Како да заработите пари Блогирање: Како да станете рецензент на производи

Член напишан од:
  • Совети за блогирање
  • Ажурирано: август 11, 2020

Резиме и табела на содржина

Резиме (TL; DR)

Запознајте се со компонентите на добар преглед и како да ги поставите првите неколку свирки за бесплатни производи, патувања или услуги во замена за вашите искрени критики.

ФТЦ Обелоденување: Огранок линкови се користат во овој член. WHSR добива надоместоци за упатување од некои од компаниите наведени на оваа веб-страница.


Едно од најголемите задоволства на да се биде блогер пишува писи коментари за производи. Возбудата од добивање пакети по пошта, возбудливоста од наоѓање нов производ што му помага на моето семејство и радоста за заработка пари од удобноста на мојот дом, доведоа до мојата кариера во професионалното блогирање.

Па, како можеш да започнеш? Овој буквар ќе ви покаже како да започнете како производ рецензент.

празник подарок водич
Водич за подароци за одмор со прегледи и придружни врски

Избирање на ставки за преглед

Првото нешто што треба да го разгледате е вашата публика. Дали е ова нешто што само ти користи, или дали природно ќе го препорачате овој производ на пријател кој ќе се поклопи со вашата целна публика? Сигурно може да ги разгледате сите производи што доаѓаат на вашиот начин, но бидете сигурни дека вашите производи ќе ги поминат сите три од овие точки:

  • Тие се нешто што сакате и можете да го користите;
  • Се од интерес / корист за вашите читатели или саканата публика; и
  • Подесете ја темата на вашиот блог.

Ако не, вашиот преглед изгледа премногу автономен.

Вие сте влијателен

Почнете да размислувате за себе како влијателен: можете да влијаете врз однесувањето на публиката и навиките за купување.

Како што вашите читатели ќе пораснат да ти веруваат, ти природно ќе сакаш да препорачаш работи што им се корисни. Ако има производи, услуги или дури и дестинации кои веќе сте ги уживале кои се вклопуваат во фокусот на вашиот блог, одете напред и напишете парче за нив. Откако ќе го направите тоа, вие се влијателен - тоа е толку едноставно како тоа.

Во прво време, нема да добиете плата или да добиете бесплатни производи, но можете лесно да ги монетизирате вашите критики.

Креирај блог пост кој препорачува производи и ги ставаш во твоите партнерски линкови од програми како Програма за приклучување на Амазон, Комисијата Junction or Сподели продажба. Идеи вклучуваат водичи за празници, рецепти со состојки поврзани со affiliate link, патувања, алатки за веб издаваштво, хостинг, приклучоци за блогови, или "мора да има" мислења во кои се вклучени работи како врвна технологија, сезонски модата или назад до училишни предмети.

Еден пример е подарок водич што го создадов за моите читатели минатиот Божиќ (видете ја вистинската слика). Водичите за подароци се одлични, бидејќи кога растат, можете да наплаќате компании да учествуваат во вашиот водич.

Веб-страница за преглед на производи - Сол и морска сол отиде за 10,000 американски долари на Флипа.
Веб-страницата за преглед на производи се продава за 10,000 американски долари на Flippa.

На крајот на краиштата, како влијателен преку вашата страница за преглед на производи, можете да им донесе вистинска вредност на купувачите. Влијанието не е лесно игнорирано, како што може да се види од вредностите што некои локации за преглед на производи ги постигнале за време на препродажба. На пример, Сонцето и морето сол отиде за 10,000 долари на Флипа.

Наоѓање и избирање предмети за преглед

Блог за општо родителство ќе има широк избор на производи за кои ќе изберете. Како и да е, блог за „зелено живеење со деца“ ќе има помал избор на релевантни производи и услуги - само детски производи за еколошки производи. Објава за најновиот технолошки гаџет таму нема да лета со таа публика.

Друг посебен производ, кој е прилично добар за да ги видиш и промовира е веб хостинг услуги. Зошто? Бидејќи тоа е "мек" производ кој има голема побарувачка - секој поединец кој сака онлајн присуство му треба веб-домаќин. Ви треба и користиш. Па зошто да не прегледајте го вашиот сопствен веб-домаќин?

Семејните производи достапни за промовирање на ShareASale. Јас гледам мене, персонализирано продавач на бебе книги, плаќа 10% за секоја продажна филијала се однесува. Во моментов постојат компании поврзани со семејството 152 на ShareASale (регистрација).

Компонентите на еден голем преглед

Постојат неколку делови за пишување на преглед кој е ангажирање за вашата публика и корисни за потенцијалните клиенти кои доаѓаат на вашиот начин.

1. Фотографирање на око

Бренди ЛОБИТЕ кога ќе го направите нивниот производ да изгледа добро, па земете многу фотографии и стори сé што можете за да направите сликата да изгледа добро.

Ако тоа е производ за готвење, покажете го производот и добиената чинија што сте ја создале. Ако не можете да направите добра фотографија, побарајте слика од клиентот - подобро да имате нешто што воопшто не изгледа добро од ништо, но мора да научите да фотографирате разумно добри фотографии .. Прегледите за патувања се позајмуваат на одлични фотографии, но можеби ќе треба да се креативни за услуга.

На пример, ако разгледувате услуга за чистење, можете да го снимате логото на камионот, тимот и нивната опрема, како и пред / после фотографиите од областите што ги чистат.

Скриншот подолу е преглед за книгите од "Замрзнати". Забележете дека имам повеќе слики од сликата, за да можам да се повторувам од време на време и да ја менувам иглата и темата секогаш кога правам.

Преглед на производот - детски книги
Направи пинови-слики

Друг пример - ако погледнете во Jerryери InMotion хостинг or Преглед на GreenGeeks - тој користи тони додадени вредности на фотографии и графикони за дополнување на запишувањето.

Анимираат GIF и слики со висока резолуција се користат за да се опишат деталите.
сликата на зарбеј
Сликата обезбедена од клиентот (Zarbee)

2. Придобивките од оваа ставка или услуга

Напишете сè што сакате за овој производ, но обрнете внимание на она што брендот го промовира во моментов.

На пример, ако тоа е алергиски производ и тоа е пролет, можете да ја поставите содржината за тоа како предизвик ова време од годината е за вас и другите страдалници од алергија.

Еден збор на претпазливост: биди искрен! Не правете работи; нагласи позитиви кои ги уживате кои се вклопуваат во кампањата на брендот, ако и кога е можно, или пак само се држи до фактите. Поставете колку што можете и нагласете нешто што го сакавте.

Во мојата сезонска рекламна кампања од "Зарби" - ја искористив нивната фотографија бидејќи уште не сум го добил производот.

3. На недостатоци

На конференција една година, присуствував на Q&A со панел на брендови. Критичното одземање што го научив од претставник на брендот беше тоа ништо е совршено. Ако напишете 100% позитивен преглед, никој нема да ти верувам и ќе го изгубиш кредибилитетот.

Напиши за недостатоците, но бидете нежни.

Запомнете, се обидувате да ги натежите луѓето да го купат овој производ. Меѓутоа, ако производот е дупка или недостатоците се премногу големи за да го препорачаат и сте го добиле производот за плати, веднаш контактирајте со продавачот и прашајте ги што да прави. Тие можеби ќе сакаат да престанете да работите со прегледот, да го поправат недостатокот или да не знаат за проблемот и да ве замолат да го одложите мислењето. Разговарав со нив е секогаш одговорот и тоа им дава позитивна перспектива за вас.

Преглед на SiteGround
Не плашете се да ги посочите недостатоците на производот / услугата - дури и ако ви плаќаат од компанијата. Еве слика од екранот Преглед на страницата на Jerryери - забележи ги недостатоците што ги истакна во прегледот.

4. Вашето целосно мислење и информации за производот

Откако ќе ги наброите позитивните и недостатоците, можете да го дадете своето општо мислење - да бидете исто толку креативни колку што сакате. Направи рејтинг систем, дава палецот нагоре, покаже насмеано дете - она ​​што најдобро функционира за вас.

Конечно, дадете детали за производот, особено за врската каде да ја добиете.

Свила млеко преглед
Кажете една огромна приказна за да ги вклучите брендовите во вашиот блог.

5. Привлечна приказна за да ги заврши сите

Денес, раскажувањето е најдобар начин да се напише добра копија. Ова е друга работа брендови ЉУБОВ.

Ако е доволно добро, тие дури може да го споделат вашиот преглед со својата публика - и тоа е одлична изложеност за вашиот блог. Ако започнете со привлечна лична приказна и како производот придонел за вашиот живот, исто така ќе добиете подобар одговор на читателот. Ако е доволно добро, тие дури може да го споделат вашиот преглед со својата публика - и тоа е одлична изложеност за вашиот блог.

Во платена кампања за разгледување што ја направив за Свила - моето пишување беше инспирирано од мојата фрустрација за тоа што да правам со премногу банани во мојата куќа!

6. Целосно објавување и правилно поврзување

ФТЦ регулативите бараат од вас да откриете кога блогирате било вид на надоместок, вклучувајќи пари, бесплатни или дисконтирани производи, купони, подарок сертификати, прием на конференција / настан или било каков вид на плаќање.

Направете го тоа на врвот на вашиот пост или пред сите линкови. Ако не го добиете производот бесплатно, но ги користите вашите сопствени партнерски врски, МОРА да откриете исто така.

Користете соодветни hashtags да се открие на социјалните медиуми. Јас користам "#ad" за мислења и социјални медиуми, бидејќи тоа е кратко и лесно да го приклучите во било кој излез. Можете да го поставите вашиот пост, "го добив овој производ за преглед, но сите мислења се мои", за производите што ги добивте без плаќање.

Не заборавајте да откриете дали сте добиле бесплатен производ, дури и ако сте само за нив уште еден пат. Збунувачки, но најдобриот совет што сум го слушнал е "Кога се сомневате, откријте".

Конечно, секогаш изберете "не следи" за вашите врски, филијали или на друг начин. Ако брендот одбие да го прифати тоа упатство, одете подалеку.

Ова се само дел од листата на она што треба да направите спречи вашиот блог да добие тужба.

За производи што веќе ги имате и немате компензација, можете да го прескокнете тоа - освен ако не сакате да откриете дека не сте добиле ништо за замена за објавата.

Спонзориран пост пораки за врвот на пост
Пример за спонзорство споменато пред и во близина на производ врска. Вклучува "#ad" во насловот за автоматска промоција на социјалните медиуми.

Каде да добивате производи што ви се допаѓаат?

1. Скриени брендови

Совршено е прифатливо да ги пренесувате брендовите за да ги прегледате производите што ги сакате. Колку е помал бизнисот, толку е поголема веројатноста дека ќе постигнете некои прегледни производи.

Може да ви бидат понудени купони, а не производот за почеток. Позиција на вашиот теренот со зошто вашата публика е добро одговара за нив, како тие ќе одговорат на производот и што ќе направи за нив. Се преправате дека пишувате насловна порака за апликација за работа!

Не заборавајте да ја вклучите вашата статистика и медиа комплет.

2. Огранок мрежи

Филијалата на маркетинг е развиена индустрија и стана клучен извор на онлајн приход за многумина (меѓу другите) блогери. Филијалата продавач промовира производ или услуга која може да се следи преку линкови, кодови, телефонски броеви, итн, кој е единствен за вас. Потоа заработите дел од приходите кога продажбата се случува преку вашата единствена врска.

Филијалата мрежа често е платформа која делува како посредник помеѓу партнер и брендови (ака трговци). Тоа е дел од равенката на affiliate маркетинг која има тенденција да се изостави, бидејќи повеќето филијали директно се занимаваат со производите / услугите, но сепак се важни информации што треба да се знаат.

Општо земено, affiliate мрежа често се користи од страна на трговците да управуваат со нивната affiliate програма, а исто така делува како база на податоци за нивните производи. Издателите можат да го изберат производот што сакаат да го промовираат, во зависност од нивниот пазар.

Комисијата Junction и Сподели продажба се две од најпопуларните партнерски мрежи.

3. Сајтови за преглед на производ

За newbies, јас препорачувам Томосон, која има многу кампањи за блогери со мала публика. Лично, започнав со BlogPRWire и Таа зборува. Можете исто така да се обидете MomSelect, MomItForward и Блогиерски мајки.

Откако ќе почнете да градите публика, можете да се регистрирате за места каде што се потребни погледи на повисоко ниво, како што се MomCentral, Clever Girls или Social Fabric.

Tomoson - платени преглед можности
Платени можности во Томосон.

4. Покани за настани

Ова е местото каде што блогерот односи и поддршка групи ќе ни се најде.

Оваа пролет присуствував Време е да се игра списанието блогерски настан за играчки во Yorkујорк, каде компаниите презентираат нови изданија за играчки и демо, додека собираат визит-картички од блогерите. Овие типови на настани се обично само покани, поради што се плаќа да се регистрирате со локална блогерска група, слична на вашата ниша. Две групи на кои припаѓам, вклучуваат мајки на Фили социјални медиуми и зелена сестрилност. Ние споделуваме настани, промоција, можности, стручни совети и ги промовираме меѓусебните страници.

Понизност, прекумерност и заштита

Откако бренд ве ангажира, следете ги упатствата на барањето за преглед.

Ако побараат нешто неетичко, откажете го пред да започнете. Реномирани, блогерски такт брендови ќе ви испратат линкови до нивната веб-страница, а не до линкот за спамми текст. Ветете ги основите - на пример, 500 објавување на зборови, споделување на Фејсбук и Твитер - и потоа испорачете додатоци, како дополнително споделување или закачување. Секогаш обележувајте ја марката кога ги промовирате вашите критики.

Конечно, да ги пратите вредноста на доларот на сите производи и надоместокот што го добивате. Ќе треба да го пријавите тоа како приход на вашите даноци.

Најчесто поставувани прашања

Дали блогерите заработуваат пари?

Ова зависи бидејќи постојат голем број блогови кои постојат и не сите создаваат приходи. Клучот за комерцијализација е сообраќајот, а местата со мал сообраќај обично не се во можност да заработат пари. Еве неколку совети за акција вози поголем сообраќај во блогови.

Колку пари можете да заработите од блогот сообраќај?

Како по правило, приходите подлежат на правилото на конверзија, што значи дека обично има проценет процент од вашиот сообраќај кој ќе купи производ. Износот што заработувате по реализација зависи од производот (а) што ги промовирате.

Пример: Со стапка на конверзија од 2.5% и заработувате 100 УСД за реализација, ќе направите 2,500 УСД за секои 1,000 сообраќај.

Како да го забележам мојот блог?

Блогерите имаат пристап до голем број канали за промоција на блогови. Едно од најпопуларните средства е преку социјалните медиуми, каде што голема содржина може да има корист од социјалното споделување. Како почетна точка, можете да се повикате на ова 5 основни стратегии за да ја зголемите вашата читателска публика на блогот.

Кој заработува повеќе - блогер или Јутубер?

YouTube главно работи на рекламен систем кој бара од корисниците да имаат многу погледи за да бидат комерцијално одржливи. Блогерите кои работат на придружен систем можат да имаат потенцијал да заработат значително повеќе од помал обем на сообраќај.

Ако барате алтернативни начини за да заработите повеќе преку Интернет, имаме 50 идеи за бизнис преку Интернет, кои можете да ги следите.

Како блоговите за почетници заработуваат пари?

Посветеноста и упорноста се клучни зборови на денот за почетници. Потребно е време за да се генерира сообраќај на веб-страници од нула и за време на раните периоди, многу блогови не создаваат многу приходи. Градењето на силна стабилна содржина ќе помогне да го зголемите вашиот сообраќај со текот на времето - и тоа ќе започне кога парите ќе започнат да течат.

Силно препорачувам да ги прочитате нашите детален водич за започнување на блог каде што опфативме сè, од А до З.

Што е следно?

Сега, време е да скокате и да започнете. Вежбајте на омилените предмети и користете ги социјалните медиуми за да ги промовирате своите објавувања, означувајќи го брендот за кој се обидувате. Не застанувајте само на една или две објавувања - упорноста е клучна. Продолжете да го подобрувате вашиот блог, ако сте нови - споделете го вашиот блог со пријателите и членовите на семејството за да започнете, да научат и имплементираат добри оптимизација, и да продолжите да објавувате добра содржина.

Можете да го направите ова. Џери Лоу, сопственик на оваа веб-страница, започна само како хостинг преглед блог. Погледни до каде тој и неговиот тим доаѓаат денес - WebHostingSecretRevealed.net (WHSR) стана еден од најдобрите хостинг водич сајтови таму.

За Џина Бадалати

Гина Бадалати е сопственик на "Негувањето", блог посветен на поттикнување и помагање на мајки на деца со посебни потреби и ограничени диети. Гина блогира за родителите, ги подига децата со пречки во развојот и живее без алергија повеќе од 12 години. Таа е блогери на Mamavation.com, и има блогови за големите брендови како Свила и Глутино. Таа исто така работи како текстописец и амбасадор на брендови. Таа сака ангажирање на социјални медиуми, патување и готвење без глутен.

Поврзете се: