Како да се изгради модна продавница онлајн Користејќи WordPress

Член напишан од:
  • Совети за блогирање
  • Ажурирано: мај 09, 2019

Постои зголемување на бројот на онлајн модни трговци со повеќе милиони долари вреднувања. Во март на 2015, луксузниот моден малопродажен Farfetch беше проценет на $ 1bn. Иако, вреднувањето може да се смета за малку надуена од страна на некои, Farfetch не е единствениот онлајн моден малопродажен со вредности вредни милиони долари. Гаден Гал, Среќа група, Дефект на чевли и многу други биле финансирани од фондови за вложување капитал во висина од десетици милиони долари.

Значи, ако имате каква било наклонетост кон идејата дека може да започнете онлајн моден бизнис за малопродажба, ќе ве посочам на неколку работи кои ќе помогнат да се направи онлајн моден малопродажен по опишување на видот на веб-страница што треба да ја барате да изгради.

Како изгледа Мапа на Добар Моден Малопродавач?

Ова е целниот страница на Farfetch.

Farfetch

Сега, бидејќи првенствено имаме намера да се концентрираме на веб-страниците на WordPress. Ајде да погледнеме како некои од подобро WordPress теми и да видиме како тие се споредуваат со Farfetch.

Аурум

Преглед за Аурум

мода

Преглед за модата

Розета

Преглед за Розета

Секоја од темите ќе работи исклучително добро за да создаде малопродажен малопродажен магазин за мода или слични производи за малопродажба.

Еве што има многу модни теми во врска со трговијата на мало и што треба да бидете на изглед додека одбирате модна тема.

  • Повеќе формати на мени за голема индивидуализација
  • Големо визуелно чувство кон целниот страница
  • Не се натрупува што е толку некогаш и минимално секогаш кога е можно
  • Лесно да нарачате и проверете страници
  • Компатибилност со сите приклучоци за eCommerce и режими на плаќање

Има уште една работа за која треба да се запознаете, некои модни теми се специјализираат во една од двете работи, или блогирање или продавање. Добра модна тема за малопродажба може да се користи за креирање на моќни блогови, додека не се загрозува способноста на вашиот веб-сајт да продава производи.

Наизменично, можете исто така да започнете модна продавница со Shopify. Shopify е одличен алтернативен пат за да се создаде било која веб страница за малопродажба, вклучувајќи и модни веб-страници.

Хостинг и вистинските приклучоци

Би му препорачал или WPEngine (Успеа хостинг на WordPress, добијте 20% користејќи промо код "WPE20") или користење VPS на дигиталниот океан. И ако одлучите да одите со виртуелен приватен сервер или заеднички хостинг, ќе ви треба CDN услуга како MaxCDN да им служи на вашите слики. Модните страници имаат тенденција да бидат медиумски тешки и CDN ќе ви помогне брзо да ја задржите вашата веб-страница на молња.

И покрај тоа, ќе ви требаат неколку приклучоци кои секоја WP веб-страница ќе ги најдете корисни. Јас исто така мислам дека оптимизација на оптимизација и кеширање на сајтови ќе бидат многу важни. Би му препорачал WP ракета и Yoast оптимизација да помогне во кеширање и оптимизација на пребарувачи.

Проследување на модната индустрија

Јас се концентрирам на ова, бидејќи јас не мислам дека всушност поставување и создавање на моден веб-сајт е најтешката работа. Се чувствувам најголемата тешкотија во создавањето на успешна онлајн модна малопродажна компанија лежи во познавањето на бизнисот и имајќи ја способноста да изградам силен бренд.

Блогирање, маркетинг и развој на органска заедница на модни Љубовници

Ако јас требаше да започне моден блог денес, би пропаднал очајно. Зошто? Многу ми недостасува знаење за модната индустрија. Може да се каже, "добро! Ова важи за секоја индустрија ". Може да биде така, но мислам дека тоа е особено точно за модната индустрија и е речиси невозможно да се огласи вистински интерес и страст во модата.

Сметам дека тријадата на блогирањето, маркетингот и развојот на една заедница е многу важна. Многу успешни интернет-продавници за модни телефони должат голем дел од сообраќајот и приходите на нивниот веб-сајт на нивните блогови.

Изгледа дека Гадни Гал има одличен блог.

NastyGalBlog

Луѓето не купуваат облека или модни производи, бидејќи тие мора да ги сакаат. Тие купуваат облека и модни производи затоа што сакаат да добијат печат од одобрување од своите соседи, нивните пријатели и нивните најблиски. И модата може во голема мера да влијае на тоа како луѓето ве забележуваат.

Вредноста во модата произлегува директно од вредноста на перцепцијата на луѓето.

Можете да ја зголемите реномираноста на вашиот бренд преку создавање позитивни асоцијации. Како што се повеќе и повеќе луѓе го поврзуваат вашиот бренд како нешто што би сакале да ги видат сопствените идентитети, вашиот бренд станува помоќен. Секој чекор што ќе го направите на ова патување треба да биде дизајниран за да ја зголеми вредноста на продажбата на вашата марка.

Марија Шарапова е одличен тенисер и таа направи $ 22 милиони преку поддршка, а сепак само малку повеќе од $ 2 милиони преку вистински турнири.

Зошто?

Бидејќи таа е екстремно спортски спортист и тоа е истата причина што таа заработува речиси секој друг женски тенисер, кој дури може да биде подобар од неа во тенисот. Го земам нејзиниот случај, бидејќи разликата во приходот преку примарната професија до приходи преку индосаменти е во однос на 10: 1. Ќе најдете дека истото важи и за речиси секој друг пазар што може да се продава. Фудбалерите, светските шампиони во шахот и олимписките атлетичари прават многу пари преку поддршка.

Уште една заедничка карактеристика кај сите успешни модни трговци на мало што ги истражував - сите тие имаат уникатна и прилично вистинска приказна за пренесување. Обидувајќи се да започнете продавница за мало мода без приказна и бренд што може ефективно да скала е како да се обидувате да ја скалите планината на патериците.

Прочитајте понатаму

Вие исто така може да прочитате еден неодамнешен пост на WHSR од страна на Gina Badalaty - "6 ефективни начини да се привлечат поголем сообраќај кон вашиот моден блог".

На крај, би сакал да ве посочам и во насока на две одлични статии кои покажуваат колку е важно маркетингот кога станува збор за создавање на успешна онлајн или офлајн продавница за мода.

Ако имате модна продавница или план за создавање онлајн мода, би сакал да слушнам за тоа во коментарите подолу.

За Вишну

Вишну е хонорарен писател од ноќ, работи како аналитичар на податоци по ден.

Поврзете се: