Како нашиот тим постојано пишува 3 статии за долга форма секоја недела

Член напишан од:
  • Копирај пишување
  • Ажурирано: февруари 10, 2017

Ние сме тим. Планираме, пишуваме и уредиме како тим. И ние пумпавме многу содржина.

Но, тоа не беше секогаш толку лесно.

Кога се обидувате да ги извлечете најмногу од поединците и да ги задржите да функционираат како група, тоа може да биде тешко.

Ние доделуваме процеси за секоја задача која што постојано се повторуваме. Потоа ги оптимизираме овие процеси додека одиме напред и откриваме проблеми или области за подобрување.

Тоа е тој процес на итеративни подобрувања на работните процеси кои фундаментално ни овозможуваат да напишеме статии од 3 за долга форма секоја недела.

Процесната улица започнува сè

Сите задачи што ги преземаме како тим се планираат однапред.

Тие се планираат врз основа на она што го направивме во минатото, што се случило во минатото, и какви промени сме направиле, што придонесоа за нашата продуктивност и квалитет.

Сето ова кулминира во серија на контролни листи во рамките на Процесна улица што го следиме секој пат кога ќе преземеме нова работа. Имаме контролни листи за истражување, за пишување, за уредување, за објавување, за маркетинг, итн. Ја добиваш сликата. И ние немаме само еден за секој.

Процес Стрит нè држи свесни за нашата следна задача во која било фаза на секој проект. Тоа ни овозможува да ја следиме работата на нашите колеги и да го видиме напредокот што го прават.

Колаборативниот софтвер базиран на облак базиран на работното процеси како Процес Стрит ќе го задржи вашиот тим на вистинскиот пат, приближувајќи ја секоја задача со јасен сет на најдобри практики.

Додека ние поминуваме, јас ќе се поврзам со низа наши внатрешни процеси кои можете да ги користите за вашиот тим за да ја задржите продуктивноста и квалитетот високо.

Индивидуалната продуктивност е важна

Да го задржите излезот високо треба да бидете во можност да се фокусирате на клучните времиња.

Да, мечтањето е едно од малкуте задоволства на животот. Не, тоа нема да ви помогне да ја напишете оваа статија навреме.

Постојат опсег на различни алатки кои можете да ги користите за да ја задржите вашата продуктивност висока и вашето внимание остар. Во моментот, ја користам апликацијата на мојот мобилен телефон Фокус чувар. Ова функционира со помош на техника pomodoro на 25 минути и 5 минути надвор. Го користав Pomello кој работи на истите принципи, но се поврзува со вашиот Trello одбор, интегрирајќи се во рамките на вашиот работен тек.

Може да биде малку тешко да се навикнеш на овој метод, особено кога пишувате. Понекогаш си во зоната. Кога сте во зоната, никогаш не сакате да ја напуштите зоната. Се чувствувате незапирливо. Непропустлив. Вашите раце се урагани што ја уништуваат тастатурата пред вас.

Потоа тајмерот ќе се исклучи. 5 минута пауза.

Техниките за продуктивност кои се соодветни за мене можеби не се во право за вас, и обратно.

Еден од нашите тим има поинаков пристап во неговата продуктивност. Тој се заколнува [Email заштитени] кој работи со репродукција на музика оптимизирана за продуктивноста во позадина додека работите. Со намалување на вашите одвлекување можете да добиете повеќе направено. Едноставно.

Преведи го овој успех во тимот

Сите ние имаме корист од индивидуални алатки кои ни помагаат да се фокусираме, да се организираме или да ги намалиме одвлекувањата.

За да ја преведете оваа придобивка во успехот на тимот, треба да бидете сигурни дека имате силна комуникација во целата група. Веројатно користите серија различни алатки во моментот за да ги задржите сите во контакт. Го користев товарот во текот на годините.

На Процес Стрит, ние користиме две клучни алатки за комуникација. Веројатно сте слушнале за нив. Гасена и Трелло. Slack е вашата традиционална комуникација алатка како да испраќате пораки до поединци или до тимови. Тоа е она што секој мисли кога зборува за комуникации.

Но, Трелло ни овозможува да ја снимиме нашата работа и нашиот напредок, документирајќи го секој чекор на патот. Преку заедничките Trello табли ова ни овозможува да тивко комуницираме едни со други со тоа што гледаме ажурирања. Клучот е дека не мора да ме вознемирувате колега за да дознаете со што се соочуваат.

Одржувањето на силна комуникација на тимот значи дека секогаш може да добиете помош ако ви е потребна. Вие исто така може да добиете идеи и критики за вашата работа. Згора на тоа, со тоа што целата компанија е во "Slack" низ различни канали, тоа значи дека секогаш сме во тек со начинот на кој другите тимови прават. Ова помага да се изгради корпоративна култура која е отворена и пријателска и ви овозможува да ги слушнете сите убави повратни информации од другите тимови за маркетинг и поддршка.

Планирање на вашите клучни зборови е клучот

Во планирањето клучни зборови, "планирање" е вашиот клучен збор.

Секој може да излезе со некои клучни зборови, трикот е да ги најде вистинските клучни зборови. Насочувањето на вашата работа правилно го прави вашиот пишување поуспешно и поефективно.

Со цел да го направиме нашиот клучен збор процес моќен и ефикасен, ние ги користиме Ahrefs. Оваа алатка ви дава многу моќен начин да ги идентификувате вашите најсилни клучни зборови за да знаете на кого треба да се фокусирате. Тоа ќе ви го покаже обемот и тешкотијата за секоја клучен збор, заедно со обезбедување на вас со голем број предложени клучни зборови врз основа на вашето првично пребарување.

Потоа ги истуриме овие резултати Airtable и филтрирајте ги за да ги откриете нашите рангирани клучни зборови, и да ја имате пристапна базата од целиот тим. Airtable обезбедува бази на податоци базирани на облак во формати на табеларни пресметки кои можат да се користат заеднички.

Ако сакате подетално да го разгледате нашето клучен збор истражувачки процес, тогаш треба да го пробате овој список за проверка следниот пат кога ќе го извршите вашето истражување!

Сега треба да го напишете

Пишувањето е лесен дел. Веројатно сте добар во овој дел, ако веќе сте писател или стремат.

Целта е да бидете сигурни дека можете да напишете на начин кој брзо ќе ја заврши работата и, ако е можно, ја елиминира идната работа во иднина.

Јас го правам звукот покомплицирано отколку што е.

Еве еден поедноставен пример:

  1. Дали вашето пишување во markdown со соработка алатка за пишување како Beegit. Оваа апликација ви помага да пишувате во едноставна околина и лесно споделувате содржини со вашиот тим. Ако не сте навикнати на обележување, можете да најдете опсег на упатства онлајн да се доведе до брзина.
  2. Уредете го вашето писмо во Хемингвеј уредник со копирање и вметнување. Уредувачот ќе помине низ вашата работа и ќе примени серија предлози засновани на тоа колку долго и сложени се вашите реченици, колку користите пасивен глас и колку често користите прилози. Ова ќе ви помогне да го следите хемингвеј-стилот на пишување кој е полесно за читателот да го следи и разбере.
  3. Потоа копирајте ја вашата изменето обележувањето текст директно во вашиот WordPress, и бам!

Вие доста имате завршен пост - освен да ги поставите вашите сопствени слики, ако ви треба. Уредникот го скрати времето за уредување и алатката за обележување Beegit осигуруваше дека сте подготвени веднаш да објавите, што резултира со помалку време со непријатно формирање на сè.

За да го исчистите вашиот процес на пишување, тука е нашиот Процес-стрит-блогот претходно ја објавува контролната листа за да ве води низ сите чекори за подготвување на читателот на содржини.

Испратете ја контролната листа и обидете се да го зголемите излезот!

За авторот: Бенџамин Брандл

Бенџамин Брандл е во маркетинг тимот во Процесна улица, каде што пишува за стартап, SaaS и работните процеси. Во слободното време, тој работи блуд блог за забава Тајна пештера. Следете Бенјамин на Твитер @benjbrandall

За WHSR гостин

Оваа статија е напишана од гостин учесник. Погледите на авторот подолу се целосно негови и не може да ги одразуваат ставовите на КОСР.