7 Невообичаени (но моќни) социјални мрежи за хонорарни блогери

Член напишан од:
  • Социјалните медиуми маркетинг
  • Ажурирано: Јуни 01, 2020

Кои социјални мрежи ви помогнаа да ја изградите најсилната заедница околу вашиот блог досега?

Објавивме долг водич за маркетинг на социјални медиуми да им помогне на пазарот и на блогерите да го искористат максимумот од најпопуларните социјални платформи. Сепак, има повеќе социјални мрежи и заедници таму, некои прилично необични и малку чуени меѓу блогерите, но дефинитивно моќни ако добро ги играте картичките.

Кои картички, може да ги прашате? Еве список:

  • Вашата лажат или индустријата
  • Вашата целна публика
  • Вашиот специфичен пристап и аголот околу кој сте ја изградиле основната порака.

7 необични, но моќни социјални мрежи воведени во овој пост ќе работат најдобро за вас, ако ги имате овие три совети (навистина вашиот USP, Единствена продажна понуда) веќе јасно во вашиот ум.

1. Кинг

Кинг

Посетете онлајн: https://kingged.com

Без оглед на вашата ниша за блогирање, Kingged доаѓа корисна за промовирање на објавите на блогот низ заедницата.

Kingged е мрежа базирана на содржини, што значи дека можете директно да пишувате на платформата како што се на Medium или LinkedIn Pulse, како и да коментирате, да споделувате, да дискутирате и да гласате за содржината на други блогери.

Како Дејвид Леонард од Услуги на THGM Ghostwriter вели:

Давид Леонард

Она што го прави моќно е тоа што, и покрај нејзината големина и концентрација на ниши, го движи сообраќајот и поголемо ангажирање од било која друга мрежа.

Она што го прави невообичаено е нивото на директно вклучување на модераторите во заедницата. Искрено, се прашувам кога ќе изгорат!

Не постои сомнеж дека за секој член, Kingged е најефективниот социјален медиум за блогерите.

Кога еден од моите блог постови n0tSEO (сега ребрендиран во IAWSEO) доби синдициран на Kingged во 2015, видов скок во сообраќајот на пост и неколку прекрасни коментари се објавени, кои веднаш станаа Kingged број еден платформа за моите проекти за блогирање.

Додека веќе не можете да ги синдикатите вашите објави од 2017 година, сè уште можете да го користите Kingged за споделување 100% уникатни високо квалитетни содржини што ги промовираат вашиот блог и услуги и да се потпрете на одлична заедница за да го активирате потребниот ангажман.

2. DeviantART

DeviantART.com

Посетете онлајн: https://www.deviantart.com

Користам DeviantART за да ја промовирам мојата содржина неколку пати во текот на годините, или во мојата заедница на набљудувачи (следбеници) преку записи во весник и анкети, или преку отстапувања (поднесоци).

Освен од блог постови, јас, исто така, промовираше кратка приказна за DeviantART со објавување на извадок и потоа поврзување со страната на мојата веб-страница, каде што читателите можеа да ја прочитаат целата приказна и да остават критика. Сообраќајот и коментарите на мојата приказна (и моите постови на блогови) беше значителен, особено до 7 дена по поднесувањето на моето отстапување.

3. InfoBarrel

InfoBarrel.com

Посетете онлајн: http://www.infobarrel.com

Како Kingged, InfoBarrel е заедница која ги охрабрува своите корисници да објавуваат корисни содржини и им помагаат да го зголемат сообраќајот и да заработат пасивен приход.

Опсегот на теми за кои може да пишувате е широк, но најинтересната алатка за мрежно поврзување на оваа заедница е можноста да гласате, да споделувате и да дискутирате за содржината на други објавени корисници, со што ќе создадете нови можности за да ја развивате вашата мрежа од контакти со блогер.

Филип Тарнер од проблемот со парите со времето го споделува своето искуство со ИнфоBarrel—

Порано го користев форумот „InfoBarrel.com“ како алатка за мрежно поврзување и се чувствував исто [како МБУ - белешка на авторот] за тамошните луѓе. Исто така, таму најдов одлични работни места што плаќаат.

4. GNU Social

GNU Social

Посетете онлајн: https://gnu.io/social/

GNU Social е вид на „федерализирана“ социјална мрежа „Твитер“ како отворен извор, во смисла дека можете или да се само-домаќин на вашиот пример (на пример, social.yourdomain.com) или да се приклучите на постоечка заедница, но вие ја одржувате вашата идентитет за најавување во сите федерални мрежи.

На пример, можете да го користите истото најавување од social.yourdomain.com на community.frienddomain.net.

Еве листа на мрежи во моментов GNU Social како платформа. Мој омилен е Quitter.no - повеќе сличен на Твитер во однос на UX, најдов пријатна и лојална публика за мојата маркетиншка етика и роботиката поврзани мислења.

Како GNU Social им помага на напорите за блогирање? Откако ќе извршите сметка на федералната мрежа по избор и вие започнете со промовирање на објавувањата на блогот, тие ќе бидат видливи за целата заедница во многу други федерални мрежи.

5. Scoop.it

Scoop.it

Посетете онлајн: https://www.scoop.it

Scoop.it беше креиран како платформа за содржина и генерација, но може да биде многу повеќе од тоа. Како што вели Дебора Андерсон од социјалната веб-кафе

Верувам дека луѓето мислат дека тоа е генератор на содржини (генератор на идеи) или алатка за создавање содржина, наместо социјална мрежа.

Меѓутоа, ако мислите на тоа како начин да ги споделите вашите блог-натписи (маркетинг на содржина) и да барате места за да ги предложите пред кураторите, тоа е всушност одлична можност за мрежно поврзување. Помислете на тоа на ист начин како и одборите на Pinterest што се поставени за групи.

Единствената работа е, има еден куратор што вежба и ги испраќате пораките до нив. Ова е недоволно искористена можност за мрежно поврзување со другите и споделување (и консумирање) на едни со други содржини. Исто така, дава можност да го прошириме споделувањето и куратирањето на другите мрежи. Сега, само треба да одам да вежбам што го проповедам и да го мрестам на Scoop.it

6. BizSugar

BizSugar

Посетете онлајн: http://www.bizsugar.com

Слично на Kingged, BizSugar е оптимизиран за бизнис блогери кои сакаат да градат сообраќај кон своите постови, видеа и други видови содржини, како и да се поврзат и да се поврзат со други блогери во истата ниша или индустрија.

Ако се кандидира на многу ниша специфични блог, BizSugar ќе работат многу подобро за вас како алатка за мрежно поврзување од другите, повеќе општи видови на социјални мрежи.

7. MyBlogU

MyBlogU

Посетете онлајн: https://myblogu.com

Како и HARO, MyBlogU им помага на блогерите да се поврзат едни со други преку заеднички проекти кои вклучуваат интервјуа, КОЛЕКТИВНО напад, медиуми и форуми.

Не толку невообичаено како некои од горенаведените, но бидејќи заедницата на MyBlogU е сè уште мала во споредба со другите социјални собири за блогерите (вклучувајќи ги и форумите), заработи место во овој пост.

Jeevan Jacob John од Daring Blogger го дели својот ентузијазам за неговото искуство на MyBlogU:

Ен и нејзиниот тим [имаат] успеале да привлечат некои страшни блогери на оваа заедница - што го прави уште поубаво!

Имам учествувано во други заедници, но повеќето од нив се слични деновиве (само доставување содржина, амвотација и слично). И луѓето не се секогаш активни на тие страници, покрај промовирање на нивната содржина.

Еве, различно е. Ние не се обидуваме, барем директно, да го промовираме нашиот бизнис или блог. Наместо тоа, ние ги споделуваме нашите идеи, бараме мислења (што помага да се полираат нашите идеи и да се избегнат грешките) и да комуницираме.

Плус, има и овие пријателски натпревари за да не поттикнат да учествуваме повеќе (и секогаш има награда. Секако, можеби нема да ја освоиме наградата за готовина, но на крајот сите сме победници заради споделените идеи!).

Филип Тарнер исто така има позитивно гледиште за платформата:

MyBlogU е мрежа на мојот блогер. Ние си помагаме едни со други, разговараат и сите ќе бидат добри пријатели во реалниот свет. Имав многу платени работни места преку моите контакти тука, па ако финансии = успех MyBlogU победува во секое време.

Што е со најредовната социјална мрежа?

Кристофер Јан Бенитез препорачува Google+

Кристофер Јан БенитезМногумина го сметаат Google+ за социјално гробишта.

Меѓутоа, кога правилно се користи, Google+ е одлична веб-страница за социјално вмрежување за да направите професионални врски и да допрете во нова заедница за вашиот сајт или блог. Прво, заедниците на Google имаат некои од најживописните онлајн заедници. Тоа зависи од вашата лажат, но секоја заедница генерално е активна и создава многу дискусии за темата на вашиот сајт.

Исто така, Google Hangouts е уште еден одличен начин да ги однесете вашите односи со корисниците [на] целосно ново ниво. Спроведување на часови, интервјуа, и webinars е бриз користење на ова.

- Кристофер Јан Бенитез (christopherjanb.com)

Д-р Елејн Николс препорачува Pinterest

Како блогер, всушност најдов Pinterest е најдобрата мрежа што ја користам во однос на поврзување со други блогери. Тоа ми помага да се поврзам со луѓе кои имаат интереси во согласност со мојот блог. MyBlogU ми помогна да се поврзам со други блогери на начин кој ми дава поддршка во моето блогирање.

Во мојот хоби блог (achelois.co) наоѓам дека најдобрата социјална мрежа не е навистина социјална мрежа! Тоа е предизвик блогови. Постојат различни одлуки за картирање, хартиени занаети и мешани медиумски предизвици со кои можете да се приклучите. Со тоа што ќе се вклучите во овие, ќе се поврзете со други блогери со истото хоби.

- Д-р Елејн Николс

… И, тогаш, имаме форуми за блогери!

Форуми - најстарата форма на социјална мрежа.

Маркетингот на форумот е сè уште жив и започнува со 2017. И, едноставно е: Ангажирајте се со членовите на форумот и, следствено, заработете огромен проток на насочени посетители. Еве што можете да направите за да започнете:

  1. Најди ги вистинските форуми
  2. Креирај сопствен профил
  3. Обезбедете вредност на форумот
  4. Уредете го вашиот потпис

Јас еднаш слушнав: "Кога станува збор за форуми маркетинг, вашиот потпис е вашиот продавач."

И тоа е вистина. Луѓето ќе го видат вашиот потпис под било која од вашите објави, и затоа, токму таму каде што ќе ви биде врската. На крајот, одржувајте објавување на форумот барем двапати неделно и уживајте во вашиот нов извор на сообраќај.

- Сариел Мазуз

За Луана Спинетти

Луана Спинетти е слободен писател и уметник со седиште во Италија, и страсен студент по компјутерски науки. Има средношколска диплома по психологија и образование и присуствуваше на 3-годишен курс по уметност на стрипови, од каде дипломира на 2008. Како мулти-фацетирана личност како што е, таа разви голем интерес за SEO / SEM и Web Marketing, со посебен наклон кон социјалните медиуми, а работи на три романи на нејзиниот мајчин јазик (италијански), за која се надева дека инди објави наскоро.