Работа од дома: Каде да најдете работни места преку Интернет и како да започнете

Напис напишан од: Тимоти Шим
  • Онлајн Бизнис
  • Ажурирано: ноември 12, 2020

Работата од дома порано беше луксуз во минатото, но денес некако се претвори во мандатна норма.

Сепак, меѓу населението постои различна категорија луѓе кои избрале да ја извршуваат својата кариера целосно дома.

Секако има и добрите и лошите страни на работа од дома, но за да успееме, треба подготовка и знаење.

Ако ова звучи како чаша чај или некако сте се нашле во потреба од работа од домашна работа - прочитајте понатаму.

Еве список на потенцијални можности за работа од дома

Споредба на приходот - хонорарни преведувачи наспроти вработени во канцеларијата
Трем анкетирани 955 хонорарни преведувачи и вработени во канцеларијата, и ги спореди нивните годишни приходи. 19.6% од хонорарците заработуваат помалку од 15,000 УСД годишно.

Да се ​​прави она што го сакате и да заработувате истовремено од вашиот дом е целта. Запомнете дека правењето на оваа промена може да биде исклучително предизвик не само затоа што генерално работите сами, но вие ќе бидете одговорни за многу повеќе.

Го кажавме тоа, ајде да погледнеме во некои од најпопуларните и најчестите работни места каде што можете да работите од дома и да видите што е потребно за да се постигне тоа.

Забелешки:

  1. За да додадам одредена тежина на овие улоги, додадов во некои повратни информации собрани и од хонорарни преведувачи и од сопственици на деловни активности кои доаѓаат од различно потекло и работат во различни градови низ светот.
  2. Платата за работа се проценува врз основа на неодамнешните списоци на работни места од страна на вработените со најмалку 10 записи за вработувања на UpWork.

1. Дизајнер на графика

Пример - Пронаоѓач на икони е место на слободен пазар каде што можете да го изградите своето портфолио и да ги продавате своите уметнички икони преку Интернет.

Проценета плата: 10 $ - 50 $ / час

Дизајнери на графики или кој било друг вид уметници кои работат за да создадат нешто што комуницира визуелно, веројатно најдобро одговара на работата од домашен профил. Без разлика дали креирате логоа, постери или кој било друг вид уметност, работата обично започнува со кратка содржина за клиентот.

Откако ќе го добиете она што ви треба од клиентите, остатокот во основа зависи од вас. Од вашата опрема до суровини и таленти - сите овие работи можете да ги имате дома дома.

Всушност, постојат многу прилики кога работата од дома е всушност корисна бидејќи тоа значи дека нема да мора да ги пренесувате вашите алатки за трговија од и до канцелариски простор секој ден. Секако, точно колку е корисно ова зависи од тоа каков вид уметник сте.

Како да започнете ако сте почетник

Ако сте заинтересирани за графички дизајн, тогаш можеби би сакале да започнете со преземање некаков курс како што е диплома за графички дизајн. Ако тоа е непрактично за вас поради некои или други причини, можете исто така да научите и да вежбате самостојно.

По опрема, подгответе се да издвоите значителна сума за моќен компјутер, можеби лаптоп или таблет, како и оригинални копии на софтвер за дизајн.

Чарлс Јарбоу, Претседател на Webhost.pro, користи хонорарни преведувачи за широк спектар на задачи, вклучувајќи графички дизајн. За него, хонорарни графички дизајнери, пред сè, треба да обезбедат работа со врвен квалитет.

"Времето што е потребно за да ги поправите грешките или да најдете некој нов што ќе ви помогне, е многу потешко отколку да платите повеќе пари или да чекате подолго. Тоа е клучната причина што толку многу се фокусираме на тоа да се осигуриме дека хонорарците со кои работиме имаат пристојно искуство во слична работа “, вели Јарбоу.

Виктор Томас, сопственикот на фирмата за дизајнирање веб-страници Thomasdigital.com се согласува. Со седиште во Сан Франциско, Томас смета дека докажано успешно работење во слична работа е важно. Тој, сепак, додаде дека е исто така важно хонорарците да можат добро да управуваат со очекувањата.

„Би сакал јасна слика за тоа што може и што ќе се направи, заедно со она што не е можно. Тоа, плус јасна и постојана комуникација за тоа како се одвиваат работите во текот на животот на еден проект се важни “, коментира Томас.


2. Уредувач на видео

Пример - Работни места за производство на филмови и видео достапни во Продукција HUB.

Проценета плата: 20 $ - 120 $ / час

Слично на графичкиот дизајнер, видео уредниците исто така можат да уживаат во привилегијата да работат од дома. Видео едиторите се оние кои работат на необработени видео снимки, прилагодувајќи ги во финален, полиран производ, подготвен за гледање во јавноста.

Иако ова звучи кул, сепак не е најлесно на светот бидејќи бара интеграција на многу елементи како што се дијалог, звук, специјални ефекти и сурово видео со понекогаш неодминлив квалитет.

Како да започнете ако сте нови

За оние кои сакаат да одат во видео монтажа, можете да започнете со извршување на образование што е поврзано со филм, како што е емитување или мултимедијални комуникации. Исто така, постојат неколку специјализирани курсеви што можете да ги соберете како Кинематографија па дури и оние кои се специфични за софтверот.

Имајте на ум дека, освен ако не го гледате долниот крај на пазарот, како уредување лични видеа или повеќе основни корпоративни видеа, барањата за уредување видео може брзо да станат забранети.

За управување со уредување на филмови или посложени проекции, можеби ќе треба значително да инвестирате во студио за уредување.


3. Сметководител / книговодител

Пример - Работни места за книговодство достапни на Freelancer.com.
Пример - Работни места за книговодство достапни на Freelancer.com.

Проценета плата: 20 $ - 50 $ / час

Додека книговодство и сметководство и двете се основни деловни функции, постојат неколку клучни разлики. Книговодител е одговорен за евиденција на финансиски трансакции, додека сметководител е одговорен за толкување, класифицирање, анализа, известување и сумирање на финансиски податоци. 

Без оглед на тоа што би претпочитале, и двете од овие работни места се многу потребни во скоро секоја индустрија денес. Друг плус е дека овие работи може лесно да се направат од удобноста на вашиот дом - или од други места, ако сакате.

Како да започнете

Додека на книговодителите им треба само основно разбирање за сметките за да започнат во оваа улога, сметководителите треба да бидат овластени. Точните сертификати ќе зависат од тоа каде живеете, но барем е потребна основна диплома за сметководство. Од таму, можете да изберете да специјализирате подоцна.

Благодарение на убавината на Интернет, клиентите можат лесно да споделуваат документи и датотеки со вас и денес постојат многу сметководствени услуги базирани на облак. Всушност, најверојатно ќе треба да ги посетувате просториите на клиентот само ограничено време секоја година - првенствено за време на даночната сезона.

Сметководствениот софтвер исто така обично го плаќаат клиентите во зависност од потребите на нивната компанија, така што се што ви треба е компјутер, Интернет врска, плус она што ви е во главата.


4. Виртуелен асистент

Пример - Листа за виртуелен асистент за работа на UpWork.
Пример - Листа за виртуелен асистент за работа на UpWork.

Проценета плата: 5 $ - 15 $ / час

Како што може да кажете од насловот на работното место, улога на виртуелен асистент е нешто што лесно можете да го преземете од дома. Толку многу индустрии имаат потреба од виртуелни асистенти, фирми за недвижнини, ИТ фирми, па дури и сметководствени и финансиски фирми.

Како виртуелен асистент, треба да бидете подготвени за крајна флексибилност во вашата работна улога. Она што го правите може да вклучува одговарање на телефонски повици, управување со распоред, па дури и резервација на аранжмани за патувања. Се разбира, многу од тоа зависи од точно каков вид на асистент сте.

Како да започнете да работите како виртуелен асистент од дома

Иако можеби не треба да имате диплома за да аплицирате како виртуелен асистент, некои од повеќе премиум места може да го постават ова како барање. Можете исто така да одлучите да преземете други курсеви за да го зголемите вашиот сет на вештини и да го направите вашиот профил попосакуван.

Клучот за да се биде успешен виртуелен асистент лежи во завршувањето на работата што е можно побрзо и поефикасно. Исто така, треба да бидете високо организирани, да имате добри комуникациски вештини, да бидете технолошки такт и да бидете во можност да ракувате со повеќе задачи истовремено.

На крајот на опремата, виртуелниот асистент е чиста „работа со компјутер“. Што значи, ќе ви треба компјутер, опрема за комуникација како слушалки со микрофон, сигурна Интернет-врска и софтвер што ќе ви помогне да бидете организирани - и тука е сè.

Мајкл Навал е со седиште на Филипини, но тој поддржува различни клиенти низ целиот свет како виртуелен асистент, хонорарен специјалист за ИТ. Тој ги советува оние што размислуваат за работа виртуелен асистент секогаш да градат над вештините и што е најважно, да имаат позитивен став „може“.

Првиот ќе ви служи добро при извршување на разни задачи, додека вториот ви помага да се справувате со клиенти кои можеби бараат. Сметајте го за фактор на „допадливост“ што може да помогне во продолжување на траењето на договорот на неодредено време.

„Тешко е да се советува колку да се наплати за VA работа, бидејќи обемот на работа може да биде прилично голем во зависност од клиентот. Главните работи што треба да ги разработите ќе бидат вашата инвестиција во време, сите дополнителни алатки што можеби ќе ви требаат за да играте одредена улога, плус кои дополнителни вештини можеби ќе треба да ги подобрите ако е потребно “, вели Навал.


5. Писател / уредник / преведувач

Пример - Работни места за писатели достапни на Работни места Проблогер.
Пример - Работни места за писатели достапни на Работни места Проблогер.

Проценета плата: 15 $ - 60 $ / час

Бидејќи бев писател и уредник многу години, лесно можам да ви кажам дека ова е веројатно една од најфлексибилните работни места од дома што постојат. Во различни периоди, сум работел во канцеларии, на терен и дома во одреден момент или во друг.

Постојат многу видови писатели наоколу - блогери, писатели на играчи, текстописци, романсиери и многу повеќе. Запомнете, практично сè што гледате на Интернет или на хартија е создадено од писател!

Ако ве привлече помислата дека вашите зборови се појавуваат насекаде, ова е една улога за која можеби ви одговара. Во зависност од тоа каков писател сакате да станете барања, може да варира доста.

На пример, технички писател нужно треба да биде познавач на техничките детали, додека истражувачот треба да има позадина во областа во која се наоѓа истражувањето. Сепак, заедничката состојка во сите овие специјализации е можноста за комуникација.

Како да добиете плата за пишување преку Интернет

Способноста да го привлечете вниманието на публиката и јасно да пренесете порака е една од најважните вештини што можете да ја имате како писател. Иако може да ги научите спецификите на ова на курс како што е диплома за новинарство, идеално, ќе земете ментор кој може да ги сподели своите или нејзините тајни стекнати со искуство.

Како и да е, писател, уредник или преведувач, клучните делови од вашиот инвентар ќе бидат компјутер, софтвер за уредување, плус Интернет-врска.

Мухамед Руби Ернава е индонезиски-англиски преведувач кој целиот свој бизнис го градел од хонорарни активности.

Со повеќе од 5 години искуство во хонорарно работење, тој сега е сопственик на Дијамандо Превод. За новодојденците во оваа деловна активност, тој ги советува да не се грижат премногу за тоа колку искуство имате кога аплицирате за работа - сè додека имате солидна платформа во вештини и комуникација.

„Да се ​​биде во можност да комуницираме добро со клиентите е клучно, играјќи удел во обезбедувањето на работата, како и прецизно преговарање и разбирање на барањата. Ако не успеете во ова, најдобрите вештини на светот можеби нема да ве спасат од правење неред во работите “. вели Мухамед

Мухамед исто така предупредува дека може да има трошоци за влез во оваа арена, како што се инвестиции во веб хостинг за вашиот бизнис страница, претплати за алатки за превод преку компјутер, па дури и хостинг за деловна е-пошта.

Шарон Харли сала, професионален хонорарен писател на Б2Б и блогер, работи и за клиенти и со други хонорарци, исто така.

Со 30 години професионално пишување за печатени и онлајн медиуми, таа смета дека клучната одлика да се биде успешен хонорарен писател е квалитетот на работата и искуството во специфични ниши.

„Моите клиенти очекуваат квалитет од мене, и истиот квалитет од сите хонорарни преведувачи со кои работам. Верувам дека е грешка да се даде приоритет на брзината пред квалитетот “, нагласува таа. Како што можете да видите, без оглед на вашата линија на работа или статус на вработување, квалитетот е важен.


6. Асистент за истражување / деловен аналитичар

Пример - Работни места за истражувачки аналитичари достапни во Навистина
Пример - Работни места за истражувачки аналитичари достапни во Навистина.

Проценета плата: 25 $ - 150 $ / час

Замислете да бидете платени за тоа што знаете сето тоа - и би погрешиле што прави асистент за истражување.

Како што имплицира насловот, асистентите за истражување помагаат во работи како позадина, како што се откривање факти, собирање податоци и многу други работи поврзани со поддршка на главниот производител на дела.

Како што некои би рекле, Гугл е ваш пријател, но само запомнете дека има многу работи што можеби не можете да ги најдете на Интернет. Како такво, ако сакате да бидете асистент за истражување, треба да бидете подготвени од време на време да излезете на терен и да копате во не-дигитални архиви доколку е потребно.

Иако истражувањето е обично високо специјализирано, асистентот можеби нема да треба да ја поседува целата едукативна позадина како истражувач. Она што најверојатно ќе биде потребно е квалификација во област поврзана со истражувањето што се спроведува.

На пример, ако аплицирате како асистент за истражување на проект што вклучува проучување на нови реакции на генетски модифицирани култури, добро би ви послужило да имате формална позадина во генетски инженеринг или биохемија.

Како да започнете

За жал, на овие образовни средини им треба време и пари за да се работи, така што вашата улога како асистент за истражување веројатно ќе биде ограничена на специфични полиња. Сепак, ова е нешто на кое може да се работи далечински, во зависност од тоа кои капацитети може да бидат потребни како дел од работата.

Очекувајте да работите на лесно пренослив уред како лаптоп и да комуницирате дигитално преку софтвер за управување со проекти или на моменти, едноставно преку е-пошта.


7. Интернет тренер / наставник

Пример - Можете да го креирате и продадете вашиот курс преку Интернет лесно на Teachable.

Проценета плата: -

Иако може да има стара шега дека „оние што не можат да учат, учат“, улогата на наставник е, во реалноста, многу респектабилна. Сепак, благодарение на Интернет, можете да бидете наставник и преку Интернет, се додека имате вредна вештина да ја пренесете.

Некои примери на овие специјализирани вештини вклучуваат WordPress, цветен аранжман, градинарство, плетење - скоро сè што е всушност. Ова значи дека улогата на онлајн обучувач или наставник може да биде исклучително вредна за широк спектар на луѓе. Сè додека имате волја да го сторите тоа, можете креирајте и продадете курсеви преку Интернет.

Голем плус за создавање дигитални курсеви е тоа што не треба да биде работа со полно работно време. Можете да работите и да ги креирате во слободно време и да го промените распоредот во зависност од тоа кој е вашиот приоритет во одредено време.

За да ги подобрите курсевите што ги градите, обидете се да научите некои меки вештини, како што се јавно обраќање, комуникации или што било друго што може да помогне во подобрувањето на искуството стекнато преку курсевите што ги создавате. Откако ќе ги имате овие, можете да започнете да градите дигитални курсеви.

Во зависност од тоа што ќе одлучите, можеби ќе ви треба некаква веб-камера или снимач на екран, заедно со интерактивни дигитални алатки за учење.

Специјална карактеристика: Кајл покрив

За креаторите на онлајн курсеви, имаме посебен третман - краток фрагмент со кој се дискутираат основите на нештата со Кајл Роф. Коосновачот на Интернет маркетинг злато, PageOptimizer Pro, и уште неколку други страници, Роуф се прослави со успехот во креирањето курсеви на Интернет, земете ги неговите коментари при срце!

Според него, почетниците за создавање курсеви преку Интернет треба да се фокусираат на градење на нивната репутација во бизнисот - колку повеќе го препознава името, толку подобро курсевите ќе се продаваат. Ова може да се постигне со создавање на некои „курсеви за слободни услуги“ кои, генерално, додаваат вредност на заедниците.

„Откако ќе се утврдите (и ова може да трае со години), тогаш ќе имате цел куп луѓе кои сакаат да го купат вашиот курс. Ако добро се снајдовте на туѓ канал на YouTube или на подкаст, тие ќе бидат среќни што ве враќаат да зборувате за вашиот нов курс “, вели Руф.

„Како што презентирате, можете да започнете да ги усовршувате концептите на вашиот курс. Можете да тестирате на терен што работи, а што не, пред да одвоите време да снимите какви било видеа “.

Кровот предупредува дека може да одземе многу време дури и да создавате видеа, а не да вклучувате време за уредување (што тој го аутсорсинг). За производство на секое видео му требаат околу еден до два часа - без оглед на тоа колку долго тие обично траат.

„Поставувањето видеа и содржина на учебна или која било друга платформа ќе трае многу повеќе отколку што мислите дека ќе биде“, додава тој.


8. Програмери / веб-развивачи

Пример - Список на работни места за веб-развивачи на SimplyHired.
Пример - Список на работни места за веб-развивачи на SimplyHired.

Проценета плата: 15 $ - 100 $ / час

Можеби нормално најизоличните улоги во работата, програмерите и веб развивачите не е познато дека имаат нај дружеубиви работни места наоколу. Ова, плус природата на самата работа дава скоро идеално сценарио за работа од дома.

Без разлика дали работите на прилагодени проекти за компанија или дури продавате свои генерички апликации, сето тоа е можно од самиот комфор на вашиот дом. Вие во суштина ќе бидете хонорарен развивач.

Најпредизвикувачкиот дел од работата ќе биде да го добиете вашето име таму, можеби преку онлајн портфолио и да се рекламирате најдобро што можете. Нормално, тоа ќе ви помогне доколку сте во можност да им обезбедите на потенцијалните клиенти силно портфолио на проекти што претходно успешно ги завршивте или учествувавте.

Како да започнете како веб-развивач работа од дома

Иако програмирањето може да биде самоука, секогаш е најдобро да имате формална позадина. Сум видел многу одлични програмери кои знаат многу за спецификите на кодирањето, но остануваат просечни поради слабите основни концепти.

Како и да е, што и да одлучите, ќе ви треба посветена работна машина за да го изградите и тестирате вашиот код на кој по можност нема да ви пречат личните апликации што можеби сакате да ги инсталирате.

Julулијан Сонг, развивач на малезиски хонорарни преведувачи, е независен повеќе од една деценија. Тој ја заслужува способноста да го стори тоа благодарение на искуството стекнато за време на неговиот претходен работен век и поддршката на неговата сопруга.

„Секогаш бидете сигурни дека вложувате 101% напор во секој проект што ќе го преземете. Бидете сигурни дека нема да ветувате прекумерно, но доставувајте го најдобриот производ што можете. Ако сте во можност, предложете идеи и за помош “, вели Сонг.


9. Dropshipper / продавач на здруженија

Пример - Продавница за отпад, изградена со употреба на Shopify.

Проценета плата: -

Досега многумина од вас веројатно ќе бидат големи верници во моќта на е-трговијата. Големите платформи се појавија на големи начини, па дури и малите бизниси скокнаа на бродот благодарение на промените во технологијата.

Дали знаевте дека дури и вие можете да се занимавате со е-трговија? Еден од начините на кој можете да го направите ова е преку dropshipping. Овој начин на е-трговија ви овозможува да продавате производи преку Интернет без да мора вистински да го имате производот.

Создадете веб-страница што работи како продажен фронт, а потоа изворете ги вашите производи од снабдувачи за отпад како AliExpress, SaleHoo, Doba или многу други. Можете да изградите веб-страница брзо и без техничко знаење ако користите креатор на веб-страница како Shopify.

Додека ќе мора да платите за почетната инвестиција во хостинг и градење на вашата веб-страница, вие не мора да нарачувате стока на големо, па дури и да се справувате со испорака. Сето ова може да се направи за вас преку вашите извори на отпад.

Пазарите на здруженија работат на слични начини, но тие главно создаваат содржина што помага во продажба на производи. За секој клиент Филијалата продажби се однесува, тие ќе заработат провизија за таа продажба.

Како да започнете ако сте нови

Кога ќе одлучите да работите од дома како продавач на продавници или придружни трговци, во суштина ја преземате улогата на сопственик на бизнис - кој треба да носи многу капи. Поради ова, можеби ќе треба понекогаш да нарачувате услуги на одредени области од вашиот бизнис, било да е тоа веб развој или производство на содржина.

Џери Лоу, основач на WHSR, BuildThis.io и HostScore е продавач на придружни компании за ветерани. Со 15 солидни години во бизнисот, тој сподели размислувања за улогата на потенцијалните дојденци кои треба да извршат аутсорсинг.

„Кога примам талент, претпочитам да плаќам фирма за задржување отколку да ангажирам хонорарни преведувачи, бидејќи ова е поефикасно. Сепак, важно е тие да имаат вештини и искуство потребни за да ја завршат работата за која се ангажирани. Според важноста, јас барам квалитет, разумна цена и брзина.

Бидејќи сите работиме од далечина, еден критичен аспект на секој што го вработувам е дека тие мора да бидат исклучително внимателни кон деталите. Овој клучен аспект може да значи голема разлика во тоа што мислите дека го добивате и во она што на крајот го добивате “, рече Лоу.


10. Менаџер на социјални медиуми

Пример - Fiverr е популарен пазар каде хонорарни работници им ја нудат својата услуга на потенцијалните ангажирани работници.
Пример - Fiverr е популарен пазар каде хонорарни работници им ја нудат својата услуга на потенцијалните ангажирани работници.

Проценета плата: 10 $ - 50 $ / час

Како што сите знаеме, социјалните медиуми се сите за кои сите зборуваат сега. На многу брендови, и големи и мали, им треба некој да се справи со нивните дигитални теренски активности - голем дел од нив се социјалните медиуми.

Од управување со секојдневни активности до создавање содржина за целните клиенти на компанијата, вашата клучна улога во управувањето со социјалните медиуми е да помогнете во зголемувањето на свеста за брендот, што се надеваме дека ќе доведе до бум во продажбата.

Започнување како менаџер на социјални медиуми

Да се ​​истакнете во улогата на управување со социјалните медиуми, идеално ќе имате позадина во комуникациите, односите со јавноста или можеби дури и маркетингот. Што е најважно, треба да имате весело расположение и да бидете во состојба да ја одржувате свежината под притисок. Запомнете, вие сте јавното лице на компанијата на одредени клучни канали.

За среќа, сето ова може да се направи од удобноста на вашиот дом, исто така, се додека имате уред за работа, соодветни алатки за планирање на содржината на вашите социјални медиуми и можеби некој софтвер за интеграција што ќе ви овозможи лесно да управувате со повеќе социјални полесно медиумски канали.


Каде да најдете легитимни работи преку Интернет?

Fiverr

Најдоброто нешто во врска со Fiverr е тоа што е релевантно не само за широк спектар на работа од домашни работни улоги, туку исто така може да им помогне на оние кои се на многу нивоа во својата кариера.

На пример, без оглед дали сте гладен писател кој започнува самостојно или професионалец со 30-годишно искуство - тука за вас има можности.

Клиентите на Fiverr наддаваат за вашите услуги врз основа на претходно поставените дефиниции за проекти што ги воспоставувате. Поддржани се и прилагодени барања и може да цитирате потенцијален клиент врз основа на нивните точни спецификации на проектот.

Fiverr е погоден за многу улоги на работа и е добро место да ја започнете својата работа од домашни напори.

Посетете ја страницата: https://www.fiverr.com/

Upwork

Апликацијата е многу слична на Fiverr по тоа што опфаќа и широк спектар на лица кои бараат работа. Клучната разлика лежи во начинот на кој сте платени на Upwork. Онаму каде Fiverr ви дозволува да ги поставите проценетите трошоци на проектот, Upwork ви овозможува да цитирате клиенти на час.

Ова ви овозможува многу поголема точност во наплатата, бидејќи можете да наплаќате за вашето време. Доколку има дополнителни барања или такви, вашиот хонорар едноставно ќе се зголеми како резултат на зголемувањето на времето поминато на работното место.

Дополнителната работа е добра за скоро сите улоги во работата, но помага ако имате некое искуство пред да започнете тука.

Посетете ја страницата: https://www.upwork.com/

Топтал

Топтал има за цел да го донесе кремот на хонорарните култури до врвните компании кои сакаат проекти да бидат извршени во странство. Верна на својата улога во поврзувањето на луѓето преку својата платформа, самиот Топтал нема седиште и е навистина дигитален.

За да го користите Топтал, треба да бидете во можност да поминете голем број тестови, а тоа е како го одржува само најдоброто при рака. Првично се грижеа за инженери, денес Топтал ја прошири својата оценка за да вклучи дизајнери, сметководители, статистичари, консултанти и многу повеќе.

Топтал е добар за инженерите и некои други специјализирани професионални услуги и ги прифаќа само првите 3% од апликантите.

Посетете ја страницата: https://www.toptal.com/

Едноставно изнајмување

SimplyHired може да биде портал за работа, но исто така вклучува и прилично голем број отвори за хонорарни преведувачи кои можат да работат од дома. Единствено, тој нуди повеќе работни места отколку што се само регистрирани на нејзината платформа, но агрегира работни места и од десетици други извори.

SimplyHired е погоден за повеќето кои бараат работа, но не е нужно специјализиран за далечински работници. Постојат можности сепак.

Посетете ја страницата: https://www.simplyhired.com/

Пристап до писателот

Ако сте писател или специјалист за содржина, можеби ќе ве интересира Пишување пристап. Оваа платформа помага да се поврзат писателите со соодветни работни места за нив и се одликува и совпаѓање на работата засновано на АИ Се разбира, овие предности не доаѓаат без голем број предупредувања.

Прво, барателите на работа за „Писател пристап“ се добиваат само од неколку земји, вклучувајќи ги Соединетите држави, Велика Британија, Австралија, Канада, Ирска или Нов Зеланд. Ако ги исполнувате тие критериуми, тогаш ќе мора да подлежите на проценка од „Писател пристап“ тим конечно да се квалификува.

Посетете ја страницата: https://www.writeraccess.com/

Пронаоѓач на икони

Оваа страница е специјално за дизајнерите кои сакаат лесен начин да ја продадат својата работа. Сè што треба да направите е да се најавите со нив и да ги поставите предметите што сакате да ги пласирате на пазарот. Бидејќи Пронаоѓачот на икони е еден од најголемите онлајн пазари за икони преку Интернет, ќе имате пристап до подготвен пазар за вашите дизајни.

Има, сепак, улов. Пронаоѓачот на икони ќе подели што и да заработите на нивната страница 50-50. Ова значи дека добивате само половина од се за што продавате производ. Сепак, тоа е лесен и брз начин да заработите малку готовина без да мора да најдете свои клиенти.

Посетете ја страницата: https://www.iconfinder.com/

Работни места ProBlogger

ProBlogger е повеќе заедница за блогери отколку посветена страница за платформа за работа. Сепак, благодарение на ресурсите на нејзините членови, вие имате пристап до посебен дел за работни места таму.

Повеќето дела достапни тука се поврзани со производство на содржини, било да е тоа пишување духови или уредување. Писателите што треба да започнат дефинитивно треба да го проверат за лесен пристап, како и огромна количина на придружни ресурси.

Посетете ја страницата: https://problogger.com/jobs/

Производен центар

Наоѓањето работа како уредник на видеа може да биде тешко бидејќи и покрај популарноста, може да биде неверојатно поле во многу аспекти. За среќа, имаме продукцијаHub, специјално наменета за уредници на видео и продуценти.

Оваа платформа ви овозможува не само да аплицирате за работни места, туку и да поставувате и да ја покажувате вашата работа за да можат клиентите да ве најдат.

Посетете ја страницата: https://www.productionhub.com/

Учени

За оние кои сакаат да создадат курсеви и да предаваат работи, Teachable е еден од најдобрите начини да одат. Работи како градител на веб-страници, овозможувајќи ви да креирате курсеви на нејзината платформа, а потоа е домаќин на курсот и ви овозможува да го продадете на студенти кои сакаат да учат.

Иако им нуди на корисниците можност да започнат брзо и лесно, тоа има некои недостатоци. Треба да платите за претплата за да ја користите услугата, плус Teachable ја намалува секоја продажба што ќе ја направите.

Посетете ја страницата: https://teachable.com/

Локални групи на Фејсбук

Уште еден ресурс што не треба да се занемари или потцени е Фејсбук бидејќи има многу страници или групи посветени на работа. Ако сте дизајнер или друг специјалист, побарајте заедници на Фејсбук каде што се собираат оние од вашата линија на работа.

Во многу случаи, давателите на работни места ќе ги најдат овие групи и да нудат можности. Исто така, вообичаено е самите членови на групата да споделуваат можности за работа со заедницата во целина.

Посетете ја страницата: https://www.facebook.com/

Алатки што / можеби ќе треба да работите од дома

Бидејќи клучната тема тука е далечинска работа, треба да разберете дека постои основна опрема што ќе треба да ја имате на ваша страна за да успеат работите. Сите овие ќе мора да излезат од џеб бидејќи во суштина вие обезбедувате услуга.

Некои примери на алатки што можеби ќе ви требаат може да вклучуваат;

Компјутерски системи

За многу улоги, ова едноставно може да биде генерички систем што можете да го користите за да креирате документи, да испраќате и примате комуникации или да користите веб-базирани алатки. Меѓутоа, во некои случаи, можеби ќе ви треба малку дополнително.

На пример, на уредниците на видеата или на графичките дизајнери можеби ќе им требаат помоќни машини бидејќи уредувањето на видеото е многу гладно за ресурси.

други Хардвер

Веб-камери, слушалки со микрофони, поголеми монитори - било кое или сите овие може да бидат потребни во зависност од вашата улога. На пример, како виртуелен асистент треба често да повикувате или да комуницирате на друг начин, па затоа инвестирањето во солидни слушалки ќе биде од непроценливо значење.

Софтвер за фактурирање

За оние кои работат преку платформи како Fiverr или Toptal, плаќањата и фактурите се справуваат за вас. Ако одлучите да работите со свои клиенти, ќе треба да можете да ги фактурирате за завршената работа.

За ова, можете да користите нешто од листовите на Excel или шаблони за фактури до попрофесионални решенија како решенија за сметководство и фактурирање засновано на облак. Zoho и Свежи книги се добри примери за нив и може да се плаќаат на месечно ниво.

Исто така проверете: Автобус со фактура, Aynax, Генератор на фактури.

Алатки за соработка

Иако работата од дома е претежно соло задача, можеби имате можности да работите заедно со други на придружен начин. Ако се појави оваа ситуација, изберете да користите некои алатки што ви овозможуваат непречено да работите заедно.

Добри примери за нив вклучуваат Google Docs and Sheets (достапни индивидуално или како дел од сопствена G комплет алатки), Microsoft Teams, и Проток.

Исто така проверете: Calendly, поимот, Google Календар

Графички алатки

На графичките дизајнери ќе им треба софтвер кој порано беше прилично скап, но сега за среќа се достапни како претплата заснована на облак и алатки за прелистување „фремиум“. домашни идеи за она што може да биде потребно може да вклучува Adobe Cloud CC и можеби складиште за ресурси како што е Bigstock.

Исто така проверете: Canva, Самосоздаде, Скица, Афинитет Дизајнер

Социјални медиуми / Алатки за маркетинг по е-пошта

Во зависност од тоа каков вид работа од домашна работа ќе одлучите да одите, понекогаш можеби ќе ви требаат специјални алатки кои се посветени на специфични задачи. На пример, HootSuite им дозволува на менаџерите на социјални медиуми да работат на повеќе канали истовремено, па дури и дозволува закажување на објави.

Исто така проверете: TweetDeck, IFTTT, Everypost, Запознајте го Едгар, Hubspot

Пишување алатки

За писателите, Grammarly (мојот преглед тука) може да ви помогне да ги поправите или обележите областите на кои им треба корекција додека креирате текст во лет. Постојат десетици специјализирани алатки достапни за скоро секоја потреба и многумина имаат дури и бесплатни планови на располагање.

Исто така проверете: Hemingway App, Напишете или умри

Управување со работниот тек

Да се ​​биде во можност да ја координирате вашата работа и повеќе проекти што ги имате во тек може да биде тешко. За да се грижите за ова, ви предлагам да погледнете кон некој софтвер за управување со проекти или работни процеси.

Денес, овие може да се најдат и како услуги базирани на облак, како што се Асана or Запир. Тие не само што ви помагаат да управувате со работата, туку исто така овозможуваат комуникација со клиенти, па дури и соработници доколку е потребно.

Исто така проверете: Trello, Понеделник, Бришач

безбедност

Како и со вашиот сопствен компјутер, одржување на вашите работни уреди безбедни е една од најважните работи што треба да ги направите. Замислете вирус да ви ја избрише работата, или ако некој хакер може да ги украде информациите на вашиот клиент од вашиот систем.

Секогаш користете ажуриран софтвер за безбедност на Интернет, како што е Нортон 360. Исто така, најдобро би било ако можете секогаш да користите а Услуга за виртуелна приватна мрежа за криптирање на сите податоци што влегуваат или излегуваат од вашиот уред, особено затоа што работите далечински.

Исто така проверете: ExpressVPN, АВГ антивирус, Malwarebytes

Софтвер за конференции

Освен слушалките, ќе ви треба сигурен софтвер за комуникација за работа од далечина. Овие можат да варираат во зависност од вашите потреби, од едноставни решенија за видео повици, како што се Google Duo до апликации за презентација кои се опремени со карактеристики како што се TeamViewer or Вебекс.

Исто така проверете: зум, Jitsi, Microsoft Teams

Забелешка: Запомнете, оваа листа на ставки и апликации служи само како упатство. Вашите точни потреби може многу да се разликуваат, во зависност од точната улога и околности во кои се наоѓате.

Дали кариерите дома ви одговараат?

Кои се придобивките од работењето од дома?

Предности на работењето од дома - Нема сообраќаен метеж!

Прво на сите, независност. Само-мотивација, самодисциплина, фокус и концентрација. Четири работи што ќе ги добиете откако ќе работите од вашиот дом (и не само да започнете да работите во пижами во 8 часот наутро). Може да биде потег за да го пронајдете вашиот извор на мотивација. Еден важен совет е да се обидете да создадете свој посветен работен простор (не вашиот кревет!). 

Го спомнав „твојот дом“, но твојот работен простор може да биде апсолутно насекаде. Дали сакате да работите во омиленото кафуле на улица? Можно е Дали сакате да работите од удобноста на вашиот автомобил? Можно На кое било место каде што се чувствувате пријатно и ви дозволува да ја завршите работата може да биде ваш работен простор.

Патување трошоци може да се исече драстично исто така. Замислете колку можете да заштедите и во време и во пари, бидејќи не мора да патувате со часови на секој пат до канцеларија секој ден. Наместо тоа, земете ги заштедите во време и пари и реинвестирајте ги подеднакво во вашата работа и семејство.

За одолговлекувачите таму - имаат најоддалечените работни места флексибилни распореди (наскоро ќе влеземе во ова - продолжете да читате!).

Долните страни на работењето од дома

Прокатори или оние кои се реактивен наместо проактивно, работата од дома може да ја смета за предизвик. Недостатокот на јасна разлика помеѓу работата и слободното време е посоодветен за „примачите“ кои се многу самомотивирани.

Немајќи бр лице в лице односот со колегите може да биде тежок. Ако сакате да се опкружувате со луѓе за време на работното време, работата од дома понекогаш може да стане малку осамена. Ако сте некој кој напредува во физичка врска, работата од дома може да резултира во недостаток на физичка интеракција - што потенцијално може да го изложи на ризик вашето ментално здравје.

Самодисциплината е клучот за работа од дома (и искрено насекаде). Да се ​​имаат граници и да се сметате себеси за одговорни е тешко особено во средина како што е домот каде што има многу одвлекување на вниманието.

Управување со своите време и распоред овозможувајќи ви да бидете продуктивни е тешко. Нема кој да ве повикува на одговорност од ден на ден. Може да спиете, да одложувате, да работите секогаш кога ви се допаѓа. Звучи одлично, но не е така.

Честопати се жалиме на редовната структура на која не сместува работно место 9-5, но тоа ни помага да се држиме до распоредот. Сепак, сигурни сме дека ако одлучите да изработите свој распоред, сигурно ќе имате за цел да го следите.

Избегнување измами за работа дома

Бидејќи поголемиот дел од работата од домашните работни места се извори на Интернет, треба да бидете свесни за можностите каде може да ве измамат или на друг начин да наидете на проблеми. Работата со платформи за работа може да обезбеди одредена форма на безбедност бидејќи самата платформа дејствува како посредник и може да обезбеди уплата за завршената работа.

Бидете особено претпазливи ако барате работни места самостојно преку јавни канали како што се Фејсбук или форуми, бидејќи тие ви нудат практично никаква заштита. Како и за сè на Интернет, вежбајте некои соодветни мерки на претпазливост како што се;

  • Вршење на некои проверки во позадината на потенцијалните работодавци.
  • Не давање премногу лични детали.
  • Барање депозити за работа.
  • Секогаш добивајте спецификации за работа јасно напишани.

Бидете секогаш свесни за измамите - реномирани работодавци никогаш нема да имаат потреба да им плаќате нешто за да добијат работа!

Завиткајте-up

Во тек на оваа статија разговарав за список на потенцијална работа од домашните можности и каде да најдам потенцијална работа. Секогаш запомнете дека работата од дома може да биде многу различна од работењето на фиксна работа во канцеларија.

Бидете свесни дека ќе ви требаат многу повеќе од вашите основни работни вештини за да преживеете - во суштина ќе водите сопствен бизнис, со сето тоа што го подразбира. Неколку месеци може да направите убиство финансиски, додека за други, преземањата може да бидат слаби.

Научете да планирате долгорочно и како што стекнувате искуство, може да откриете дека со текот на времето сте изградиле многу успешен сопствен бизнис преку Интернет.


За Тимоти Шим

Тимоти Шим е писател, уредник и технолог. Започнувајќи ја својата кариера во областа на информатичката технологија, тој брзо се најде во печатена форма и оттогаш работеше со меѓународни, регионални и домашни медиумски наслови, меѓу кои: ComputerWorld, PC.com, Business Today и The Asian Banker. Неговата експертиза лежи во полето на технологијата и од потрошувачите, така и од претпријатиските гледни точки.