Поглед на облак: Паас за мали бизниси

Член напишан од:
 • интервјуа
 • Ажурирано: Јуни 10, 2019
Облаци - www.cloudways.com.

Забелешка: Оваа страница што ја читате сега е хостирана на Дигиталниот океан преку облаците. Ве молиме прочитајте Преглед на облаците на Jerryери да дознаете повеќе за компанијата.

Облаците не може да бидат име на домаќинството за кое луѓето мислат кога станува збор за PaaS (Платформа-како-услуга) облак хостинг провајдер. Но, замислата на Пеп болница, Аакиб Гадит, и Uzair Gadit прави чекори во индустријата како PaaS за мали и средни бизниси.

Бевме чест да им се даде можност да разговараат со луѓето во Cloudways и да разберат малку за нивната внатрешна работа, како тие станаа, и што прават да ја задржат својата позиција како клучен играч во хостинг индустријата за облак.

Менаџер за производот Cloudways, Али Ахмед со Нил Пател на конференцијата АВАЗИЈА во Бангкок, Тајланд.

Кабинетот на болницата за кооператор Пере.

На (Едноставна) Визија за облаци

Кога Cloudways беше основана во 2011, трите коосновачи (Pere Hospital, Aaqib и Uzair Gadit) имале едноставна и директна визија за компанијата и што имаат за цел да направат:

Идејата беше да се обезбеди успешен облак хостинг искуство за сите корисници, без оглед на нивната техничка компетентност.

Бидејќи биле непоколебливи во својата првична визија, Облаковите на крајот станаа платформа која става едноставност во првите редови. Но, тие знаеја дека едноставно нудејќи платформа која беше едноставна за користење не беше доволна, на патот, успеаја да го подобрат и дополнително да го усовршат својот пристап кон облак хостинг услуги.

"Со текот на времето, Cloudways прерасна во платформа која нагласува едноставност. Но, исто така ставивме акцент на изборот и олеснување на корисниците да постигнат успех во бизнисот, што можевме да го направиме благодарение на нашите врвни нивоа на облак инфраструктурни партнери и круг-часовна експертска поддршка. "

Со јасна и концизна визија, тие знаеја како да им пристапат на индустријата за хостинг на облак и да постават соодветна стратегија, отворајќи го патот за Cloudways да расте и да успее како што има денес.

Проверка на перформансите на CloudWays на Bitcatcha (извор).

Знаејќи ја вашата публика и давајќи ги вистинските придобивки

Да се ​​биде провајдер кој е специјализиран за хостинг на облак со облаци, беше важно на почетокот на Clouds да се идентификува кои се нивните целни публики и како тие ќе навлезат на пазарот.

SMB [Мали до средни претпријатија] и Агенции се наши примарни целни кориснички профили, и ние ја прилагодивме платформата Cloudways за да осигуриме дека овие клиенти го искусуваат најдобро управуваниот облак хостинг за нивниот бизнис.

Познавајќи ги потребите на своите корисници, Cloudways беше во можност да се фокусира на функции и комунални услуги кои беа од суштинско значење и корисни за нивните корисници. И, кога станува збор за карактеристиките и придобивките, тие значат бизнис.

"Со Cloudways, имаме кориснички интерфејс со кориснички пријател кој нуди 50 + акции со едно кликнување, сигурносна безбедност (нудиме БЕСПЛАТНИ сертификати за Wildcard SSL) и 24 / 7 експертска поддршка. Покрај тоа, нашата CloudwaysBot обезбедува увид во речиси реално време за здравјето и перформансите на клиентските сервери и апликации. "

Моќта на изборот и различноста на вредноста

Како што во моментов стои, Cloudways пакува сите потребни удар да ги стави како главен играч во облак хостинг индустрија.

Но, се разбира, тоа не беше доволно за нив. Тие сакаа Cloudways да биде платформа која може да работи со било која друга апликација, демонстрирајќи ја својата посветеност на давање што е можно повеќе избор за корисниците.

"Нашата платформа е оптимизирана за секоја апликација на PHP, за SMB и агенции, што преведува во многу широка поддршка за секој сопствен проект што им е потребен за развој и распоредување, без да се грижиш за проблеми со компатибилноста".

Некои од апликациите поддржани од Cloudways вклучуваат WordPress, WooCommerce, Magento, Laravel, Symfony, па дури и сопствени PHP проекти.

Но, компатибилноста со други апликации не е единственото нешто што Cloudways се одликува со. За да биде PaaS, кои можат ефикасно да ги задоволат нивните корисници, тие мораа да вклучат широк спектар на дополнителни функции кои понатаму ќе ги цемент Облаците како Паас на избор за SMB и агенции.

Cloudways CDN, складирање на складишта, одржување на опкружување, моќни функции за управување со членовите на тимот, карактеристики на серверот (старт / стоп / трансфер на серверот), додатоци за поддршка на Cloudways Premium се само неколку различни дополнувања на додадената вредност што нашите клиенти би можеле да ги искористат за поголема леснотија на користење и бесплатен хостинг искуство.

Постојаниот нагоре (и натаму) на натпреварот

Иако Cloudways продолжува да ужива голем успех во облак хостинг индустрија и како PaaS провајдер, трендот на намалување на цената за PaaS плановите виделе многу компании кои ги преземаат хит кон нивната крајна линија.

Cloudways одржува хостинг планови: Започнете хостинг на облак толку ниско колку што е $ 10 / mo. Екранот снимен на септември 5th, 2018.

Луѓето во Cloudways го знаат ова многу добро и признаваат како тоа може да влијае на компанијата да се движи напред.

"Ние мислиме дека Закон за Мур важи за сите области на технологијата, облак хостинг вклучени. Ние предвидуваме дека цените ќе продолжат да паѓаат како што ќе влезат повеќе играчи на пазарот, а севкупните трошоци за управување со инфраструктурата ќе станат подостапни за продавачите на втор и трет ред. Тоа се рече, веруваме дека квалитетот и конзистентноста на услугите имаат огромно влијание врз деловните приходи. "

За тимот на Cloudways, останувајќи пред конкуренцијата и одржување на нивната позиција како истакнат PaaS провајдер, значеше обезбедување на искуството што корисниците го очекуваат и ги прават потребните промени за да ја подобрат својата платформа и веб-страница.

Ако понудата на услуги ги совпаѓа (или надминува) очекувањата на корисниците, тие ќе продолжат да им веруваат на вашата платформа. Оваа идеја се рефлектира во ново редизајнираната веб-страница на Cloudways и платформа која е прилагодена да ги презентира сите релевантни информации на посетителите и да обезбеди постојано високо ниво на услуги доставени до нашите клиенти.

Платформа за облаци

Технологијата е развиена индустрија. Дури и во нишан пазар, како што е индустријата PaaS, понова технологија ќе продолжи да ја отежнува бариерата за влез на другите конкуренти.

И покрај тоа, Cloudways знае дека чувањето на оригиналната визија и продолжувајќи да ги нуди услугите што ги посакуваат корисниците ќе биде клучот за нивниот континуиран успех.

Најважните придобивки од користењето на Cloudways како PaaS провајдер се слободата на избор, едноставноста и едноставноста за користење и иновациите во услугите и функциите.

И да се утврдат како платформа која е навистина уникатна од конкурентите, Cloudways помина над и подалеку во обезбедувањето на своите корисници со широк спектар на функции и придобивки кои се клучни столбови за нивните услуги.

Карактеристики нагласува

Платформата Cloudways нуди низа други придобивки кои навистина ги издвојува од конкуренцијата, со карактеристики како што се:

 • CloudwaysBot [за реално време серверот и примена статистика за статистика извештај],
 • Cloudways CDN [рентабилно CDN решение за корисниците],
 • Посветен стилизирање на животната средина,
 • слободен SSL сертификати [Малица, САНС и други],
 • Целосна поддршка за PHP 7.x,
 • Блокирање на чување,
 • Интеграција со Git,
 • Управување со членовите на тимот,
 • Сервер за управување,
 • CloudwaysAPI [за спроведување на сопствени решенија базирани на платформата Cloudways], и
 • Cloudways Breeze [домашно вграден WordPress кеш-приклучок].

Карактеристиките сами ќе бидат доволни за да бидат најдобри производители на PaaS, но иновацијата отсекогаш била дел од нивниот идентитет и успеале да најдат начини за понатамошно подобрување на нивните хостинг способности.

"Нашиот хостинг магацинот",Затоплување"Е целосно оптимизиран за да се справи со било кој PHP проект. Ова значи дека за разлика од некои конкуренти, ние подржуваме широк спектар на CMS и рамки, вклучувајќи WordPress, WooCommerce, Laravel, Symfony и сопствени PHP проекти. Овие апликации се поддржани од изборот на корисникот на кешот (лак, Memcached или Redis) и база на податоци (MariaDB и MySQL). "

Пофалба на платформата на облаците (Цитати од Твитер)

Ставање на човечки допир

За сите нивни технолошки подвизи и пресвртници во индустријата, Cloudways знае дека тоа се должи на луѓето и нивната посветеност на оригиналната визија што им донесе толку многу успех.

Секој во Cloudways е посветен на обезбедување на најдобро искуство за корисниците кои само сакаат едноставно управување со хостинг решение. Оваа посветеност е евидентна кога станува збор за нивниот тим за поддршка.

Корисници повратни информации за поддршка и цени на Cloudways.

"Сите карактеристики на Cloudways се поддржани од компетентен тим за поддршка кој е достапен на 24 / 7, опремен со сеопфатна база на знаење и Live Chat за брза поддршка."

Ако тоа не беше доволно, тие дури и обезбедуваат додатоци за поддршка на премијата за оние кои сакаат приоритетна поддршка при ракување со нивните сервери.

Визијата на облаците

Би сакале да им се заблагодариме на тимот на Cloudways за да одвоите време да разговара со нас. Јасно е дека тие се страствен тим кој сака да создаде платформа која носи вистинско хостинг решение за мали и средни бизниси.

Со Cloudways, клучот за нивниот успех отсекогаш бил нивното цврсто видување. Се надеваме дека продолжува да ги задржуваме како посно и иновативна компанија, што ќе им донесе поголем успех во иднина.

За Azreen Azmi

Azreen Azmi е писател со наклон за пишување за содржината маркетинг и технологија. Од YouTube до Twitch, тој се обидува да остане во контакт со најновите креирање содржини и да го пронајде најдобриот начин да го продаде својот бренд.

Поврзете се: