Како да продавате онлајн курс за не-популарна тема (и генерира сообраќај)

Напис напишан од: Луана Спинети
 • Онлајн Бизнис
 • Ажурирано: октомври 26, 2020

Зошто треба да сакате да пробате и продадете курс преку Интернет на претежно непозната тема?

Знаете нешто помалку од популарната, тешко дека ќе го привлече вниманието на вашата целна публика, особено ако тоа бара прво да креирате интерес, затоа што вашите читатели и претплатници можеби дури и не знаат дека ви нудиме постои!

Но, правиш со некоја причина:

Тоа е затоа што кога ќе ја изнесете вашата порака, вие не сакате само пари - сакате да донесете нешто ново во лажат, оставете го да дише свеж воздух, да кружат нови идеи.

И тоа е одлично! Може да биде ваша единствена продажна точка, единствен USP што може да ве претвори во оној што ја напишал книгата, блогот или ... курсот преку Интернет.

Потребно е само повеќе работа, затоа што е тешко да ги убедите луѓето да следат нешто на некоја тема што е малку позната или помалку од популарна, а камоли да ја купат.

Но, ќе бидете изненадени кога научивте колку начини да заработите пари со ваков курс преку Интернет!

Постои стратегија што ја следив и ја следам, како и други луѓе. Со овој пост, ќе ве водам предизвикувајќи интерес во не-популарна тема или лажат, да правење пари и генерирање сообраќај со вашиот онлајн курс.

Бидете подготвени да направите некоја интензивна работа.

Резиме на ова упатство (брз линк):

1. Имајте платформа или постоечки курс за понуда

Реалноста е дека можете да продавате онлајн курс само за непознат тема за публиката која веќе знае и верува ќе!

Ви треба оној слој на доверба за да започнете со овој нов потфат. Без тој слој, секој напор ризикува да се претвори во губење на време, пари и ресурси, дури и ако сте понудиле да се запишете на вашиот курс бесплатно.

Првиот чекор за продажба на вашиот специјален курс преку Интернет е да започнете со луѓето кои ве познаваат и имаат доверба - вашите претплатници, читатели на блогови, ангажирани социјални следбеници и сегашни студенти (ако водите други курсеви).

Еве неколку совети за тоа како да се обратите за тоа:

1. За читачи на блогови

Читателите на блог имаат поголема веројатност позитивно да одговорат на воведни блог постови.

Започнете со вашиот најтрофејно објавување и додадете параграф со CTA за вашата нова идеја, насочувајќи ги на целна страница, каде детално ја објаснувате вашата идеја и зошто би сакале да ја научите на другите.

Можете дури да направите инфографски или ebook и да го понудите на целниот страница.

Потоа можете да напишете нов блог пост кој ја воведува идејата за newbies, поврзете го со целниот страница каде што објаснувате што сакате да ги научите вашите читатели за тоа и да го поврзете овој блог со постарите мислења кои се тесно поврзани.

На пример, имам блогови за оптимизација, маркетинг и хонорарно пишување, за да можам да ги 'поврзам' овие теми со блогирање на карактери (мојата малку позната мала ниша). Она што сакам да го сторам е да ги натерам луѓето кои веќе се заинтересирани за блогирање, оптимизација, маркетинг и пишување, да се интересираат за блогирањето на карактерите.

2. За претплатници

Сè што работи за читателите е уште попопуларно за претплатниците, бидејќи тие се вашата лојална елита, луѓето кои се најмногу заинтересирани за вашата содржина, повеќе од читателите што доаѓаат и си одат.

Можете да ги запознаете со вашата малку позната ниша со „ПС“ на крајот од вашите нови е-пошта или да ги запознаете со темата со серија е-пошта, на крајот на кои ќе побарате повратни информации, како како: „Дали сакате да се регистрирате за ран курс за птици во (Име на темата)?“

Ова е токму она што го планирав за мојата личност за блогирање.

3. За социјалните следбеници

Веќе ве следат за вашите вести и содржини, тие се заинтересирани за вашите идеи, така што дефинитивно може да побарате повратна информација со нов пост или со серија за пренос во живо што ќе се поврзат со некоја друга содржина што веќе ја објавивте.

Прашајте ги за нивниот интерес за вашата непопуларна ниша: Дали се љубопитни? Дали би сакале бесплатна содржина за тоа? Што ако ви понуди бесплатен пробен период од вашето онлајн курс за да дознаете повеќе?

Можете да создадете Q&A и да видите каков ангажман добивате.

4. Со тековни студенти

Вашите ученици веќе ја знаат твојата вредност и наставните вештини, за да можат да се интересираат за вашата оригинална идеја за нов курс.

Додајте став или два за тоа во билтенот на вашиот постоечки курс, или да им дадете на вашите ученици дополнително предавање на кое ќе ја воведете вашата тема и некои апликации.

Означете ги врските помеѓу вашиот тековен курс, новата идеја и модулите за учење што сакате да ги изградите околу неа.

2. Генерирање на интерес со анкети и анкети на корисници

Можеби ќе сакате да побарате повратни информации на повеќе структуриран начин.

Поканете ја секоја категорија корисници на доверба прикажани во претходната точка за да учествувате во анкети за новиот курс.

Анкетите се подобро прилагодени за добивање повратни информации од посетителите на сајтот.

Вашата целна публика сè уште не знае дали тие ќе бидат заинтересирани за тоа што треба да понуди вашиот курс, или дали таа повеќе нејасна тема за која ретко блогирате е вредно за нивното време и пари.

Мора да го поттикнувате нивната љубопитност со кратки и точни анкети и лесни за анкети кои поврзуваат со воведни содржини што веќе ги имате на вашата страница и дека вашите читатели можеби веќе ги прочитале во минатото.

Можете дури да направите јавна анкета или анкета како одговор на видео за себе воведувајќи ја темата, за да можеби сакате да помогнете да одите вирусно со разменливи копчиња.

Еве неколку работи што треба да ги поставите во истражувањето за да ја поттикнете curубопитноста на вашата публика:

 • Дали ќе ме следите за овој нов проект?
 • Како би сакале да дознаете повеќе за оваа нова тема / пракса / идеја?
 • Дали сакате бесплатна содржина за тоа?
 • Дали сакате да се придружите на некој курс кој ве учи како да го реализирате во пракса?
 • Ако можете да создадете проект околу оваа идеја, што би можело да биде тоа? (Ова прашање помага да се добие влез за можни апликации)

За анкети, осигурајте се дека:

1. Креирајте видео или додадете краток пасус накратко објаснувате за што се работи вашата идеја, а потоа поставете прашање во врска со тоа. Прашањето треба да следи директно од видеото или текстот и создава прв разговор со посетители.

Анкета вашите посетители!
Пример: Имам додаток за анкета на мојата веб-страница за блогирање карактери (видете ја сликата од екранот погоре), која ги прашува посетителите „Кое е вашето најголемо прашање или проблем со блогирањето со карактери? Дозволете ми да ги расчистам вашите сомнежи :-) ”. Ова едноставно прашање ми помага да добијам корисни повратни информации и да ги вклучам посетителите во оваа малку позната ниша.

2. Направете анкета полезна за да го изградите курсот, бидејќи сакате да ви кажете што луѓето навистина сакаат да знаат за оваа тема и за проблемите што можеби ги имаат, сомневањата и сите погрешни мислења за тоа што можете да ги поправите.

3. Промовирајте го е-курсот на вашите канали

Промоцијата мора да се справува со внимание затоа што промовирате ниша или тема што веројатно не ringвони на непосредно bellвонче кај вашата публика, така што прво мора да ги поставите основите на тоа знаење.

И тоа мора да го сторите и на промотивната содржина и на целниот страница.

Совет

Понудете кратко воведно видео на вашата тема, вкус на тоа како ќе изгледа вашиот последен курс! Во ова видео, искористете ги своите наставни вештини и меко убедување за да станете директно во умот на гледачот и бидете многу јасни за придобивките што ќе им ги донесе вашата нова идеја на оние кои веќе се заинтересирани за нешто што сте пишувале или предавате датум.

Потребно ви е оваа положба да го започнете вашиот нов курс за толку малку познато или непопуларно нишање.

Ајде да видиме какви видови канали можете да ги искористите:

1. Заедници

Секоја заедница во која сте дел, како форуми и групи на Фејсбук, се добри места за почеток.

Јас сум член на заедницата MyBlogU и таму создадов проект за бура за да ги прашам луѓето што би сакале да го видат во текот на блогирањето на карактерите за бизнис, концепт што веќе го запознав со заедницата:

Непопуларен нишан курс - анкетирање на публиката

Како што можете да видите од примерот, промоцијата на заедниците каде што веќе сте познати ја зема обликот на разговор.

Можете исто така да понудите блог постови или бесплатни содржини (на пр. Кратки книги) до заедницата за да дознаете повеќе за вашата идеја и како курсот ќе ја искористи оваа идеја и ќе ја обликува во единици за учење, и она што луѓето можат да очекуваат да учат од вашите модули.

Веќе знаете што е заедницата, така што треба да ги поврзете нивните потреби со вашата лажат и курсот кој го градите.

Зградата на заедницата е многу моќна.

Мислам дека секој онлајн претприемач треба да има една заедница околу себе. Може да биде група Whatsapp, група на Фејсбук, список со е-пошта (со 90% стапка на отворено и одговор), форум за дискусии или што било.

- Пардип Гојал, 7 учења по трчање платен билтен за 9 месеци

2. Вашата листа

Etsy продавачот Maayan Naveh ја направи својата прва $ 100 од листата на 8 луѓе пред да започне да ја започнува својата онлајн курс Како да се поткрепи Etsy оптимизација за да расте вашата продавница на автоматски. Naveh го продаде својот курс на листа на 170 луѓе и направи $ 500 во нејзиното прво лансирање.

Сакате да ја добиете вашата листа за да дознаете за вашата идеја прво, и можете да го направите со серија пораки што ги затоплуваат вашите претплатници околу идејата и колку е корисна за нив. Потоа можете да го промовирате вашиот курс заедно со сите стимулации како што се раните птици привилегии и попусти кодови за да се претплатници да дејствуваат.

Вие исто така на крајот може да креирате webinar со Q&A и да ги поканите вашите претплатници да се приклучат кон тоа.

Вашата крајна цел е да имате претплатници веќе заинтересирани за вашиот курс кога ќе започнете, кои веројатно ќе се запишат без разлика дали станува збор за бесплатен курс или курс за надомест.

3. Вашиот блог

Промовирањето на вашиот курс на вашиот блог е лесен писателски дел од целата „кампања за свесност за ниши“ со која сте вклучени.

Оваа специјална не-популарна ниша гради онлајн курс на е нешто што најверојатно веќе е покриено во вашиот блог, па можеби ќе сакате да го поврзете промотивното мислење што го пишувате сега со оваа постара содржина и започнете да предавате токму таму, на вашиот блог!

Како што би создале серија е-пораки за вашите претплатници, тука можете да создадете серија објави на блогови што завршуваат со примамлив CTA на линиите „Запиши се на мојот нов курс за да продолжам да учам!“.

4 Вие блогови на пријатели

Кажете им на своите пријатели за вашата нова идеја и побарајте од нив да ви овозможат гостувачки пост на нивниот блог за да ја запознаете вашата малку познат лажат со нивната публика и да ги поканите да се запишат кога ќе го започнете курсот.

Еден пријател можеби ќе сака повеќе да ви овозможи да бидете малку попромотивни во гостинскиот пост, но бидете подготвени да го направите овој гостински пост навистина корисен и информации спакувани со скапоцен камен. Не злоупотребувајте ја yourубезноста на пријателите!

5. Постојни курсеви

Направете една или две лекции за да покриете воведни теми за новиот курс. Овие предавања можете да ги додадете како дополнителен модул во тековната настава или автоматски да ги запишете сите студенти на воведен мини-курс како мезе за оној што ќе го започнете.

Означете ги придобивките што вашите студенти ќе ги добијат со вклучување во курсот по започнувањето, и како тоа може ефективно да го интегрира нивното тековно учење.

4. Добијте зуи за новиот курс

Вашите постоечки канали се само почеток на вашите промотивни напори.

Мора да се прошириш ако сакаш да стигнеш до поширока публика, да добиеш повеќе запиши и да продадеш повеќе продажба. Ви требаат некои зуи за вашата идеја!

Добрата вест е дека штом направивте добра работа на постојните канали, ќе имате изградено слој на авторитет кој ќе ви помогне полесно да добиете други можности.

Ајде да видиме кои од нив можете веднаш да ги искористите:

1. Интервјуа

Можете да добиете интервју со помош на HARO, SourceBottle и MyBlogU. Овие платформи можете да ги користите бесплатно.

Одговорете на прашањата за медиуми за некоја поврзана тема и искористете ја можноста да ја воведете новата идеја. На пример, ако блогер бара идеи за блогирање надвор од програмата, можам да им кажам за мојот проект за блогирање на деловниот карактер и за курсот што го правам за да ги научам другите како да го карактеризираат блогот за пари.

Нема гаранција дека вашата идеја ќе се искористи, но секогаш вреди да се обидете!

2. Посебни гости

Покриеноста на блоговите со голема трговија со луѓе, најверојатно, ќе привлечат повеќе луѓе заинтересирани или барем љубопитни за вашиот курс.

Пребарај за блогови во ниши кои се тесно поврзани со твоето или барем во нишата на вашиот блог, и користете ги убедлив моќ на е-маил теренски да ги префрлите во блог пост за предметот на вашиот курс.

Важно е да имате барем едно или две парчиња содржина или бесплатни лекции достапни како примероци за читателите на блогот на гости за да добиете идеја за што се работи.

Додека сите линкови до вашиот блог или курс целна страница, најверојатно, ќе заврши во био поле, може да се создаде свест во пост и поврзување на таа свест на вашето име.

3. Промотивни пораки

Некои блогови дозволуваат промотивни мислења ако се релевантни за разговорот. Исто така, можете да ги искористите заедниците базирани на содржини како Linkedin Pulse, Kingged и Medium од Твитер.

Овие се многу тргувани места, кои најверојатно ќе добијат очите на вашиот пост, особено ако вашата не-популарна ниша е некако поврзана со интернет маркетинг или ниши на начин на живот.

моето искуство

Пред три години, зедов е-курс за страница за продажба, пишувајќи на FreelanceWritersDen.com и мојата страница за продажба мораше да биде практика за е-курсот поврзан со блогот што го работев (BizCharacterBlogging.com).

Бидејќи има доста голем пазар за блогирање на карактер за бизнис, а некои од оние што се на интернет се моето пишување, инструкторот на курсот ми рече дека најпрво треба да создадам интерес.

Она што го направив почна да работи на мојот блог, да пишувам за блогирање на ликови за Kingged и да ја запознаам темата во разговори и разговори во кои сум бил, за да видам дали некој би бил заинтересиран за блогирање со ликови.

Досега успеав да изградам мала заедница околу мојот блог за блогирање на карактерот и веќе ширив неколку зборови за курсот што го градам за оние што почнуваат да се заинтересираат.

4. Промоција на групата

Многу групи на Фејсбук за раст на блогерот овозможуваат ко-промоција. Освен ако не е група што ја основавте или имате посебни привилегии да објавувате содржини за промо, мора да почекате неделни или месечни теми за да промовирате специфична објава на блогот или страница за слетување.

Кога ќе ја искористите можноста, напишете блог пост за вашиот курс и идеите што сакате да ги предавате, оставете врска во низата и побарајте од заедницата да дојде и да коментира или да ја дели.

Некои од членовите на групата би можеле да ги интересираат и потенцијално да ги достигнат нивните мрежи.

5. Твитер разговори

Можете да креирате Twitter разговор за вашата идеја и курсот што сакате да го стартувате за да ги привлечете луѓето заинтересирани од Твитер.

Hashtags се од суштинско значење на Твитер, па ќе сакате да ги искористите некои од најпопуларните тагови во тесно поврзаните ниши, како и да креирате брендирани хаштагови за вашата специјална ниша и курсот.

Друг начин е да го користите MyBlogU побарајте посветен разговор на Твитер на #vcbuzz (ViralContentBee.com) за вашиот специјален лажат (добив покана да ја споделам мојата бизнис-карактерска блогерска експертиза!).

6. Соопштенија за јавноста

Можете да генерирате понатамошно зуење со соопштение за јавноста, дека можете сами да напишете или да ангажирате хонорарен писател да го напише за вас.

Постојат веб-сајтови за дистрибуција на ПР, каде можете слободно да го објавите вашето соопштение за печатот, како што се PRLog.org и PR.com, или можете да одберете платени решенија како PRNewswire.com и PRWeb.com.

Претходно споменатиот Мајан Наве користел многу бесплатен блог сообраќај методи:

Јас направив многу што ме прашав за сесиите на оптимизација во бесплатни, без промо фејсбук групи, многу од она што го нарекувате денес маркетинг од чевли, каде што го имав оптимизирано мојот профил на Фејсбук (брендирана графика како и CTA да стасај на мојот список) и јас би објавувал или одговарал на прашања поврзани со мојата тема во бесплатни групи, така што кога луѓето ќе лебдат над моето име, ќе станат iousубопитни и ќе се регистрираат за мојот список.

Исто така, ги користев рекламите на Фејсбук за да ги насочам на некои изгледни публика и растат мојата листа.

Пред да може успешно да ја лансира својата девојка зајакнување на дигиталниот курс во Еволуции на животот, Мелоди Pourmoradi создаде зуи за нејзината идеја пишување гости мислења и работа со брендови:

Јас направив многу блогирање за HuffPost, Thrive Global и многу локални публикации кои зборуваа за важноста на зајакнувањето на девојчињата.

Исто така работев со разни брендови како влијател за ширење на пораката за зајакнување на девојчињата преку партнерство со жени кои можат да учат и да ги шират визијата на GiRLiFE. И на крај, јас создадов група на Фејсбук за сите зајакнување на девојчињата, каде што споделувам толку вредна содржина што можам додека создавам зуи за е-курсот.

5 Ставете ги сите зошто и како е во пишувањето на вашата страница за продажба

Вашата продажна страница постои само за една и една причина:

Да го продаде курсот.

Но, ако сакате да објасните зошто и како овој курс е корисен за вашата публика, морате да ги објавите колку што е можно подетално практичните придобивки за преземање на овој курс и како ќе се изучува курсот.

Додека ова е точно за било која онлајн страница за продажби на курсеви, сакате да отидете уште попрецизно за непопуларните или непознати ниши: Мора да покажете колку сте страсни за вашата идеја, да покажете како работи, да ги внесете сведоштвата од бета студенти и корисници, студии на случаи (ако идејата веќе ви помогна да постигнете нешто, внесете ги броевите!) и сите добрите што можат да го убедат читателот да се пријави за курсот и да ја плати надоместокот (ако има).

Можете да научите многу од страниците за продажба на курсот од AWAIOnline.com:

Пример од AWAI
Детални детали за курсот
Тестамент и авторитет во AWAI страница за продажба
И убедлив тестамент.

Додека вашата страница за продажба не е таму за да предавате, мора да им покажете на сомнителните потенцијални студенти дека вашите непознати или непопуларни ниши карпи и можат да го променат нивниот живот, и не е помалку важна само затоа што никој не зборува за тоа.

Би било добра идеја да ги внесете сите најрелевантни блог постови и други содржини што ги создадовте и да ги додадете во различни области на вашата продажна страница.

Луѓето треба да ја видат оваа содржина пред да се запишат.

Продажната страница секогаш е повеќеслојна:

 • Првиот дел е за оние кои имаат потреба од помалку информации за да бидат убедени да се регистрираат
 • На средината земјата е за оние кои сакаат малку повеќе перспектива пред тие пари од пари
 • Трет слој е за оние на кои им требаат уште повеќе информации и ќе сакате да додадете дополнителна содржина токму за оваа група на луѓе.

Покажете ја вашата визија на страната за продажба.

Успехот е прашање на вистинско вклучување во вашиот сопствен проект, како што вели Мелоди Пурморади:

Јас навистина верувам дека волшебната состојка на мојот успех беше тоа што страсно ја споделував оваа порака автентично и од вистински срце-центриран простор. Кога сте целосно усогласени со вашата визија, тоа не е за продажба - тоа е за вистинско споделување на она што е вашата програма. Луѓето не можат да не бидат привлечени од вашиот производ кога ќе ја почувствуваат енергијата со која се споделува.

Затоа вашата страница за продажба не треба да се фокусира само на продажба, туку на создавање врска со слични умови и одговарање на што е можно повеќе нивни прашања.

Откако ќе се чувствуваат целосно усогласени со вашата визија, тие ќе се запишат во вашиот курс за да научат од вас, нивниот доказ потврден новопознат орган за таа малку позната, но сакана ниша.

6. Продадете го вашиот специјален курс по помала цена од вашиот редовни курсеви или други производи

Бидејќи оваа идеја е толку нова, луѓето можеби нема да бидат многу заинтересирани да трошат многу пари на него или да се плашат да бидат измамени, па затоа постојат различни опции што може да ги земете во предвид:

 1. Понудете безбеден ризик 30-ден проба на курсот за кој не е потребна кредитна картичка
 2. Продадете го курсот по помала цена за првите 6 месеци до една година од лансирањето
 3. Понудете добар попуст (барем 15%) на секој кој се придружува на курсот по преземањето на акција (стане претплатник, коментира за било кој број на мислења, итн)

Можете исто така да ги измешате работите: Ако вашиот обичен курс продава на $ 150, може да го продаде овој на $ 70 за првата година по лансирањето. Или можете да ги направите првите 2-3 месеци бесплатен пробен период, а потоа да ја примените целата цена, која сепак би можела да ја задржите по пониска цена од вашите редовни курсеви.

Овие формати ќе помогнат да се намалат нивните внатрешни штитови и да се победи недовербата.

Вие би можеле да ги примените сите овие опции за сите потенцијални студенти или само за мала група на заинтересирани лица и побарајте од нив да ви помогнат со препораки и вистински случаи.

7. Соберат препораки

Прашајте за целосни препораки со имиња, фотографии и линкови, затоа што сакате да изградите доверба во тој доказ.

Кога имате подготвена претходна птица или бесплатна пробна верзија на вашиот курс, поттикнете ги и собирајте ги сведоштвата од учениците кои го тестираат вашиот курс за прв пат: Овој фидбек ќе излезе многу корисно за да ја направи продажната страница поефективна, како и вашите блог постови и бесплатни содржини што ги користите за да направите продажба.

Добијте што повеќе докази колку што можете да го направите вашиот малку познат предмет и вашето предавање!

БОНУС: Направете работилница пред да ја надградите на целосен курс

Бидејќи ова е нова идеја, луѓето не можат многу да се продаваат со зборови и студии на случај: можеби ќе сакаат сами да се обидат да видат дали работат!

Работилницата е повеќе практична отколку обичен онлајн курс, а луѓето веднаш можат да го стават она што го учат во пракса. Во својот пост за тоа како да монетизирајте го вашиот сајт преку создавање на вашата прва онлајн работилница, Лори Соард објаснува дека луѓето сакаат да постапуваат според она што го учат, така што кога ќе пристапиш кон својата публика со нешто помалку од популарно, ќе сакаш да ја заработиш нивната корист со нешто што може да се реализира што можат веднаш да го користат!

Тоа е добра алтернатива да се понуди материјалот како курс на првото лансирање. Подоцна, можете да ја надградите работилницата на целосен редовен курс, кој исто така вклучува и работилница, но започнувањето со работилница може да работи подобро.

Направете ја ова еднонеделна работилница што ги учи луѓето на пример. За мене, работилницата на која работам е да ги научам луѓето како да поставите блог со ликови и да планирате блог-натписи на ликовите за пари.

Вашата онлајн курс Лента со алатки

Откако ќе го поставите планот за вашиот специјален курс, време е да ги креирате модулите за учење и да барате платформи кои ќе ви овозможат да ги дистрибуирате до вашите студенти.

1. Ставете го вашиот посебен курс заедно

Изберете парче хартија или земете го вашиот дигитален алат за цртање и почнете да го мапирате начинот на кој сакате да го презентирате материјалот за вашите ученици.

 • Дали сакате да започнете со практични модули или мислите дека теоријата треба прво да оди?
 • Дали секое предавање вклучува видео или квиз?
 • Дали ќе ги тестирате вашите ученици на крајот од секој модул или некаде во средината на курсот и на крајот?

Запрашајте се за прашања кои ви помагаат да креирате дефинитивна структура за курсот.

Следниот чекор е да ги напишете модулите за курсот и да ги нарачате според планот. Можете да ги споделите со Лори Соард ве води низ основите на онлајн пишување на текстови во 12 чекори.

2. Домаќин за слободен / платен или работи сам

Можете или самостојно да го одржите вашиот он-лајн курс или да го хостирате на конкретни платформи.

Во пост што го спомнав во претходната точка, Лори сугерира 4 платформи да бидат домаќини на вашиот курс: Udemy, Moodle, Teachable и WizIQ.

Овие платформи се одлични и интуитивни за употреба, затоа повикајте се на објавувањето на Лори за да започнете.

Еве ќе додадам Google училница, платформата од Google ви овозможува да создадете виртуелна училница бесплатно. Можете да испраќате задачи, видеа, наставни материјали и да поставувате прашања до класата. Се што ви треба е сметка на Google за да креирате бесплатна платформа за учење.

Заедно со Moodle, постојат и други два добри софтвери за да го направите вашиот курс:

 • LearnPress - Ова е додаток на WordPress за да ја претворите вашата инсталација во платформа за е-учење. Можете да креирате курсеви од вашата табла со WordPress. Доаѓа со бесплатни и премиум додатоци за проширување на функционалностите, како дел за предуслови и книга за оценки.
 • Кларолин - Лесна и интуитивна платформа за инсталирање и извршување на вашата веб-страница за вашите курсеви. Го користам овој со години за да домаќин на модули за самостојно учење за моите цели за доживотно учење и работи како привлечност. За секој курс што ќе го креирате во платформата, имате тон на располагање карактеристики: форуми, разговор, квиз, цели за учење и систем за внатрешни пораки.

3. Користете Live Streaming

Фејсбук во живо ви дава можност да создавате сесии за проследување во живо кои можете да ги користите со вашите ученици во групи што сте ги креирале само за вашиот курс или за курсот.

Сепак, тоа не е единствената опција што треба да додадете преноси во живо на понудата на вашиот курс:

 • Стриминг во живо на YouTube - Сè што ви треба е сметка на YouTube (преку Google). Одете на https://www.youtube.com/live_dashboard за да започнете со пренос во живо. Сесијата ќе се запише на вашата сметка.
 • Google Hangouts - Можете да креирате неделни или месечни видео повици со вашите студенти користејќи ја оваа добро позната алатка на Google. Сесиите во живо се снимаат и зачувуваат на вашата сметка на YouTube.
 • Vimeo Live - Започнува со 65 долари месечно за 10 часа пренос во живо, разговор, висока резолуција (1080p), 3T простор и други одлики.

Со жив стриминг ви даде вашиот курс некои од придобивките од лицето да се соочи со учење на животната средина, што може даде дополнителен поттик на мотивација за вашите ученици.

Генерирање сообраќај за вашиот блог

Вашиот онлајн курс ќе ги задржи луѓето вклучени во вашата единствена тема за неколку недели или месеци, но што е со вашиот блог?

Најверојатно, сте напишале барем неколку пати за оваа не-популарна тема, но шансите вашите натписи не го привлекле вниманието на кое се надевавте.

Па, сега можете да го користите вашиот онлајн курс за да привлечете повеќе сообраќај кон оние блог постови (и на вашиот блог целокупно):

 • Вклучете ги вашите блог постови помеѓу препорачаните или бараните читања за вашите ученици: Ова ќе ги принуди вашите студенти постојано да се вратат на вашиот блог за да го прочитаат материјалот, и стратешки да додадете CTA кои ќе го подобрат целокупниот интерес за содржината на вашиот блог и вирусен сообраќај (на пр., Ги охрабрете вашите студенти да споделат специфични содржини на содржина, доколку тие сакаат нивните пријатели да учат за темата што ја учат)
 • Креирајте влезен квиз за оние кои сакаат да се запишат каде што се бара да учат блог постови од вашиот блог
 • Користете го блогот за да објавите дополнителни добрите и попусти
 • Држете ја вратата за „бесплатен пробен период“ отворена за вашиот курс и објавувајте ја често на вашиот блог
 • Сите зуи работат и врската зграда направивте за да го промовирате вашиот курс на Интернет, веќе генериран многу сообраќај кон специфични страници на вашиот блог и целни страници - продолжете да го правите тоа!

Да го сумираме

Да се ​​биде оригинален може да бара повеќе нозе отколку да трчате со популарни теми, и можеби ќе треба помалку да се потпирате на органски клучни зборови, ако нема многу барање за уникатен курс за ваква нова или непозната тема, но ова не е авантура за храбрите - тоа е целосно изводливо.

Поттикнете ги вашите тековни читатели, претплатници, социјални следбеници и активни платформи за синдикати за да им помогнете на ширењето на зборот и да креирате свест и интерес за вашата тема и во вашиот он-лајн курс.

Овозможете им на луѓето да се обидат бесплатно, нека експериментираат со непознатото што го нудите. Може да се знае утре.

Се додека верувате во вашиот проект и во она што сакате да го научите, можете да најдете успех, без оглед на тоа што проповедаат проповедниците.

За Луана Спинетти

Луана Спинетти е слободен писател и уметник со седиште во Италија, и страсен студент по компјутерски науки. Има средношколска диплома по психологија и образование и присуствуваше на 3-годишен курс по уметност на стрипови, од каде дипломира на 2008. Како мулти-фацетирана личност како што е, таа разви голем интерес за SEO / SEM и Web Marketing, со посебен наклон кон социјалните медиуми, а работи на три романи на нејзиниот мајчин јазик (италијански), за која се надева дека инди објави наскоро.