Како да го добиете блогот 8,000 Блог: Студија на случај

Член напишан од:
 • Совети за блогирање
 • Ажурирано: февруари 04, 2020

Неодамна го добив мојот 8,000th коментар за Блогирање од рајот.

Откако ја погодив оваа пресвртница, сакам да споделам студија на случај со детали како да ги добиете коментарите на 8,000 на вашиот блог.

Зошто сакате коментари на вашиот блог?

 • зголемен социјален доказ
 • гради заедница
 • додадете содржина на вашиот блог (секој коментар е содржина)
 • воспостави пријателства со успешни блогери

Ајде да се нурнеме во советите.

Стратегии на лице место

1- Решавајте ги специфичните проблеми на читателот

Најдобар начин да примате коментари во блогови е да ги решите специфичните проблеми на читателот.

Ги решавам проблемите поврзани со блогирањето низ секој мој натпис. Моите читатели или се согласуваат со моите совети и ги споделуваат своите мисли или можеби ќе делат борба со следење на совет што го споделив. Или можеби ќе делат лична победа поврзана со блогот.

Во секој случај, тие објавуваат коментар.

Ако сте совети за блогирање блогер ги разгледа овие теми на блогот за да ги зголеми коментарите:

 • како да се зголеми блог сообраќај
 • како да се зголеми блогирањето профит
 • 12 совети за да добиете повеќе коментари за блог
 • 10 чекори за зголемување на блог пост социјалното споделување
 • како да започнете блог
 • како да се изгради успешен блог

Остани на тема. Служат вашите читатели со решавање на нивните најитните прашања.

Ако ги реши проблемите со читателот, вашите читатели со задоволство ќе ги коментираат своите мислења.

2 - Немојте да изберете платформа и стратегија пред се за да избегнете спам

Никогаш не се плашев да добијам спам.

Многу блогери не можат да кажат истото.

Знам неколку блогери кои стравуваат од спам повеќе отколку што сакаат да добиваат блог коментари.

Овој чуден, страв-базиран, недостаток и ограничен оптоварен начин на размислување предизвикува да ги правите работите што гарантираат дека никогаш нема да добиете коментари на 8,000, а камоли да ги коментирате 2,000.

Ако сакате илјадници легитимни коментари, вие дефинитивно ќе добиете десетици илјади коментари за спам.

Користете филтер за спам како Akismet.

Прифатете дека високите блогови за сообраќај добиваат голем обем на спам и легитимни коментари.

Додека не сте совпаднати со стотици коментари за спам кои секојдневно ги прикриваат филтрите за спам, поминуваат неколку минути секојдневно бришење на коментарите за спам и риболов од квалитетни коментари за да можете да ја изградите вашата заедница и да го додадете во целокупниот коментар.

Научете како да спречите спамери со овие бесплатни решенија за спам.

3- Користете платформа која лесно коментира

Многу дискусии ги опкружуваат платформите за коментирање на блогот.

Некои блогери се заколнаа Disqus додека други веруваат како Luv е единствената платформа која помага да генерира голем обем на коментари.

Најдов користење на едноставен, нарачана, лесно да се коментираат платформа ги поттикна моите читатели слободно да коментираат.

Еве зошто: луѓето се зафатени. Малкумина сакаат да издвојат 30 на 60 секунди за да се регистрираат за платформа пред да ги споделат своите мисли.

Доколку се потребни 2-5 секунди за да се пријавите за да објавите коментар, најверојатно, ќе изгубите неколку потенцијални блог коментари.

Но, ако читателите можат да го прочитаат вашиот пост, да ги споделат своите мисли без да влезете или да се регистрирате за 3rd партиска платформа и да го објавите коментар брзо, ќе го поставите вашиот блог да прима илјадници коментари на блогот во текот на долгите патеки.

Зачувај неколку недели, каде што експериментирав со Disqus, 95% од коментарите за Blogging From Paradise беа објавени преку мојата едноставна, прифатлива платформа за коментирање, не за разлика од стандардната платформа за коментирање на блогови на WordPress.

4- Прашајте 3-4 Прашања низ пост

Побарајте прашања од 3-4 низ вашите објави на блогови.

Влијаат читателите да одговорат со коментар.

Повеќето читатели имаат потреба од малку најавување. Без оглед дали срамежливоста или оригиналниот недостаток на време, го присилува мнозинството луѓе да прочитаат објава и да продолжат понатаму без да коментираат, сакате да поставувате прашања за да ја ставите топката во судот на читателот.

Повеќе сакам да ги прашам 3-4 прашања на крајот од моите мислења, но понекогаш бибер во прашања и во средината на пост.

Прашај.

Охрабрете ги одговорите.

Зголемете ги коментарите на вашиот блог.

Правила за прашања

 • поставувајте прашања конкретно поврзани со блогот
 • избегнувајте кратки и генерички прашања; овие не инспирираат ангажман
 • секогаш поставувајте барем 2-3 прашања за тркалата да се вртат во главите на читателот
 • упорно поставувајте прашања низ сите ваши објави, дури и ако немате коментари за блогот за недели или месеци

Прашав за одговорите на читателот со месеци со мојот стар блог пред првиот коментар да ги сподели своите мисли. Ова е начинот на кој повеќето блогери имаат намера да градат заедница.

Прашај кога никој не изгледа како да одговара. Ако постојано прашувате, тие ќе дојдат и коментираат.

5-Одговори на коментари брзо

Еден од blogposts за блогирање од рајот (види го во живо).

Дефиницијата за "брзо " се разликува за секој блогер.

Одговорам на сите коментари во рамките на 24 часот, но обично реагираат во 1-2 часа.

Други блогери можат да одговорат на коментарите во 4-6 часа.

Одговарањето на коментарите навремено покажува дека не спиете на блогерското тркало.

Уште подобро? Вие навистина се грижите доволно за вашите читатели кои ги споделуваат своите мисли дека и двајцата ги слушате и ангажирајте ги овие луѓе брзо.

Подобро верувате дека грижата за блогот коментатори инспирира рече луѓе да коментира на вашиот блог редовно.

Враќачите треба да знаат дека слушате.

Дури и ако вашите одговори се 1-2 реченици во должина тоа го прави голема разлика да видите блогер да одговорат на коментари брзо со персонализирана, автентична, топла коментар.

6- Персонализирајте го секој коментар

Јас потполно вежбам со твоето Џери. И јас чувствувам дека студиите на случај се некои од најдобрите типови блог постови таму денес.

Забележете како го користев името на Jerryери во мојот одговор.

Вашето име е најчесто најсладок звучен збор на вашиот мајчин јазик. Секој го цени некој доволно внимателен за да ги персонализира одговорите.

Што прават читателите за пофалби? Вратете се да коментирате за речиси секој пост, поттикнувајќи го целиот коментар на блогот.

Спријатели се.

Добијте лични, но на добар начин.

Јас го персонализирав буквално секој од моите илјадници одговори на коментари. Нема подобар начин да се зацврстат обврзниците, да се привлече повратниот сообраќај и да ги зголеми коментарите на вашиот блог.

7- Поставувајте прашања периодично

Повеќето блогери погрешно се обидуваат да добијат што е можно повеќе луѓе да коментираат на нивниот блог наспроти обид да инспирираат голем број ангажирачки луѓе да коментираат на нивниот блог.

Пример; Повремено поставувам прашања преку моите одговори. Реализирани прашања резултираат со поединечна објава на 2, 3 или 4 коментари за еден пост.

На крајот од денот тие коментари на 4 од едно лице се бројат кон мојот блог коментар на 8,000 на блогирањето од рајот.

Охрабрете ги луѓето да започнат дискусија со поставување прашања преку одговори за да поттикнат разговор.

Офсајтови стратегии

8- Ефикасно коментирај за популарни блогови во твојата групните места

Коментирањето на блог е најмоќната офсајт стратегија за зголемување на коментари на вашиот блог.

Напиши 3-4 став, во-длабочината коментари на врвот блогови од вашиот лажат.

Големиот број на колеги блогери - покрај не-блогерите - ќе ве најдат преку вашите ефективни, персонализирани, внимателни коментари, зголемување на вашиот блог сообраќај и блог коментари.

Јас создадов голем обем на оние коментари за блог на 8,000, објавувајќи десетици илјади моќни коментари за блоговите од мојата лажат.

Неколку правила за ефективно коментирање на блогот

 • коментира главно на врвот блогови од вашата лажат
 • персонализирајте ги сите коментари, обраќајќи се на вашиот блогер по име и потпишување со вашето име
 • напишете 3-4 став, темелен коментар напрегање на некоја точка направена во пост
 • благодарам на блогер за своето време
 • коментира најмалку 1-2 пати неделно на истите блогови, но додадете неколку нови блогови за да коментираат неделно

Дајте коментари за лулка.

Земете ги коментарите за лулка.

9-гостин пост на популарни блогови во твојата групните

Јас возам постојан проток на сообраќај и блог коментари преку мојот гостин кампања за објавување.

Како работи; голем обем на заинтригирани читатели уживаат во моите гостин мислења, кликнете на мојот автор био врска, посетете го мојот последен блог пост и објавите коментар на пост.

Објавувањето на гостите го збогатува вашето присуство, гради пријателства, го зголемува сообраќајот на вашиот блог и ги зголемува коментарите на вашиот блог.

Гост пост редовно од:

 • пишувајќи 1000 зборови секојдневно во Word документ само за пракса
 • коментирајќи ги врвните блогови и промовирање на врвни блогери од вашата лажат за да градат пријателства
 • газење до гостин објавување покани што доведе до повеќе гостин објавување можности

Играј на 8K

Не заборавајте; наједноставниот начин за регистрација на коментарите на 8,000 на вашиот блог е да се забавувате со блогирањето.

Се заљуби во процесот на креирање на содржини, градење пријателства со врвни блогери од вашата лажат и учење на криволичене на блогирањето.

Ако редовно ги следите овие совети, ќе генерирате голем број легитимни, автентични коментари на вашиот блог.

За Рајан Бидулф

Рајан Бидулф е блогер, автор и светски патник кој е напишан на Ричард Бренсон Вирџин Блог, Форбс, Фокс Њуз, Претприемач, Џон Чау Доц ком и Нил Пател Дот Ком. Тој има напишано и само-објавени 126 залак големина на книги на Амазон. Рајан може да ви помогне да се пензионирате во живот на островот подрипнувајќи преку паметно блогирање во Blogging From Paradise.

Поврзете се: