Збирка на 10 Неверојатна и забавна 404 Грешка Страници Дизајн

Член напишан од:
  • Интернет Дизајн
  • Ажурирано: ноември 20, 2017

Еден од најважните аспекти, кој често се занемаруваат од страна на веб дизајнерите, е правилното ракување со страната за грешка на 404. Можеме да видиме дека кога посетителите ќе стигнат на оваа страница, поради некои причини ја избришаа врската со веб-страницата. Тоа може да биде можно поради проблем со HTTP-сервер, погрешен URL-адреса, скршен врска или отстранување на било која страница од веб-страницата.

Ако имате целосно функционална веб-страница или веб-страница на блог, тогаш се смета за секоја и секоја страница на страницата, дури и невалидна страница. Страниците со грешки се вообичаена појава денес, затоа имајте на ум дека креативно дизајнираната страница за грешки секогаш ви помага да останете во посета на посетители подолго време или да им препорачате да го лоцираат повторно вистинскиот пат. Навистина, креативен, како и привлечен дизајн на страници 404 нуди удобно опкружување за посетителите на веб-страницата. Оттука, треба да ја зачините оваа страница со некои иновативни компоненти во достапен формат.

Бидејќи сум квалификуван графички дизајнер, јас секогаш им ја кажувам важноста на одржувањето на секоја страница на една страница. И покрај вклучувањето на издржана или неинформативна страница на 404, треба да се фокусирате главно на изградбата на иновативна страница која ги возбудува посетителите кога ќе слетаат по него.

Клучни причини да се изгради прилагодена 404 грешка

За подобрување и одржување на доверба

Убав и широк прилагодена идентификација на страница 404 е многу важна за да се одржи довербата на гледачите. Неинформативната страница за грешки 404 може да ги натера посетителите да го забрзаат своето пребарување со одредена страница. Сум видел голем број веб-страници, кои немаат страница за прилагодени грешки и ја губи довербата на гледачите со тоа што ги збунува.

За да ги задржите корисниците ангажирани

Креативно дизајнираната страница за грешки може да ги повика посетителите да се вратат на претходната страница и да ги лоцираат вистинските работи според нивната потреба. Тоа ви помага да изградите читателство и останете ангажирани гледачи со вашата веб-страница или блог.

Да има подобар веб дизајн

Според сегашниот тренд, сајтот се смета за лошо дизајниран без да има сопствени 404 страница. Значи, тоа е време да се создаде неверојатна и инспиративна страница за грешки, за да се исполни вистинската порака.

Листа на 10 иновативни 404 страници за грешки за вашата инспирација

Acodez

Страницата со грешки 404 на Acodez.in - заснована врз сопствен илустриран карактер - маскота на компанијата - „Acodie“.

CSSChopper

CSSChopper

Едноставноста е клуч за професионален веб дизајн кој управува со сите информации на страницата на неверојатен начин со цел да се направи сајт пријателски и да се зголеми веб сообраќај. CSSChopper е еден од најдобрите примери за вакви типови на сајтови, што е едноставно, но сепак професионално дизајнирано. Страницата на 404 на оваа страница вклучува слика и навистина ја пренесува пораката дека ќе ја изгубите врската со нас, па затоа врати се назад и да ја пронајдете вистинската страница, инаку кликнете на "Главна страница" или "контакт".

Метро

Метро

Страницата со метро 404 е навистина кул, бидејќи на слатки слики со мечка, кој растерува. Оваа слика има само ефект „WoW“ и очајни посетители да кликаат и пренасочуваат на почетната страница на оваа страница. Соодветните врски се дадени на оваа страница, но просторот е многу мал според страницата. Голем простор на оваа страница е празен, што го прави лош дизајн.

Blizzard Entertainment

Blizzard-Entertainment

Неверојатен дизајн на страници за грешка 404 може да се види на Blizzard, што е многу визуелно привлечен. Неверојатно е употребата на „скршено огледало“ и искривените врски што ги покажуваат таа страница и се распаѓа. Затоа, одлучете се да се вратите назад со помош на неколку достапни врски и да го завршите вашето пребарување ефикасно, без какво било кавга. Правилно управувана е листа со врски. Употребата на позадината е сериозно значајна и совршено опремена со сите можни врски.

Обичен бренд продавница

Обичен бренд-продавница

Овој дизајн на страници со грешка 404 е дефинитивно привлечен, што е најважно за да се ангажираат повеќе клиенти и да се претворат во фигура на продажба. Со вклучување на вредни ресурси и врски, оваа страница ја подобрува удобноста на клиентите и пренасочувањата кон соодветната локација. Целосно смешен, но сепак насочен и визуелно привлечен пристап.

Колеџ Хумор

Колеџ-хумор

Откако ќе стигнете на оваа 404 страница на „колеџ хумор“, ќе видите неколку анимирани слики од луѓе и животни, кои се борат едни со други. Ништо не е толку креативно, но интересна работа е со оваа страница што автоматски се пренасочува кон почетната страница по неколку секунди, без да кликнете на која било врска. Ми се допаѓа само овој пристап, отколку дизајнот.

Agens

Agens

Еден од најкул страници за грешка дизајнира со илустрација. На првиот дел од страницата, сликата на анимирана личност е убаво прилагодена. Додека лебдите над оваа слика и скролувате курсорот, сликата исто така се движи со позадина. Оваа страница пренесува порака дека сте ја изгубиле патеката. Значи, треба да пронајдете соодветна патека за да го завршите вашето пребарување. Едноставна, но сепак интересна идеја е многу умно се користи и сигурно влијае на посетителите, или да кликнете на линковите или да се вратите на почетната страница.

Јас сум Вилки

Јас сум Вил-Вилки

Оваа страница за грешки има заматена слика што вклучува две лица, кои укажуваат дека постои грешка и „патот не е пронајден“. Оваа слика креативно објаснува сè, вие сте на погрешно место и треба да се вратите назад. Сликата е многу едноставна, без навигација и анимација, но совршена за оваа страница.

Мод Платно

Мод-Платно

„Мод Платно“ е место за продажба на ткаенини, кое користеше симпатична кучешка слика на страницата 404 за да ја направи оваа страница многу визуелна. Аранжманот на врски и ленти со менија е извонреден и умен се користи со илустрација. Сите релевантни информации можат да се најдат на оваа страница за грешки, без проблеми. Освен слика, остатокот од делот е ист како и почетната страница, значи менијата и подножјето. Дефинитивно, таа е привлечна страница за да останете во посета на посетители и да се вклучите. Ми се допаѓа начинот на претставување на страницата 404 на Mod Cloth.

Аудико

Аудико

Илустрацијата на 404 страницата на Audiko ја опфаќа целата страница со неколку врски и лента за пребарување. Главниот фокус на Аудико е на создавање илустрација што вклучува анимирани луѓе и други симболи. За удобноста на гледачите, употребата на лентата за пребарување е добро да се врати на вистинската страница.

За WHSR гостин

Оваа статија е напишана од гостин учесник. Погледите на авторот подолу се целосно негови и не може да ги одразуваат ставовите на КОСР.