Локален оптимизација Водич: рангови фактори кои би можеле да бидат корисни за вашиот бизнис

Напис напишан од: Гостин на WHSR
  • Пребарување Engine Optimization
  • Ажурирано: октомври 26, 2020

Во светот на дигиталниот маркетинг, успехот на вашиот бизнис зависи од сообраќајот што го добиваат вашиот веб-сајт и други онлајн средства. Слично на реалниот свет, сообраќајот кон вашиот веб-сајт се сведува на локацијата, локацијата, локацијата ... но наместо на физичката локација, вашиот сообраќај е значително засегнат од местото каде што вашата компанија се наоѓа во резултатите од пребарувањето.

Накусо, колку повеќе ќе се појавите на страницата за соодветниот клучен збор, толку поголем сообраќај ќе добиете.

Зошто сообраќајот е важен?

Едноставно. Колку повеќе луѓе доаѓате на вашата страница или ги гледате вашите информации на Интернет, толку повеќе можности имате да завршите продажба. Ако сте пониско на списокот, тоа значи дека вашите конкуренти може да фатат повеќе „споделување на умот“ и да изгубите. Така, добивањето висок ранг е најважно.

Значи, кои се некои фактори кои ќе помогнат вашата компанија да се појави повисоко во резултатите од пребарувањето?

Водич за локална оптимизација за бизниси

1- Одговори на прашањата на пребарувачите

Ајде да разговараме малку повеќе како работи пребарувачот на Google.

Се користи за да се сите за линкови (колку сајтови се поврзуваат со вашиот сајт) и социјални сигнали (колку вашиот сајт се зборува за социјалните медиуми). Овие се уште се важни, но има нов играч во градот кој ги менува резултатите од пребарувањето.

Google AI (RankBrain) го смени лицето на пребарување. Оваа програма постојано работи за да дознаете повеќе за намерите зад пребарувањето.

На пример, може да ја каже разликата помеѓу потрагата по традиционални состојки за пица за разлика од пицата достапна во вашата област и соодветно да ги менува резултатите. Ова им овозможува на пребарувачите да користат прашања од природен јазик и да добијат разумна слика за да го добијат вистинскиот одговор од Google.

Ова значи дека едноставно да се има клучен збор не е доволно. Вашиот веб-сајт мора да одговори на релевантните прашања што бараат можат да имаат со што можете да им помогнете. Треба да се демонстрира преку вашето присуство на интернет (кое вклучува линкови, вашата веб страница и (се повеќе) вашите социјални медиуми канали) дека имате одговори.

Неодамна сте можеле да направите пребарување за некое прашање, а потоа да имате кутија десно на врвот со одговор и линк до страница. Ова е нова функција наречена богата фрагмент. Ако AI на Google смета дека мал дел од страницата на вашата веб-страница може директно да одговори на прашање, ова може да ве пушти до врвот на сè друго. Слични прашања може да завршат во делот подолу за прашања поврзани со нив. Овие се сите одлични места за да се стремите кон сместување. Начин да го направите тоа е за вашите страници да ги предвидат прашањата што вашите целни клиенти ќе ги побараат, а потоа да одговорат на нив.

Одговор на Google
Пример за одговор на Google.

Еве некои работи што сакате да бидете сигурни дека се присутни на вашите страници кога прави оптимизација. Комбинирајте ги овие со добри прашања и одговори на делови и можеби ќе видите една од вашите страници да скокаат над органски резултати од пребарување:

  • Клучни зборови во насловите на страницата.
  • Клучни зборови во мета описи.
  • Сите слики се означени со соодветни клучни зборови.
  • Содржина која не е тенка (со мал број на зборови) или полнење на клучни зборови.
  • Добра употреба на насловите за да се подели содржината.
  • Употреба на заглавија за да ги дефинирате прашањата што може да ги бараат вашите клиенти.

Овие се факторите кои се лесни за контрола и може да се сортираат кога водите ревизија на оптимизација (пример).

Сепак, не може да се контролираат сите фактори на оптимизација.

На пример, повеќето од најгорните страници во пребарувањето на Google постојат неколку години. Возраста е главен фактор во поставувањето на пребарувачите. И покрај тоа што не сте во можност лесно да ја контролирате возраста на вашиот домен, вие имате контрола врз другите аспекти што се споменати погоре. Ако не сте јасни за тоа како навистина можете да добиете најмногу вредност за оптимизација од вашата веб-страница, контактирајте професионалец за оптимизација и тие треба да можат да помогнат - тие се експерти за видливост.

2 - Google My Business

Google My Business
Google My Business - Преземете го она што луѓето го гледаат кога го бараат вашиот бизнис.

Друга работа што можеби сте ја забележале при вашите пребарувања е блок на информации за бизнис од десната страна. Можеби исто така сте виделе карти што прикажуваат локални места поврзани со вашето пребарување над резултатите од пребарувањето. Да се ​​добие место во овие бара вашата деловна активност да се регистрирате за повикана услуга Google My Business.

Google My Business е една од клучните артикли што треба да се провери локална листа за ревизија на оптимизација. Зошто? Бидејќи Гугл им верува на деловните субјекти кои се регистрирале во Google повеќе отколку што им верува на деловните субјекти кои ги немаат. Има смисла дека ќе им даде поголема предност на оние што се пријавиле да играат според своите правила на своето поле за играње.

За среќа, пријавувањето со Google My Business е релативно лесно.

Слободно е и сè што навистина треба да направите е да внесете информации за вашата локација, да го потврдите и да додадете некои слики од вашата зграда во вашиот профил. Колку поцелосно сте со информациите што ги давате, толку полесно Google ќе може да им помогне на луѓето кои ја бараат вашата понуда. Повторно, Гугл бара релевантност во пребарувањата, надвор од натпреварот со клучни зборови. Колку е полесно да го направите за пребарување на Google ... толку повеќе тие ќе ве наградат со повисоки рангирања.

За малите бизниси со физичко присуство кои се обидуваат да излезат од земјата, ова е број еден начин да се започне да се забележува. Тоа може да потрае подолго време за вашиот веб-сајт да се качат на пребарување ВТА, но a Сметка на мојот бизнис на Google може да ве натера да ја ставите мапата веднаш.

3- Бизнис Директориуми

Google My Business не е единствената игра во градот кога станува збор за рангирање на вашиот бизнис на врвот на пребарувачите.

Додавање на вашето место на други директориуми како Yelp, Четириаголно, и CitySearch исто така, придонесе за вашиот ранг, бидејќи пребарувачите сметаат дека овие сајтови се доверливи.

Добивањето на листата со директориумот, исто така, може да игра улога во рангирањето, бидејќи самиот директориум може да има повисок ранг од вашиот сајт. Со други зборови, вие го користите нивниот маркетинг тим да работи во ваше име и да го проширите вашиот дофат во процесот.

Кога ќе набројувате со "Мојот бизнис на Google" и другите директориуми, осигурајте се дека сите статички записи се исти. Ова ја елиминира можноста на Google или на други директориуми мислејќи дека сте посебна компанија. Секој пат кога внесувањето (или цитирањето) е различно и се третира како различно, влијанието на вашиот бренд се разредува само малку.

4-Фејсбук и социјални сигнали

Користењето на директориуми и индекси е добро, но тоа е само дел од сложувалката. Постои рака на социјалните мрежи на вашата компанија, каде што, ако сте компанија со B2C, исклучително е корисно да имате присуство.

Социјални сигнали (како да се зборува за Facebook, Instagram, Скопје, Twitterили други социјални канали) се земени предвид од страна на пребарувачите. Во суштина, секој пат кога некој зборува за вашата компанија (дали е добро или лошо), тоа додава пад во кофата на онлајн легитимноста и присуството на вашата компанија ... нешто што го сака.

Поттикнете ги луѓето што доаѓаат во вашиот бизнис да разговараат за вашата услуга за другите. Уште подобро, креирајте извонредно или вонредно искуство и тие ќе зборуваат за тоа со други без да имате потреба да кажете еден збор.

Рангирањето на пребарувачот што го добиваш е едноставно конечниот резултат на долг процес, како извонреден чорба.

Состојките, вклучувајќи го и развојот на оптимизација на страници, обидувајќи се за пласирање на богати делови, користење на Google My Business, подобрување на локалните цитати и социјални сигнали и други фактори за позиционирање се состојки кои одат во мешавината. Експериментирајте со овие фактори и едноставно може да ја најдете тајната состојка што треба да ја забележите.


За авторот

Крис Хикман е основач и извршен директор на Adficient со 15 години искуство во пребарување маркетинг и конверзија оптимизација. Од 2006, основал GetBackonGoogle.com, помагајќи им на бизнисите и веб-сајтовите суспендирани во Adwords да се вратат во Google

За WHSR гостин

Оваа статија е напишана од гостин учесник. Погледите на авторот подолу се целосно негови и не може да ги одразуваат ставовите на КОСР.