Зошто Креирање на процес за враќање е критично за вашата Shopify продавница

Член напишан од:
 • Онлајн Бизнис
 • Ажуриран: Jan 23, 2019

Дали сте одвоиле време за да поставите процес за враќање за вашиот Продавница за продавници? Ако сеуште не сте, тоа е минато време што го направивте! Оваа статија ќе ве прошетка низ зошто ви е потребен процес на враќање и ви дава препораки за апликација за вашата продавница.

Како да го поставите процесот за враќање на Shopify

1- Креирај политика за враќање

Пред да можете да го поставите процесот на враќање, прво треба да креирате политика за враќање. Еве различни опции за вашата политика:

 • Врати нешто во секое време за готовина (Нордстромс)
 • Врати нешто во секое време за кредитна продавница (Macys)
 • Целосно враќање во 90 дена (Costco)
 • Целосно наплата во 30 дена

Размислете за вашиот производ и размислете како е лесно расиплива. Дали продавате фустани од високи дизајнери? Ако е така, веројатно не можете да си дозволите да креирате политика за враќање на стилот на Нордстром (дури и "Нордстром" ги третира фустажите поинаку од својот стандарден процес на враќање). Почнувајќи со политика на 30-ден што ќе ја направите истакната на вашиот сајт, ќе биде огромно подобрување над ниедна политика.

Исто така прочитајте - Едноставната политика за приватност и колачиња за сопственици на веб-страници

2 - објави политика за враќање на Shopify Store

Откако ќе се одлучите за вашата политика, треба да креирате нова страница во продавницата Shopify и да ја наречете "Политика за враќање и наплата".

Повеќето продавници ја поврзуваат оваа страница во нивната подножје, но ако сакате да отидете повеќе милји, размислете за додавање на банер на вашата почетна страница за рекламирање на вашата политика (особено ако сте повеќе дарежливи со враќањето на вашата конкуренција.

Осигурајте се дека го покривате следново на страната за враќање и наплата:

 • Вовед - Објаснете ја вашата политика на едноставен англиски јазик
 • Враќа дел - Објаснете:
  • Како се враќа враќањето
  • Што се квалификува за враќање
  • Колку чини некој клиент
  • Каде ги испраќаат враќањата?
 • Дел за наплата - Треба да повторите поголем дел од информациите што се содржани во враќањето, освен прилагодете ги на поврат

Однесувајте се кон вашата политика за наплата и враќање на средства како добро направено секција за ЧПП. Ставете се во чевлите на вашите клиенти и размислете за различните прашања што би можеле да ги поставите. Ако добиете прашања преку е-пошта што не се опфатени веќе во вашата политика, додадете ги тие информации. Ако ви треба враќање и наплата дефиниција за да ја почнете вашата страница, тука е пример.

Препорачани продавници на апликации за управување со враќање

Ние имаме ги разгледа и користи многу од апликациите Shopify и препорачуваме да го разгледате користењето Систем за управување со поврат or Менаџер за враќање. Ние користиме Менаџер за враќање (со задебелени букви) на Зинг баровите и Системот за управување со поврат на Сиетл Кедер, ќе ги видите и двете имиња на компании во следните слики.

Исто така прочитајте - Детален преглед на Тимотеј на „Шопсифе“

Побарајте страница за пребарување

Двете апликации креираат страница на Shopify со едноставна форма за клиентите да ги достават барањата за враќање. Ние малку преферираме изглед на апликацијата Bold Return Manager (првата слика), тука и двете се:

страница за пребарување со цел

Оваа страница им овозможува на клиентите да внесуваат адреса за е-пошта и број на нарачка и да добијат пристап до целата своја претходна нарачка со вашата продавница. Со системот за управување со враќањето, треба прво да кликнете на копчето за да внесете ID на вашата нарачка или вашата e-mail адреса (еден дополнителен чекор).

Се враќа

Формула за барање за враќање

Двете апликации содржат многу слични полиња за обрасците за барање за враќање: тип на враќање, количина, причина за враќање, забелешки на купувачите и тие двајцата ви овозможуваат да вклучите слика. Покрај тоа, клиентите можат да создадат етикети за испорака или тие автоматски да се испраќаат до купувачот.

врати апликација

Апликацијата Bold (слика погоре) користи прозорец над прозорец, и ова може да биде проблематично за мобилните уреди. Поп прозорци може да биде тешко да стил (понекогаш тие нема да се вклопат на екранот), но уште поважно Google објави дека сајтовите со досадни pop-up реклами може да очекуваат намален органски сообраќај.

барање за управување со поврат

Системот за управување со враќањето ги има сите исти полиња како и апликацијата Bold, освен што постои дополнителна опција за барање на корисниците да ги прифатат Условите и условите на вашата продавница.

Алатки на апликации

Двете Dashboards покриваат многу од истите теми: создавање поврат, општи поставки, групи за враќање (можете да креирате политики за враќање за различни колекции на производи), поставувања за екранот, поставувања за јазик и многу повеќе.

се враќа апликацијата за менаџери

Навистина ни се допаѓа начинот на кој можете да го вратите менаџерот (на сликата погоре) создаде плочки за секоја од администраторските функции на нивната табла.

сите извештаи

Системот за управување со враќањето се одлучи за врвот лента за навигација со мени, плус долгите списоци со опаѓања. Сметаме дека нашите клиенти пропуштаат карактеристики бидејќи се погребани под менија и тоа влијае на употребливоста на Системот за управување со поврат.

Важни карактеристики споделени помеѓу апликациите 2

И двете од овие апликации се интегрираат со други 3rd партиски транспортни апликации како што се Шипо, EasyPost, и ShipStation. Ова е корисно ако сакате да поставите сопствен интеграција за да ги прикажете превозните стапки за враќање со пресметаниот превозник од превозникот или ако сакате да им дозволите на корисниците да го следат статусот на поврат во реално време.

Како трговец, можете да креирате сопствени временски рамки (од купувањето) за да вратите производи, бидете сигурни дека сите поставувања во вашата апликација се рефлектираат во вашата објавена политика за враќање. Можете исто така да наведете кои производи се достапни за враќање и кои не се. Како сопственик на продавница, можете да креирате сопствени причини за враќање, како што се: скршени, лош квалитет и слично во вашите паѓачки менија за типови на поврат.

Возете дополнителни приходи со процес на враќање

Справувањето со враќањето е нешто што повеќето трговци ќе го толерираат, но креирањето на целосно функционален обратен логистички процес во голема мера ќе ја зголеми вашата крајна линија.

Американската асоцијација за маркетинг спроведе студија за клиентите на 26,000 во текот на распоредот на 6 месеци. Овие клиенти на 26,000 беа тестирани и поделени во контролни групи: група која не доби маркетинг, група која доби традиционален маркетинг и последната група која доби целосни информации за процесот на враќање и цената на компанијата. Конечната група која ги добила информациите за процесот на враќање направи значително повеќе во продажбата.

Која апликација треба да ја изберете?

И двете од овие апликации можат да ви помогнат да управувате со враќањата за вашата Shopify продавница. Карактеристиките се многу слични помеѓу апликациите 2, но нашите клиенти и ние повеќе го претпочитаме изгледот и изгледот на апликацијата за управување со повратни информации со задебелување.


За авторот: Чад Фишер

Чад Фишер е сопственик на BTown Web, целосна услуга за дизајн и развој агенција. Ботуан веб им помага на малите и средните претпријатија да ги продаваат своите продавници на Shopify и WooCommerce.

За WHSR гостин

Оваа статија е напишана од гостин учесник. Погледите на авторот подолу се целосно негови и не може да ги одразуваат ставовите на КОСР.