Најди Најдобри е-мејл хостинг и научете како да го поставите вашиот бизнис Email

Член напишан од:
 • Избрани статии
 • Ажурирано: мај 21, 2019

За лаик, е-мејл е обично поврзан со големи провајдери, како што се Гугл или Јаху, бидејќи е бесплатен и практично неограничен во смисла на складирање.

Сепак, бизнисите често имаат различни барања и генерално е добра идеја да се погледне кон бизнис е-мејл хостинг услуга.

Додека постојат бесплатни верзии достапни со многу хостинг компании, многу бизниси ја искористуваат флексибилноста и моќта на професионалните услуги за е-пошта. Професионален е-мејл хостинг обично вклучува е-пошта да биде управувана од посебен или посветен mail сервер.

Содржина

Обелоденување: WHSR добиваат надоместоци за упатување од некои е-мејл хостинг компании споменати во оваа страница. Нашите мислења и препораки се базираат на вистинско корисничко искуство и фактички податоци за пазарот.


Пред да станам премногу длабоко, прво да разговараме за основите.

Како е-пошта хостинг работи

Иако тоа не е тема на врвот на јазикот на просечниот Џо, основите на хостинг на е-пошта не се многу сложени. Е-пошта хостинг е всушност многу генерички термин и едноставно укажува на која услуга е домаќин на вашите пораки. На пример, Gmail, исто така, може да се смета како е-мејл хостинг.

Сепак, во рамките на оваа статија ние ќе се претпостави дека сте во потрага на хостинг свој е-пошта. Ова значи дека ќе имате целосна контрола врз вашите пораки, од креирање адреси и поставување на начинот на кој тие се управуваат таму каде што се складирани.

Кога и е-пошта е испратена до вас, таа содржи различни детали, вклучувајќи ја и вашата е-адреса. Врз основа на таа адреса, поштата потоа се испраќа до просторот за складирање за кој е наместен. Откако е таму, можете да го отворите и прочитате во секое време по ваш избор.

Ако сте купиле било кој веб хостинг пакет обично е многу веројатно дека е-мејл хостинг услугата е интегрирана во вашиот веб хостинг пакет. Ако не сте, тогаш ќе треба да барате хостинг пакети за е-пошта со цел да користите сопствени домени за вашата е-пошта.

Прилагодената е-адреса ќе изгледа вака:

[Email заштитени]

Зошто ви е потребна бизнис е-пошта хостинг?

Кога го користам терминот бизнис е-мејл хостинг она што јас навистина се однесуваат на е користење на сопствени домен за вашите пораки. Постојат многу причини да се направи ова, почнувајќи од професионализам до безбедност на податоците. Формирање на деловна перспектива, цената не е премногу висока, и користа далеку ги надминува тие трошоци.

1 - професионализам

Користењето на сопствени домени ќе им овозможи на вашите клиенти точно да знаат со кого се занимаваат. Бидејќи доменот е во сопственост и управуван од вас, би било тешко некој да се претстави како припадник на вашата компанија.

Ајде да размислиме за две сценарија каде што една компанија користи деловни е-мејл хостинг додека другата користи бесплатна e-mail услуга;

Во случај на компанијата А, секој може да се регистрира за таа адреса за е-пошта се додека таа сеуште е достапна.

Компанијата Б е-мејл, сепак, ќе биде единствена за вас, сопственикот на доменот. Е-мејл адресата на компанијата Б, исто така, го рефлектира професионализмот и посветеноста на својот бизнис што компанијата ја има.

2 - безбедност на податоците

Од страна на хостинг свој бизнис пораки, вие сте во целосна контрола за тоа како пораки кои се испратени до вас се однесуваат. На пример, ако сте во бизнис каде што има одредени прописи како што се локализација на податоци, можеби ќе треба да ги зачувате вашите пораки на сервери на одредени локации.

3 - Поддршка

Бизнисите денес имаат тенденција да комуницираат многу преку е-пошта. Многу е веројатно дека некои од овие пораки ќе вклучуваат важни информации како што се наплата, фактурирање, договори и слично. Со користење на вашиот сопствен е-мејл хостинг, ќе бидете подобро опремени да се справи со сценарија кои ќе произлезат од е-пошта прашања.

Изгубени или корумпирани пораки може сериозно да влијаат на вашиот бизнис, а поддршката што доаѓа заедно со хостинг на е-пошта може да се покаже непроценлива.

Што го прави добар е-пошта хостинг?

Многу од особините кои ги има добар веб-домаќин исто така, треба да бидат присутни во добар е-мејл домаќин. Меѓу овие особини, врвот на вашата листа треба да биде сигурност и флексибилност. Други фактори вклучуваат:

безбедност

Како бизнис, вашите клиенти треба да бидат способни да имаат верба во интегритетот на вашиот бизнис. Тие ви доверуваат информации што се доверливи, како што се имиња, адреси на е-пошта и можеби дури и финансиски податоци. Обезбедувањето на вашата е-пошта е важно и треба да внимавате за интегрираните функции како што се безбедноста на податоци, анти-малициозен софтвер, анти-спам и слично во е-пошта домаќин.

Пристапност

Ние често ја проверуваме нашата е-пошта преку разни платформи за да може лесно да заборавиме дека секој од нив може да бара различни конфигурации. Кога барате е-мејл хостинг провајдер, осигурајте се дека имате пристап до веб-пошта, POP и IMAP.

Webmail ви овозможува да користите веб-базиран e-mail клиент кој е многу лесен. IMAP ви овозможува да ја читате вашата е-пошта од било кој уред без да ги преземете. POP, од друга страна, бара да ги преземете вашите пораки пред да ги прочитате.

Без црната листа

Ја вашата IP адреса на црната листа е сигурен начин за да ги видите вашите деловни активности (особено поврзани со клиентите!) со брзо застој. Ова може да биде главно прашање како што вашиот IP добива црната листа, потребно е време и напор за повторно да се чисти. Избегнувајте е-мејл домаќини кои имаат репутација дека клиентите добиваат црни листи како што може да завршите со IP адреса што е рециклирана и веќе е на црната листа.

Можете да проверите статус на црна листа на е-пошта користејќи го MX Toolbox.


Каде да ги хостираме прилагодените е-мејл сметки?

1-пакет (е-мејл + веб-страница) Хостинг

Вклучен е-мејл хостинг е кога ќе добиете е-мејл хостинг што доаѓа заедно со (оттука терминот "комплет") вашата веб хостинг сметка. Во зависност од вашите потреби, ова може да биде многу корисно, бидејќи нема потреба да управувате со вашите пораки на посебна сметка или да плаќате дополнително за хостирање преку е-пошта.

Сепак, пакет хостинг е-пошта е често ограничен во просторот од вкупниот капацитет на вашата веб-хостинг сметка. Повеќето снопови распределуваат една количина на простор што се дели помеѓу вашата e-mail и веб-хостинг. Настрана од просторот, исто така го делите износот на пропусниот опсег доделен на вашата сметка.

Предности - Лесно за поставување, евтини, домаќин на повеќе мали е-маил сметки по една цена.

Конс - Ограничени карактеристики и складирање. Не за големите претпријатија.

Најдобра комплетна хостинг услуга? Некои примери на добар пакет е-пошта хостинг се планови за бизнис хостинг InMotion хостинг и TMD Хостинг.

2-Посветен е-пошта хостинг

Ако ви треба е-мејл хостинг за повеќе сметки или барате подобрени функции поврзани со е-пошта, посветен е-мејл хостинг може да биде решение за вас. Посветен хостинг на е-пошта не мора да значи дека треба да имате целосен mail сервер за ваша сопствена употреба, но тоа значи дека сметката е фокусирана само на ракување со е-пошта.

Ќе добиете одредена количина на простор и пропусен опсег за вашата сметка, која е одделена од вашиот веб-хостинг. Многу посветени е-мејл домаќини, исто така, обезбедуваат напредни функции како што се дополнителна заштита, автоматска синхронизација на паметни телефони и слично. Недостатоци е дека ќе треба да плаќаат екстра за вашата е-пошта во споредба со комплет план.

Предности - Лесно за поставување, однапред функции, домаќин на повеќе мали е-маил сметки по една цена.

Конс - Повисоки трошоци споредуваат со опцијата за комплет

Најдобро посветен е-мејл хостинг сервис Не сите веб хостинг компании нудат посветени планови за е-мејл хостинг, но како пример, јасни примери за добра посветена е-мејл хостинг услуга може да се најде на Hostinger и Течни веб.

3- претпријатија решенија (SaaS)

Постојат провајдери на услуги, како што се Гугл и Мајкрософт, кои имаат решенија за хостирање на е-пошта, како што се G Suite и Microsoft 365 Business. Овие се посветени е-мејл услуги кои се лесни за употреба и моќни, но треба да се управуваат одделно од вашиот хостинг, дури и ако тие можат да го користат вашиот сопствен име на домен.

Недостатоци на ова е дека услугите може да завршат со чист трошок, бидејќи бројот на вработените се зголемува. Како пример, G Suite може да чини само $ 5.40 за основен план, но тоа е цената што треба да ја платите по корисник месечно.

Предности - Лесно за поставување, моќни функции.

Конс - Екстра административна работа. Скапи - дополнителни трошоци за дополнителни сметки за е-пошта.

Популарни решенија за е-пошта? Google Suite и Microsoft 365 бизнис.

Најдобри е-мејл хостинг провајдери за мал бизнис

Малите бизниси обично имаат повеќе основни барања кога станува збор за е-мејл хостинг. Во ова сценарио, јас високо препорачувам пакет хостинг за е-пошта, бидејќи тука постојат јасни предности за малите бизниси, особено:

 • Цена - Цената за е-мејл хостинг е интегрирана во пакетот, така што нема дополнителни трошоци за разгледување. Цената е "all inclusive" за веб хостинг, е-пошта и сите други карактеристики што можете да ги најдете дека хостинг провајдерот нуди!
 • Леснотија на користење - Во многу случаи, менаџирањето на е-пошта може да биде едноставно едноставно како додавање на е-поштенските адреси што ги сакате. Покомплексните работи, како што се записите за MX и SPF, можат да се испратат до персоналот за техничка поддршка на вашиот хостинг провајдер. Тие ќе бидат среќни да ви помогнат да ги поставите работите.

Еве некои од најдобрите е-мејл хостинг услуги за мали бизниси, кои јас препорачувам.

Е-пошта домаќинуслугиПОПIMAPвебзаштита од спамЦена
HostingerПакет и посветенЗаштита на е-пошта на Cloudmark2.25 $ / месечно
InMotion хостингкомплетЕксперт за спам3.99 $ / месечно
TMD ХостингкомплетЕксперт за спам2.95 $ / месечно
InterserverПакет и посветенOutlook филтер за несакана е-пошта5.00 $ / месечно
A2 ХостингкомплетBarracuda3.49 $ / месечно

1-Hostinger

Ние партнери со Hostinger да ви даде најдобри хостинг договори. Hostinger Single (кои вклучуваат е-мејл хостинг услуга) започнува во $ 0.80 / mo за нови корисници> Кликни тука за да нарачате сега.

Веб-страница: https://www.hostinger.com

Hostinger е со седиште во Каунас, Литванија и нуди широк спектар на хостинг планови. Најдоброто нешто во врска со нивниот веб-хостинг е тоа што доаѓа со вграден е-мејл хостинг, како и. Без разлика дали се регистрирате за нивните заеднички хостинг планови или дури и VPS хостинг, тие го добиле вашиот е-мејл хостирање покриени.

Услуги: пакет и посветен е-пошта хостинг.

Предности на Hostinger

 • Солидна хостинг перформанси со> 99.98% uptime
 • Конкурентни цени - Хостинг на е-пошта почнува од $ 0.80 / mo
 • A + одделение во тестови за брзина
 • In-house DNS менаџмент
 • Пристапете до е-пошта преку IMAP / POP / Webmail
 • Неограничени сметки за електронска пошта и шпедитери
 • Заштита на е-пошта на Cloudmark

2-InMotion хостинг

Можете лесно да го поставите, пристапувате и да управувате со вашите пораки од InMotion Hosting Management Panel (AMP). Ова е голем плус за оние кои сакаат едноставна е-мејл хостинг решение.

Веб-страница: https://www.inmotionhosting.com

Со седиште во Лос Анџелес Калифорнија, InMotion Hosting е околу повеќе од 15 години. Компанијата одамна е еден од нашите омилени домаќини поради многу причини, па дури и нивниот заеднички веб-хостинг доаѓа со е-маил функции бесплатно.

Услуги: Комплетна е-пошта хостинг.

Зошто Изберете InMotion хостинг

 • > 99.95% сервер за време на снимање
 • SpamExperts професионален спам филтер
 • Конфигурирајте ги и управувајте со нивните е-пошта без да влезете во cPanel
 • Пристапете до е-пошта преку IMAP / POP / Webmail
 • Неограничени сметки за електронска пошта и шпедитери
 • Компатибилен со сите десктоп клиенти

3-TMD Хостинг

TMD заеднички хостинг (кој доаѓа со е-мејл хостинг услуга) започнува во $ 2.95 / mo.

Веб-страница: https://www.tmdhosting.com

Со десетгодишен сервисен запис под својот појас, TMDhosting е сигурен партнер за многу сопственици на веб сајтови во текот на годините. Има повеќе локации на центри за податоци кои се групирани околу САД плус еден во Холандија. Со цените почнувајќи од толку ниско ниво како $ 2.95 месечно, овој избор е сигурно резултат за префрлувањето, ако сметате дека тие ги спојуваат е-поштата со нивните хостинг планови.

Услуги: Комплетна е-пошта хостинг.

Предности на TMD хостинг:

 • Резултати од тестот со голема брзина и резултати на време
 • SpamExperts професионален спам филтер
 • Неограничено е-мејл сметки дури и со најосновни заеднички план
 • Пристапете до е-пошта преку IMAP / POP / Webmail
 • Филтрирање на е-пошта

4-Interserver

За $ 5 / mo, добивате 25 GB поштенски сандачиња со заштита од спам и вирус на Interserver.

Веб-страница: https://www.interserver.com

ИнтерСервер е со седиште во Њу Џерси и е веќе околу две децении - неверојатно долг животен век за веб-домаќин. Прво воведе како виртуелен хостинг сметка препродавач на тоа денес ги покрива речиси целиот опсег на веб-хостинг спектар на услуги.

Услуги: пакет и посветен е-пошта хостинг.

Е-пошта хостинг со InterServer гледа:

 • Автоматски вирусен скенер
 • Хостинг време над 99.97%
 • Добри платежни практики со 99.9% uptime SLA
 • In-house база на податоци за малициозен софтвер
 • Тие ќе исчистат компромитирани, хакирани или експлоатирани сметки
 • Пристапете до е-пошта преку IMAP / POP / Webmail
 • Неограничени сметки за електронска пошта и шпедитери
 • Гаранција за цена за заклучување
 • Гаранција за е-пошта

5-A2 хостинг

Можете да додадете 25 поштенски сандачиња во план A2 Lite ($ 3.92 / mo) или неограничени поштенски сандачиња во A2 Swift ($ 4.90 / mo) или турбо Хостинг ($ 9.31 / mo) план.

Веб-страница: https://www.a2hosting.com

Го сметаме A2 хостинг како еден од најдобрите веб-домаќини и има добро ширење на центри за податоци центри низ целиот свет - во Амстердам, Сингапур, Аризона и, се разбира, во Мичиген. Тој нуди исклучително моќни функции и ги комбинира тоа со големо искуство на клиентите по разумна цена поени.

Услуги: пакет и посветен е-пошта хостинг.

Зошто да ги хостирате вашите пораки со A2 хостинг:

 • Без ризик - во секое време гаранција за враќање на парите
 • Повеќе од достапност на 99.98%
 • Barracuda Напредно филтрирање на спам
 • Пристапете до е-пошта преку IMAP / POP / Webmail
 • Неограничени сметки за електронска пошта и шпедитери
 • До адреси на е-пошта со 25-планови


Сега кога имате список на најдобри провајдери за хостирање на е-пошта, време е да го проверите процесот на поставување.

Како да поставите едноставна е-пошта користејќи cPanel

Има два главни типа на контролен панел кои хостинг сервис провајдери главно нудат: cPanel, кој е базиран на Линукс и Plesk, кој е базиран на Windows. Секој од нив има свои предности и недостатоци, но навистина не влијаат на вашиот хостинг за е-пошта.

За да поставите сметка за е-пошта во cPanel:

1- Внесете ја вашата администрација за хостирање на е-пошта

Влезете во вашата сметка на cPanel и кликнете на 'Е-мејл сметки'.

2- Кликнете на "Креирај" за да започнете

2.1) Оваа област ја покажува листата на е-адреси кои веќе постојат на вашата сметка за хостирање на е-пошта. Секоја е-адреса мора да биде уникатна.

2.2) Кликнете на 'Создади' за да започнете да конфигурирате нова е-поштенска адреса.

3- Внеси нови детали за е-пошта

3.1) Внесете уникатно име за е-поштата што ја креирате. Нормално, ова е создадено за да прикаже или е-пошта на лична компанија, како што е [Email заштитени] или како претставник на деловна функција како што е [Email заштитени].

3.2) Ова е името на доменот што е поврзано со вашиот хостинг за е-пошта. Нема да треба да менувате ништо овде.

3.3) Внесете нова лозинка која ќе биде поврзана со оваа адреса на е-пошта.

Ви препорачувам да ги следите правилните политики за креирање лозинки. Ова вообичаено значи дека лозинката треба да вклучува комбинација на големи и мали букви во комбинација со дигитални и специјални знаци. Би било подобро за секоја сметка да има единствена лозинка, наместо повторно да го рециклира истото.

Примери на силни лозинки;

3.4) Ако не можете да помислите на силна лозинка или не сте сигурни, кликнете на копчето 'Generate' и системот ќе рандомизира силна лозинка за вас. Бидете сигурни дека ќе забележите!

3.5) Овде можете да го наместите износот на простор за складирање што треба да се додели на сметката за е-пошта. Колку простор што ќе го одвоите ќе зависи од тоа колку сметки треба да ги поставите и просторот што е достапен. Запомнете дека електронските пораки денес често доаѓаат со големи прикачувања и истекување на простор може да резултира со проблеми со добивање на нови пораки.

3.6) Ако не ја креирате оваа е-пошта за себе, кликнете на оваа опција за да испратите добредојдена пошта на новиот корисник. Запомнете дека оваа е-пошта добива испратена до сметката што ја создавате, така што сеуште ќе треба да ја дадете е-поштенската адреса и лозинката на корисникот директно преку други средства. Поздравата пошта може да биде корисна како дел од процесот на вградување на нови колеги.

3.7) Откако ќе завршиш, кликнете на копчето "Креирај" и ќе завршиш!

Како да поставите едноставна е-пошта користејќи Plesk

Plesk е верзија базирана на Windows на веб-контролен панел и е исто толку едноставна како cPanel да се користи, ако не и повеќе. Запомнете, типот на контролен панел навистина не влијае на вашиот хостинг за е-пошта, а разликата е во тоа како се прави конфигурацијата.

1-Пријавете се на вашата e-mail хостинг услуга

1.1) Во левата лента за навигација, кликнете на 'Mail'

1.2) Панелот за прикажување на десната страна ќе го прикаже означениот екран. Кликнете на 'Креирај е-мејл адреса' за да го започнете процесот на конфигурирање.

2- Внеси нови детали за е-пошта

2.1) Внесете уникатна адреса за е-пошта тука. Ова име треба да биде уникатно бидејќи системот за е-пошта не дозволува дупликати имиња на ист домен.

2.2) Ова е доменот на кој адреса на е-пошта ќе биде хостирана. Ако имате само едно име на домен, нема да треба да го промените ова. Ако имате повеќе од еден, тогаш кликнувањето ќе покаже листа на домени од кои можете да изберете.

2.3) Внесете силна лозинка тука. Ова вообичаено значи дека лозинката треба да вклучува комбинација на големи и мали букви во комбинација со дигитални и специјални знаци. Би било подобро за секоја сметка да има единствена лозинка, наместо повторно да го рециклира истото.

Примери на силни лозинки;

2.4) Ако се чувствувате оскудни или сеуште не сте сигурни што претставува силна лозинка, со кликнување на "Generate" системот ќе се направи еден за вас. Не заборавајте да го земете предвид.

2.5) Внесете ја истата лозинка повторно. Ова е само начин на системот да се осигурате дека правилно ја помнувате лозинката или ве натерате да ја проверите во случај кога е направена грешка.

2.6) Можете да одберете да ја користите стандардната распределба на просторот за големината на поштенското сандаче или да ја наведете границата. Стандардно, Plesk го доделил максималниот дозволен простор за сметката за таа е-адреса. Износот варира во зависност од тоа што го поставуваат давателите на е-мејл хостинг.

2.7) Откако ќе ги внесете сите потребни полиња, кликнете 'Готово' и адресата за е-пошта ќе биде подготвена. Ако не ја создавате оваа е-пошта за себе, запомнете да ги испратите деталите за најава на лицето за кое сте ја создале оваа е-сметка.


Што е MX рекорд?

Записите за размена на пошта (MX) се тип на DNS запис. Тие укажуваат на евиденција каде што е-пораките што сте ги испрати ќе бидат насочени кон. За разлика од адресата за е-пошта која мора да се креира секогаш кога сакате нова, записите MX треба само да се постават еднаш за домен.

Постојат две компоненти на MX рекорд; Приоритет и дестинација.

 • Приоритет - Ако имате повеќе од еден MX запис, приоритетот ви овозможува да поставите кој ќе им биде преференцијален. Помал број ќе укаже на повисок приоритет. На пример, ако имате две MX записи и еден е поставен на Приоритет 10, а другиот 20, приоритет ќе има приоритетот со приоритет 10.
 • дестинација - Ова е верзијата на корисничко име на домен. од user friendly Мислам дека не може да биде IP адреса, но името поврзано со таа IP адреса.

Како да поставите MX рекорд во cPanel

1- Внесете го уредникот на зони

1.1) Влезете во cPanel и дојдете додека не стигнете до делот "Домени". Кликнете на "Уредувач на зони".

2- Креирај нов MX рекорд

2.1) Доменот назначен овде покажува колку валидни домени можете да креирате запис за MX.

2.2) Кликнете на '+ MX Record' за да го започнете процесот на конфигурирање за нов MX рекорд.

3 - Конфигурирајте го приоритетот и дестинацијата на записот MX

3.1) Внесете го Приоритетот на записот MX овде. MX приоритетите за запишување обично се менуваат или се распределуваат во фактори на 5 или 10. На пример, ако имате само еден запис од MX, може да го распределите како приоритет 5.

3.2) Внесете ја адресата на дестинацијата. Вообичаено е да го означите ова како mail.yourdomain.com како показател дека тоа е MX запис за вашиот mail сервер. Откако ќе завршите, кликнете на 'Додај запис од MX'.

Како да поставите MX рекорд во Plesk

1- Движете се до поставките на DNS

1.1) На левата страна за навигација, кликнете на веб-страниците и домените. На десниот панел за гледање, дојдете до доменот за кој сакате да создадете MX Record и кликнете на 'DNS Settings'.

2- Започни нов MX рекорд

2.1) Во десниот панел за преглед, кликнете на "Додај запис".

3 - Конфигурирање на записот MX

3.1) Ова е паѓачка листа на типови на записи што можете да ги креирате. Кликнете на неа и изберете 'MX'.

3.2) Внесете го името на доменот што сакате да го креирате за вашиот mail сервер. Таа е во форма на mailserver.domainname.TLD

3.3) Од паѓачката листа, изберете приоритет што треба да му се даде на овој mail сервер. Нема да ви треба да го конфигурирате ова освен ако имате повеќе од еден MX запис. Откако ќе завршите, кликнете 'Во ред' и вашиот MX запис ќе се направи.

Примероци од MX Records

Пример - запис за MX на WebHostingSecretRevealed.net.

Важно е да се запамети дека MX Record мора да укаже на пријателското име на mail серверот - не IP адресата. Еве неколку примери на валидни MX Records;

 • webmail.yourdomain.com
 • mail.yourdomain.com
 • mailserver.yourdomain.com


Што е SPF рекорд?

Рекордната рамка на испраќачот (SPF) покажува дека серверите за пошта можат да се користат за испраќање е-пошта од вашиот домен. Тие вообичаено се дефинирани во DNS областа на вашата веб-хостинг сметка и се зачувуваат како TXT Records.

SPF Record секогаш со "v =" што е верзијата на SPF во употреба. Најчестиот ќе биде "spf1" и е речиси универзално прифатен денес. Сè што го следи индикаторот "v =" се правилата што ги дефинираат домаќините дозволени или не им е дозволено да испраќаат е-пошта од вашиот домен.

На пример:

 • mx
 • ip4
 • постои
 • Додадени на овие правила се модификатори;
 • пренасочување
 • екстензии

И дефиниции како што се:

 • a
 • mx
 • ip4
 • ip6
 • постои

Потоа, конечно, ги имаме квалификациите кои покажуваат како да се справат со натпревар:

 • + за поминување
 • - за неуспех
 • ~ за меки неуспеси
 • ? за неутрален

Примерок на SPF Records

v = spf1 ip4: xxxx вклучуваат: spf.thirdparty.com ~ сите

Расчленување на SPF Record:

 • v = spf1 ја означува верзијата SPF
 • ip4: xxxx им овозможува на доменот IP4 означен да испраќа е-пошта
 • вклучуваат: spf.google.com е листа на овластени сервери
 • ~ значи дека секој сервер кој не е вклучен експлицитно не е дозволено да испраќа ема

Како да поставите SPF рекорд во cPanel

1- Пристап до уредникот DNS

1.1) Влезете во вашиот cPanel и кликнете на 'Уредувач на зони' за да влезете во областа за управување со записи.

2- Внесете ја проширената област за управување

2.1) Во cPanel главниот екран за уредување на зони ви дава пристап само за креирање или уредување на типови на записи на 3; A, CNAME и MX. За да креирате TXT запис за SPF запис ќе треба да кликнете на 'Управување' за да влезете во проширената област.

3- Додавање на TXT запис

3.1) На десната страна од екранот ќе има паѓачко мени каде што можете да го изберете типот на записот што сакате да го креирате. Проширете ја листата и изберете 'Add TXT Record'.

3.2) Во колоната "Сними" можете да ја внесете / залепите вашата дефиниција за SPF Record. Откако ќе завршите, кликнете "Додај запис".

Како да поставите SPF рекорд во Plesk

1-Прилагодувања на DNS-пристап

1.1) Во контролниот панел во Плеск, кликнете на 'Веб-страници и домени' на левата лента за навигација. На десната страна, панелот за прегледување кликнете на 'DNS Settings'.

2- Додавање на нов запис

2.1) Еднаш во областа DNS Settings, кликнете на 'Add Record'.

3- Градење на вашиот SPF рекорд

3.1. Од паѓачко мени, одберете го TXT типот на запис.

3.2. Внесете ја тука дефиницијата за SPF Record и потоа кликнете на 'OK'. Ти си готов!


Направете Право Бизнис е-пошта Хостинг Избор

Конфигурирање на е-пошта за вашиот бизнис може да биде релативно лесна задача. Во многу случаи дури и ако сакате да ги заобиколите проблемите со поставување на MX и SPF Records, можете лесно да побарате помош од вашиот домаќин. Запомни дека ова се области кои обично треба само да се управуваат еднаш.

Создавањето на одделни сметки за е-пошта е релативно едноставно и ако ги следите чекорите наведени овде, не треба да има големи проблеми. Сепак, не заборавајте дека техничката поддршка е обично само е-мејл - што ме доведува до мојата последна точка.

Вашиот избор на провајдер може многу да помогне во сѐ што треба да направите со вашата сметка за хостинг. Јас препорачав неколку што јас високо препорачувам делумно поради нивниот одличен успех. Работата со сигурен хостинг може да го намали нивото на стрес, па затоа мудро го оценува својот домаќин.

Релевантни ресурси

Ние исто така објавивме голем број на водичи кои може да се направат за оние кои бараат домаќин.

За Џери Лоу

Основач на WebHostingSecretRevealed.net (WHSR) - преглед на хостинг доверлив и користен од корисниците на 100,000. Повеќе од 15 години искуство во веб хостинг, Филијалата маркетинг и SEO. Соработник на ProBlogger.net, Business.com, SocialMediaToday.com и многу повеќе.