Растете го вашиот бизнис: Мора да сторите за да го проширите вашиот бизнис на Интернет

Напис напишан од: ryери Лоу
 • e-commerce
 • Ажурирано: октомври 26, 2020

Честопати има прекинување на врската во начинот на кој луѓето ги гледаат веб-страниците и бизнисите. Една тенденција што ја забележав е да ја третирам веб-страницата како само една одвојлива компонента на бизнисот, а всушност таа е многу повеќе.

Најмалку, веб-страница треба да дејствува како продолжение на вашиот бизнис, помагајќи ви да контактирате со база на клиенти, што не е лесно достапно за повеќето физички продавници. Ако добро управувате со веб-страницата, таа има потенцијал не само да ја преземе вашата физичка продавница како извор на приход, туку и да ги намали вкупните трошоци додека го правите тоа.

Самостојно пристапување кон целата веб-страница како деловен субјект е добар начин да се движите во вистинската насока. Денес, ќе ви дадам краток преглед за тоа како функционира пристапот и што треба да направите за да го направите тоа така.

1. Земете свој домен

Ставањето на вашата веб-страница на бесплатен домен е најлошата деловна одлука што некогаш можете да ја донесете. Кликни да чуруликам

Ставањето на вашата веб-страница на бесплатен домен - како mysaloon.wix.com, е најлошата деловна одлука што некогаш можете да ја донесете. Луѓето кои работат деловни веб-страници на бесплатен домен спаѓаат во овие категории во мојата книга:

 • новости, или
 • ефтина земја, или
 • измамник што работи летај-за-ноќ, или
 • комбинација на сите три погоре.

… Што би размислил трипати пред да купам нешто од нив.

Имињата на домените се ефтини. Доменот .com или .net чини 10 $ - 20 $ годишно. Бесплатни домени се за училишни проекти, непрофитни организации и хобисти. Ако го проширувате вашиот бизнис преку Интернет, проверете дали го правите она што би го сторила целата деловна активност - одете кај регистраторот на домен (т.е.). NameCheap) и купете домен што одговара на вашата марка.

Цените на домените на NameCheap (снимањето на екранот е направено на април 2019 година).
Цените на домените на NameCheap (снимањето на екранот е направено на април 2019 година).

2. Домаќинете ја својата веб-страница на сигурен веб-домаќин

Да се ​​има свое име на домен е една половина од равенката. Другата половина е да ја хостираме на сигурен веб-домаќин.

Вашата веб-страница треба да биде достапна 24 × 7 за да можат посетителите да ве контактираат кога ќе посакаат. За оние кои започнуваат свежи, изберете веб-домаќин кој нуди најмалку 99.9% гаранција за време на работење и добри перформанси. За оние кои веќе работат на постоечка веб-страница, редовно следете го времето на работа на вашата веб-страница. Не толерирајте со давателите на хостинг кои честопати опаѓаат. Направете голема врева до поддршката за да ве преместат на стабилен сервер или да се префрлат на друга компанија за хостирање доколку е потребно.

Ако баравте сигурен веб-домаќин, еве го списокот на деловни хостинг што го препорачувам.

Бев домаќин на една од моите страници (BuildThis.io) на Siteground. Нивното време на работа беше стабилно како карпа. Оваа веб-страница што ја читате сега, е хостирана на SiteGround и јас внимателно го следев неговото времетраење во изминатите години. Еве една слика од екранот на рекордот за uptime на BuildThis.io во минатото.

Снимка на екранот 15 јули 2019 година - 100% uptime за последните 7 дена. Дознајте повеќе за SiteGround во мојот преглед.

3. Имплементирајте HTTPS

Како работи SSL.

HTTPS конекцијата ги криптира сите податоци што се пренесуваат помеѓу компјутерот на корисникот и вашата веб-страница. Ги заштитува чувствителните податоци на корисниците (како што се броевите на кредитните картички и ингеренциите за најава) и им нуди на корисниците чувство на сигурност (Google Chrome сега ги етикетира веб-страниците без HTTPS како „небезбедни“).

За да го имплементирате HTTPS, потребен ви е SSL сертификат.

Заеднички SSL сертификат е бесплатен и обично го обезбедуваат повеќето компании хостинг. Алтернативно, можете да добиете бесплатен SSL од Ајде да криптираме и рачно да го инсталирате на вашата веб-страница. За повеќето мали бизниси, бесплатна споделена SSL е доволна.

Посебен SSL сертификат обично се препорачува кога ракувате со кориснички плаќања на вашата веб-страница. Постојат три вида на посветен SSL сертификат - валидиран домен (DV), организациски валидиран (OV) и проширен валидиран (EV). DV, најосновниот SSL сертификат, чини околу 20 $ - 30 $ / година; додека минималните трошоци за ОВ и ЕВ се околу 60 американски долари годишно и 150 американски долари годишно, соодветно.

И покрај видовите на валидација, сите сертификати имаат исти нивоа на криптирање податоци. Единствената разлика е во уверувањето во врска со идентитетот на бизнисот зад веб-страницата.

4. Оптимизирајте ја брзината на вашата веб-страница

Едно секундно одложување на вчитувањето на страницата може да предизвика загуба од 7% во конверзиите на клиенти.
Едно секундно одложување на вчитувањето на страницата може да предизвика загуба од 7% во конверзиите на клиенти.

Брзината на вашата веб-страница игра составен дел за веб-страница, освен брзо вчитување. Гугл, на пример, ги рангира веб-страниците што брзо се вчитуваат повисоко од оние што не се вчитуваат. А, високото рангирање во Google дефинитивно ќе и помогне на вашата веб-страница да привлече поголем сообраќај и поголема продажба.

Додај на тоа, истражувањата покажаа дека 40% од луѓето ќе ја напуштат вашата веб-страница ако за вчитување се потребни повеќе од 3 секунди. Замислете да изгубите 40% од вашиот бизнис само затоа што не ја оптимизиравте брзината на вашата страница. Тоа е многу потенцијална продажба по дренажата!

Без да навлегувате премногу длабоко во техничките детали, подолу се работи што можете да ги направите за да ја забрзате вашата веб-страница.

Повеќе совети за оптимизација на веб-страници тука.

На ниво на сервер

На ниво на веб-страница

 • Кеширајте ја вашата веб-страница
 • Додадете заглавија со истечен рок за да ја искористите кеширањето на прелистувачот
 • Избегнувајте употреба на слики со поголема големина
 • Компресирајте ги вашите слики
 • Изградете ја својата веб-страница на PHP7
 • Користете PHP забрзувач
 • Спречете ги другите да прават врзани мрежи со вашите слики
 • Поправете ги сите расипани врски на вашата веб-страница
 • Минимизирајте ги датотеките Javascript и CSS
Совет - Користете Google PageSpeed ​​Insights за да ја анализирате брзината на вашата веб-страница и да добиете корисни предлози за оптимизација.
Совет - Користете Google PageSpeed ​​Insights за да ја анализирате брзината на вашата веб-страница и да добиете корисни предлози за оптимизација.

5. Додадете следење на веб-страница и поставете цели на веб-страницата

Вашиот бизнис поставува цели да продолжат да се подобруваат и да напредуваат.
Истото важи и за целите на вашата веб-страница.

Податоците се клучни кога се обидувате да го следите напредокот и да ги подобрите перформансите на веб-страницата на вашиот бизнис. Со вистинските податоци, можете да ја усогласите вашата веб-страница со однесувањето и потребите на вашиот корисник.

Ова е местото каде што веб-аналитичките алатки како Google Analytics (GA) се корисни. GA е бесплатен, исклучително моќен и користени од над 40% од сите познати веб-страници ширум светот. За да инсталирате GA и да започнете да ги следите податоците за вашата веб-страница, прочитајте го овој документ на Google.

Пример - Слика од екранот на Google Analytics.
Пример - Слика од екранот на Google Analytics.

За да ја дешифрирате огромната количина на податоци што ги обезбедува Google Analytics, препорачувам да започнете едноставни и да се фокусирате на овие четири клучни метрики:

 1. Сесии / стекнати корисници: Следењето на бројот на сесии / корисници што ги добива вашата страница е еден од начините да се измери растот. Идеално, сакате да добивате повеќе сесии како што расте вашата страница.
 2. Сообраќајни канали / упати: Разберете каде доаѓа вашиот сообраќај и насочете ги вашите напори на важни платформи.
 3. Стапка на отскокнување: Ова помага да се измери вашата содржина или квалитетот на сообраќајот и ви кажува дали служите вистинска содржина или целите на погрешна публика.
 4. Просечно време на страницата: Знаењето колку време посетителот го поминува на вашата страница може да ви помогне да откриете начини да ја подобрите лепливоста на вашата страница.

Имајќи ги предвид овие податоци, можете да започнете да истражувате и да поставувате специфични цели што ќе помогнат да се развива вашиот бизнис. Неколку примери за целите на веб-страниците што можете да ги поставите се:

 • Зголемете ги сесиите / корисниците стекнати за 25%
 • Зголемете го просечното време на страницата за 5%
 • Зголемете ги посетите од специфичните сообраќајни канали за 20%
 • Намалете ја стапката на отскокнување веб-страница за 10%

6. Радувајте ги вашите посетители

Кога вашите посетители ќе добијат добро искуство на вашата веб-страница, тие се задоволни.
Кога се среќни, веројатно ќе останат подолго на вашата веб-страница, ќе ја споделуваат вашата содржина со своите пријатели и ќе потрошат пари за производ / услуга што ја продавате.

Како ги правиме среќни нашите посетители?

Постојат безброј работи што можеме да ги направиме за да ја направиме нашата веб-страница посреќно место за нашите посетители.

За едно - проверете дали вашата веб-страница се вчитува брзо (видете ја точката # 4).

Две, дизајнирајте ја вашата веб-страница за подобар UX. Ако продавате производ преку Интернет, проверете дали процесот на исплата е лесен за следење и обезбедување. Отстранете ги сите одвраќања и користете индикатор за напредок за време на исходот. Исто така, размислете да ги зачувате вашите клиенти за испорака и информации за наплата за следните набавки.

Извештајот спроведен од Арон Маркус од АМ + А го покажува тоа подобрувањето на корисничкото искуство на веб-страница (UX) последователно ќе ги подобри вкупните приходи. Маркус направи студии на случај на голем број компании и тоа покажа јасна корелација помеѓу добрата UX и здравите приходи од бизнисот.

Елементот на корисничко искуство (извор).

Студија на случај # 1

Интернет-присуството на IBM традиционално се состои од тежок лавиринт на различни под-страници, но редизајнот го направи покохезивен и лесен за корисниците. Според IBM, огромниот напор за редизајн брзо исплати дивиденда. Компанијата во месеците по повторното пуштање во употреба во февруари 1999 година рече дека сообраќајот кон продавницата Шоп ИБМ се зголеми за 120%, а продажбата порасна за 400% (извор).

Студија на случај # 2

Staples.com утврди дека клучот за успех на Интернет и зголемен удел на пазарот е да ја направи својата веб-страница за е-трговија што е можно покорисна. Staples.com помина стотици часови во проценка на работната средина на корисниците, потребите за поддршка на одлуки и тенденциите при прелистување и купување канцелариски производи и услуги за мал бизнис преку Интернет. Методите вклучуваат собирање на податоци, хеуристички проценки и тестирање на употребливост (извор).

7. Додадете социјален доказ на вашата веб-страница

Пример - Силен социјален доказ прикажан на страната за успех на клиентите на Drift (извор).

Оригиналните препораки додаваат кредибилитет за производите или услугите што ги продавате. И, луѓето имаат тенденција да се потпрат на прегледите преку Интернет кога купуваат.
Три работи што можете да ги направите:

 1. Испратете анкета до вашите клиенти. Размислете да им испратите купон или бесплатен подарок за да ги охрабрите одговорите.
 2. Охрабрете ги вашите клиенти да ги споделат своите повратни информации за платформите на социјалните медиуми. Користете хаштагови за да ги следите одговорите на клиентите кон вашите производи.
 3. Испратете ги вашите производи или понудете бесплатен пробен период до блогери или влијатели на социјалните мрежи и натерајте ги да ги прегледуваат вашите производи / услуги.

Додадете ги овие повратни информации и прегледи на вашата веб-страница.

Искористување на вашата страница за

Страницата „За нас“ е веројатно втората најважна страница на вашата веб-страница што често се занемарува. Гледате, ефективната страница „За нас“ може да послужи како „страница за продажба“ доколку се направи правилно.

Кога имате страница „За нас“ што зборува со корисниците и ја утврдува вашата марка како доверлива и достапна, тогаш тој корисник е поверојатно да прави деловни активности со вас.

Но, што ја прави добрата страница „За нас“? Не постојат тврди правила што треба да ги следите, но за почетниците, тие треба да одговорат на следниве прашања:

 • Кој си ти?
 • Зошто треба да те изберат тебе пред некој друг
 • Што правите?
 • Кога започна
 • Како го стори тоа?

Ова треба да даде добра основа за почеток. После тоа, станува збор за дизајнирање на страницата за да одговара на вашиот пазар. Повторно, не постојат тврди правила што треба да се следат и можете да се обидете да експериментирате со вашиот дизајн за да одговара на вашата марка.
Еве еден пример за добра страница „За нас“ од Канва:

Снимка на екранот од страницата Canva About Us.

8. Оптимизирајте за повисоко рангирање на пребарување (SEO)

Органските пребарувања сочинуваат околу една третина од сообраќајот на деловна веб-страница според Студија на Хабпот.

Над 90% од искуствата на Интернет започнуваат со пребарувач.
Оптимизирање на вашата веб-страница за повисок ранг на пребарување - особено рангирање на Google, повеќе не е опција.

Да се ​​опфати сè за оптимизација во оваа статија би било премногу информации, па затоа ќе се фокусирам на три најважни работи што треба да ги направите.

Содржина / намера

Создадете корисна содржина што одговара на намерата на вашата целна публика. Вашите посетители се на вашата веб-страница со причина - без разлика дали се за да се добијат информации, да се споредат производ или да се купат. Вашата веб-страница треба ефикасно и ефикасно да и служи на намерата на вашата целна публика, ова вклучува користење:

 • Исчистете повик за дејствување (CTA) за комерцијална страница,
 • Нумериран список за да се демонстрираат чекор-по-чекор постапки,
 • Исчистете ги насловите за лесно читање на веб,
 • Лесно разбирливи дијаграми и графики за јасно демонстрирање на информации.

Појдовни / дојдовни врски

Врските, и влезни и излезни врски, беа еден од клучните фактори што ги користат пребарувачите за рангирање на веб-страниците. Прибавувајте врски од релевантни доверливи веб-страници природно; поврзете се со други доверливи извори од вашата веб-страница секогаш кога е соодветно.

СЕО на страница

Вклучете поврзани клучни зборови во насловот и поднасловите на вашата страница ( , ), користете описни алт-текстови за сите слики, користете обележување на шема за да им помогнете на пребарувачите да ја разберат вашата содржина, често да се поврзуваат со важните страници и да ги отстранувате или консолидирате страниците со дупликат содржина.

9. Бидете присутни на мрежите на социјалните медиуми

До 2020 година е, не треба да ви кажам дека социјалните медиуми играат голема улога во стратегијата за деловен маркетинг.

Со скоро 3.5 активни милијарди корисници кои користат социјални медиуми, важно е да имате активно присуство на социјалните медиуми на платформи кои се релевантни за вашата целна публика.

Придобивките од користењето на социјалните медиуми за градење на вашата марка се непобитни. Со оглед на тоа 60% од корисниците на Инстаграм откриваат нови производи на платформата, социјалните медиуми се природно место за да се достигнат нови и високо насочени потенцијални клиенти.

Иако можете да изберете да имате сметка на секоја достапна платформа за социјални медиуми, многу е поумно да се фокусирате на местата каде што вашата клучна демографија има тенденција да биде активна.

На пример, ако целите на помладата публика, треба да имате сметки на популарни платформи, како што се SnapChat и Instagram. FaceBook е одличен за насочување кон постара демографија, додека Linkedin првенствено ќе се фокусира на професионалци кои работат.

Еве еден пример на социјални медиуми направено правилно:

Лорентска страница, Искрено Лорен.com, ефикасно се интегрира со нејзината страница на социјалните мрежи.

Мајката блогерка, Лорен, е фокусирана на градење на своите следбеници на Инстаграм од нејзината почетна страница - Инстаграм е вистинското место да се биде како Лорен фокусирана на „родителство во стил“, а доминантен пол на Инстаграм се жените.

10. Изградете список со е-пошта

Совет за маркетинг по е-пошта - Сегментирајте ги вашите претплатници во различни групи за да можете да испраќате специфична содржина што е најрелевантна за нив одделно. Кликни да чуруликам

Маркетингот по е-пошта може да биде ефикасен начин за зголемување на приходот и профитот на вашиот бизнис.

Маркетингот по е-пошта има проценет поврат на инвестицијата (ROI) од 3,800% што значи дека во просек, секој долар инвестиран во мрежни маркетинг мрежи има поврат од 38 долари. Освен само финансиската перспектива, постојат многу други корисни аспекти на е-пошта маркетингот, како што се:

 • Проширено теренски пристап: Посетителите на веб-страниците доаѓаат и си одат, но откако ги нема повеќе многумина не се враќаат. Собирајќи информации за е-пошта од вашите посетители, ќе можете повторно да контактирате со нив во иднина. Со список со е-пошта, на целата листа и испраќате вредна содржина што инаку би можеле да ја пропуштат. Може да добиете и дополнителен сообраќај кога некои се одлучуваат да ги следат врските назад кон вашата страница врз основа на информациите што им се испратени.
 • Зголемете ја продажбата: Конверзиите по е-пошта се забележани како подобри од социјалниот и органскиот сообраќај за пребарување. Всушност, статистичките податоци покажуваат дека социјалните медиуми имаат вкупна стапка на ангажман од само 0.58% во споредба со 3.71% стапка на кликнување (ЦТР) за е-пошта.
 • Усогласете ги вашите операции: Бидејќи маркетингот по е-пошта се заснова на статистика, можно е да се соберат овие податоци и да се анализираат. Тие информации потоа можат да се користат за понатамошно подобрување на вашите е-пошта кампањи за да се зголеми ефикасноста. На пример, дознајте за допаѓањата, не им се допаѓаат и интересите на вашата корисничка база и испратете им релевантни материјали.
„Списокот со е-пошта на Unbounce е најголемиот адут што го имаме за возење нови аквизиции“. - Кори Дили, директор за маркетинг во Unbounce (извор).

Да собираме е-пошта за посетители

 • Пријавете се за услуга за е-пошта за маркетинг за да помогнете во креирање и управување со вашата маркетинг кампања по е-пошта. Еве список на услуги за маркетинг по е-пошта што ги препорачуваме.
 • Бидете сигурни дека има нешто во тоа за вашите корисници - дадете производи за знаење, бесплатни купони и најнови вести за производите (што им е корисно) во замена за нивните е-пошта.
 • Извршете реклами за рекламирање на Фејсбук за да се поврзете со вашите постојни посетители на веб-страниците.
 • Користете „хало лента“ или скокачки прозорци на веб-страницата за да охрабрите претплата на е-пошта.

За одржување на активна листа со е-пошта

 • Сегментирајте ги вашите претплатници во различни групи за да можете да испраќате специфична содржина што е најрелевантна за нив одделно.
 • Понудете голема вредност во вашите е-пошта (т.е. корисна содржина, попуст на производот, итн.).
 • Едноставните допири, како обраќањето кон нив со име и презиме, можат да ви помогнат да ги направите вашите е-пошта повеќе лични.
 • Зголемете го вашиот ангажман со мерење на време на е-поштата со трите основни слотови: Наутро, рано попладне или навечер.
 • Занаетчиски предметни линии што ќе ги примамат читателите да ја отворат вашата порака. Не плашете се да бидете креативни и да пробате нешто ново.

11. Усогласете се со правилата и прописите

Исто како и водењето бизнис со тули и малтери, постојат правила и прописи за водење веб-страница како бизнис. И, исто како и водење бизнис, треба да имате при рака некоја форма на сметководство.
Некои од овие теми можеби изгледаат малку комплицирани, но дефинитивно е важно за вас, како бизнис и сопственик на веб-страница, да ги знаете и да ги разберете.

Чувајте ги вашите сметководствени проверки

Еден важен аспект што повеќето претприемачи имаат тенденција да го превидуваат во онлајн бизнис е финансиите. Кога вашата веб-страница и вашиот бизнис ќе започнат да се зголемуваат, добро е да имате при рака добар сметководител за да бидете сигурни дека финансиите на вашата страница се здрави.

Кога имате деловна активност што е во тек со најдобрите практики во сметководството, тоа ќе ви помогне финансиски да расте вашиот бизнис и веројатно ќе ви овозможи повеќе можности за проширување.

Но, од каде започнувате?

Па, ако сеуште сте мал бизнис, најдобро е само да ангажирате хонорарен сметководител на договор за да се справувате од време на време со сите ваши финансии. Што било поголемо и ќе мора да користите целосна агенција за сметководство за да ви помогне да ги пратите вашите финансии.

 • Може да се одлучите за сметководствен софтверски пакет, како на пр QuickBooks да се справите со вашите финансии. Некои од функциите што ги нуди QuickBooks вклучуваат апликации за сметководство навремено, функции на платен список, па дури и управување со сметки.
 • Ако само сакате да подготвите едноставна фактура, можете да ја побарате бесплатни шаблони за фактури како што се Invoiceto.me or Генератор на фактури.

Разбирање на GDPR

GDPR се залага за Општи регулативи за заштита на податоците. Во основа тоа е закон што специфицира како треба да се собираат, користат, заштитуваат или комуницираат личните податоци. Иако генерално се фокусира на ЕУ, тоа може да влијае на која било организација што не е со седиште во ЕУ исто така.

Оние за кои се смета дека не се во согласност со условите на GDPR, најверојатно ќе се соочат со казни до 4% од годишните глобални приходи на компанијата или 20 милиони евра (кое и да е поголемо).

Ако сте со седиште во ЕУ или имате намера да извршувате деловни активности во рамките на ЕУ, препорачливо е да ја направите вашата веб-страница GDPR усогласена за да избегнете казна.

Важноста на одрекувањето и политиката за приватност

Со оглед на тоа што ЕУ го прави GDPR услов, да се има одрекување или политика за приватност станува неопходност за секој претприемач или бизнис што започнува веб-страница. Општо, политиката за приватност треба да открие какви лични информации собирате од корисник и како имате намера да ги користите и да ги чувате приватни

Некои земји ќе бараат да имате политика за приватност со закон и други времиња, тоа може да го бараат трети лица услуги како што се Google Adsense или Amazon Affiliate. Во секој случај, добра идеја е да имате еден на место.

Идеално, би работеле со вашиот развивач за развој на систем за колачиња за веб-страници и одење кај адвокат за да подготват политика за приватност што е во согласност со сите важечки закони. Меѓутоа, ако немате време и буџет, ибенда е прифатлива алтернатива.

12. Ангажирајте луѓе да растат на ниво

Откако вашата веб-страница ќе стане поголема, можеби е време да размислите за ангажирање луѓе да вршат одредени работи или функции.

Да речеме дека имате блог на вашата деловна веб-страница. Кога блогот станува поголем, може да биде потешко да се произведува содржина поконзистентно, бидејќи можеби ќе треба да жонглирате со други задачи, како што се производство на нови објавувања на блогови и вмрежување со други блогери.

Ова е местото каде што хонорарците или хонорарците ќе ви се најде. Делегирање на вашите задачи на други ќе ви овозможи да се фокусирате на поголеми и поважни задачи.

Платформите како Upwork, Freelancer.com, па дури и Fiverr ви го олеснуваат од кога и да е да ангажирате луѓе на привремена основа или проект по проект. Секако, трошоците за ангажирање хонорарник имаат тенденција да варираат а понекогаш, можеби е подобро само да ја проширите облеката и наместо тоа да ангажирате постојан персонал. Ако барате да ангажирате постојан персонал, страници како што се Чудовиште.com or CareerBuilder.com се популарна опција за помалите бизниси. Сè што треба да направите е само да објавите оглас за вработување или да пребарувате биографии на платформата.

Се разбира, некои од грижите за вработување луѓе се дека има повеќе трошоци за вас. Ако сте мал бизнис, можеби ќе треба да го управувате со персоналот во микро-управување и да имате помалку време да се фокусирате на вашиот бизнис.

Пример - Хонорарни преведувачи можете да најдете на Fiverr

Fiverr е ресурс што ви овозможува да прелистувате холови хонорарни преведувачи за било што, од создавање содржина до поддршка за социјални медиуми.

Тие им овозможуваат на хонорарците да создаваат понуди кои потоа можете да ги изберете вие. Алтернативно, можете да создадете работно место (објавете „барање“) што ви треба специјално и да им дозволите на хонорарите на Fiverr да понудат понуди за тоа. За секоја трансакција, Fiverr ќе ги преземе своите трошоци во форма на надоместок што се приближува до крајната цена.

Надоместокот варира во зависност од вредноста на трансакцијата. Поради системот на репутација, хонорарите на Fiverr можат да бидат агресивни во обидот да ги исполнат условите за работа.

Веб програмери

Fiverr таленти во содржината на веб-страниците - ангажирајте хонорарни писатели за да креирате нова содржина за вашата веб-страница
Fiverr таленти во програмирање и технологија - ангажирајте хонорарни веб-развивачи за оптимизирање, управување или дури додавање на нова функционалност на вашата страница (видете како живеат овде).

Писатели

Fiverr таленти во содржината на веб-страниците - ангажирајте хонорарни писатели за да креирате нова содржина за вашата веб-страница
Fiverr таленти во содржината на веб-страниците - ангажирајте хонорарни писатели за да креирате нова содржина за вашата веб-страница (видете како живеат овде).

13. Продадете ја својата веб-страница (излезете!)

Во одреден момент, можеби ќе сакате да размислите за продажба на вашата веб-страница откако ќе ја изградите.
Откако вашата веб-страница ќе почне да станува голема и да стане вредно богатство, можете да ја продадете на други луѓе, исто како што би направиле со физичка продавница.
Продажбата на вашата веб-страница може да биде на еден или два начина:

 1. Ви приоѓа друга деловна активност или компанија кои се заинтересирани да ја купат вашата веб-страница.
 2. Вие го продавате на страници на аукција на луѓе кои сакаат да ја купат вашата веб-страница.

Опцијата А можеби не е одржлива за повеќето сопственици на веб-страници, но дефинитивно можете да ја истражите опцијата Б. Интернет пазар како што е Флипа и Купи Продај Веб-страница конкретно се занимава со купување и продавање веб-страници.

Ако вашата веб-страница започне да привлекува пристоен сообраќај, кажете околу 20,000 уникатни посетители месечно, можете лесно да ја продадете на Flippa за дури 7,000 долари! Ако сте подготвени да ја испуштите својата веб-страница, продажбата на нив на страници на аукција е дефинитивно остварлива опција.

Пример за реален живот: Веб-страница со просек од 18,790 уникатни посети месечно се продава за 7,000 УСД во Флипа (извор).

заклучок

Благодарение на возраста на дигиталното, присуството на Интернет веќе не е дополнителна опција, туку многу реална потреба. Чекорите што ги наведов овде треба да ви дадат добра идеја за моќниот потенцијал што го претставува вашата веб-страница.

Единственото прашање што треба да остане откако ќе го поминете упатството е улогата што сакате да ја игра вашата веб-страница во успехот на вашиот бизнис. Дали барате поддршка од неа за вашата главна деловна активност или сте подготвени да ја оддалечите далечината и да ја искористите во најголем потенцијал?

Ви се допаѓа овој напис? Поддржете не со споделување
13 мора да направите за да го проширите вашиот бизнис преку Интернет Кликни да чуруликам

За Џери Лоу

Основач на WebHostingSecretRevealed.net (WHSR) - преглед на хостинг доверлив и користен од корисниците на 100,000. Повеќе од 15 години искуство во веб хостинг, Филијалата маркетинг и SEO. Соработник на ProBlogger.net, Business.com, SocialMediaToday.com и многу повеќе.