Како да заработат на вашиот сајт преку создавање на вашата прва онлајн работилница

Член напишан од:
 • Онлајн Бизнис
 • Ажурирано: Дек 10, 2016

Најверојатно го започнавте вашиот блог затоа што имате внатрешно знаење кое сакавте да го споделите со други луѓе. Ставовите во блог се одлично место за да почнат да се делат делови и делови од тоа знаење, но дури и повеќе длабински мислења немаат ниво на обука што може да ја обезбеди добра онлајн работилница.

Мајкл Данлоп во текот на Приходи дневник имаше ова да се каже за користење на работилници за да заработат пари на интернет:

"Луѓето го читаат вашиот блог, но јас не би бил изненаден ако над 80% не дејствува на она што го велите. Имајќи работилница значи дека тие учат од вас и се спроведуваат со вас, ова е многу привлечна понуда за некои луѓе и тие се подготвени да платат високи цени за да го направат тоа. "

Развијте стратегија

Според Дори Кларк на Форбс, "Вие не може едноставно да очекувате да шлакате нешто на интернет и да ги гледате курсовите во долари, но со напор и стратегија, онлајн курсевите можат да станат мотор за приход и моќен генератор на олово".

Ова е вистина. Треба да знаете:

 • Кој е вашата целна демографска?
 • Кои се гладни за да знаат?
 • Дали го имате тоа знаење или како можете да го добиете?
 • Како може да ги направите информациите интересни?
 • Дали има слични курсеви таму? Како можеш да го направиш твојот поинаков? Подобро?
 • Како ќе го продавате вашиот курс? До кого? Колку често?
 • Која е вашата крајна цел за создавање на оваа содржина?

Монетизација на вашата веб-страница

Веројатно сте веќе прочитате некои од нашите статии овде за многу различни начини на кои можете да заработат на својата веб-страница, како на пример Може да поттикне книги обезбеди уште еден постојан прилив на приходи за блогери? и 23 Паметни начини да се заработат вашиот блог.

Додавањето работилници едноставно создава уште еден прилив на приходи што можете да го продавате одново и одново. Според Форбс, е-учењето е навистина профитабилен пазар, кој се очекува да го погоди $ 107 милијарди во продажба до крајот на оваа година. Се разбира, тој број ги вклучува сите видови онлајн програми за обука, па вашата лажат може или не може да падне на повисокиот крај на тој спектар. Сепак, индустријата се очекува да расте, така што никогаш не е предоцна да влезете во заработувачката, особено ако имате нешто од важност да кажете.

Како да креирате работилница

Може да изберете да ја стартувате работилницата на своја веб-страница преку платформа како Moodle. Moodle е платформа со отворен код која е достапна преку повеќето веб хостинг компании или може да се инсталира на задниот дел на вашиот сајт. Можете да поставите заштита на лозинка, да ги додадете и избришете учениците, да креирате презентации во стил на допир, па дури и да примате разговори во живо. Тоа навистина е разноврсна платформа која може да работи добро за било кој тип на класа или работилница.

Сепак, постојат и неколку други опции кои не само што овозможуваат да креирате работилница, туку може да ви овозможат публика која би можела да биде заинтересирана за таа работилница. Ако вашиот сајт не добие многу сообраќај само уште, ова може да биде остварлива опција која ќе ги добиете вашите идеи пред луѓето.

Udemy

Удеми е веројатно една од подобро познатите платформи за креирање и продавање онлајн курсеви. Можете да ја поставите цената за вашиот курс, во зависност од нејзината единственост и побарувачката. Тие имаат повеќе од 9 милиони студенти регистрирани и за 4 милиони месечни посетители. За студентите Udemy се однесува на вас поради нивниот маркетинг, тие ја задржуваат половина од цената на курсот.

Платформата е прилично лесна за користење и исто така можете да додадете видео содржини во мешавината. Најголемата предност е во сообраќајот и прелистувачите кои ја посетуваат страницата. Сеуште можете да ги доведете учениците во себе и ќе ги задржите 100% од тие продажби, така што е целосно компатибилен со вашите веб-страници. Сепак, исто така ќе имате корист, дури и ако само малку, од напорите за маркетинг на Удеми.

CourseCraft

CourseCraft е совршена платформа ако сакате да ги научите другите како да направите занаети. Оваа платформа работи со вашиот блог WordPress и тие земаат само 5% или можете да платите мала надокнада по курс. Ова е одличен начин да се задржи контролата и да се задржи сè на вашата веб-страница.

Платформата е многу лесна за користење и тие нудат изложба на она што другите го направиле за да можете да добиете идеи за креирање на свој курс и како треба да се постави.

Учени

Учениот нуди слични опции за Udemy, но исто така можете да ги ставате курсевите на вашата веб-страница. Ова значи дека вашето брендирање останува непроменето, наместо да се наметне брендирањето на Удеми. Можете или да платите надомест по ученик или можете да платите месечна претплата.

Можете да ги спонзорирате курсевите според вашето име на домен или да го користите доменот на учење. Платформата, исто така, нуди мулти-јазична поддршка и способност да се изградат веб страници на нивната платформа.

Кои типови на работилници се популарни?

udemy
Удеми екранот на страната за веб-страница за развој

Ова може да варира од индустријата до индустријата. На пример, ако погледнете некои од бесплатните курсеви од колеџ, курсеви во психологија и бизнис такт на врвот на листата, дури и кај оние кои работат на пост диплома степени. Сепак, вашата веб-страница може да биде нешто сосема спротивно од таа тема, како на пример како да започнете своја сопствена веб-страница.

Добри тактики за оптимизација работат и со работилници. Дали некои добри, старомодни детектив работа со гледање на клучни зборови, термини за пребарување, луѓето се гледа, и тенденции теми во вашиот ниша област. Потоа, предајте се на некои од платформите за онлајн работилници и видете кои работилници веќе се нудат. Најверојатно ќе видите место или две што можете да додадете вредност.

Друга опција е анкета на вашата публика. Едноставно контактирајте ја вашата мејлинг листа и прашајте ги за какви видови работилници би биле заинтересирани или кои прашања имаат, а кои не се одговорени. Најверојатно ќе бидете изненадени од резултатите и можеби ќе дојдете со идеја за нов курс.

Успешни работилници

Џен Конер, пријател и претприемач за уметност, преку своите веб-страници понудија онлајн уметнички работилници. Таа имаше за ова да каже за водење на успешна работилница:

"Тоа навистина се сведува на давање на нив повеќе отколку што може да се добијат на друго место. Една од моите работилници беше да креирате мурали во вашиот дом. Има толку многу различни упатства за оваа тема, како и шаблони што можете да ги купите и книги што можете да ги прочитате. Морав навистина да мислам надвор од кутијата за да ги направам моите курсеви да имаат вредност. Едно нешто што го направив беше имплементирање на некои видео примери за конципирање на фреска. Потоа, додадов во примери на различни техники за да се создаде текстура и ефекти. Никој друг не го правел тоа во тоа време и го направи мојот курс многу успешен ".

Некои од најдобрите дигитални фотографии курсеви на Удеми ги учи Џон Пулос. Pullos има 4.8 надвор од рејтингот на 5 од рејтингот на 191 и предава учениците во 7233 во својот Само почетна класа Nikon Digital SLR. Неколку работи што тој ги прави се чини дека создаваат успех за него:

 • гаранција за враќање на парите
 • Јасен преглед на она што студентот ќе го научи
 • Јасен опис на неговата фотографија и знаењето што тој може да го понуди

Дури и ако вашата индустрија не е дигитална фотографија, можете да научите со проучување на успешни инструктори и она што ги прави да издвоите од останатите курсеви кои се нудат на различни платформи.

Креирање на онлајн работилница трае малку време и напор. Сепак, одлична работа во врска со овие работилници е дека откако сте ги создале, тие можат да ве заработат пари за многу години да дојдат со само неколку мали прилагодувања и измени.

За Лори Соорд

Лори Соард работи како хонорарен писател и уредник од 1996. Има диплома по англиски јазик и докторат по новинарство. Нејзините статии се појавија во весници, списанија, онлајн и имаше неколку книги објавени. Од 1997, таа работи како веб дизајнер и промотор за автори и мали бизниси. Таа дури работеше и за кратко рангирање на веб-страници за популарен пребарувач и проучување на длабинска оптимизација за тактики за голем број клиенти. Ужива во слушањето од нејзините читатели.