Колку е познато колку широко распространување се шират услуги за квалитет на претпријатијата до просечен потрошувач

Член напишан од:
  • интервјуа
  • Ажурирано: февруари 27, 2020

KnownHost е основана во 2006 и во тоа време беше исклучително фокусирана на Виртуелен приватен сервер (VPS) и бизнис на ко-локација на сервери. Пред само две години, извршниот директор на Познатиот хост астин Соуерс ја започна својата компанија за проширување.

Ова резултираше во развој на производната линија KnownHost и сега го покрива скоро целиот спектар на решенија за веб хостинг. Зборував со Сауерс кратко доцна и се заинтересирав за неговата перспектива за проширувањето.

Позадина на компанијата

Познат хост канцеларија во Западен Честер, САД.

Индустријата за веб хостинг е расте (и расте) и покрај огромниот прилив на клиенти, сè уште постои голема побарувачка за квалитетен веб-хостинг. Предизвикот на клиентот отсекогаш бил да се најде вистинското биланс на карактеристики по пристапни цени.

Онаму каде некои веб-хостинг компании ги намалија цените и им нудат врвни цени на незнајните клиенти, јас отсекогаш верував дека ништо во животот не е бесплатно. Ако плаќате апсолутен долен долар, тогаш не е реално да очекувате врвна услуга.

Како долгогодишен клиент за веб-хостинг, открив дека плаќа да се погледне одблизу на тоа што нуди веб-домаќин и да го направам моето истражување за тоа колку добро ги нуди тие карактеристики и услуги каде што е можно. Залагајќи се за најевтиниот производ може да бидат привлечни за вашата крајна линија, но може да завршат да не чинат непродадени количини во прекини и оштетување на брендот или угледот.

Предизвикот е наоѓање на вистинскиот веб-хостинг давателот на услугата за партнер со. Оној што е фокусиран на нивниот клиент повеќе отколку едноставно да понуди најевтин достапен производ.

KnownHost го става клиентот прво

Според овој практичен извршен директор, проширувањето на производите што ги нуди компанијата било повеќе прашање на проширување на една единствена основна вредност: Од витално значење е дека KnownHost се однесуваше на тоа дека станува збор за управувана компанија за хостинг.

Причината за овој фокус отсекогаш била клиентот. За Сауерс и неговиот тим, збирот на нивната техничка експертиза и хардверот од претпријатие е за да се намали товарот на управување со хостинг врз нивните клиенти.

Ние ја позициониравме нашата компанија, заедно со нашата техничка експертиза да биде на располагање на нашите клиенти. За нас не е важно дали сте единствена заедничка сметка за хостинг или распоредување на мулти-сервер 500. Ние се однесуваме кон секој клиент како ценет член на нашето семејство. - Justinастин Сауерс, извршен директор, Познат хост

Во овој момент, KnownHost им служи на клиентите од преку 150 земји и го прави тоа многу ефикасно.

Повеќе од просто заедничко хостирање

Со повеќе од една деценија искуство со клиент под појас, особено во просторот на претпријатието, KnownHost се погрижи да слуша. Нивните клиенти им дозволуваат да знаат што им треба, а компанијата изработи решенија за да им одговара на овие потреби.

До денес, тие имаат потпора врз супериорната технологија OpenStack, KVM и OpenVZ, кој е поддржан од цврст тим за поддршка кој е секогаш при рака. Нивните администратори ревносно го следат извршувањето на нивните обвиненија со врвни алатки за управување.

Резултатот е успешна линија на производи што клиентите не само што сакаат, туку и можат да си дозволат. Стратегијата работеше и според Соуерс, сите во KnownHost ја разбираат оваа филозофија и навистина уживаат да го обезбедат тој крајна завршница за своите клиенти.

Споделените услуги за хостинг во KnownHost не се ваше решение за сите што работат на мелница. Токму во оваа област, KnownHost ја примени својата стратегија за претпријатија и вклучи премиум карактеристики што обично се наоѓаат како додатоци во VPS и посветен простор за хостирање.

Преземање на подлабоко нуркање во познат хостинг со заедничка заедничка заедница

Карактеристики на претпријатието во скала по цени за хостинг

Една од првите работи што забележав за нивните споделени хостинг сметки е тоа што KnownHost го изгради на Облак. Ова значи дека дури и споделените хостинг клиенти можат да имаат корист од зголемена сигурност што е својствени на корисниците на платформата „Облак“.

Областите за облаци се подобро опремени за да управуваат со проток на сообраќај со голем волумен или привремени шила. Иако нивните извори на сметка сè уште доаѓаат со ограничувања на ресурсите, перформансите на страниците генерално се помалку засегнати од аномалиите.

Во однос на безбедноста, KnownHost има вградено слични заштитни мерки во споделени сметки за хостинг, што е потешко да се најдат на други решенија со сличен степен. На пример, Imunify360 е вклучено со сите споделени сметки за хостинг, со што се обезбедува цврста безбедност на веб-серверите.

Најретко од сите нив е широката поддршка за развивачи што ја имаат споделените хостинг сметки KnownHost, кои вклучуваат Laravel, Зенд, CakePHP, Ји, и многу повеќе. Ова им овозможува на флексибилноста на корисниците да се развиваат врз основа на нивните фаворизирани рамки.

Тие, исто така, ги прошируваат истите карактеристики на други варијанти на стандарден хостинг, како што се нивните планови специфични за WordPress. Крајна линија, политиката е иста; тие имаат за цел да имаат исто ниво на услуга преку таблата и извонредност во сите области.

Забелешка: KnownHost работи од четири центри за податоци - три во Северна Америка и еден во Амстердам, ова им дава поголема флексибилност на корисниците кои треба да таргетираат сообраќај од одредени области каде што е потребно.

Познато хостинг Заедничкиот хостинг е целосно управуван

Дури и како импресивен како и нивниот список со одлики, делот што го прави споделениот хостинг KnownHost навистина посебен лежи во нивниот пристап. Повеќето споделени даватели на хостинг нудат здружени ресурси надвор од стандарден сервер со единствена IP адреса.

За KnownHost, тие ги конфигурираа своите споделени хостинг сметки за секој да има свои ресурси и различни IPv6 адреси. Тоа е голема предност, а не оној што лесно ќе го најдете во плановите за заеднички хостинг.

Ултра сигурната инфраструктура со високи перформанси на Cloud, нивната услуга се заснова на места каде што тие имаат лиги пред конкуренцијата. О, и тие управуваат сето тоа за вас. Повеќето работи, како што се ажурирања на апликации и слично, се ажурираат автоматски и производот е поткрепен од целосно тим за поддршка со седиште во САД.

Познат тим за поддршка во куќата

Ова значи дека вашите повици за помош нема да бидат насочени низ целиот свет со техники кои се борат да ве разберат. Сите пакети на KnownHost добиваат ист договор за поддршка - секој ден во неделата, во секое време.

Најдобро од сè, и покрај овие супериорни квалитети што ги имаат во нивните заеднички производи за хостирање, KnownHost не го искористи тоа за да наплаќа високи стапки на небото. Тие ги задржаа споделените цени за хостинг многу конкурентни, што е импресивно со оглед колку е добра нивната опрема и софтвер.

Плаќате споделени цени за хостирање за основните карактеристики за хостирање на Облак. Предлог што е многу тешко да се победи.

Што е следно за познат хост?

Денес, споделениот хостинг сочинува околу 10% од нивната база на клиенти, бидејќи VPS беше местото каде што лежеа нивните првични предности. Сепак, Соуерс смета дека ова може да се промени како што се развива индустријата за веб хостинг.

Гледаме дека веб-хостинг навистина се проширува пред масите и мислам дека тоа е прекрасна работа. Колку повеќе можеме да поставиме знаење и технологија во корисниците, толку подобро. Динамичката содржина и корисничкото искуство постојано се развиваат, а заедно со тоа и методите што се користат зад неа за поддршка на таа рамка. - вели Соуерс.

Целокупното чувство што го добива Соуерс е дека индустријата за веб хостинг сè уште се движи во позитивна насока. Сепак, постои многу поитна потреба за поголем фокус, во однос на безбедноста на веб-страниците и серверите.

Искрено, ова е одлично за KnownHost бидејќи тој фокус и развојот на пределот значат дека има потреба за постојано развивање на апликации за кои се потребни ажурирања и закрпи за оптимална стабилност.

Управуваните решенија се онаму каде што KnownHost се одликува, а нивното искуство во оваа област значи дека сите нивни корисници, не само големите компании, добиваат корист од леснотија на користење и мир на умот. Како што забележува самиот Сауерс, тие се грижат за здодевните работи, така што не треба да се грижите.

Заклучок: Тоа е повеќе од оние и нулите

Бидејќи се сметав за гек за живот, секогаш сум опседнат со оние и нулите - индикатори за перформанси и се фокусирав на минутната разлика во факторите на изведба. Сепак, дури и јас, особено во денешното опкружување, ја признавам потребата за компании како што е познат хост и лидери како астин Соуерс.

Овие се визионерите што можат да ги видат минатите и нулите во поголемите придобивки од нематеријалните средства. Услуга, поддршка и што е најважно, потребата компаниите денес да градат поголема доверба кај својот клиент отколку да ги молзат за секој долар што можат.

Како потенцијален клиент за веб-хостинг, ова треба да ве загрижува длабоко и со толку многу даватели на услуги околу денес, неопходно е да најдете оној на кој можете да верувате за да ги доведете вашите веб-средства на следното ниво. Лесно е да се најде веб-домаќин кој ќе богатува мулти-милион долари.

Предизвик е да се пронајдат вистинските партнери како Соуерс и неговиот тим, кои исто така ќе ја ценат вашата веб-страница 100 $.


Повеќе за KnownHost

Познати хостинг податоци за перформанси на хостинг
Позната брзина на хостирање.

Постојано ги следиме перформансите на споделени и хостинг на VPS кои се одржуваат постојано на нашата сестринска страница „HostScore“. Нивната услуга е многу стабилна уште од првиот ден. Табелата погоре го покажува времето за одговор што го снимивме од октомври 20th - ноември 18th, 2019. За најновите податоци за брзиот тест KnownHost и податоците за ажурирање - посетете ја оваа страница на HostScore.

За Тимоти Шим

Тимоти Шим е писател, уредник и технолог. Започнувајќи ја својата кариера во областа на информатичката технологија, тој брзо се најде во печатена форма и оттогаш работеше со меѓународни, регионални и домашни медиумски наслови, меѓу кои: ComputerWorld, PC.com, Business Today и The Asian Banker. Неговата експертиза лежи во полето на технологијата и од потрошувачите, така и од претпријатиските гледни точки.