Hoe om u besigheidsnaam en intellektuele bates te handelsmerk (nuttige wenke van advokate)

Opgedateer: 05 Oktober 2020 / Artikel deur: Lori Soard

Eerstens 'n persoonlike verhaal ... In 1996 het ek my dagtaak opgehou en besluit om tuis te bly en voltyds te begin skryf. Ek het ook geleer om webwerwe te ontwerp en begin om ander mense se webwerwe te redigeer en te bestuur.

Toe ek die eerste keer met die soort werk begin het, het ek hoofsaaklik met romanskrywers gewerk. As 'n romanse skrywer self, daardie bedryf is waar my eerste klante vandaan kom. Ek het 'n promosiegroep vir die outeurs begin en dit Divas of Romance genoem. 

Nie lank daarna nie, het ek begin om my agtergrond in sake te benut en artikels te skryf oor onderwerpe soos sake-intelligensie en ontwerp. Natuurlik het my kliënte 'n mengsel van skrywers en sakelui geword. Ek het my webontwerp- en inhoudsbestuuronderneming Promo Divas begin noem.

Aanvanklik het ek die groep by my algemene webwerf gevoeg en later het die domeinnaam gekoop en 'n aparte webwerf geskep.

Dan sluit Facebook my besigheidsblad af ...

Toe het ek besluit om 'n bladsy op Facebook te begin om my besigheid te bevorder. Facebook sluit my bladsy af. Ek het geen idee hoekom nie. Toe ek hulle gekontak het, het hulle gesê dit was omdat my bladsy inbreuk gemaak het op 'n handelsmerk vir iemand anders.

Blykbaar het iemand 'n soortgelyke naam gehad as die een wat ek al jare gebruik het. Ek het nog nooit my naam as handelsmerk gedien nie. Dit het nooit by my opgekom om dit te doen nie.

Wat ons gedoen het: Hermerk

Nadat ek met 'n advokaatvriend geraadpleeg het, het ek die moeilike besluit geneem dat die stryd daarteen nie die moeite werd was nie.

My handelsnaam pas regtig nie meer in wat ek gedoen het nie.

Toe ek die eerste keer begin het, was die meeste van my kliënte vroulike romanskrywers. Vandag is my kliënte 'n wye mengsel tussen internasionale sakemanne, skrywers van alle genres en beide geslagte en plaaslike ondernemings. Baie van my manlike kliënte het oor die jare kommentaar gelewer oor die naam van my besigheid. Ek sal opmerkings kry soos:

Ek hoef nie 'n diva te word om jou webwerf te laat bou nie, of hoe?

Die kommentaar was goed, maar hulle het my gedink aan die toepaslikheid van die handelsnaam. Sedert my prokureurvriend en ek besluit het, was dit makliker en meer koste-effektief vir my om weer te merk, het ek besluit om my handelsmerk te verander na iets wat van toepassing sou wees op al my kliënte. Ek voel dat ek regtig gaan veg vir my kliënte en probeer om hulle die beste moontlike resultaat te gee en hul handelsnaam oor al die miljoene ander mense daar buite te sien.

Ek het vorendag gekom Promo Warriors (TM) as my nuwe merk (skaamtelose self prop).

Voordat ek dit ooit aan een persoon bekend gemaak het, het ek besluit dat ek dit eers moet handelsmerk. Dit is 'n goeie proses om u handelsnaam te handelsmerk. My grootste rede waarom ek 'n kleinsake-eienaar sou aanraai om hul naam te handelsmerk, is bloot dat iemand anders die handelsnaam wat jy so hard gewerk het om aan te neem, sal neem en dat jy weer sal moet handelsmerk maak. Alhoewel dit vir my goed uitgewerk het, omdat ek in elk geval weer moes hermerk, wil jy dalk nie weer hermerk nie.

Ek is eintlik lief vir my nuwe besigheidsnaam en handelsmerk. Dit pas by wat ek soveel beter doen as die aanvanklike naam en dit pas by my uiteenlopende lys van kliënte.

Ek is nie alleen nie…

Dit is nie net 'n probleem waarvoor ek te kampe gehad het nie. Ek het onlangs met 'n vriend van my hoërskool gesels wat 'n belastingdiensonderneming bedryf. Lori Brooks, eienaar van The Tax Honey (webwerf nie meer beskikbaar nie) in Indianapolis, Indiana, het haar ervaring met my gedeel in iemand wat haar handelsnaam probeer gebruik en dit vir hul eie gebruik.

Daar is 'n persoon wat my probeer steel het Besigheids idee en my handelsnaam. Ek weet presies hoe sy my naam gevind het en dit was met behulp van betaalde advertensies op Facebook. Die enigste verskil in sommige van die bemarkingsprodukte is een woord en die woord is "die". Ek het my besigheid sedert 2009 en sy het haar in 2014 begin.

Die persoon het selfs 'n soortgelyke e-pos rekening op dieselfde e-pos bediener as Brooks geskep. In teenstelling met my, me. Brooks het geen voorneme om weer brandmerk te maak nie.

Ek sal nooit weer handelsmerke doen nie. Ek het daardie naam baie jare deurgesoek nadat ek dit uitgedink het en dit nog nooit bestaan ​​het nie tot 2014. Ek het wel betaalde advertensies op Facebook gedoen wat oral versprei het; Ek kan belasting doen in ander state, nie net in Indiana nie.

Eerlik gesê, Lori Brooks is 'n onderneming wat kan baat by die handelsmerk van die handelsnaam om haarself in die toekoms teen hierdie soort dinge te beskerm.

Hoe u u besigheidsmerke beskerm: wenke van advokate

Gelukkig kon WHSR met sommige advokate oor hierdie onderwerp praat.

Ek het uitgekom na 'n paar prokureurs om hulle te help om jou handelsmerk te beskerm. Die gevolglike advies is baie nuttig vir sake-eienaars.

"'N Handelsmerk is 'n bron-identifiseerder" - Marc Misthal, Rackman & Reisman

Marc Misthal is 'n skoolhoof in die New Yorkse kantoor van Gottlieb, Rackman & Reisman, PC Marc spesialiseer op alle terreine van handelsmerke en outeursregsgedinge en vervolging, en het 'n uitgebreide kennis van domein naam en internet kwessies.

marc misthal

'N Paar dinge om mee te begin: Eerstens is 'n handelsmerk bronidentifiseerder. Dit is iets wat gebruik word om te beteken dat 'n bepaalde goed of diens ontstaan ​​het met 'n bepaalde bron.

In die VS verkry u handelsmerkeregte deur die merk te gebruik (byvoorbeeld deur produkte met hangplate of verpakking met die merk te verkoop). Die vraag hier gaan dus nie oor 'handelsmerk' nie, maar oor registrasie. Enkele redes vir registrasie word hieronder gelys.

Op Handelsmerkproses

Ek het vir Marc gevra hoe lank die proses kan verwag.

Gemiddeld duur dit ongeveer 'n jaar tot 'n jaar en 'n half vandat 'n handelsmerkaansoek by die Amerikaanse handelsmerkkantoor ingedien word totdat 'n registrasie uitgereik word. Aangesien handelsmerkeregte gebaseer is op gebruik en nie op registrasie nie, het 'n handelsmerk-eienaar 'n handelsmerk wat gebruik word terwyl die aansoek hangende is, of hulle 'n registrasie het.

Die volgende was in antwoord op my vraag of die gebruik van 'n prokureur die proses sou bespoedig (Marc was nie net selfbevorderend nie. Ek wou die voordele van die verhuring van 'n prokureur weet, want daar is meestal sommige).

Werk met 'n prokureur wat vertroud is met die praktyke van die Amerikaanse Handelsmerk Kantoor, kan die aansoekproses stroomlyn.

'N Prokureur kan byvoorbeeld 'n ondersoek doen voordat 'n aansoek ingedien word om vas te stel of daar bestaande registrasies is wat u aansoek kan blokkeer; in sommige gevalle kan 'n prokureur wenke gee oor dinge wat gedoen kan word om te verhoed dat bestaande registrasies u aansoek blokkeer. Verder kan 'n prokureur wat vertroud is met die Amerikaanse handelsmerkkantoor, reageer op kommunikasie van die handelsmerkkantoor met die inligting wat hulle soek, wat langdurige uitruilings kan vermy wat die uitreiking van 'n registrasie kan vertraag.

Verder, indien 'n weiering uitgereik word, kan prokureurs wat vertroud is met die Amerikaanse handelsmerkkantoor, dikwels regsgeleerdes aanbied wat die weiering kan oorkom.

Daar is baie voordele om jou besigheid se naam en / of logo te handelsmerk. Marc gedeel:

Handelsmerkregistrasies is baie handig om u handelsmerkregte te handhaaf.

  • A) Hulle bied landswye regte (net om 'n punt te gebruik, gee slegs regte in die gebied waar die punt gebruik word).
  • B) Sodra 'n punt geregistreer is, kan u die ® simbool gebruik om aan te toon dat dit geregistreer is.
  • C) Registrasies verhoed dat derde partye dieselfde of soortgelyke punte vir gebruik in verband met dieselfde of soortgelyke goedere of dienste geregistreer het.
  • D) Handelsregistrasies kan aangeteken word met Amerikaanse Doeane- en Grensbeskerming om die invoer van namaakprodukte te voorkom.
  • E) Sommige aanlynplatforms sal slegs teen oortreders optree as jy bewyse kan lewer van jou regte, soos 'n handelsmerkregistrasie.

"Die beveiliging van 'n federale handelsmerkregistrasie is een van die mees praktiese en koste-effektiewe maniere ..." - Michael Cannata, Rivkin Radler LLP

Michael Cannata, 'n vennoot in Rivkin Radler LLP se groep Intellektuele Eiendomspraktyk, het sy insette oor die registrasie van 'n handelsmerk gedeel.

Michael Cannata

Die beveiliging van 'n federale handelsmerkregistrasie is een van die mees praktiese en koste-effektiewe maniere waarop sake-eienaars hul handelsmerk kan beskerm.

Om seker te wees, is daar baie voordele wat eienaars van federale geregistreerde handelsmerke geniet. Handelsmerkeienaars kry byvoorbeeld landwye prioriteit in hul handelsmerk. Dit beteken dat handelsmerkeienaars, behoudens sekere uitsonderings, voortreflike regte handhaaf om hul geregistreerde handelsmerke regdeur die Verenigde State te gebruik.

Nog 'n voordeel van federale handelsregistrasie is dat die Amerikaanse patent- en handelsmerkkantoor sal weier om enige handelsmerkaansoek te registreer wat verwarrend ooreenstem met 'n geregistreerde handelsmerk. Hierdie belangrike funksie kan derdes afskrik wat, onwetend, 'n soortgelyke handelsmerk probeer registreer en ontgin.

Ten slotte, 'n ander voordeel van die federale handelsmerkregistrasie is dat eienaars van 'n geregistreerde handelsmerk die bekende "®" simbool kan gebruik om ander te laat kennis maak dat 'n spesifieke handelsmerk by die Amerikaanse Patent en Handelsmerkkantoor geregistreer is.

'N Registrasie kan as 'n swaard (aanstootlik) en 'n skild (verdedigend) optree.' - Randy Friedberg, White en Williams LLP

Randy FriedbergVennoot by White en Williams LLP het die tyd geneem om ook 'n paar vrae oor handelsmerke vir ons te beantwoord. Verstaan ​​dat handelsmerke in die VSA op 'n sekere manier werk. Randy deel:

randry friedberg

In die Verenigde State (in teenstelling met die meeste van die wêreld) word regte vasgestel deur gebruik, nie deur registrasie nie. 

Daarom, ongeag registrasie, sal die gebruik in die handel die eienaar gemeenregtelike regte op 'n handelsmerk gee. Hierdie regte sal egter beperk word tot die geografiese gebied waarin die merk gebruik is, en slegs vir die goedere / dienste. Daarom, as ek byvoorbeeld 'n handelsmerk vir skoene in New York en New Jersey gebruik, en iemand dieselfde merk vir dieselfde goed in Kalifornië begin gebruik, kan ek niks daaraan doen nie. As hulle probeer uitbrei na New York, kan ek hulle stop. As ek na Kalifornië probeer uitbrei, kan hulle my keer.

Aan die ander kant gee 'n federale registrasie gebruikers regte regdeur die land, ongeag waar die merk eintlik gebruik word, en kan dit vir ewig hou as dit behoorlik onderhou word. Daarbenewens skep 'n registrasie 'n vermoede (weerlegbaar, nie afdoende nie) dat die registrant die merk besit en uitsluitlik daarop geregtig is om dit te gebruik. Daarbenewens kan die registrasie 5 jaar na registrasieprobleme 'n beëdigde verklaring indien en die registrasie onbetwisbaar word, wat beteken dat daar baie min maniere is om dit aan te val. 

Laastens benodig baie sosiale media-webwerwe en aanlyn-kleinhandelaars registrasies om 'n domein te besit.

Huur van 'n prokureur is nuttig met die proses, soos ek reeds genoem het. Ek het Randy gevra hoe die verhuring van 'n prokureur kan help en hier is sy antwoord:

Daar is 'n paar dinge wat 'n kundige praktisyn kan en moet doen. 

Die grootste deel beteken dit om te weet hoe u probleme kan vermy, dws om die regte gebruiksmodel te kies, die goedere / dienste behoorlik te beskryf, die regte datum van eerste gebruik te begryp ...

Daarbenewens, indien 'n aansoek ingedien word as voorneme om te gebruik en die kliënt die registrasie ten minste gedeeltelik vinnig benodig, kan die aansoeker dalk 'n paar maande of so spaar deur die aansoek te verdeel en 'n deel daarvan in 'n gebruiksgebaseerde gedeelte te verander. aansoek.

Dit is 'n bietjie selfversorgend, maar ek dink dit is belangrik om te verstaan ​​dat ek nie glo dat 'n handelsmerkregistrasie sonder leiding van 'n kundige praktisyn gevra moet word nie. Dit lyk redelik eenvoudig om aanlyn te doen, maar daar is baie landmyne om op te let. Ten slotte is 'n vooraf-goedkeuringsondersoek noodsaaklik om die risiko's verbonde aan die aanvaarding of registrasie van 'n voornemende punt te begryp.

Voordele om 'n handelsmerk te registreer

'N Registrasie kan as 'n swaard (aanstootlik) en 'n skild (verdedigend) optree. 'N Registrasie stel die eienaar in staat om 'n aanklag vir vervalsing te bring. 'N Registrasie kan by die Doeane-diens gelys word, wat vervalsing aan die grens sal stop sonder dat die eienaar dit kos. 'N Registrasie kan belangrik wees in geval van 'n domeinnaamgeskil. Dit is beslis belangrik vir sosiale netwerk- en aanlyn-kleinhandelwebwerwe.

Oorweeg waar jy besigheid doen

Marc Misthal het verduidelik hoe registrasie waar jy sake doen, belangrik is.

“Bogenoemde dek slegs handelsmerkregistrasie in die VSA; dit is belangrik om te oorweeg om te registreer waar u produkte verkoop word (of waar u dienste gelewer word) en waar u produkte vervaardig word. 

Buitelandse jurisdiksies is dalk nie vir u besigheid belangrik nie, maar om vroegtydig stappe te doen om u regte in die buiteland te beskerm, kan dividende op die pad betaal, aangesien derde partye in buitelandse jurisdiksies gereeld handelsmerke in hul huishoudelike jurisdiksies registreer en dan die terugkoop aan hulle verkoop. ware eienaars wanneer daardie party die jurisdiksie wil betree (Dit het met Starbucks gebeur toe dit probeer het om die Russiese mark te betree). "

Hoeveel kos dit om jou besigheid te handelsmerk?

Volgens die Amerikaanse patent- en handelsmerkkantoor, die registrasiegeld vir handelsmerke begin by $ 225 en styg tot $ 325.

Die koste om u handelsnaam te handelsmerk kan egter baie verskil. As u kies om 'n advokaat te huur, moet u regskoste betaal. As u kies om die papierwerk op u eie in te dien, sal u slegs soek- en liasseerfooie hê.

U moet ook in u tyd saamwerk. Aangesien u nie weet wat die handelsmerke van u handelsnaam of logo is nie, sal u 'n leerkurwe in die gesig staar en baie tyd spandeer om met die handelsmerkkantoor heen en weer te lees en heen en weer te gaan.

U sal egter addisionele fooie hê, afhangende van hoeveel klasse / produkte u registreer en ander oorwegings. Handelsmerke moet ook volgens 'n streng skedule hernu word. U kan al die ins en outs van die registrasie via die Handelsmerk Elektroniese Registrasiestelsel.

Hou in gedagte dat die proses baie verwarrend kan wees, dat u moet soek om seker te maak dat die naam nog nie gebruik word nie, en dat die kantoor na die aanvanklike indiening om ekstra papierwerk kan vra.

Verwag om sowat $ 1000 uit te betaal as jy die papierwerk heeltemal op jou eie doen en die proses vind dit makliker as wat verwag word.

As jy kies om 'n prokureur te huur, wat 'n uitstekende idee is, aangesien die proses baie betrokke is, sal jy ook prokureursgelde moet betaal. Dit sal 'n prokureur wat spesialiseer in handelsmerk wetgewing, baie minder tyd neem om die papierwerk te doen, aangesien hulle vertroud is met die proses.

Beskerm jou besigheids handelsmerk

Soos ek op die moeilike manier geleer het, is dit noodsaaklik dat u u handelsmerk beskerm. As u baie tyd spandeer het om 'n unieke naam en model aan te bied, moet u ook die tyd neem om dit te beskerm deur u naam en logo te merk.

Sodra u dit as handelsmerk gemerk het, en as iemand dit gebruik, moet u prokureur 'n ophou-en-brief aan hulle stuur. Wees bereid om u handelsmerk en u besigheid te beskerm.

Nie net is dit belangrik dat kliënte weet dat hulle sake doen met die regte persoon nie, maar jou reputasie kan benadeel word as iemand anders dieselfde naam gebruik sonder dieselfde vlak van kliëntediens wat jy graag aan jou kliënte wil bied.

Baie jare gelede het ek 'n kliënt bevorder. Terselfdertyd werk sy saam met 'n ander persoon met 'n soortgelyke (maar nie presiese) naam as myne nie. Ongelukkig het sy deurmekaar geraak oor watter een van ons met verskillende promosiesake te doen het. Die ander persoon het nie altyd beloftes nagevolg nie en ek vrees my reputasie met my kliënt het begin ly al het ek elke belofte nagekom. Ek sal haar gereeld daaraan moet herinner dat ek nie hierdie of daardie soort promosieprogram aangebied het nie en dat ek nie met die ander persoon verbonde was nie.

As iets wat eenvoudig verwarring kan veroorsaak, stel jou voor hoeveel erger dit is as iemand jou presiese naam gebruik en probeer Kopieer jou inhoud, kyk en besigheidstrategie.

Uiteindelik het die kliënt van my lys verdwyn. Dit gebeur soms in my werklyn, maar ek vermoed dat sy my net met die ander persoon verwar en besluit het dat dit nie die moeite werd is om saam met my te werk nie. Dit was redelik frustrerend, want ek is trots daarop om deur te gaan.

Moenie geld spandeer wat u nie het nie

Hou in gedagte dat elke prokureur waarmee ek gepraat het vir hierdie artikel genoem dat jy ietwat beskerm word net deur die handelsmerk te gebruik.

As u u besigheid 'Nana's Gizmos' noem en u woon in Pennsylvania en iemand noem hulle 'Nana's Gizmos of Texas', sal u dit waarskynlik nie kan bestry soos met 'n federale registrasie nie.

Maar dit beteken nie dat u duisende dollars moet spandeer om u handelsmerk te registreer wanneer u skaars genoeg verdien om uself te betaal nie.

In plaas daarvan, wag totdat jou besigheid gegroei het tot die punt dat jy dit kan bekostig om jou handelsmerk te registreer. Oorweeg dit net 'n ander besigheidskoste soos enige ander en maak daardie belegging in jou besigheid om dit te beskerm.

Ja, u sal die risiko loop dat iemand anders dit registreer, maar as u kan bewys dat u die naam deurgaans gebruik het, sal hulle waarskynlik nie 'n stryd daaroor wen nie, aangesien hulle hul navorsing moes gedoen het voordat hulle ingedien het.

Uiteindelik was my besluit dat hoewel ek kon bewys dat ek eers met my naam vorendag gekom het, en terwyl die persoon in soortgelyke kringe gehardloop het dat ek geweet het dat sy waarskynlik my besigheidsnaam gesien het en dit doelbewus of onderbewustelik geneem het, was dit nie die moeite werd nie dit is vir my om te veg om dit te gebruik en om regskostes aan te gaan, wanneer ek net die geld kon gebruik om my nuwe naam te hermerk en te registreer.

In my geval werk my nuwe handelsmerk soveel beter vir my besigheidsmodel en my huidige kliëntebasis.

Dit was die slimste besluit wat ek kon geneem het. As u 'n soortgelyke situasie ondervind, moet u net besluit waar u geld wil sit. Wil u stry en die handelsmerk wat u gebou het behou, of wil u voortgaan en u nuwe handelsmerk registreer voordat u dit ooit aangekondig het soos ek?

Ek het 'n waardevolle les uit die ervaring geleer en ek hoop dat u kan leer uit wat ek deurgemaak het en soortgelyke slaggate kan vermy. Of u nou besluit om nou te registreer, later te registreer of heeltemal weer te handelsmerk, weet dat u persoonlike reputasie by u kliënte baie belangriker is as wat u 'n besigheid noem.


Gereelde vrae

Kan ek my logo handelsmerk?

Solank dit natuurlik aan 'n sekere handelsnaam gekoppel is! Dit kan egter afhang van die feit dat die patentkantoor van mening is dat dit onderskeidend genoeg is om handelsmerke te kan hê. Gebruik gerus 'n soekenjin om soortgelyke handelsmerke te probeer ontdek voordat u 'n aansoek indien.

Wat is die verskillende soorte patente? Hoe verskil dit?

U kan drie soorte patente indien, nutspatente, ontwerppatente en plantpatente. As u hierdie gids lees, is dit te betwyfel dat u moet weet oor plantpatente, aangesien dit te doen het met nuwe en verskillende plantvariëteite.

Nutspatente het meer te make met praktiese uitvindings, en dit kan toegeken word aan ontdekkers van nuwe prosesse, masjiene of samestelling van materie.

Ontwerppatente handel meer oor kreatiewe prosesse en kan toegepas word op vervaardigingsartikels (soos 'n produk).

Hoe kan ek wettig 'patentaanhangend' op my produkte plaas?

Met 'n voorlopige aansoek kan u 12 maande patente op u produkte en dienste plaas, wat nie verleng kan word nie.

Wat beteken simbole soos ® en ©?

© - Kopiereg
® - Geregistreerde handelsmerk
™ - Handelsmerk
℠ - Diensmerk (dui 'n diens aan)

Wat is 'n handelsmerk?

'N Handelsmerk kan so eenvoudig wees soos 'n logo, 'n slagspreuk of 'n handelsnaam. Dit kan ook die vorm van 'n produk, 'n kleur, 'n geluid of 'n reuk hê.

Die goue boë, die vorm van 'n kola-bottel, die gedreun van 'n leeu voor 'n film, 'n McIntosh-appel, "Doen dit net," al hierdie is dadelik herkenbaar aan 'n spesifieke onderneming. Dit is wat daardie ondernemings in gedagte gehad het toe hulle dit ontwerp en as handelsmerke geregistreer het. U kan 'n handelsmerk registreer by https://www.uspto.gov/trademark. Die USPTO sê dat die proses 'enkele maande' kan duur. Nadat fooie betaal is om die handelsmerk te registreer, moet u gereelde betalings maak om dit te behou.

Wat is patent?

Patente word gebruik as 'n manier om die werke van mededingende gekke wetenskaplikes vir 'n tydelike tydperk van 15 tot 20 jaar te beskerm in ruil vir die openbaarmaking van die werke.

Produkte wat deur patente beskerm word, sluit in 'vervaardigde artikels', industriële prosesse, chemikalieë en sekere soorte ontwerpe. Spesifiek verleen patente die houer 'die reg om ander uit te sluit om die uitvinding wat die houer gemaak het, te gebruik, te koop of te verkoop'. Dit stel die houer ook in staat om ander uit te sluit van die invoer na die Verenigde State. Toegekende patente is egter net effektief in die VSA

Die proses vir die verkryging van patent wissel na gelang van die tipe patent wat ingedien word, maar dit behels dat 'n aansoek na die Amerikaanse patent- en handelsmerkkantoor gestuur word en dat dit deur 'n eksaminator goedgekeur word. Die kantoor skat dat dit ongeveer 16 maande sal neem om eers oor aanvanklike aansoeke terug te hoor.

U kan 'n aansoek vir u uitvinding begin by https://www.uspto.gov/patent.

Wat is Kopiereg?

'N Kopiereg is hoofsaaklik vir mediamakers. Volgens die Amerikaanse Patent and Trademark Office kan 'n outeursreg onder andere poësie, romans, films en argitektuur wees. Dit beskerm werk wat aangebied word en op 'n sekere manier aangebied word.

U kan 'n kopiereg amptelik registreer by www.kopiereg.gov. Die webwerf skat dat eise wat op die web gemaak word, sewe maande neem om te verwerk.

Oor Lori Soard

Lori Soard werk sedert 'n vryskutskrywer en redakteur sedert 1996. Sy het 'n baccalaureus in Engels-onderwys en 'n PhD in Joernalistiek. Haar artikels verskyn in koerante, tydskrifte, aanlyn en sy het verskeie boeke gepubliseer. Sedert 1997, het sy as webontwerper en promotor vir outeurs en klein besighede gewerk. Sy het selfs gewerk vir 'n kort tyd posisie webwerwe vir 'n gewilde soekenjin en studeer in-diepte SEO taktiek vir 'n aantal kliënte. Sy hoor graag van haar lesers.