Изградете и превртете веб-страница за над 100,000 американски долари (примери за реален живот)

Ажурирано: 03 септември 2020 година / Напис од: ryери Лоу

Градење и потоа флип (репродажба) на домен / веб-страница може да биде исклучително профитабилен бизнис. Дали знаевте дека некои веб-страници се продадени за астрономски високи бројки? Веб-страниците се наведени по цени што се протегаат во милиони.

Се разбира, има многу услови што треба да се исполнат пред да ги набавите тие цени. Сепак, на пореално ниво, сè уште можете да изградите разумни добри веб-страници и да ги ставите на продажба за десетици илјади.

Овие страници се вреднуваат над над 100,000 американски долари

Денес ќе разгледаме неколку примери на страници што се продаваат за солиден број. Ние, исто така, ќе разгледаме зошто, и ќе ви покажеме како можете да го сторите истото.

1. Пет Бутик

Побарувачката цена за PetBoutique - веб-страница за електронска трговија во нишата за миленичиња е 275,000 американски долари
Побараната цена за PetBoutique - веб-страница за е-трговија во нишата за миленичиња е 275,000 УСД (извор).

Скоро целиот свет ги сака своите крзнени пријатели и сопственикот на Пет Бутик е поклон-волк-пожелен до патот до банката. Веб-страницата за е-трговија е стара помалку од една година и веќе преовладува годишна заработка од над 2 милиони долари од продажба. 

Она што е неверојатно е дека дури и не продава никакви ниши производи. Како и да е, можете да видите дека секој што ја изградил страницата многу размислувал за тоа што е наведено на тоа. Очигледно вистински petубител на миленичиња во основата.

PerBoutique е одличен пример за тоа во што може да се претвори страста од домашно милениче (помилување на пан). Најдобро од сè, тоа е изградено на Shopify платформа за градители на веб-страници. Ова значи дека беше брз и лесен за градење, дури и за нетехнолошки солени луѓе.

2. ЛичностМакс

PersonalalityMax - Изградена веб-страница околу алатката за тестирање на личноста беше продадена на аукција за 245.000 американски долари на Флипа.
PersonalityMax - веб-страница изградена околу алатка за тестирање на личност беше продадена на аукција за 245.000 УСД на Флипа (извор).

ЛичностМакс е релативно едноставна страница која е изградена околу алатката за тестирање на личноста. Всушност, премисата е толку едноставна што вредноста на страницата далеку го надминува првичниот напор направен за да се изгради вакво нешто.

Клучот за успех за PersonalityMax лежи во неговата едноставност, корисност за корисниците и чиста решеност со текот на времето. Тоа е страница која не се промени во принцип (само во дизајн), бидејќи е креирана пред околу десет години.

Денес, страницата е рангирана за 20,000 клучни зборови, но има огромен број на линкови и повикувачки домени. Ова цврсто го става на радарот на Гугл, привлекувајќи околу 30,000 посетители месечно и над 3,000 американски долари приход од реклами со нив.

ЛичностаМакс е врвен пример за тоа што можете да направите со внимателна мисла, малку работа и многу решеност.

Прочитајте повеќе за: Истражување на клучни зборови - Како да барате профитабилни клучни зборови.

3. АртКов

ArtCive - Цената за барање на веб-страницата е 170,000 УСД на Флипа.
ArtCove - Побараната цена за оваа продавница за материјали за занаети и уметност е 170,000 УСД на Флипа (извор).

АртКов е едноставна како што станува - продавница за снабдување со дигитални уметности што заработува како мрежна трговија. Продавајќи сè, од акрилни бои до иглички со капчиња, страницата е неверојатен извор за секој што работи на креативни занаети.

И покрај тоа што изгледа доволно привлечно, нема ништо навистина извонредно во тоа. Всушност, навигацијата е вид на сиромашна исто така - но таа работи. Сепак, концептот мора да работи фантастично добро, бидејќи преживеа над две децении.

Денес ArtCove остварува профит од над 11,000 американски долари секој месец и има лојален прилив на следбеници што секојдневно го преплавуваат со над 20,000 прегледувања на страници месечно. Веб-страницата моментално е извршена на Shopify, со што се олеснува сè, од одржување на страницата до ракување со плаќања.

4. НадворешноMancave

Интернет-страницата на отворено Манкаве беше продадена за 138,000 долари на Флипа.
Веб-страница за дом и градина, Отворен Манкаве, беше продадена за 138,000 долари на Флипа (извор).

Во принцип, многу категории на мало ги мразат мажите и тоа едноставно затоа што ние купуваме само она што ни треба или мал број на играчки.

На отворено Манкаве е исклучок, угостителството на машката внатрешна мечка.

Од мебел на отворено до сè што ви треба да изгорите месо под отворено небо, оваа страница тантализира, водичи и продава сè што му треба на модерниот пештер. Во исто време, тоа носи огромен профит со тоа што нè испраќа во рацете на Амазон.

Надворешна манкава нема голем број врски, но добро се снаоѓа во органски клучни зборови - па оттука и сообраќај. Тоа го доведува до удобен приход на здруженија од скоро 5,000 УСД месечно, дури и ако треба редовно да се ажурира.

Доколку имате ваков интерес за лажат, тоа може да биде вашиот следен рудник за злато доколку се стави во употреба.

5. GarageGymPro

GarageGymPro - Нишата локација која се фокусира на бодибилдингот беше продадена за 110,000 долари на Флипа
GarageGymPro - Нише-страницата фокусирана на боди-билдинг беше продадена за 110,000 УСД на Флипа (извор).

ГаражаГимПро е страница која е сериозно лажат, бидејќи не многу од нас се навистина бодибилдери. Како и да е, неодамнешните настани доведоа до толку огромен заплет кај луѓето што доаѓаат од дома, што сообраќајот (и продажбата на здруженија) тука помина низ покривот.

Тоа е страница која се смени раце неколку пати и успеа да преживее како што се зголемува нејзината вредност. Споредено со некои други врвни продавачи, ова е страница на ентузијастите и треба повеќе работа за да продолжи.

Сепак, страницата со тешки содржини се наоѓа на платформата WordPress што овозможува полесно понатамошно градење за кого и да го купи. Протокот на сообраќај во моментот е голем и тоа носи силен месечен приход од над 3,000 американски долари и покрај тоа Амазон ги смалува филијалите.

Прочитајте повеќе за: 10 начини да генерирате поголем сообраќај кон вашата веб-страница.


Па, како да градите и да ги превртите сопствените страници?

Кога станува збор за хостинг веб-страници, многу почетници често се заглавуваат едноставно затоа што има различни делови што се движат што влегуваат во мешавината. На пример, ви треба а име на домен, веб хостинги, обично, некоја форма на веб-апликација.

1. Ниши Навистина значи групна

Кога се користи терминот лажат, постои вообичаена заблуда дека тој се однесува на индустријата. Во минатото ова можеби беше точно, но со конкуренцијата како што е денес, лажат значи навистина лажат - подмножество или дури и под-подмножество во една индустрија.

На пример, ако ја изберете прехранбената индустрија - тоа би било премногу широко.

Она што треба да направите е да вежбате многу подлабоко.

Ајде да разгледаме страница што прави прегледи на храна - можеби би сакале да се специјализирате во тоа на нешто како „Тајландска храна“ или „Улична храна“.

Прочитајте повеќе за: Клучни точки што треба да се земат предвид при пронаоѓање на ниша.

2. Изберете ја вашата платформа мудро

Без разлика како ќе се решите изгради својата веб-страница, имајте на ум неколку работи. Треба да биде не само брз и лесен за градење, туку и да се одржува. Исто така, треба да бидете јасно дека барањата за градење типична веб-страница ќе се разликуваат од веб-страницата за е-трговија.

За редовни веб-страници, изберете форма што одговара на вашата страница. Ако сакате да изградите веб-страница во стилот на блог, тогаш сакате систем за управување со содржини (CMS) WordPress е идеален. За веб-страниците за е-трговија, обидете се да користите посветена платформа, како Shopify.

Може да зависи и дел од вашиот избор за видот на локацијата што треба да се изгради како имате намера да заработувате. На пример, ако сакате да заработите пари од здружените врски, тогаш веб-страницата во стилот на блог ќе ви помогне полесно да градите многу содржини за да влезете во сообраќајот.

Прочитајте повеќе за: WordPress наспроти Градители на веб-страници - Кој треба да го користите?

3. Покажете им ги парите

GarageGymPro се рангира добро за многу клучни зборови на CPC.
GarageGymPro се рангира добро за многу клучни зборови на CPC.

Скоро секоја веб-страница може да се продаде - клучот за да се добие добра цена е колку е профитабилна страницата. Ако можете да изградите веб-страница што трепери во постојан проток на готовина (без разлика колку), тогаш станува попосакувано веднаш.

Најдобриот дел во врска со ова е дека дури не мора да почекате додека не порасне за да го продадете. Сè додека го демонстрирате потенцијалот за приход врз основа на вашиот концепт - тоа е половина од веќе добиената битка.

4. Изградете вистинска вредност

Според проценетата Арефс, проценетиот органски сообраќај за Личноста микс.
Проценетиот органски сообраќај и клучни зборови за PersonalityMax, според Ахрефс.

Парите може да ви пречат многу пати кога градите веб-страница за да превртите.

Отпорни на тенденцијата да се фокусираме претерано на овој збор и наместо тоа, да се свртиме кон сообраќајот. Вистинската вредност на веб-страницата лежи во нејзиниот капацитет да привлече постојан, голем проток на посетители.

Без ова, скоро и да нема можност вашата страница да биде успешна. Тоа е главно игра со броеви. Повеќе сообраќај е еднаков на поголем број на продажба (обично). Во најмала рака, постои монетизација во приходите од реклами.

5. Спуштете го дизајнот на Фокус

Сопствениците на веб-страници често трошат прекумерно количество на време во градењето на нивните страници за да изгледаат најдобро што можат. Додека дизајнот е важен, содржината игра многу поголема улога во воспоставувањето постојан проток на сообраќај.

6. Продавате на давател на услуга на реномирање

Можете да ги купите или продадете вашите веб-страници со Flippa.
Можете да ги купите или продадете вашите веб-страници со Flippa.

Постојат еден тон места каде што можете да продавате веб-страници преку Интернет овие денови. Не се сите еднакви. Погледни кон реномирани даватели на услуги како што се Флипа кои се експерти во трговската продажба на веб-страниците.

Тие нудат сеопфатни списоци кои се многу моќни и за купувачите и за продавачите.

Крајниот резултат е среќен договор на двата краја на спектарот.

7. Не брзајте со продажбата

За новите продавачи, може да биде примамливо да се обидете да извршите договор и да добиете пари во рака само за да докажете на себе дека можете да го сторите тоа. По секоја цена се спротивстави на овој порив. Lifeивотот на веб-страницата е долг и ако сте изградиле цврст концепт, неговата вредност само ќе се зголеми.

Обрни внимание на пазарните фактори и одвојте ги вашите напори за максимална вредност. Земете го случајот GarageGymPro погоре - нивната вредност се зголеми за време на пандемијата на Коронавирус кога престојот дома стана голема работа - и тоа се исплати со лопати.

Последни мисли

Не се обесхрабрени ако не успеете да набавите купувач со вашите први напори. Дознајте од искуствата и подобрете ги техниките за градење (и список). Запомнете, чувајте ги непродадените страници ажурирани до растат и одржуваат нивната вредност прекувремено.

Не се потребни толку многу напори и којзнае што може да се случи во иднина.

Прочитај повеќе

За Џери Лоу

Основач на WebHostingSecretRevealed.net (WHSR) - преглед на хостинг доверлив и користен од корисниците на 100,000. Повеќе од 15 години искуство во веб хостинг, Филијалата маркетинг и SEO. Соработник на ProBlogger.net, Business.com, SocialMediaToday.com и многу повеќе.