Свртете го Вашиот WordPress блог во нешто: 11 неконвенционална употреба за WordPress

Член напишан од:
  • Избрани статии
  • Ажурирано: ноември 08, 2017

Не можам да се сетам на други причини зошто WordPress безбедно се врти на првото место во светот на блогирањето настрана од нејзината флексибилност и навидум неограничени употреби.

Зошто е тоа така? Прво и основно, WordPress не е само засолниште за лични блогери, но исто така е широко користен за бизниси, мрежно поврзување со заедницата, итн. Всушност, со соодветни модификации, приклучоци и теми; вие всушност можете да го претворите вашиот WordPress во нешто.

Уморни од развојот на WordPress себе? Сега работиме со Codeable за да им помогнеме на корисниците да најдат сигурни WordPress програмери. Добијте бесплатен цитат со пополнување на овој формулар.

Во оваа статија, јас ќе ви покажам 11 необичен употреба на WordPress.

1. Испраќање на фактури и извештаи за наплата

Невообичаени начини да се користи WordPress

Приклучокот за фактури и наплата е еден од помалку често користени, но многу корисен, во WordPress.

Земете ја WebInvoice на пример, приклучокот им овозможува на корисниците на WordPress да испраќаат артикални фактури до своите клиенти. Тој е идеален за веб-развивачи, консултанти за оптимизација за информации, генерални изведувачи или за сите кои имаат блог на WordPress и клиенти кои треба да ги наплатат. Приклучокот се врзува во базата на податоци за управување со корисници на WP за да ги следи вашите клиенти и нивните информации. Бизнисмените сметаат дека е лесно и удобно да испраќате фактури преку Интернет додека примателот на вашите фактури може и може да ги прима бргу и без проблеми и тоа е она што најмногу го сакам.

Приклучок / тема Предлог: WP-фактура, WebInvoice.

2. Креирање на одбори за работа во вашиот WordPress

Невообичаени начини да се користи WordPress

Успешен и популарен блог на WordPress, исто така, може да се сретне со читатели кои можеби сакаат да ги рекламираат можните работни места во нивната компанија. Или, ако работите со професионален сајт, тогаш можете да објавувате работни места за вашата компанија и често, ова е plug-in што многу бизниси редовно ги користат.

Приклучок / тема Предлог: JobRoller, Листа на огласи, менаџер работа.

3. Градење и поставување на вашето портфолио

Невообичаени начини да се користи WordPress

Сериозно, како може веб дизајнер да преживее без онлајн портфолио? Во случај да не знаете, WordPress е исто така одлична алатка за поставување на вашата лична галерија / портфолио. Постојат многу теми и приклучоци околу да ја завршите работата, но за вашата референца, имам наведено неколку подолу.

Приклучок / тема Предлог: Graphix, Поларис, Дискавери, ViewPort, Едноставно портфолио, Портфолио на ВП.

4. Креирање на дел од Корисни Најчесто поставувани прашања (ЧПП)

Невообичаени начини да се користи WordPress

Како што подразбира името, тоа е местото каде што најчесто поставуваните прашања од страна на вашите клиентели се наоѓаат и изготвуваат во едноставен, лесен за разбирање формат на прашање и одговор. Изградбата на блогот на WordPress со оваа функција, исто така, ќе ви овозможи да добивате прашања од вашите клиентели додека исто така можете да ги објавите вашите одговори во аголот на најчесто поставуваните прашања.

Приклучок / тема Предлог: Q и A приклучок, Најчесто поставувани прашања Builder, ЧПП менаџер, Најчесто поставувани прашања на Трибулант.

5. Градење база на знаење (Вики)

Невообичаени начини да се користи WordPress

Инсталирање на Вики во вашиот WordPress всушност е прилагодување на plug-in за најчесто поставуваните прашања. Тоа може да ви помогне со оптимизација, бидејќи можете редовно да објавувате статии или да одговорите на најчесто поставуваните прашања. Добрата работа околу постоењето на блогот на Wiki-WordPress е дека ова им овозможува на читателите да ги поврзуваат статиите поврзани со вашите мислења, да ги оценуваат содржините итн.

Приклучок / тема Предлог: Вметни Вики.

6. Градење на бизнис директориум

Невообичаени начини да се користи WordPress

Ова е уште една многу корисна карактеристика за вашиот бизнис WordPress веб-страница. Можете да ги поканите вашите филијали за маркетинг, членови на вашиот сајт и во основа секој заинтересиран да поднесе интересни, но кратки реклами. Рекламите може дополнително да помогнат вашиот блог да се воспостави во онлајн заедницата; тоа може да помогне да привлече повеќе читатели или следбеници.

Приклучок / тема Предлог: DirectoryPress, Бизнис директориум Приклучокот.

7. Креирање на дигитална бизнис картичка

Невообичаени начини да се користи WordPress

Се судри со некого и сфати дека немаш деловна картичка со тебе? Па, тука започнува дигиталната визит-картичка. На моменти како сега, каде сè оди дигитално, не сум изненаден кога гледам се повеќе деловни луѓе почнуваат да создаваат дигитални деловни картички (совет: исто така, видете ги моите колекција на добро дизајнирани лични веб-сајтови; кои можат да работат како вашата дигитална биографија). Можете едноставно да го запишете вашето име на домен на салфетка (или било каков вид на објект) и таму, вашите пријатели / деловни соработници веднаш ја добиете вашата визит-карта. :)

Приклучок / тема Предлог: Дигитална бизнис картичка ВП тема.

8. Е-пошта и Билтен карактеристики

Невообичаени начини да се користи WordPress

Дел од онлајн маркетинг стратегија е употребата на електронски пораки или електронски билтени. Добра работа, WordPress, исто така, има plug-in дека caters за оваа бизнис треба.

Приклучок / тема Предлог: ALO Easy Mail билтен, WP автоматски одговор.

9. Градење на веб-страница за членство само за членство

Невообичаени начини да се користи WordPress

Да речеме дека сте онлајн истражување компанија со добар базен на научни трудови, академски студии и истражувања. Потоа можете да го трансформирате WordPress во веб-страница за претплата; читателите можат да пристапат до целосни и целосни истражувања и статии ако станат членови на вашата веб-страница.

Приклучок / тема Предлог: WP-член, WordPress е-член, Премин за дигитален пристап, Листа Член.

10. Креирање на веб-страница за преглед на блог

Невообичаени начини да се користи WordPress

Бидејќи можете да направите многу работи со WordPress, една употреба која може да генерира можности за приход е со претворање на вашиот сајт во преглед сајт. Вие исто така може да оценувате вашите коментари за блог.

Приклучок / тема Предлог: WP Преглед на сајтот.

11. WordPress за сајтовите за социјално вмрежување

Невообичаени начини да се користи WordPress

Бидејќи социјалното вмрежување е броуха во денешно време, не е ни чудо што WordPress исто така може да функционира како страница каде блогерите можат и можат да испраќаат социјални пораки и да ги подобрат врските. Изненадување? Проверете ја BuddyPress и ќе видите како WordPress може да се претвори во веб-страница за социјално вмрежување Digg-слично за само 6 минути!

Приклучок / тема Предлог: BuddyPress, P2P социјална мрежа.

Конечни зборови: да започнете со WordPress денес!

Како што признав претходно: Јас сум голем обожавател на WordPress и силно верувам дека WordPress е најдобрата (и најпопуларна) платформа за CMS / блогирање за секој почетник кој сака да започне нова веб-страница. Всушност, ги ставам сите мои веб-страници во WordPress денес. "Како да започнам веб-страница?" - Ова е најчестото прашање што го добивам од моите пријатели и роднини. Назад во старите времиња, со цел да одговорам на прашањето, треба да објаснам за HTML, FTP, база на податоци, софтвер WYSISYG како Dreamweaver и така натаму.

Не сега повеќе.

Сакате да започнете веб-страница? "Одете со WordPress." - Тоа е мојот стандарден краток и сладок одговор за сите. За оние кои имаат потреба од водичи за почетници, проверете ја долгата статија Да започнете со Блог WordPress тука.

Одрекување: Прилози за приклучоци и теми се исклучиво за вашите референци. Јас не сум поврзан со (ниту во кој било друг вид односи) со сопствениците на приклучоци / теми споменати во овој пост.

За Џери Лоу

Основач на WebHostingSecretRevealed.net (WHSR) - преглед на хостинг доверлив и користен од корисниците на 100,000. Повеќе од 15 години искуство во веб хостинг, Филијалата маркетинг и SEO. Соработник на ProBlogger.net, Business.com, SocialMediaToday.com и многу повеќе.