Статии од Лори Соорд

Јуни преглед: Пишување силна содржина и промена на HTTPS

 • Новости на сајтот и вести
 • Ажурирано Јул 09, 2018
 • Од Лори Соорд
Здраво најмили читатели, не знам како е времето таму каде што сте, но во јужна Индијана е потопло од сините пламени. Последните неколку дена, топлината се искачи во високите 90 (Фаренхајт)…

Мај Преглед: алатки за страници и алатки за сопственост на веб-страници

 • Новости на сајтот и вести
 • Ажуриран јуни 01, 2018
 • Од Лори Соорд
Драги читатели, Среќен мај! Можеш ли да веруваш дека веќе сме во лето? Овде, во Средниот Запад, се чинеше дека одевме директно од зима во лето, со многу малку пролетни денови т…

Како Microweber отиде од стартување на 3-вработените до регистрираните корисници на 12,000

 • интервјуа
 • Ажурирано Јул 06, 2019
 • Од Лори Соорд
Пред само три години Борис Соколов и Питер Иванов ја започнаа Microweber (www.microweber.com). Тие започнаа со тројца вработени, но денес го развија концептот на повеќе регистрирани корисници на 12,000 и ...

Април Преглед: Ажурирани водичи и критики

 • Новости на сајтот и вести
 • Ажуриран мај 02, 2018
 • Од Лори Соорд
Здраво Почитувани читатели, го прескокнавме нашето ажурирање во март, но имаме многу новости за споделување за април. Тука во Јужна Индијана, имавме многу долга зима. Сепак, температурите конечно се загреале и ...

Успехот AccuWebHosting е преку клиентска реакција

 • интервјуа
 • Ажурирано март 05, 2018
 • Од Лори Соорд
Во индустријата каде што првите десет хостинг компании контролираат 21% од пазарот, конкуренцијата е жестока за да се здобијат со клиенти и да се задржи предност. Постојат стотици хостинг компании, па ако сакате да п ...
графички со кратенката за февруари со мала календарска икона и темна праска позадина со бели букви.

Февруари Преглед: нови хостинг осврти и нови начини за да заработат на вашиот сајт

 • Новости на сајтот и вести
 • Ажурирано март 02, 2018
 • Од Лори Соорд
Драги читатели, Додека го затвориме краткиот месец февруари, секогаш изгледа како да има уште неколку дена во овој месец. Дури и со таков краток месец, бевме во можност да добиеме доста придру ...

Како Sender.net стана успех во текот на ноќта во е-мејл маркетинг индустријата

 • интервјуа
 • Ажурирано Ноември 08, 2017
 • Од Лори Соорд
На пазар кој е многу конкурентен по природа, Sender.net (sender.net) беше во можност да стане успех речиси преку ноќ во индустријата за е-маркетинг. Од своето основање во 2012, Sender.net h ...

Октомври Преглед: Најдобри градители на веб-страници и преглед на константен контакт во длабочина

 • Новости на сајтот и вести
 • Ажурирано Ноември 08, 2017
 • Од Лори Соорд
Драги читатели, може да верувате дека октомври веќе заврши? Не знам како помина месецот толку брзо, но беше напорен месец. Овде, во јужна Индијана, лисјата се менуваат на убава, светла јагу…

Како Firedrop користеше зголемената популарност на АИ за да ги добие корисниците на 4,000 пред да започне

 • интервјуа
 • Ажурирано Јул 10, 2018
 • Од Лори Соорд
Пред Firedrop (www.firedrop.ai) дури ги отвори своите виртуелни врати, имаше повеќе од 4,000 активни корисници на место. Концептот за компанијата развиен во 2015, ги бараа инвеститорите, обезбедуваа финансирање ...

Септември Преглед: Ажурирани Испратена и домаќин на веб-сајтот Водич

 • Новости на сајтот и вести
 • Ажуриран октомври 02, 2017
 • Од Лори Соорд
Драги читатели, Можете ли да верувате дека падот е официјално овде? Се чини дека годишните времиња на 2017 имаат само зумирано минатото додека не стигнеме во последните неколку месеци од годината. Со доаѓањето на празниците, ова ...

Како облаци поедноставен процесот на хостинг за клиентите и револуција на нивниот бизнис

 • интервјуа
 • Ажурирано септември 22, 2017
 • Од Лори Соорд
Од Cloudways (www.cloudways.com) е основана во 2011, таа прерасна во вработени на 50 + на десетици илјади сервери за илјадници корисници во платформата. Ова беше направено во шест ...

Како Чак Гумберт користи истребувачки пилотски техники за успех во бизнисот и во животот

 • интервјуа
 • Ажурирано септември 20, 2017
 • Од Лори Соорд
Победата во бизнисот бара многу специфичен сет на вештини кои претприемачите можат да учат и да развијат со текот на времето. Сепак, да пронајдете криволичене на водењето бизнис, било да е онлајн или исклучено, може ...

Јули преглед: Анкета, интервјуа и помош помагала во живо

 • Новости на сајтот и вести
 • Ажурирано август 01, 2017
 • Од Лори Соорд
Драг читател, летото лета толку брзо! Деновите се сè уште навистина топли во моментот, но тоа ќе се промени додека се движиме низ август и наесен. Нашата надеж е дека уживате во сите m…

Како Хостингер ја подигна својата компанија на 29 милион корисници во последната деценија

 • интервјуа
 • Ажуриран октомври 12, 2018
 • Од Лори Соорд
Кога еден претприемач има идеја да започне компанија од ништо, тие обично сонуваат дека тоа еден ден ќе прерасне во нешто неверојатно, но никој не знае сигурно. Се проценува дека 96% од бизнисот ...

Како Aparg добиени 400 + клиенти во пет кратки години

 • интервјуа
 • Ажурирано Јул 15, 2017
 • Од Лори Соорд
Растењето бизнис од теренот не е лесен подвиг за никого. Всушност, тоа е голем предизвик да дознаам како да го продадете вашиот нов бизнис, каде да најдете клиенти и како да го направите профи ...

Вим: Изработка на живот полесен за кодери, а истовремено помагајќи им на децата во Уганда

 • Веб алатки
 • Ажурирано Јул 10, 2018
 • Од Лори Соорд
Ако сте во кој било вид развој на веб или програмирање, тогаш веројатно сте слушнале за Vim (vim.org), кој се состои од „Vi Impoved“. Vim е софтвер за уредување текст со отворен извор. Текстот edi…