Како да го забрза вашиот веб-сајт за подобра пребарување рангови

Член напишан од:
  • Пребарување Engine Optimization
  • Ажурирано: април 24, 2018

* Забелешка: Овој пост беше објавен во март 2013. Некои од алатките што ги споменав тука можеби се застарени.

Не е тајна дека Google сега користи сајт брзина како еден од ранг фактори. Google Webmaster Central Blog направи официјално соопштение за ова пред неколку години:

Можеби сте слушнале дека овде во Google сме опседнати со брзина, во нашите производи и на Интернет. Како дел од тој напор, денес вклучуваме нов сигнал во алгоритмите за рангирање на пребарувањето: брзина на страницата. Брзината на страницата рефлектира колку брзо веб-страницата реагира на веб-барањата…

И, Мет Cutts во неколку наврати споменати за важноста на веб-страница оптимизација на брзината во неговата видеа и блогови.

Додека трагав и читав повеќе на оваа тема, се судрив со неколку студии на случаи кои потврдуваат на ова - Во едно статија за пребарувач за гледање, Work Coach Cafe доби дополнителен 40% органски сообраќај по чистење на своите кодови и прекинати врски; на друг студија на случај, Извршниот директор на SmartFurniture.com потврди дека сајтот направи квантум предност во рангирањето на пребарувачот, едноставно со зголемување на неговата ефикасност.

Побрзото време на вчитување на страница исто така е еднакво на подобра конверзија

Но, почекајте, постојат повеќе причини зошто треба да одвоите време за да го забрзате вашиот веб-сајт.

Во една студија за корисниците на веб-страниците за патување, дознав дека 57% од корисниците на веб-страниците ќе чекаат само три секунди или помалку пред да напуштат локација.

на популарно истражување во Tagman, тоа покажува дека порастот од една секунда во времето за вчитување на страница може да предизвика скоро 7% загуба во конверзии на потрошувачи.

Во друга студија на случај во Cloud Living, ангажирањето на посети на посетителите е подобрено со 19% (просечно времетраење на сесијата, видете ја сликата) по оптимизација на брзината на страницата.

Побрзо сайт = повеќе посети на страница по сесија и подолго траење на сесијата. Извор: Тунг Тран, CloudLiving.com.

На кратко, времето за вчитување на страницата не влијае само на рангирање на пребарувања, туку исто така влијае и врз стапката на конверзија и на посетителите. За повеќе слични статистички податоци, осигурајте се дека го посетувате Mashable за ова убава инфографика.

Лесни начини за подобрување на брзината на вашата веб-страница

Кога за прв пат дознав за сите овие две години, бев како „Леле, има толку многу придобивки во ова!“. Следното е неизбежно прашањето „како“. Како да ги забрзаме нашите веб-страници? Како ја мериме брзината на нашата веб-страница и ја споредуваме со другите? Како да ги сработиме работите без да навлегуваме во премногу технички детали?

Јан Лури напиша 29 начини да се забрза вашиот веб-сајт назад во март 2011 и тоа е вистински скапоцен камен. Ако сте сериозни во врска со брзината на вашата веб-страница, треба да ги следите сите совети споделени во статијата.

Сепак, многу од овие решенија може да бидат над техничките вештини на секојдневните веб-страници и блогери.

Затоа, мислев дека ќе ја разгледам оваа тема и ќе барам едноставни начини и така не-технолошките корисници можат да ги имплементираат без да вложуваат премногу време и енергија.

1. Тенок надолу Вашата Мапа

Во многу пати кога времето за вчитување на страница е бавно, тоа едноставно значи дека страницата е со прекумерна тежина.

Решението е лесно: Оди на диета!

Земете темелна проверка на својата веб-страница и запрашајте се на овие прашања:

  • Дали чувате премногу неискористени CSS на серверот? Избриши ги!
  • Дали вашите слики се преголеми? Оптимизирајте ги со Photoshop, Fireworks или Smush It ако немате инсталирано графички софтвер на вашиот компјутер.
  • Дали имате прекумерни HTTP заглавија? Отстрани ги!
  • Дали чувате премногу коментари за спам? Обновени коментари во вашата кутија за спам едноставно ќе го забават времето на одговор на базата на податоци. Отстрани ги побрзо!
  • Дали користите премногу додатоци на вашиот CMS? Дали користите застарени додатоци и скрипти на вашата страница? Па, тогаш е време да извршиме расчистување и ажурирање на работата.
  • Дали вашиот JavaScript е премногу тежок? Минимизирајте го и компресирајте го!

Додека овие совети изгледаат прилично едноставни, јас нема да бидам изненаден кога гледам искусни веб-мајстори или веб-дизајнери не успеваат да бидат во чекор со тоа.

Неколку години наназад бев безгрижен и не бев свесна дека темата WordPress што ја користам има <? Php wp_get_archives ('тип = месечно'); вградени во датотеката header.php.

Непотребно е да се каже, функцијата генерира десетици непотребни линии во HTML-датотеките како што одминува времето. Тоа е глупо грешка што може да се поправи за неколку секунди, но тогаш ми требаше повеќе од 2 години да ја сфатам бидејќи не барав на мојот сопствен изворен код.

2 Избегнувајте непотребни HTTP 300, 400 и 500's

HTTP 300 се однесува на пренасочувања на серверот, HTTP 400 се однесува на проблеми со автентикација, а HTTP 500 се однесува на грешки на серверот - сите овие резултати за HTTP барања предизвикуваат непотребни дополнителни кружни патувања * за прелистувачите. Додека одредени HTTP 300 се неизбежни (како што е пренасочување на 301 на нова локација на страници), треба да ги погледнете грешките на сите HTTP 400 и 500 и да се обидете да ги поправите сите нив.

* Кое е времето за патување во секој случај?

Општо земено, веб-страница тежи приближно 1,100KB во големина и се состои од приближно 100 објекти (извор); веб-прелистувач може да побара само 2 - 6 предмети во исто време зависи од конфигурацијата на корисникот. Round Trip Times е бројот на обиколување што е потребно за прелистувачот целосно да отвори страница. На пример, за да се вчита веб-страница со 100 предмети, прелистувачот што е конфигуриран да носи 5 барања за време ќе трае 20 круг патувања за да ја вчита веб-страницата. Бидејќи се потребни помалку пати во текот на патувањето, толку побрзо се вчитува веб-страница; треба да го минимизираме бројот на предмети што се достапни на една страница.

3. Користете CSS Sprites

CSS Sprites се однесува на техниката каде што повеќе слики се комбинирани во една слика и прикажани делови од неа на корисниците на време. Користењето на CSS Sprites го намалува бројот на прелистувачи за кружни патувања и оттука прави веб страните да се вчитаат побрзо.

Сега почекајте, знам дека ова може да изгледа малку премногу за некои од вас кои не сакаат да ги навлажнат рацете на CSS, но верувајте ми, концептот е многу поедноставен отколку што звучи. И, најдобро од сè, постојат бесплатни алатки преку Интернет кои можат да ги завршат работите без да ги допираат CSS-кодовите. Проверете Спрајт мене и Sprite подлога - работите може да се направат само со неколку влечи-и-пад и кликне.

Sprite подлога

Sprite подлога

Спрајт мене

Спрајт мене

Исто така, за понатамошни читања и примери на CSS Sprites, посетете оваа и оваа туториал.

4. Избегнувајте користење на CSS @import

CSS @import функцијата помага да се вчита надворешната табела на вашата веб-страница. Лошото нешто во врска со ова е тоа што едноставно додава дополнителни прелистувачи за кружно патување и го зголемува времето за вчитување на веб-страницата. За да се реши ова, едноставно користете ознака <link> наместо.

Во случај да сте обичен блогер и немате идеја за што зборувам, само погледнете го вашиот header.php (ако користите WordPress), ctrl + F и побарајте '@import', преместете ги датотеките .css на истиот сервер ако е потребно, наместо тоа, заменете ги линијата @import со <link>.

Пример, замени

@import url ("../ style1.css"); @import url ("../ style2.css")

до

<link rel = "style sheet" href = "style1.css"> <link rel = "style sheet" href = "style2.css">

5. Ажурирајте ја вашата CMS

Па, ова е прилично очекувано, нели? Ажурирањата се наменети за зголемување на перформансите и безбедноста и најмалку што можете да направите за вашите посетители е да ги задржите на ажурирана CMS платформа.

6. Кеш Сите можете да кеширате

Деновиве во повеќето случаи се потпирам на додаток на трети страни за кеширање. За едно, јас сум премногу мрзлив да го разгледам; второ, постојат добрите кои можат да направат работи многу подобро од мене, зошто да ја трошам мојата енергија во ова? Во случај да сте на WordPress, обидете се со WP Super Cache - тоа е еден од најпопуларните кеш ВП приклучок во ова време на пишување. Во случај да сте Џомла, проверете Чистач на кеш.

Накратко, овие додатоци помагаат во кешот на најновата верзија на вашата веб страница и ги намалуваат потребите за генерирање на динамички содржини за време на повторната посета.

Има многу технички детали за крик во оваа тема, слободно читајте повеќе овде и овде.

7. Добијте мрежа за испорака на содржина (CDN)

CDN ги чува вашите статички датотеки низ серверите ширум светот и им служи на вашите веб-страници од различни сервери, врз основа на локацијата на корисникот. На пример, кога корисник од Малезија пристап до вашата веб-страница, CDN ќе ви ја доставува вашата веб-содржина (главно статички датотеки како слики и HTML-датотеки) од серверот лоциран во Азија, велат Сингапур; од друга страна ако корисникот се наоѓа во Мексико, мрежата ќе избере да ја достави содржината од поблиската локација на серверот, велат од Соединетите Држави.

Постојат различни марки на CDN достапни таму, но во целина CDN може да се групираат во две категории - Повлечете CDN и притиснете CDN. За повеќе детали, Ви предлагам да ги погледнете некои од реномирани CDN услуги како што се MaxCDN и CloudFlare.

8. Размислете за подобар веб-домаќин

Ако сте сериозни во врска со tweaking вашиот сајт побрзо, размислете избор на подобар хостинг.

Пред околу една година, вклучив еден од моите веб-страници од заедничка хостинг сметка во Hostgator до ВП мотор (облак базиран на хостинг). Работите драматично се променија уште откако се преселив, просечната брзина на оптоварување на страницата се намали од над 900ms до 500ms - скоро 100% подобрување (види табела подолу).

Брзина на вчитување на WHSR страница

Научена лекција: Понекогаш едноставно не можете да се потпрете на евтините материјали. Ако плаќате помалку од 5 $ месечно, не очекувајте да станете на врвот на оваа брзина игра. Ако сакате вашата веб-страница брзо да го вчита осветлувањето, можеби најлесниот начин да го стори тоа е да ја префрлите вашата веб-страница кон подобар веб-домаќин.

9. Оптимизирајте ја вашата база на податоци

Ако сте на MySQL, работите може лесно да се направат на phpMyAdmin. И ако сте на WordPress, работите може да се направи уште полесно со правото приклучок. ВП Оптимизирај, на пример, ви овозможува да ја исчистите вашата база на податоци само со неколку кликања.

10 Ставете ги скриптите во подножјето секогаш кога е можно

Еден лесен начин за подобрување на времето за вчитување на страницата во поглед на посетителите е да поставите кодови и скрипти (на пример, Google Analytics) во подножјето секогаш кога е можно. Иако верувам дека едвај помага во терминот на оптимизација, тоа сепак ќе го направи вашиот веб-сајт гледачите да се чувствуваат дека страната се вчитува на побрз начин - бидејќи ова им овозможува на критичните содржини да се вчитаат пред прелистувачите да ги извршат скриптите.

Повеќе совети за забрзување на вашиот веб-сајт

Таму, сега ги имате моите 10 брзи совети за тоа како да ја подобрите брзината на веб страната.

Сигурен сум дека има многу други методи за да се заврши работата, зошто да не ни кажете ваши - Кои се вашите совети #1 за нетехнологии за забрзување на нивните веб-страници?

За Џери Лоу

Основач на WebHostingSecretRevealed.net (WHSR) - преглед на хостинг доверлив и користен од корисниците на 100,000. Повеќе од 15 години искуство во веб хостинг, Филијалата маркетинг и SEO. Соработник на ProBlogger.net, Business.com, SocialMediaToday.com и многу повеќе.