Како да креирате неверојатни социјални медиуми во 5 минути

Член напишан од:
  • Онлајн Бизнис
  • Ажурирано: февруари 27, 2020

Ако сте биле поврзани во секое време на интернет во последно време, нема сомневање дека ќе сфатите дека денес е возраста на мултимедија. Содржината е крал, но не само каков било вид содржина; Динамична содржина.

Ова може да биде во форма на слајд шоу или видеа. Ако си водење бизнис или дури и блог, ова е област каде што може да го зграби удел на пазарот со само мал напор.

Меѓутоа, ако сте како мене и сметате дека се безнадежни во видеомонтажата од каков било вид, како можете да креирате оваа моќна содржина без да ја прекршите банката со ангажирање креативна фирма која ќе ви помогне?

Одговорот е едноставен; Користете алатка за онлајн анимација!

Кои се онлајн алатки за анимација?

За оние кои се запознаени со услуги базирани на облак, алатките за онлајн анимација се слични. Наместо да инсталирате софтвер, ќе се најавите на веб-страница и ќе ја користите нивната услуга. Една од оние што ги користев претходно е Wideo, што ви помага да креирате анимации како што се слајд шоу и инфографика.

Многу од овие онлајн алатки доаѓаат со моќни карактеристики кои ќе создадат максимална Bling со минимална болка, дури и ако немате искуство воопшто. Ова вклучува подготвени за употреба шаблони кои може да се пречисти со или вашите сопствени слики или од внатрешна база на податоци на сликите. Различни провајдери, се разбира, ќе понудат различни работи.

Внесете видео, бран и Вистика

Три од најдобрите алатки за креирање на онлајн анимации во кои наидов се Wideo, Wave.video и Wistia. Секој од нив е исклучително моќен и ќе може да ви овозможи да занает професионални анимации видеа за кратко време.

Како пример, ајде да земеме подлабок поглед на карактеристиките на Видео.

Wideo ви овозможува лесно да пребарувате и вметнувате компоненти како слики и звуци.

Додека чувствувам дека Виџеј е моќен по својата едноставност, некои би рекле дека по цена која ја чини, има многу малку функционалност. Ова е најверојатно да биде одново и наназад несогласување помеѓу поборниците и нема вистинска победа на аргументот освен личен избор. Главно, Видео има;

1 - богата шаблонска архива

Шаблонот основа споменат порано е многу важно за почетници да Wideo како што обезбедува учење игралиште, така да се каже. Со избирање на еден од шаблоните и прилагодување на делови од него за да го направите и покажете што сакате, процесот на учење станува интерактивен и забавен.

Има речиси 100 за избор и овие се движат од едноставна роденденска поздрав анимација сè до корпоративни презентации.

Вградени видео шаблони на Видео. Секој доаѓа со неколку основни распореди и графики, така што ќе може да имате идеја за тоа како анимацијата треба да тече.

Откако ќе креирате или наместите анимација, можете дури и да го зачувате како свој личен образец, ако сакате.

Заменувањето на сликите е толку лесно што можете да го направите со затворени очи

2 - опции за повеќе слики

Визуелните елементи се еден од најкритичните делови на анимациски видеа и Wideo има интересен систем кој користи Google пребарување на слики за да ви помогне да пронајдете работи. Сепак, се враќаат слики врз основа на вашето пребарување, кои се во јавен домен и оттаму можат да се користат без проблеми со авторските права.

Ако има нешто повеќе лично или специфично што го сакате, можете само да испратите сопствена слика и да ја поставите. Wideo, исто така, има големи количини на веќе подготвени 3D објекти и звучни клипови кои се веќе достапни.

3- Визуелен уредник

Можеби најважниот дел од Wideo, и каде што сериозно се истакнува, е во моторот за уредување. Како што беше споменато претходно, Wideo бара Adobe Flash да работи, но за кого ќе го направите ќе најдете дека не е поинаку или потешко отколку да користите помоќна верзија на Microsoft Powerpoint.

Речиси сè е влечи и пушти, со текстуални полиња на кои можете да додавате и внесувате. За да овозможите слоевитост на повеќе слики, само едноставно да ги додадете и можете да изберете која слика останува на врвот, или да ги испратите другите наназад или да го доверите оној кој го имате на врвот. Само визуелизирајте положување играчки картички еден врз друг и ќе добиете што мислам.

Имено, постојат и важни транзициони ефекти кои ќе влијаат на тоа како вашите екрани се движат од една до друга. Ова може да биде едноставно како слајд преку една страница, или дури и како што е чудно што прстот го превртува екранот на мобилен телефон.

4-инстант делење

Откако вашата анимација е креирана и обработена, можете да ја споделите на повеќе канали директно од контролната табла. Ова ги вклучува каналите на социјалните медиуми или дури директно до вашите клиенти. Всушност, може дури и да оди директно на YouTube!

Поставете директно на вашиот канал на YouTube во Wideo.


Алтернативи на Видеото

Ако не мислите дека Видео е оној за вас, постојат и други врвни алатки, како што се Wave.video и Wistia кои во суштина го прават истото - да ви помогне брзо да креирате ефективни видеа за анимација. Главните разлики лежат во дополнителни услуги и, се разбира, мали измени на интерфејсот.

Бран

Wave.video ви овозможува да ги конфигурирате не само вашите видео формати и аспект, туку исто така ви овозможува да споите повеќе видеа пред да ги преземете во еден од шесте достапни формати (или дури и во сите шест формати истовремено). Доаѓа со пристап до масовна библиотека со слики и архива за звучни датотеки.

Креирајте видео од почеток во бран.
Демо-1: Креирајте видео од почеток во бран. Прво изберете го вашиот видео формат. Добра работа за бран е што можете да изберете повеќе формати и да креирате повеќе видеа / графика одеднаш.
Демо-2: Додајте видеа и фотографии на вашето видео на бран.
Шаблони за содржина на бран
Изградете ја вашата видео или графичка содржина користејќи илјадници претходно изградени шаблони на бран.

Wistia

Wistia испорачува прекрасни видео снимки до 4k резолуции и е совршен за оние кои се потпираат во голема мера кон продажбата на нивната содржина. За таа цел, тоа вклучува корисни додатоци, како што се топлотни карти и статистика, кои ќе ви помогнат да ги приспособите вашите маркетинг кампањи.

Теренот што го има оваа алатка е тоа што тој е насочен директно кон дозволување да ги користите вашите видеа кон многу опипливи и конвертибилни резултати, како што се колекција на е-пошта и повици за акција што води директно до купувањето.

Додајте Повик за акција, врска со коментари и турникет на вашето видео.


Демо: Креирање на анимација користејќи видео

Забелешка: Видео бара Adobe Flash приклучок за работа

За да ви покажам колку е едноставно да креирате анимација, дозволете ми да ви го покажам она што го создадов со користење на дефиниција за видео. Ова беше направено за пет минути рамно (со исклучок на времето за обработка) и е кратко и слатко.

Ова се чекорите низ кои поминав, па можете да видите колку е едноставно;

  1. Од шаблонот складиштето го избрав "Продај својата куќа дефиниција за видео".
  2. Следниот екран има три главни области. На левата страна беа компоненти (слики, звук, итн), центарот беше првата шаблонска страница, а десното имаше колона со икони на страница како во Powerpoint.
  3. После тоа, тоа беше само прашање на минува низ дефиниција и замена на текст и слики со оние што сакав.
  4. Наведете ја вашата анимација име и кликнете на зачувај, потоа Wideo ќе ја направи обработката и ќе испрати е-пошта кога ќе заврши.
Од 1 до 3: Компоненти (слики, звук, итн.), Првата страница со обрасци, колона со икони на страница како во Powerpoint

За време на фазата на обработка, Видео ќе ви каже дека можеби ќе биде потребно извесно време да се заврши (оттука е-поштата). Јас претпоставувам дека должината на времето што треба да се чека ќе се разликува врз основа на сложеноста на Вашето видео. Тоа би бил фактор на големината на датотеката и должината на видео.

Како белешка од страна, јас не се обиде второ видео што би било демонстрација на мобилна апликација. Образецот за ова беше добро, за жал поради некоја причина не можев да прилагодам еден од екраните што ги покажав за време на процесот на анимација. Инаку тоа би било уште подобро.


Кој ги користи овие алатки за анимација и колку чини?

Се чини дека има многу добро ширење на клиенти кои ги користат достапните алатки. Пример за ова може да се земе од Wideo, кој ги има сите од индивидуални претприемачи па се до големите корпорации.

Сепак, тоа е конкретно она што го напишаа во тестаментите што ми доаѓаат на ум и треба да ви бидат важни. На пример, според Јоланда Вердер-Борн, иновации за стратегија и засилувач во Рандштат;

Со Wideo ние го намаливме 90% од трошоците за производство за нашите внатрешни промотивни видео клипови. Видес ни заштедува пари и време!

Ова е значајно бидејќи вклучува голема глобална компанија за човечки ресурси и сведочењата покажуваат заштеда на ресурси, како што се времето и парите.

Цените се многу конкурентни меѓу интернет провајдерите за видео анимација, но не го грешите ова како евтино. Овие маркетинг видеа може да создадат огромен напредок за вашиот бренд или производ и ROI не треба да се потценува.

заклучок

Креирањето на видео анимации е брз и економичен начин за генерирање на води и може да доведе до екстремно високи резултати. На пример, дали знаевте, според овие студии, тоа видео генерира троен број на месечни посетители на веб-страница како друга содржина? Посетителите, исто така, поминуваат 88% повеќе време на веб-страница која вклучува видео.

Можете да користите било која од алатките за видео анимација на интернет за поткрепа на бумот на социјалните медиуми и креирање на моќен, привлечен маркетинг материјал брзо и ефикасно. Во суштина, сте тргување трошењето во релативно сива област (реклама поминуваат) во формат кој е многу ангажирање и многу повеќе мерливи. За полесно користење, само проверете го нашето демо видео погоре и види колку брзо може да се направи едноставно видео.

Повеќето алатки имаат бесплатен пробен период, па се регистрирате и ја добиете вашата рака денес!

За Тимоти Шим

Тимоти Шим е писател, уредник и технолог. Започнувајќи ја својата кариера во областа на информатичката технологија, тој брзо се најде во печатена форма и оттогаш работеше со меѓународни, регионални и домашни медиумски наслови, меѓу кои: ComputerWorld, PC.com, Business Today и The Asian Banker. Неговата експертиза лежи во полето на технологијата и од потрошувачите, така и од претпријатиските гледни точки.