Како да креирате убиец за страната

Член напишан од:
  • Копирај пишување
  • Ажурирано: Jul 01, 2020

Без разлика дали сте соло-премиер или дел од илјада-силен тим, вашата "За" страница е една од најважните страници на вашата веб-страница.

Земете еден миг да размислувате за вашите навики за навигација: кога сте најде нов бизнис што изгледа интересно, страницата "За" е обично едно од првите места каде што можете да дознаете повеќе за организацијата и за нејзините луѓе.

Како една од најпосетуваните страници на вашата веб-страница, сакате да ја направите вашата "За" страница да претставува најдобра страна на вас и вашиот бизнис.

Впрочем, тоа би можело да значи разлика помеѓу заинтересиран читач кој на крајот ќе стане клиент, и досаден прелистувач кој ќе ја напушти вашата веб-страница, никогаш нема да се врати.

Примери за единствена страница

За вашите референци, тука се и некои добро персонализирани за страница.

Lateral Inc.

Lateral Inc.

Гумисиг

Пример за нас страница
Гумисиг

Џозеф Пејтон

Пример за страната
Џозеф Пејтон

Molecube

Пример за страната
Molecube

Сарадетши

Сарадетши

Бик пес нега на кожата

Пример за страната на САД
Бик пес нега на кожата

Мег долга креативна

Пример за нас страница
Мег долги идеи

Играчка борба

Играчка борба

6Tematik

Пример за нас страница
6Tematik

Дознај повеќе: Еве некои од најдобрите лични веб-сајтови што ги собравме.

9 Совети за создавање на најдобра за страната

Еве неколку совети кои ќе ви помогнат создаде подобра веб-страница со страшни "За" страница.

1. Запрашајте се зошто постои вашата страница "За"

Член пишување водич

За повеќето бизниси, целта на страницата "За" е да обезбеди повеќе информации за луѓето зад сцената, откривајќи малку за тоа кој сте и што правите. Иако сите читатели знаат логично дека вистински луѓе со сопствени средини и интереси се зад веб-сајт или бизнис, сепак помага да се добие страница "За" за да го потврди овој факт. Како и кај сите страници на вашата веб-страница, страницата "За" е одлична можност за конвертирање на читателите до клиентите.

Со обезбедување на повеќе информации за луѓето вклучени, читателите се чувствуваат како да знаат малку подобар, што помага да се создаде доверба и почетоците на позитивниот однос.

2. Сликајте ја вашата идеална публика

Размислете за главната читателска публика или публика на вашата веб-страница и прилагодете ја вашата "За" страница со нив на ум. Тоа може да помогне да се напишете како ја пишувате страницата, особено за вистински или измислен читател.

На пример, ако пишувам блог кој нуди совети за заштеда на пари и мојата целна публика е самохрани мајки со едно или повеќе деца под 10 години, би можела да ја видам старата жена 34, наречена Меган, која ќе работи две работни места со скратено работно време и е решена да заштеди пари за колеџ фонд на нејзиниот син. Иако сум создал Меган од слаб воздух, прикажувајќи ја додека ја креирам страницата "За" на мојот веб-сајт ќе ми помогне да го задржам релевантно и интересно за луѓето кои најверојатно ќе бидат читатели.

3. Бидете креативни со насловот

Оваа статија може да се вика "Како да се создаде убиец" За "Страница", но тоа не значи дека треба да се нарекува "За" страница.

Најдете наслов кој е релевантен за вашиот бизнис и како му помага на читателот.

На пример, "Како најдов среќа, љубов и слобода со излегување од долгови" е многу поинтригентен од обичниот "За". Нема ништо лошо во користењето на "За", ако се вклопува со тонот и содржината на остатокот од вашата веб-страница, меѓутоа обидете се да истражувате неколку алтернативни опции со поголема веројатност да го привлечете вниманието на читателите.

4. Отвори со вредност

Пишувањето на првиот параграф на страната "За" е предизвик, и многу луѓе скокаат директно со нешто како "Роден е во 1978, Крис знаеше од петгодишна возраст дека сака да биде веб-дизајнер".

Додека таа информација може да биде интересна за неколку или читатели, треба да ја третирате страницата "За", како што е статија во весникот. Започнете со најважните информации за да привлечете луѓе, а потоа одете во повеќе детали понатаму по страната. Најважните информации за читателите секогаш се она што тие можат да го добијат од вашата веб-страница или бизнис, па отворено со ова пред да се обраќате на нешто друго.

5. Бидете лични

Откако ќе ви објасниме дека читателите на вредност може да добијат од вашата веб-страница, да откриете малку за вашата лична позадина или за вашата компанија. Информациите треба да бидат релевантни за веб-страницата, вклучително и како сте стигнале до каде сте, и особено ако сте соло-премиер, зошто мислите дека е важно да го решите конкретниот проблем или потребата вашиот бизнис да го реши.

Како и информации за тоа кои сте, вклучете ја вашата слика - ако сте водење на веб-страницата сам - или слика на вашиот тим. Да се ​​биде во можност да поврзете име со лице ќе им помогне на читателите да се чувствуваат како да ве познаваат малку подобро - само запомнете да изберете слика што одговара на остатокот од веб-страницата.

6. Вклучи детали за контакт

Треба да ги вклучите вашите информации за контакт на вашата страница „За“ и да ставите до знаење дека клиентите можат да ве контактираат. Дали ова е а домаќин на е-пошта, физичка адреса за деловна активност или телефонски број на канцеларија, што ќе станете достапни за читателите да контактираат со вас, ќе помогнат во градењето на нивната доверба од вас или од бизнисот за кој пишувате.

7. Вклучи доказ

Дури и ако имате статистика, награди и препораки на друго место на својата веб-страница, сепак е важно да ги вклучите на вашата страница "За". Ако имате голем број на претплатници, посетителите на веб-страниците или големото социјално вмрежување што следат, споделувањето на овие бројки може да помогне да се подобри кредибилитетот на вашиот сајт со нови читатели. Подеднакво, сведочењето што го опишува искуството на претходниот клиент со вашата водечка услуга или производ помага да се воспостави репутација и квалитет на вашиот бренд.

8. Заврши со прашање

Сте објасниле како вашата веб-страница може да им помогне на читателите, откри информации за вашата позадина и кој сте, и покажаа доказ за квалитетот на вашиот бренд.

За да завршите, треба да им кажете на читателите што сакате да ги направат со тие информации. Вашиот повик за акција може да вклучи поставување на читатели да се претплатите на вашата е-листа, да ве контактираат директно, да го споделат сајтот на социјална мрежа или да посетуваат други области на веб-страницата, како што е продавницата. Повеќето читатели нема да размислуваат да направат некоја од овие работи, освен ако не прашувате, па направете го тоа за сите.

9. Преработи, преработи, преработи

Само затоа што ја завршивте вашата "За" страница не значи дека е поставена во камен: можете да го промените онолку пати колку што сакате.

Првата инкарнација најверојатно нема да биде совршена, и може да ја ажурирате како и кога ви треба. Ако напишете страница за "За", можете да бидете во искушение да оставите недопрена со месеци, дури и со години. Меѓутоа, за време на тоа време, вашиот бизнис несомнено се менува и се менува, па употребувајте што е можно повеќе можности за да ја подобрите копијата, да го заостри фокусот и да ја креирате страницата "За" која вашата компанија заслужува.

За WHSR гостин

Оваа статија е напишана од гостин учесник. Погледите на авторот подолу се целосно негови и не може да ги одразуваат ставовите на КОСР.