11 Essential Blogging Tools & Resources

Artikel geskryf deur:
  • Web Tools
  • Opgedateer: Jun 20, 2020

Blogging is die daad om jou gedagtes aanlyn te plaas vir ander mense om te lees. Die daad self is nie moeilik nie, maar om doeltreffend te blog, maak ons ​​staat op baie verskillende instrumente.

In my onlangse boek, Die Ultimate Blogging Resource List, Ek het honderde en honderde verskillende bronne vir bloggers gelys. Die waarheid is, ek gebruik nie die helfte van die bronne wat in die boek gelys word nie. As dit kom by noodsaaklike bloggereedskap wat ek eenvoudig nie kan bedryf nie, is daar net 'n handjievol toepassings en dienste wat ek elke dag gebruik.

Vandag wil ek graag die 10-bloggereedskap wat ek nie kan doen nie, deel. Hierdie hulpbronne is nie noodwendig die beste nie; hulle is bloot die een wat ek gewoond geraak het aan sekere take. Ek het dus alternatiewe vir elke diens gelys, sodat jy 'n groter keuse van hulpbronne het om van te kies. Ek hoop jy geniet die lys :)

11 moet bloggereedskap en hulpbronne hê

1. NetVibes - Gratis

URL: https://www.netvibes.com/
Gebruik: om op hoogte te bly van die jongste nuus en sienings

Dit is belangrik dat bloggers op hoogte bly van die nuutste nuus en gebeure rondom die onderwerp waaroor hulle skryf. Maatskaplike mediadienste soos Twitter en Facebook het die manier verander waarop mense inligting kry, maar ek glo nie dit is 'n praktiese manier om op hoogte te bly nie, aangesien hulle onmiddellik nuwe artikels rapporteer. Daarom is dit maklik om belangrike nuusberigte in die mengsel te verloor.

AmphetaDesk

Nuuslesers is 'n baie beter manier om inhoud van tientalle webwerwe te lees. Ek het dit al jare gebruik om die nuutste artikels op belangrike nuusblaaie te kyk. Die komende sluiting van Google Reader op Julie 1 2013 het gesien hoe baie meer mense na NetVibes gaan om op datum te bly met inhoudwebwerwe.

Waardevolle alternatiewe: Feedly, NewsBlur, FeedDemon

2. Google Docs - Gratis

URL: https://docs.google.com
Gebruik: Vir die neem van notas

Om aantekeninge te neem is 'n noodsaaklike deel van blogging. Idees kan enige tyd van die dag by jou kom, dit is een van die redes waarom ek altyd 'n tradisionele notaboek en pen by my dra. As ek aanlyn kry, skuif ek die notas na Google Docs.

Google Docs

Daar is tientalle groot notasopname-aansoeke aanlyn beskikbaar. Ek hou net van die eenvoud van Google Docs; 'N Leë dokument is al wat ek nodig het. Ek gebruik af en toe sigblaaie om die prestasie van statistieke ens na te spoor.

Dit is noodsaaklik dat notas op die wolk gesynchroniseer word, aangesien ek soms op verskillende rekenaars werk. Google Dokumente laat my toe om notas vanaf enige rekenaar of toestel oop te maak en ek kan ook vanlyn lêers vanaf Word oplaai.

Waardevolle alternatiewe: Ever Note, Onthou The Milk, Simplenote, Trello

3. FileZilla - Gratis

URL: https://filezilla-project.org
Gebruik: vir die oplaai, uitvee en wysiging van bloglêers

Ek gebruik FileZilla om alle kernbrande, banner beelde, temas, invoegtoepassings en meer op te laai. Sure, jy kan jou blog bestuur deur 'n lêerbestuurder te gebruik, maar die proses is stadig en bondig.

FileZilla

FileZilla is beskikbaar op Mac, Windows en Linux. Dit is ongelooflik maklik om te gebruik. Ek het 'n 27 ″ iMac by die huis, maar ek is geneig om Windows-skootrekenaars op die pad te gebruik. Die uitvoer- en invoeropsies op FileZilla maak dit vir my maklik om te verseker dat al my webwerfprofiele oorgedra kan word na enige toestel wat ek gebruik.

Waardevolle alternatiewe: FireFTP, CrossFTP, SmartFTP (Windows)

4. TextPad - Gratis

URL: https://www.textpad.com/
Gebruik: Om sjabloonlêers te verander

TextPad

Waardevolle alternatiewe: TextWrangler (Mac), Notepad + + (Windows), Kate (Linux)

5. WordPress - Gratis

URL: https://wordpress.org/
Gebruik: My Blogging Platform

Toe ek die eerste keer in 2006 begin blog, het ek verskeie gewilde blogplatforms probeer. WordPress het gestaan ​​teen die kompetisie as gevolg van die aantal temas en plugins wat dit beskikbaar gestel het. Die platform het sedertdien van krag tot krag en het ver buite die blogplatform ontwikkel. In werklikheid, WordPress kragte 34% van internet webwerwe.

WordPress

Ek gebruik WordPress om al my inhoud webwerwe te skep. Vanweë die aantal plugins wat daarvoor beskikbaar is, is daar niks wat die script nie kan doen nie.

Waardevolle alternatiewe: Wix, Typepad, Drupal, Joomla

6. VaultPress - $ 39 per jaar

URL: https://vaultpress.com/
Gebruik: Vir die back-up van my blogs

Dit is belangrik om te gereelde rugsteun uit te voer van jou blogs. VaultPress maak hierdie proses eenvoudig deur u blog of webwerf elke uur op te laai. Die diens is ontwikkel deur Automattic, die maatskappy wat WordPress ontwikkel.

VaultPress

Met die diens kan u enige rugsteun van die verlede herstel of aflaai. U kan kies om temas, invoegtoepassings, u databasis of u uploads te laai, vanaf enige punt sedert u die diens begin gebruik het. As ek wil, kan ek byvoorbeeld twee jaar gelede 'n rugsteun van my blog aflaai, en ek kan kies uit enige rugsteun vanaf daardie dag. Daar is baie goeie Friends oplossings daar buite, maar vir my is VaultPress om hierdie rede rede bo die kompetisie.

Waardevolle alternatiewe: Backup Machine, BlogVault, CodeGuard, Interserver Swift Backup

7. Google Alerts - Gratis

URL: https://www.google.com/alerts
Gebruik: Om aangemeld te word van skakels na my blog

Google Alerts laat jou toe om kennisgewings oor enigiets te kry. Ek gebruik dit om kennis te maak van enige resensies van my boeke en enige skakels na my blog. Dit kan ook gebruik word om u in kennis te stel van belangrike ontwikkelings binne 'n nis.

Google Alerts

Al wat jy moet doen is om die sleutelwoord wat jy wil op te spoor en hoe gereeld jy opdaterings benodig.

Uit al die dienste wat in hierdie artikel gelys word, is Google Alerts die een waarop ek nie elke dag op my staatmaak nie.

Dit is moontlik die enigste diens wat ek tegnies kan doen; Maar elke keer as ek 'n e-posupdate van Google Alerts ontvang, word ek herinner aan hoe nuttig die diens is.

Waardevolle alternatiewe: melding, Sosiale Soeker

8. DropBox - Gratis vir 2GB van berging

URL: https://www.dropbox.com/
Gebruik: Vir die back-up van alle belangrike lêers

Ek gebruik DropBox om alle belangrike webwerf lêers te rugsteun, insluitend lêers, temas, plugins, logo's, notas en meer. Al my lêers word outomaties gesinkroniseer oor al my rekenaars en ek kan toegang tot belangrike lêers vanaf enige toestel.

Dropbox

Dropbox bied 2GB stoor gratis, alhoewel u die opsie het om meer stoorplek te verdien deur middel van verwysings. Ek betaal $ 99 per jaar vir 100GB stoorplek, aangesien ek al my foto's en video's van die reis op die diens rugsteun.

Waardevolle alternatiewe: Google Drive, SugarSync, SpiderOak, iDrive

9. Greenshot - Gratis

URL: https://getgreenshot.org
Gebruik: Om Screenshots te neem

Beelde vorm 'n groot deel van blogging. Blogplasings sonder prente lyk dof en word minder gereeld op sosiale media-webwerwe gedeel. Daarom neem ek elke dag kiekies vir my blogplasings.

Greenshot

Greenshot is 'n skermkiekie hulpmiddel vir Windows wat my toelaat om 'n skermkiekie van my hele lessenaar, of van 'n gedefinieerde area, te gebruik, met behulp van kortpaaie.

Daar is baie voordele vir die gebruik van Greenshot.

Die vermoë om 'n skermkiekie van 'n gedefinieerde gebied te maak, spaar baie tyd om beelde in jou beeldredakteur te sny. U kan selfs die aansoek konfigureer om u bewerkingsprogram outomaties oop te maak nadat u 'n kiekie geneem het. Alternatiewelik kan u die skermkiekie as 'n prent op 'n voorafbepaalde plek stoor.

Waardevolle alternatiewe: Awesome Screenshot, TechSmith Snagit

10. Gimphoto - Gratis

URL: http://www.gimphoto.com/
Gebruik: Om beelde vir die internet te verander

Vir jare het ek Photoshop gebruik om beelde te wysig, maar oor die laaste paar jaar het ek my verhuis na gratis foto-redigering. GIMP was die voor die hand liggende keuse, maar die oorgang na Gimphoto was makliker omdat die menu-koppelvlak gebaseer was op Photoshop's.

Gimphoto

Gimpphoto is beskikbaar vir Windows en Linux. Daar is ook 'n draagbare aflaai opsie waarmee jy dit kan installeer op 'n USB-stick. Photoshop is nou baie duur en hulle dwing almal om te betaal met 'n maandelikse intekening. As jy op soek is na 'n goeie alternatief vir Photoshop, beveel ek sterk aan Gimpphoto. Daar is niks wat dit nie kan doen nie en dit werk op 'n baie soortgelyke manier aan Photoshop.

Waardevolle alternatiewe: Verf (Windows), Pixlr (Browser gebaseer), strand (Mac)

11. Gmail - Gratis

URL: https://www.gmail.com
Gebruik: vir e-pos, netwerke en meer

Gmail is die eerste program wat ek elke dag in my blaaier oopmaak. Dit is hoe ek nuus kry oor nuwe kommentaar op my nuwe blogs en hoe ek met mense op die internet kan kommunikeer. Mense praat altyd oor hoe groot Twitter, Facebook en Linkedin is vir netwerkwerk. Ek waardeer die netwerkmoontlikhede wat hierdie dienste bied, maar ek glo dat e-pos steeds die beste medium is om sake te doen.

Gmail

Ek het Gmail aktief gebruik, aangesien ek 'n beta-rekening baie jare gelede aangebied het. Die meeste ander e-posdienste voldoen nou aan die groot berging wat Gmail bied, maar Gmail word steeds in 'n aantal gebiede uitgeblink. In die besonder, sy integrasie met ander dienste. Eerste deel Google-programme soos Google Chat, Kalender, Drive en Hangouts, is almal geïntegreer in die manier waarop Gmail werk. Daar is 'n groot aantal toepassings van derde partye wat daarin integreer, soos die aantekeningdiens Onthou The Milk.

Waardevolle alternatiewe: Outlook, Fastmail, Thunderbird, MailBird

Jy ken nou die hulpbronne waarop ek staatmaak blog suksesvol elke dag. Ek is seker dat baie van julle verbaas is dat Twitter of Facebook nie op die lys was nie. Ek gebruik hierdie dienste, maar ek beskou dit nie as noodsaaklik vir my blogroetine nie. As dit iets is, kan dit my afleiding wees om my werk te voltooi.

Watter bloggereedskap kan jy nie sonder doen nie? Laat ons asseblief weet in die kommentaar area.

Dankie vir die lees,
Kevin

Oor Kevin Muldoon

Kevin Muldoon is 'n professionele blogger met 'n liefde vir reis. Hy skryf gereeld oor onderwerpe soos WordPress, Blogging, Productivity, Internet Marketing en Social Media op sy persoonlike blog. Hy is ook die skrywer van die beste verkoop boek "The Art of Freelance Blogging".