Е-пошта за е-пошта за блогери - 5 успешни пораки кои создаваат врски

Член напишан од:
 • Совети за блогирање
 • Ажурирано: мај 29, 2018

Е-пошта е-пошта е страшно, нели? Подлец, знам! Јас ги земам треска секој пат кога морам да стигнам до странец за едноставно да направам нов пријател, а камоли да побарам нешто - преглед, соработка или дури и само мислење.

Без разлика дали сте теренски да градат односи, да ја промовирате вашата веб-страница, да ја развивате свеста за вашиот производ, да креирате врски или да ги објавувате гостите, да ги поканите луѓето на некој настан итн., мора да бидете свесни за првичната препрека која ви ги испраќа по е-пошта:

Дифференција.

Човечките суштества се тешки. Ние креваме силни штитови против странци кои може да ни се закана.

Тоа е нормално и тоа е мерка за безбедност. Без него, нашиот вид веќе ќе се изгасне.

Вие не треба да се борите со разбирање - треба да бидете сигурни дека заштитниот штит природно ќе се намали како што другата личност ја чита вашата порака и сфаќа дека сте пријател, а не непријател.

Тајните состојки 4 за да се избегне стегање се:

 • Пријатен тон, празен од каква било возбуда
 • Прв пристап, наместо пристап на мене прв
 • Порака што не бара без да се врати
 • Порака која го нагласува пријателството и е неважечка од опортунистички суптилности

Клучот е да научите како да го направите тоа во пракса.

Пример за реален живот

Ова е е-мејл што го добивме неодамна во WHSR. Испраќачот на е-пошта ја направил целата вистинска работа (обележана со црвено) споменато погоре. Во случај да сте љубопитни - проверете го инфографикот споменат погоре тука: 6 работи што треба да ги барате при изборот на давател на услуги за е-пошта.

Блузниците на 5 ги споделуваат своите успешни пораки

Прашав пет блогери да ги споделат теренските пораки кои најдобро функционираа за нив.

Ако забележите, и без оглед на целта на пораката, сите тие содржат тајни состојки за да се избегне сфаќање.

Барајќи некој да ја сподели вашата работа инспирирана од нив

Реален животен примерок #1

Кормак Рејнолдс од MyOnlineMarketer.co.uk акции:

Еј [Име],

Се јавував денес и наидов на вашиот напис: [Споменато содржина на насловот] ([URL на споменатото содржина]).

Забележав дека спомнавте совети (тема) на страницата. Исто така, го сакам тој член.

Всушност, не инспирираше да создадеме поцелосна и актуелна верзија исто така обновена за 2015: (URL на клиентот за промоција)

Дали е во ред да го поминете заедно? Би сакал да го добијам твоето мислење за тоа.

Во секој случај, продолжете со добрата работа со [Нивното име на сајтот]

На здравје,

-Сигнатура.

Кормак ја нагласува инспиративната улога на блогерот на кој тој се осврнува и додава вредност (подобрена верзија на статијата на неговиот конкурент) што може да предизвика интерес на неговиот соговорник.

Конечно, тој прашува - со почит - за искрено мислење и ако блогерот ќе биде толку љубезен да го помине заедно, но да биде јасно дека нема да мисли помалку на работата на блогерот ако блогерот одлучи поинаку.

Тоа е ти прв пристап.

Реален животен примерок #2

Мајкл Карп во Копирајкти и колеги ко-блогер тука во WHSR дели неговиот е-пошта дефиниција:

Предмет: Една статија која можеби би сакала

Еј [NAME],

Забележав дека сте ја споделиле статијата [AUTHOR], "[ARTICLE TITLE]", малку назад.

Го сакам тој напис. Всушност, ме инспирираше да напишем слично.

Тоа е [ОПИС НА ЧЛЕНОТ] што се распаѓа [КОРИСТ].

Еве линкот: [URL]

Забележав дека најголем дел од информациите таму не биле ажурирани подолго време, па затоа се погрижив да го направам ова дело подетално и актуелно.

Како и да е, само мислев дека може да добие удар од него.

Имаат добра!

[ВАШЕТО ИМЕ]

Мајкл дури и не прашува дали блогерот може да го дели тоа - тој само нуди корисни содржини, великодушно.

Реален животен примерок #3

Дармаван, основач на PanduanIM, акции:

Здраво,

Најдов компилација на вашите студии за сообраќај пред неколку месеци. Одличен пост! Јас дури и не се сеќавам колку пати им го препорачав на луѓето.

Самиот пост всушност инспирирал [мене] да напише студија на мојата сопствена генерација на сообраќај.

Патем, ако сеуште ја ажурирате листата ... мислам дека мојата студија на случај ќе биде одлично погодна. Се работи за тоа како го зголемив мојот сообраќај со 419% во 90 дена. Пазете ли ако ви ја испратам линкот?

- Дармаван

Дармаван не му кажува на блогерот само колку студија на случај го инспирира, но додава факти и податоци, кои ќе му кажат на блогерот: "Еј, нема да ги споделам пената!", Туку нешто од вредност.

Барање некој да напише преглед

Дејвид Леонард, претседател на THGM Writers, споделува теренски порака што работеше за него:

Може да ме познаете како @Amabaie на Твитер и на [други сајтови]. Јас составувам листа на блогови за да направам преглед на еден или повеќе производи од [URL-то на клиентот]. Дали е ова добро погодно за вашата публика?

Тие ќе обезбедат примероци за да ги вкусите. Ние, се разбира, ќе го промовираме прегледот во социјалните медиуми. Оваа кампања е само со блоговите на 5-6 и се надеваме дека ќе направиме 1 или 2 Rafflecopter со најважните блогови. Сопствениците, исто така, се отворени за некако факторинг добротворни цели во равенката.

Би сакал да знам дали би сакале да учествувате.

Пораката на Давид е отворена и вистинска. Тој не користи никаков притисок, но тој објаснува, искрено, за што се работи за прегледот, за кого е и како ќе функционира процесот.

Постигнување на влијание

Бил Ахола, автор на брилијантниот кралски пост "Како да се користи е-пошта за да се изгради бренд и да се зголеми сообраќајот кон вашиот блог", Се согласија да споделат еден од неговите шаблони за пораки со е-пораки со читателите на WHSR:

Предмет: Барање за доставување уредувачка публикација

Еј xxx (Ставете го името на инфлаторот)

Се надевам дека правиш одлично.

Би сакал да ја доставам мојата студија на случај на следната тема:

xxxxxxx (Ставете ја вашата тема)

Дали ова звучи како да е добро погоден за xxxxxx? (Ставете го името на страната)

Cheers
XXXXX (ВАШИОТ ИМЕ)

Пораката на Бил е подиректна од останатите примери, веднаш преминува во суштината на комуникацијата и бара дали блогерот ќе биде заинтересиран да прифати студија на случај за нивниот блог (со други зборови, гостин пост).

Додека овој директен пристап не може да работи секој пат (сетете се што реков за разбирање?), Тој може да работи со влијатели кои претпочитаат концизни, до-точка комуникации во нивните зафатени распоред и само сакаат да знаат дали имате нешто од вредност за да ги објават.

Во оваа смисла, кратки терени како работата на Бил Ахола подобро од подолги пораки.

Успешно упатство за е-пошта

Адам Конел, основач на Blogging Wizard, не може да ја сподели неговата точна информативна порака, но ова е неговата победа рамка за е-пошта:

Со фокусирање на рамка, можеме да се извлечеме од употребата на преголеми шаблони на пораки кои слабо ги извршуваат.

 • Пред-теренски - поврзете се со личноста што сакате да ја дознаете подоцна преку социјални мрежи, коментари на блогови и други канали.
 • Персонализирајте - направете ја вашата е-пошта лична, како минимум треба да го користите името на лицето. Вклучувајќи го и името во субјектот добро функционира.
 • Помош - направете нешто за да им помогнете на лицето со кое се обраќате и да ги известите. На пример да споделите еден од нивните мислења со вашата публика.
 • Прашајте - дајте му е јасно она што сакате да го сторат за вас.
 • Помогнете повторно - нека знаат како ќе се согласи со вашето барање ќе им помогне на долг рок. На пример, наместо да побараат да придонесат за нивниот блог, понуди да напише мислење што нивната публика ќе ја сака.
 • Одјавете се - им олеснува на луѓето што ги испраќате за да дознаете повеќе за вас. Е-маил потпис е добар начин да го направите ова.

Две теренски експерименти

Велам "експерименти" затоа што ретко го користам е-мејл, без да изградам врска прво, но има моменти кога не можам да го избегнам и тоа е ризична ситуација.

Еве што направив и резултатите што ги добив.

1. Листа зграда и теренски преку Блог Коментари

Бидејќи како што пишувам тоа е недела пред Божиќ, работам на нови мислења за два мои блогови за пишување. И двете мислења ќе изгубат премногу ако ги направив самореференцијални, па планирав да дојдам до други блогери, писатели и продавачи оваа недела и да ги прашам дали сакаат да остават повратни информации или да придонесат малку од нивната приказна.

Додека читам мислења на два блога што ги следам во секоја ниша, дојдов во контакт со некои од коментаторите за да започнам врска и да побарам повратни информации.

Забелешка: Не го испратив секој коментар на е-пошта, но само луѓето со кои чувствував дека би можел да изградам врска.

Јас сум срамежлив кога станува збор за теренски и јас ретко ги користам шаблоните за моите пораки, но бидејќи морав да ги повикам луѓето, покрај започнувањето на врската, зедов храброст и испратив пријателски пораки.

За првиот блог за пишување, напишав да ги поканам блогерите и писателите да ја дадат својата приказна за инспиративен пост што го подготвувам за јануари.

Ова е делумен шаблон што го користав:

Здраво [Име]!

Како е твојот ден?

Јас сум Луана, обожавател и претплатник на [Blogger] 's [ExampleBlog.com].

Го видов твојот коментар на [Post URL].

Имам прашање да прашам. :) Гледаш, работам на блог пост за мојот блог да го објавам на почетокот од следната година. [Овде објаснувам за што се работи мислењето и како ми требаат други гласови за да го направам навистина инспиративен]

Дали сакате да придонесете [приказна / совет / совет]? :)

Ви благодариме што го прочитавте ова! Се надевам дека наскоро можеме да разговараме.

најдобар случај,
Луана Спинетти
[URL на мојот блог]

(Да, јас користам многу смајли во моите пораки!)

Во случај на вториот пишувачки блог, оној што не го започнав уште, ги испратив луѓето да знаат што мислат за една идеја и како ќе видат дека работат во нивниот маркетинг план.

Здраво [Име],

Јас сум Луана, огромен навивач и следбеник на [Име на Блогер] и гледам дека исто така го коментиравте [POST] на [Blogger].

Бидејќи станува збор за развој на идеи за содржина, се прашував дали може да ми дадете мислење за проект што го развивам: како ќе ја видите [идејата] во вашата лажат - и како ќе помогне во измислувањето нови идеи за вашиот уреднички календар.

Јас се развивам на блог за тоа, но навистина ми треба извесен увид.

Ви благодариме за читањето на ова и мило ми се сретнавме преку блог на Blogger! :)

- Луана Спинетти

Како што може да забележите, јас понудив нешто во двете теренски пораки:

 • Во првиот случај, писателот кој одлучува да придонесе за мојот пост го добива своето име и веб-страница на екранот на мојата страница, тоа значи публицитет.
 • Во вториот случај, лицето размислува за некоја идеја за која претходно не можела да размисли, онаа што може подоцна да им користи, или да ги инспирира да работат во таа област. Додека користа тука не е непосредна, таа се претвора во можност на долг рок.

Без разлика дали барате мислење или да придонесете за вашата статија, потенцирајте ги нивните придобивки (или придобивките на заедницата), а не вашите.

Добив пријателски и охрабрувачки повратни информации за двете пораки, и што е уште поважно, прифаќањето на мојот обид да започнам врска.

Знам дека ќе продолжам да ги ставам во контакт со овие прекрасни писатели од сега па натаму, поради поврзаноста.

2. Листа зграда и теренски преку LinkedIn

Додека првиот експеримент ме виде да дојдам до странци, во овој случај користев платформа (LinkedIn) за да допрам до постоечките контакти.

И тоа беше да ги прашате што мислат луди оптимизација предизвик Напишав за овде во WHSR во септември. Всушност, мојата цел беше да ја видам реакцијата и да добијам повратни информации од луѓе кои се или про или против моите напори.

Мојата теренски порака беше кратка и мирна:

Здраво [Име]! :)

Како беше? Се подготвува за Божиќните празници овде.

Имам малку (добро, не многу!), Но луд блог пост да го споделам со вас, оној што го напишав пред неколку месеци, но тоа беше добро прифатено на социјалистите.

http: //webhostingsecretrevealed.net/blog/blogging-tips/learn-how-to-be-a-blogger-with-guts-from-this-failed-seo-challenge/

Само љубопитни да ги знаете твоите мисли за тоа! :)

Да, тоа е лудо, но имав многу забава со тоа.

Благодарам и среќни празници (ако прославувате)!

~ Луана

Пораката заврши како прекрасен начин да се поврзе со моите контакти и добив охрабрувачки коментари за користење на неконформистички (но пријателски) пристап кон мојот предизвик.

Повеќе Blogger Outreach Ideas

Мариус Киниелис " 9 ефикасни хакерски хаки и Вил Блант сè што треба да го знаете "водич на Blogger Sidekick се скапоцени камења што треба да ги вклучите во вашата мора да ја прочитате листата.

Додека Мариус пост е полн со совети од реалниот свет искуство; Исто така, ќе дели еден чекор-по-чекор метод за да ги охрабри и следи без ризик од заборавање на кого сте контактирале, кој одговорил и кој дејствувал по вашата порака.

Бебе (и навестување за успех)

Секогаш имајте нешто да понудите кога испраќате е-пошта до други блогери.

Без разлика дали тоа е бесплатна или идеја или мислење, секогаш другата личност се чувствува посебно - и тоа е затоа што тие се посебни што сте потрошиле дел од вашето време за да направите е-мејл само за нив.

Како да стигнете до блогерите преку е-пошта?

За Луана Спинетти

Луана Спинетти е слободен писател и уметник со седиште во Италија, и страсен студент по компјутерски науки. Има средношколска диплома по психологија и образование и присуствуваше на 3-годишен курс по уметност на стрипови, од каде дипломира на 2008. Како мулти-фацетирана личност како што е, таа разви голем интерес за SEO / SEM и Web Marketing, со посебен наклон кон социјалните медиуми, а работи на три романи на нејзиниот мајчин јазик (италијански), за која се надева дека инди објави наскоро.