Б.

Многу случаи на употреба на VPN: Како VPN може да биде корисен

 • Веб алатки
 • Ажурирано април 01, 2020
 • Од Тимоти Шим
Виртуелните приватни мрежи (VPN) се првенствено дизајнирани за подобрување на приватноста и безбедноста. Сепак, некои карактеристики за тоа како тие работат ги прават погодни и за други намени. Всушност, има човек…

Големата листа на онлајн бизнис идеи за да започнете

 • Онлајн Бизнис
 • Ажурирано март 30, 2020
 • Од Џери Лоу
Интернетот продолжува да биде растечки пазар за секој кој сака да започне онлајн бизнис. Фактот дека тоа е ниско-ризична инвестиција и дека нема да морате да трошите пари на тули и малтер ...

Најдобри веб хостинг за мал бизнис (2020)

 • Хостинг водичи
 • Ажурирано март 30, 2020
 • Од Џери Лоу
Една клучна лекција што ја научив од разгледување на десетици хостинг услуги е дека добар веб-домаќин можеби не секогаш е вистинскиот веб-домаќин. Зошто? Бидејќи различни видови на веб-страници ќе имаат различни потреби. С ...

Како да пристапите до Темната мрежа: прелистување на темно веб, прелистувач на TOR и веб-страници

 • Веб алатки
 • Ажурирано март 30, 2020
 • Од Тимоти Шим
Замислете вистински санта мраз Горниот врв над водата и е видлив, но вистинскиот дел од ледениот брег е под него, невиден. Светската мрежа е слична, во која редовните сајтови што ги посетуваме се ...

Најди Најдобри е-мејл хостинг и научете како да го поставите вашиот бизнис Email

 • Избрани статии
 • Ажурирано март 27, 2020
 • Од Џери Лоу
За лаик, е-мејл е обично поврзан со големи провајдери, како што се Гугл или Јаху, бидејќи е бесплатен и практично неограничен во смисла на складирање. Сепак, бизнисите често имаат различни барања ...

Како да се движите вашиот веб-сајт на друг веб-домаќин (и знаејќи кога да се префрлиш)

 • Хостинг водичи
 • Ажурирано март 27, 2020
 • Од Џери Лоу
Во идеален свет, ние никогаш не би требало да се грижиме за префрлување веб-домаќини - нашата страница ќе остане среќно сместена во објектот на тековниот хостинг провајдер со големо време на оптоварување, прифатливи трошоци…

Водич за почетници: Што е веб-хостинг? Што е домен? Разлика помеѓу име на домен и веб-хостинг

 • Хостинг водичи
 • Ажурирано март 27, 2020
 • Од Џери Лоу
За да имате веб-страница, потребни ви се три работи: име на домен, веб-хостинг и развиена веб-страница. Но, што е име на домен? Што е веб хостинг? Зарем не се исти? Важно е да сте кристално cl…

30+ Најдобри страници што нудат бесплатни фотографии и слики за блогови

 • Совети за блогирање
 • Ажурирано март 26, 2020
 • Од Џери Лоу
Премногу е лесно да се фокусираме на нашите зборови и мислења кога создаваме блок-пост. На крајот на краиштата, тоа е зборовите што пребарувачите лазат за ранг-листа и што ги возвраќа луѓето повторно и ага ...

Како да се објавите вашата книга #1: Традиционално наспроти објавување само за блогерите

 • Совети за блогирање
 • Ажурирано март 25, 2020
 • Од KeriLynn Engel
Книгите за белешки на уредникот се неверојатна алатка за маркетинг. Тие можат да се користат за претворање на читателите во претплатници на е-пошта (даваат бесплатна книга во замена за е-пошта), или можат да се користат како друг кисел…

Прирачникот за политика за едноставна приватност (и колаче) за сопствениците на веб-страниците

 • Совети за блогирање
 • Ажурирано март 25, 2020
 • Од KeriLynn Engel
Брза линк Што е политика на приватност Закон за приватност во различни земји ЕУ Општи Правилник за заштита на личните податоци Што да го вклучите во вашата политика за приватност Полиса за приватност за Google AdSense Полиса за приватност за ...

Како да ја скриете или смените мојата IP адреса

 • Веб алатки
 • Ажурирано март 24, 2020
 • Од Тимоти Шим
IP адресите се уникатно идентификуваат броеви на уреди поврзани со мрежа. Интернетот се смета за мрежа и заради зголемените проблеми во врска со безбедноста, повеќе луѓе бараат да се сокријат ...

Најдобри VPN услуги за 2020 година: 10 Најпопуларни VPN-мрежи во споредба

 • Веб алатки
 • Ажурирано март 23, 2020
 • Од Тимоти Шим
Избирањето на апсолутно најдоброто од најдобрите не е лесна задача. Многу зависи од екстензивните тестови, но голем дел од него, исто така, зависи од вас - корисникот. Секој има различно ...

Која е-пошта Билтен служба е најдобра за вашиот блог?

 • Совети за блогирање
 • Ажурирано март 19, 2020
 • Од KeriLynn Engel
Независно од кои причини за отпочнување на блог, добивање на читатели за читање пост е само првиот чекор. Тоа е само преку развивање на вашиот однос со вашите читатели дека ќе ги постигнете своите цели. И ...

70 + Handy Веб Генератори за Smart / Lazy Developers

 • Веб алатки
 • Ажурирано март 17, 2020
 • Од Џери Лоу
Еве листа на 70 рачно избраните, лесни за користење и слободни веб-генератори кои ќе заштедат многу време и енергија. Брза навигација - Видови на генератор: Ги групирав овие алатки во категорија 10 ...

Воведување на HostScore.net - нов, управувано од податоци, за да изберете веб-домаќин

 • Хостинг водичи
 • Ажурирано март 16, 2020
 • Од Џери Лоу
Ова е специјална објава за започнување на мојот нов проект HostScore.net - веб-страница на која објавуваме податоци за перформанси на хостинг и едноставни методи за веб-хостинг конзус…

Необичниот случај на апсолутно бесплатен домен

 • Хостинг водичи
 • Ажурирано март 12, 2020
 • Од Тимоти Шим
Со повеќе од 348 милиони имиња на домени регистрирани како на крајот 2018, имиња на домени се топли продажба на артикли. Всушност, има толку голема побарувачка што Интернет Корпорацијата за доделени имиња ...