Целосна листа на EIG хостирање марки (+ не-EIG Хостинг Препорака)

Член напишан од:
 • Новости на сајтот и вести
 • Ажурирано: февруари 13, 2020

eig

Кој, што, кога од Меѓународната група за издржливост (ЕИГ)

Во овој напис ќе ги разгледаме големите конгломерати кои во изминатите неколку години превземаа десетици хостинг компании - ЕИГ.

ЕИГ, порано БизЛенд, е веројатно најголемиот играч во денешната индустрија за веб хостинг. Компанијата за прв пат е основана како компанија за веб-хостинг во 1996 година и е со седиште во Бурлингтон, Масачусетс. Во 2011 година, ЕИГ беше купена од Accel-KKR и GS Capital Partners за неоткриена сума.

Денес, компанијата е наведен на НАСДАК и чинеше 686.7 милиони американски долари (тргување со 3.51 до 7.74 долари за изминатите 52 недели).

Во ова време на пишување, ЕИГ има повеќе од 80 веб хостинг брендови под нејзиниот чадор (повеќе за ова наскоро) и 4.9 милиони корисници кои плаќаат од целиот свет.

На кратко, тие се навистина, навистина огромни.

Сепак, гледајќи во компанијата неодамнешен финансиски резултат, компанијата е со приход од 277.2 милиони американски долари со нето загуба од 12.3 милиони американски долари за финансиска година 2019 година.

Вкупните претплатници на платформата ЕИГ на 31 декември 2019 година беа приближно 4.766 милиони; споредено со приближно 5.217 милиони претплатници на 30 јуни 2017 година и приближно 5.011 милиони
претплатници на март 31, 2018.

најновата цена на акциите
Снимка на тргувањето со издржливост на меѓународната групација, АД за последните една година (февруари 2020 година).

Хостинг компании и марки под ЕИГ

Меѓународната група за издржливост - или ЕИГ за кратки чадори околу приближно 60 компании, од кои многумина се веб хостинг компании.

Следното е листа на компании, заедно со нивните соодветни датуми за стекнување со EIG (каде што се достапни).

 • 2slick.com
 • AccountSupport
 • Мала портокалова - 2012
 • ApolloHosting
 • Аптост
 • Arvixe - 2014
 • Бери информациони системи ДОО
 • BigRock
 • BizLand
 • BlueDomino
 • Bluehost - 2011
 • Directi - 2014
 • Dollar2Host
 • Domain.com
 • DomainHost
 • Dot5Hosting
 • Dotster
 • easyCGI
 • eComdash
 • Е-пошта
 • eHost
 • EntryHost
 • Ескалирајте Интернет
 • FastDomain
 • FatCow
 • FreeYellow
 • Глобат
 • Homestead
 • HostCentric
 • HostClear
 • HostGator - 2012
 • Hostnine - 2012
 • HostMonster - 2011
 • Дома со мене сега
 • HostYourSite.com

 • HyperMart
 • IMOutdoors
 • Intuit веб-страници
 • iPage - 2009
 • IPOWER / iPowerWeb
 • IX Веб Хостинг - 2015
 • JustHost - 2011
 • LogicBoxes
 • MojoMarketplace
 • MyDomain
 • MyResellerHome
 • NetFirms
 • Мрежи Веб хостинг
 • Nexx
 • PowWeb
 • PureHost
 • ReadyHosting.com
 • ResellerClub
 • Саба-Про
 • SEO хостинг
 • Веб хостинг оптимизација
 • Sitelio
 • Мапа на сајтот
 • Југоисточна мрежа
 • Spry
 • StartLogic
 • Хостинг на SuperGreen
 • Typepad
 • USANetHosting
 • Верио
 • VirtualAvenue
 • VPSLink
 • WebHost4Life
 • webhosting.info
 • на вебсајт Builder
 • Webstrike Solutions
 • Webzai - 2014
 • Xeran
 • YourWebHosting

* Забелешка: Хиперлинкови укажуваат на нашиот преглед на соодветните брендови за хостинг.

* Исто така, проверете го списокот на Мајкл на брендовите 80 + EIG тука: http://researchasahobby.com/full-list-eig-hosting-companies-brands/

Дали е хостинг бренд ЕИГ било добар?

Па, компанијата има некои дефинитивни предности - да земе, на пример, тоа е Оценка на BBB.

Причината за оценувањето на BBB

 • Должината на бизнисот работи.
 • Обем на жалби поднесени со BBB за бизнис од оваа големина.
 • Одговор на 365 жалбите поднесени против бизнис.
 • Решавање на жалба (и) поднесена против бизнис.
 • BBB има доволно основни информации за овој бизнис.

Сепак - со оглед на фактот дека сум поврзан со голем број на хостинг брендови под нејзиното управување - јас ќе го оставам да одлучиш.

Сите брендови на ЕИГ не се исти

Како нив или не - важно е да се разбере дека не сите брендови на издржливост се исти.

Секоја аквизиција доаѓа со одреден ризик и неизвесност - и, како што некои очекуваат, некои од брендовите на ЕИГ биле "оставени за мртви", додека конгломератот продолжи да расте и истураше инвестиции во други области.

На пример, BlueHost продолжи да напредува под своето ново управување. Компанијата ги обнови своите веб-страници, додаде нов опсег на хостинг во нивните услуги и остана како едно од врвните имиња во индустријата за хостинг. Истото не може да се каже за eHost, HostClear и IX Веб хостинг - овие брендови веќе не постојат денес и нивните корисници беа префрлени на други платформи.

Sitelio припаѓа на EIG
Некои аквизиции на ЕИГ не беа објавени / добро објавени. На пример, можеме да потврдиме само дека Sitelio е продаден на EIG откако ќе ги ажурираат Условите за користење и деталите за наплата.

Алтернативи: Не-ЕИГ хостинг марки

Само во случај да преферирате нешто друго - тука се и неколку не-EIG хостинг компании кои ги препорачувам (кликнете на линкот за да го прочитате мојот преглед).

Вашето искуство?

Какво е вашето искуство досега со услугите за веб хостинг на Endurance досега? Ве молиме споделете со нас на Твитер.

За Џери Лоу

Основач на WebHostingSecretRevealed.net (WHSR) - преглед на хостинг доверлив и користен од корисниците на 100,000. Повеќе од 15 години искуство во веб хостинг, Филијалата маркетинг и SEO. Соработник на ProBlogger.net, Business.com, SocialMediaToday.com и многу повеќе.