побарајте 1) бесплатен понуда и 2) препорака за развивач; користејќи ја оваа форма. 


Позитивни

 • Разумни часовни стапки од 70 до 120 долари
 • Единствената проценка на цената помага да се отстрани фокусот од цената
 • Експерт хонорарни преведувачи во над 60 земји
 • 28-дневна гаранција за поправка на грешки


CONS

 • 17.5% надоместок за услуги се зема како додаток на часовникот
 • Надоместоците за услуги не се враќаат
 • Достапни се само специфични вештини за WordPress

Изврши ја платформата платформа # 2 - Прелевање на оџакот

Како хонорарна мрежа специјализирана за гуруа на кодови, Стак Претекување започна уште во 2008 година. Тие растат сè до тој степен што поминаа низ четири рунди на финансирање до 70 милиони американски долари. Денес, тие можат да се пофалат со мрежа од повеќе од 50,000 развивачи.

Она што ги прави единствени во мрежниот простор за хонорарни активности е нивниот модел за прашања и одговори што ви овозможува едноставно поставување прашања и учество во споделување на знаење. Веб-страницата е собраниска точка за квалификувани развивачи кои доброволно учествуваат на сесии за прашања и одговори.


Позитивни

 • Без дополнителни такси - платете го само она што го наплаќа хонорарецот
 • Голема база на податоци за прашања и одговори за управување со заедницата
 • Овозможува објавувања на работни места


CONS

 • Традиционална структура на списоци со работни места за наоѓање хонорарни преведувачи

Изврши ја платформата платформа # 3- Fiverr

Пет таленти во програмирање и технологија (посетете онлајн).

Fiverr е уште еден ресурс што ви овозможува да прелистувате холови хонорарни преведувачи за било што, од создавање содржина до поддршка за социјални медиуми. Тие им овозможуваат на хонорарците да создаваат понуди кои потоа можете да ги изберете вие. Алтернативно, можете да создадете работно место (објавете „барање“) што ви треба специјално и да им дозволите на хонорарите на Fiverr да понудат понуди за тоа.

За секоја трансакција, Fiverr ќе ги преземе своите трошоци во форма на надоместок што се приближува до крајната цена. Надоместокот варира во зависност од вредноста на трансакцијата. Поради системот на репутација, хонорарите на Fiverr можат да бидат агресивни во обидот да ги исполнат условите за работа.


Позитивни

 • Достапен е широк спектар на видови и нивоа на вештини
 • Пребарувањето работа може да биде извор на идеи за она што ви треба
 • Fiverr ги задржува плаќањата сè додека не кажете дека сте задоволни со завршената работа


CONS

 • Постоење на некои застарени објави
 • Широк спектар на нерегулирани цени
 • Некои продавачи може да бидат неквалификувани

Извршена платформа # 4- Топтал

Почетна страница на Топтал (посетете онлајн)

Тврдењето за слава на оваа мрежа е тоа што ви помага да ја пренасочите работата во кремот на хонорарни култури за веб-развивачи. Тие успеаја да здружат таленти што ги покриваат сите вештини што може да бидат потребни за веб-страница, дури и дизајнери.

Без разлика дали барате генерални развивачи или оние кои имаат специфични области за вештини како Node.js или моторот Unity, веројатно тука ќе најдете помош.


Позитивни

 • Голем извор на високо талентирани програмери и дизајнери
 • Одговара на сите големини на деловни активности
 • Хонорарни преведувачи пред-екрани на повеќе нивоа - Вештини, јазик, работна етика и многу повеќе
 • Бесплатен пробен период со сите хонорарни преведувачи


CONS

 • Може да поскапи со часовни цени од 60 до 210 долари
 • Потребно е регистрација за прелистување на таленти

Извршете ја платформата # 5- Gun.io

Главна страница на Gun.io (посетете онлајн)

Gun.io се обидува да ги разбие традиционалните болни текови на вештини со придонес на своите вештини во процесот на хонорарни вработувања. Тие здружуваат високо искусни таленти (тука немаат нови лица) кои се подготвени да работат на договор и ги верификуваат, а потоа помагаат да се пронајдат вистинските погодности и за хонорарците и за вас.

Тие немаат списоци со хонорарни преведувачи преку кои можете да пребарувате, но соработуваат со оние кои сакаат директно да ги вработат. Еден повик да им помогне во мисијата за утврдување факти ќе резултира во тоа да ја пронајдат точната вистинска личност за работата.


Позитивни

 • Само високо-искусни хонорари
 • Пред-проверени и проценети кандидати
 • Нема потреба да прелистувате списоци за да пронајдете што сакате
 • Талент натпревар во рок од 48 часа


CONS

 • Цената е намалена на должината на изнајмувањето - кратките вработувања можат да бидат скапи

Аутсорсинг платформа бр. 6 - работа

Почетна страница за upwork (посетете онлајн)

Upwork е повеќе веб-страница за мулти-микс на хонорарни мрежи отколку специјалист за гуруа за веб-развој. Тие нудат сè, од развој на веб до сметководство, специјализирани за далечински работници кои се достапни од било каде низ целиот свет.

Начинот на работа е сличен на традиционалниот формат на списоци со работни места, каде што се собираат таленти од сите видови и потоа се категоризираат за да ги најдете. Освен хонорарците, тука се наведени агенции и тоа им дава дополнителна опција на трагачите по таленти.


Позитивни

 • Достапни нивоа на повеќе вештини
 • Достапен широк спектар на вештини


CONS

 • Потребно е регистрација за да пребарувате хонорарни преведувачи
 • Она што можете да го видите е ограничено со пакетот за регистрација (цена се движи од бесплатно до 499 УСД месечно)
 • До 13% режиски трошоци во такси за обработка

2. Знајте што сакате (и кажете јасно)

Она што мислам тука е дека треба да имате визија за вашата веб-страница. Кои се вашите намери? Дали сакате вашата веб-страница едноставно да биде информативна и да го поддржува вашето примарно место на деловна активност, или барате да ја користите како виртуелно проширување на вашиот бизнис?

Тука има клучни разлики во обемот што треба да ги знае веб-развивачот.

Откако ќе одлучите што треба да има на вашата страница, проверете ги неговите информации јасно до вашиот веб развивач. Додека изгледот е важен, не занесувајте се и премногу фокусирајте се на дизајнот на вашата страница.

Примери: Wireичана рамка и дигитални скици што ги користиме кога повторно ја развиваме оваа страница во 2018 година. Видео записи, разговори, слики и рачни скици беа користени за јасно комуницирање.
Примери: Wireичана рамка и дигитални скици што ги користиме кога повторно ја развиваме оваа страница во 2018 година. Видео записи, разговори, слики и рачни скици беа користени за јасно комуницирање.

3. Воспоставете пресвртници на проектот

Работете со вашиот развивач за да пронајдете временска рамка што е прифатлива за двајцата. Во секоја фаза, треба да има точка за проценка за да бидете сигурни дека можете да повикате тајм аут во случај да чувствувате дека нешто не оди како што треба.

Времепловот исто така ви дава подобро чувство за тоа кога вашиот финален производ (веб-страницата) ќе биде достапен, така што ќе можете да планирате активности за поддршка како што се меко лансирање, некои промоции или други маркетинг активности околу датумот на лансирање.

Стандардна пресвртница за развој на веб-страница
Стандардна пресвртница за развој на веб-страница. Секој проект за веб-дизајн е уникатен, но ова е добра препорака за корисниците кои за прв пат ги воспоставуваат своите пресвртници на проектот (извор).

4. Изготви договор

До сега веројатно сфативте дека вашата веб-страница може да биде непроценлива алатка за да изградите уште повеќе деловни активности наоколу. Поради тоа, ќе бидете посветени на тоа на многу начини. Имањето договор ги штити и вашите инвестиции, како и интересите на веб-развивачот.

Како и да е, бидете свесни дека треба да одлучите да нарачувате услуги од трета страна во, да речеме, Индија, тогаш треба да научите и каков било договор што може да го имате со нив.

5. Изградете добра врска со вашиот развивач

Откако ќе ја имате својата веб-страница, тоа е обично нормално што понекогаш, некои работи може да тргнат наопаку. Одржувањето на добра врска со вашиот развивач ќе помогне да се осигурате дека сите грешки или други проблеми што ги имате ќе бидат брзо решени.

Исто така, дополнително се надоврзува на довербата и ви дава добра опција во случај кога некогаш одлучите да додадете „Фаза 2“ на вашата веб-страница. Момците што го градеа, обично ќе можат да го развиваат понатаму по пократок временски рок и со помалку ресурси.

Успешна приказна: Кредо

извор: Претприемач го зголемува бизнисот со аутсорсинг

Како маркетинг консултант на Кредо, Johnон имал потешкотии самостојно да се натпреварува против други компании кои им давале на клиентите сигурност за „големината“.

Имаше ограничувања за тоа колку тој можеше да постигне секој ден самостојно и одлучи да нарачува услуги на развивач на WordPress.

Преку работен однос, Johnон достигна точка каде што веќе не се чувствува под стрес од развојните проблеми во својата консултантска работа и е во состојба да се фокусира на неговите основни деловни цели.

Избегнувајте ги овие 5 грешки при аутсорсинг

 1. Избор на погрешен партнер
 2. Воспоставете нереален буџет
 3. Немање јасно дефинирани клучни цели
 4. Да се ​​биде премногу „подалеку од рацете“ во процесот на развој
 5. Не градење маркетинг план околу вашата веб-страница

Заклучок: Дали аутсорсингот е правилен за ВАС?

Секој бизнис е различен, како во тоа што го прават така и во која точка се наоѓа во него. Ако се прашувате дали аутсорсингот е вистинскиот избор за вас, веројатно е така. Она што треба да го разгледате е многу од она што го опфатив во овој напис.

Не ме сфаќај погрешно - патеката за аутсорсинг не е опремена со рози и содржи повеќе од својот трн. Меѓутоа, на крајот на денот, ако тоа е направено точно, тогаш стекнале исклучително професионално средство за вашите основни деловни активности.

Клучната разлика помеѓу аутсорсинг или не лежи во неколку основи. Ако извршите аутсорсинг, наместо да се фокусирате на технички компетенции кои никогаш повеќе нема да ви требаат, наместо тоа, се потпирате на други добри квалитети на управување - комуникација и планирање на проекти.

Овие ќе работат добро во ваша предност, без оглед во која деловна линија сте, дури и по завршувањето на проектот за развој на веб.

За Џери Лоу

Основач на WebHostingSecretRevealed.net (WHSR) - преглед на хостинг доверлив и користен од корисниците на 100,000. Повеќе од 15 години искуство во веб хостинг, Филијалата маркетинг и SEO. Соработник на ProBlogger.net, Business.com, SocialMediaToday.com и многу повеќе.