Членовите на Тимоти Шим

Научете си кодирање: 6 места за да научите програмирање сами

 • Интернет Дизајн
 • Ажуриран октомври 21, 2020
 • Од Тимоти Шим
Постојат тони места на Интернет каде што можете лесно да се научите да кодирате. Не е само едноставен HTML дури, туку опциите се движат далеку и широко. Прашањето не е навистина каде, но зошто треба

Како да користите AI и машинско учење за вашиот бизнис

 • Онлајн Бизнис
 • Ажуриран октомври 21, 2020
 • Од Тимоти Шим
Во ерата на дигиталното станува сè поважно за бизнисот да се прилагоди за да остане конкурентен. Денес, дури и најмалиот бизнис може да дигитализира и да пристапи до многу поголем потенцијален клиент

Најдобра услуга за складирање облак и споделување датотеки за мал бизнис

 • Онлајн Бизнис
 • Ажуриран октомври 08, 2020
 • Од Тимоти Шим
Поради овие причини и повеќе, услугите за складирање на облаци никнаа и растат како плевел. Квалитетот и брзината на Интернет линиите ги направија сериозно одржлива опција и за лични

5 алтернативи на PayPal (за мали бизниси и продавници преку Интернет)

 • Онлајн Бизнис
 • Ажуриран октомври 08, 2020
 • Од Тимоти Шим
PayPal е услуга за обработка на дигитални плаќања што е достапна ширум светот. За трговците на мало, тоа им помага да прифаќаат плаќања од клиенти за продажба преку Интернет. За други, тоа е пригоден начин да плаќаат за

Преглед на SaferVPN

 • Веб алатки
 • Ажурирано август 27, 2020
 • Од Тимоти Шим
Добри страни: Што е добро во врска со SaferVPN? 1. Традиционален безбедносен пристап SaferVPN, и покрај релативно ниските долгорочни стапки, го нуди повеќето од она што го прават другите даватели на услуги на VPN. Ова вклучува мејнстрим П…

Вистински трошоци за водење успешна деловна веб-страница

 • Онлајн Бизнис
 • Ажуриран октомври 17, 2020
 • Од Тимоти Шим
Хостирањето на веб-страница можеби не изгледа многу, но честопати треба да се земат предвид и други трошоци. Иако не се сите додатоци строго потребни, оние кои се посветени на успехот ќе сакаат да ги земат предвид за вклучување. Кога…

Преглед на WannaFlix

 • Веб алатки
 • Ажурирано август 11, 2020
 • Од Тимоти Шим
WannaFlix Добри: Што ми се допаѓа за WannaFlix 1. Пониски трошоци за влез Поголемиот дел од компаниите во просторот VPN имаат тенденција да започнат високо цените на едномесечните претплати. Сепак, повеќето го одржуваат на околу t…

Преглед на IPVanish

 • Веб алатки
 • Ажуриран октомври 09, 2020
 • Од Тимоти Шим
Добри страни: Што е добро во врска со IPVanish? 1. IPVanish не ги одржува дневниците Пријавувањето е можеби најважната точка за која повеќето даватели на услуги за VPN ја следат под надзор. Главните цели на услугата како t…

15 Примери за инфраструктурен софтвер како услуга (IaaS)

 • Онлајн Бизнис
 • Ажуриран октомври 12, 2020
 • Од Тимоти Шим
Што е IaaS инфраструктура како услуга (IaaS) е друга форма на услуга заснована на облак. Во суштина, тоа се однесува на употреба на далечинска инфраструктура заснована на претплата, овој модел им овозможува на корисниците повторно да

Примери за 15 популарен софтвер како услуга (SaaS)

 • Онлајн Бизнис
 • Ажуриран октомври 12, 2020
 • Од Тимоти Шим
Што е SaaS? Софтверот како услуга (SaaS) е испорака на апликации заснована на претплата преку модел на Облак. Се здоби со брза популарност поради ниската цена на влез. За номинална такса по корисник, o

15 Примери за популарна платформа како услуга (PaaS)

 • Онлајн Бизнис
 • Ажуриран октомври 17, 2020
 • Од Тимоти Шим
Што е PaaS? Платформата-како-услуга (PaaS) одговара на профилот на модерниот бизнис - брза и многу подвижна. Им нуди на компаниите можност за брзо градење на кориснички решенија со помош…

Сè што треба да знаете за Cloudflare (и некои што не)

 • безбедност
 • Ажурирано Јул 07, 2020
 • Од Тимоти Шим
Cloudflare е најпознат како мрежа за испорака на содржина (CDN). Денес тоа станало минато и нуди широк спектар на услуги што главно ги покриваат мрежно и безбедносно. Нивната наведена мисија: Да помогнеме во bu…

Зголемување на брзината на веб-страницата со Cloudflare (едноставен водич за поставување)

 • Веб алатки
 • Ажурирано Јул 07, 2020
 • Од Тимоти Шим
Што е Cloudflare? Cloudflare е најпознат по својата мрежа за испорака на содржини (CDN). Ова им помага на веб-страниците да ги намалат брзините на вчитување на веб-страниците. Примарниот начин на кој се прави ова е преку кеширање. Сепак, Cl…

Каде да биде домаќин на вашиот следен проект? Најдобри услуги за хостирање на angoанго

 • Хостинг водичи
 • Ажурирано Јул 08, 2020
 • Од Тимоти Шим
Djанго е малку енигма затоа што ниша како што е, loveубовта кон оваа рамка се чини дека е растргнат меѓу два интересни ривали - САД и Русија. Сепак, има уште многу да се сакаме за dev…
NordLynx

NordLynx ја зголемува брзината на NordVPN значително

 • безбедност
 • Ажуриран јуни 10, 2020
 • Од Тимоти Шим
NordLynx е протокол од NordVPN изграден адаптивно околу WireGuard. Вториот е изложуван од многу првични тестери да бидат следната генерација во протоколот за комуникации. Сепак, бидејќи WireGuard i…

Како да изградите лична веб-страница (користејќи Zyro)

 • Интернет Дизајн
 • Ажуриран октомври 13, 2020
 • Од Тимоти Шим
Зошто да изградите лична веб-страница Zyro е еден вид идеал за оние кои сакаат да постават лична страница. Во овие времиња, вашата лична страница може да дејствува како точка на професионална референца која е лесно пристапна