Hoe om DeviantART te gebruik om 'n lojale gemeenskap rondom jou blog te bou

Artikel geskryf deur:
 • Sosiale Media Marketing
 • Opgedateer: Jun 19, 2020

Het jy ooit DeviantART 'n kans gegee as jou inhoudsbevorderingskanaal?

Ek het DeviantART bygevoeg aan my lys van ongewone, maar effektiewe platforms vir bloggers hier by WHSR en nogal baie lesers het my vertel dat hulle nooit eens DeviantART oorweeg het om hul blogposte te bevorder nie.

Dit is jammer, want DeviantART (ek noem dit soms 'n kort weergawe van die DA in hierdie pos) is veel meer as 'n gallerybladsy vir kunstenaars. DA is 'n sosiale netwerk van kop tot tone, en hoewel dit veral gerig is op kunstenaars en fiksieskrywers, bied dit ook baie sosiale geleenthede vir bloggers, insluitend:

 • Gemeenskapsforums
 • Kletskamers
 • stembusse
 • Blogs (Tydskrifte)
 • Profiel kommentaar
 • Profiel skree bokse
 • Skakels ondersteun in beskrywings en teks voorleggings (genoem afwykings)

Wanneer is DeviantART die regte bevorderingskanaal vir jou?

Om jou inhoud en 'n gemeenskap op DA te hê, help as jou blog nis val in een van die volgende areas:

 • Kuns en Handwerk
 • grafiese
 • Mamma Blog
 • Fotografie
 • Animasie en films
 • Reis
 • Skryf
 • Fiksie
 • Tegnologie

Dit kan ook met ander gebiede werk, as jy kreatief genoeg is om die beste van albei wêrelde (jou nis en visuele inhoud) saam te bring.

Hierdie boodskap gaan oor hoe ek DeviantART in 2013 gebruik het om 20 + aanhangers / lesers na my fiksieblog te bring en my opdaterings aanlyn te volg en via 'n private poslys. My fiksie blog gaan oor 'n reeks kortverhale en illustrasies wat robots, mense en vreemdelinge as die hoofrolspelers het. Die blog self is 'n webwerf om my stories en kunswerk aan te bied. Die voorblad is waar ek blog oor nuus, idees, uittreksels, onderhoude, inisiatiewe en kommunikeer met my klein fandom.

Stap 1 - Jy benodig 'n bestaande gemeenskap

Ek het reeds 'n reputasie op DeviantArt gehad as kunstenaar en skrywer. Sedert ek by die gemeenskap in 2004 aangesluit het, het ek 'n gemeenskap van aanhangers rondom my galery gebou, almal wat werklik deur my werk aangetrek en met wie ek vriendskappe gebou het.

Om vriendelik en openlik te wees, werk die beste op DeviantART, want kunstenaars en skrywers gebruik die platform nie net vir die getalle en kritiek nie, maar om verhoudings bo alles te bou.

Dit het jare geneem om verhoudings te ontwikkel en vreemdelinge in aanhangers te maak. Laat ek byvoeg dat ek niks besonders - bemarkingsgewys - gedoen het om hierdie gemeenskap te skep nie, behalwe om tyd te maak om rond te hang by DeviantArt om ander kunstenaars en skrywers te ontmoet, kommentaar te lewer op hul werk, op kommentaar te reageer op my voorleggings en om aan joernaalbesprekings deel te neem. inskrywings (DeviantArt se hoof- en persoonlike blogs; ek het ook myne).

Toe ek besluit het om die bestaan ​​van my fiksieblog te bevorder, benewens wat ek reeds op DeviantART gedeel het, het ek gebruik gemaak van joernaalinskrywings en beskrywings in voorleggings (Afwykings) om skakels en versoeke vir terugvoering by te voeg.

Een voorbeeld is 'n grondslag van my storie wat ek jare lank op my blog aangehou het, maar dat ek besluit het om op DA te publiseer om meer terugvoer te kry, die ALLIFE-projek. Vandag tel Deviation 1,002-kyke, 12-gunstelinge en 64-opmerkings.

Stap 2 - Kom in kontak

Die volgende stap was om hulle te kry om updates op hul gunsteling inhoud op my blog te volg. Deur joernaalinskrywings te gebruik, het ek my gemeenskap genooi om 'n blik op my blog vir meer inhoud as wat ek na DeviantART opgelaai het.

Dit was 'n belangrike stap: ek het my aanhangers gesê dat ek hul hulp so nodig het, omdat ek onseker was oor hoe sommige van my besluite oor my blog die belangstelling van my lesers sou bevredig, sodat niks kosbaarder sou wees as hul terugvoer nie.

Om dit baie duidelik te maak, is dit nie net 'n kwessie om met die terugvoer wat u ontvang, in kontak te hou met die DA nie, maar sluit ook gereeld in met u ondersteuners. Byvoorbeeld, deur te lees en kommentaar te lewer op hul nuutste joernaalinskrywing of hul nuutste kunswerk of geskrewe stuk. Ek sal later hieroor meer spesifiek hieroor kry, maar dit was ook die moeite werd om hier te noem.

Die gevoel van gemeenskap op DeviantART is baie sterk; gesinsagtig op 'n manier. Ek sal ook later in die pos verduidelik hoe enige gedrag wat oorskry met spamming en plagiaat, sterk ontmoedig word op hierdie platform (en nie net DA nie; Kingged.com werk op dieselfde manier; die gebruik van die gemeenskap is 'n kwessie van gee en ontvang, en 'n balans van die twee).

Stap 3 - Gebruik die platform om te bevorder

Wat het ek gedoen om meer aanhangers na my blog te bring? Ek het die mees kragtige funksie van my DA-profiel gebruik: my afwykende tydskrif.

Ek het 'n nuwe inskrywing geskryf waar ek in detail oor wat my aanhangers op my fiksieblog sal vind, en as hulle so lekker sou wees om my te laat weet wat hulle daaroor gedink het, en as hulle belangstel om by 'n spesiale private pos aan te sluit lys vir die ouer "hardcore" fans.

1. Blaarinskrywings

Die meeste mense in my DA-gemeenskap het meer as my afwykings op my dagboekinskrywings gelees en daarop kommentaar gelewer, so dit was die beste plek om almal se aandag te trek. Tydskrifte is ook waar DA-gebruikers meer persoonlik raak met hul kommentaar, so die terugvoering wat ek daar ontvang het, was meer insiggewend as wat ek elders op die platform gekry het.

Ek het ook DeviantART Journal gebruik om te bevorder my Twitter rekening vir die blog; ek het egter weinig sukses daarmee gehad (geen kommentaar op die inskrywing nie en slegs 3 meer Twitter-volgelinge). Nie baie aanhangers in my DA-gemeenskap blyk aktiewe Twitter-gebruikers te wees nie, ten minste dié in my netwerk. Ek nooi u egter uit om ook met hierdie soort kruisbevordering te eksperimenteer; dit werk dalk net vir jou waar dit nie vir my was nie.

2. Notas (Privaat Boodskappe)

Vir diegene wat ek geweet het om nie om een ​​of ander rede my dagboek te lees nie, het ek 'n nota ('n privaat boodskap op die DA) gestuur met die nuus en ek het gevra vir terugvoer.

Ek het seker gemaak om 'n entoesiastiese toon in my boodskappe te gebruik, want dit was al die gewone toon vir al ons openbare en privaat gesprekke.

So het ek 10 + aanmeldings by my privaat aanhangers-enigste poslys vir die fiksieblog.

3. Afwykings (Kuns & Skryfvoorleggings)

'N Ander manier om jou inhoud te bevorder is Afwykings. Laai eenvoudig 'n gedeelte van jou inhoud op ('n uittreksel, 'n snit of 'n kort video clip) wat na die volledige weergawe op jou blog skakel.

Ek het dit gedoen my kortverhaal geskrap. U kan 'n kiekie hieronder sien:

Hoe het ek my kortverhaal bevorder. Met DeviantART Afwykings geskrap

Soos u kan sien, het ek slegs die eerste twee paragrawe van my kortverhaal ingedien en toe het ek 'n "Gaan voort by ..."Skakel na die res daarvan op my blog. Jy kan dieselfde doen met jou gevallestudies en langer poste.

Om meer inligting by te voeg - insluitende 'n persoonlike lisensie vir my inhoud - het ek die beskrywingsveld in my aansoekvorm gebruik:

Hoe het ek die veld Afwykingsbeskrywing gebruik om belangrike besonderhede en 'n persoonlike lisensie by te voeg

As jy wil hê dat jou ondersteuners net op jou blog moet kommentaar lewer en nie op DeviantART nie, maak kommentaar op jou afwyking en nooi jou besoekers om kommentaar te lewer op jou blogplasing. Ek beveel aan dat jy albei kanale oopmaak as jy regtig terugvoer wil hê, want nie elke DA-gebruiker sal die platform wil verlaat om elders te reageer nie.

As jy kunswerk as 'n aanvulling skep of bykomend tot blogposte, kyk na hierdie bespreking op DeviantART Forums.

Stap 4 - Maak voordeel van opnames

Na 'n paar maande wat my aanhangers van die blog geweet het, het ek meer spesifieke terugvoer oor die inhoud en die inhoud nodig gehad, so ek het die tydskrif weer gebruik om 'n opname te deel. Ek het DeviantART Notes ook gebruik om 'n skakel na die opname te stuur aan die mense wat ek geken het om nie my dagboek te lees nie.

hier is 'n skakel na die inskrywing met die opname om te sien. Let daarop dat ek 17 interessante kommentaar op daardie inskrywing ontvang het en nie net op die blog nie.

Vroeg in 2015 het ek 'n ander joernaalinskrywing geplaas om meer terugvoering oor my inhoud en die blog te vra, aangesien DA-menings nie goed vir my werk nie. So lyk die inskrywing:

Werwingsfans met behulp van DeviantART Tydskrifte

In hierdie geval het aanhangers wat gereageer het op my GTA verkies. Notas en e-pos as kommunikasiemiddel vir terugvoer.

Wat tel op DA?

Soos op Kingged, kan jy nie net gaan spam nie. Jy moet skep regte verhoudings, uit die hart, van die passie vir jou inhoud en die vreugde om dit met ander te deel. Met ander woorde, u moet 'n 'kunstenaar van harte' wees, selfs al is u nie 'n kunstenaar in u loopbaan nie, of blog u nie oor kuns nie.

Deur verhoudings te skep en te koester, skep jy 'n lojale navolging. Hier is 'n paar praktiese wenke om jou te lei.

1. Koester verhoudings deur die inhoud en joernaalinskrywings van u volgelinge te lees

Ondersteun u volgelinge en aanhangers net soos hulle u ondersteun. Elke keer as u by hul galerye en vaktydskrifte inkom en u terugvoering gee oor hul werk, koester u die verhouding met hierdie mense, en vorm u bande wat verder gaan as die eenvoudige gee en ontvang van twee mense. Dit is die begin van 'n vriendskap, iets wat jy altyd as 'n blogger moet waardeer, want geen blogger kan dit alleen maak sonder mense wat werklik omgee vir hulle nie.

Dit geld vir enige platform wat u gebruik, maar veral DA. Die inhoud van u aanhangers kan u ook inspireer om meer en beter inhoud te produseer.

2. Reageer op elke kommentaar wat jy ontvang

DeviantART-gebruikers wil baie tyd spandeer om kommentaar te lewer op ander se werk en joernaalinskrywings, omdat hulle weet dat dit 'n uitstekende manier is om vaste verhoudings op te bou.

Dit is wat jy moet doen sodra jy kommentaar op jou werk kry: antwoord op die kommentaar! Geen verhouding begin (of word gekoester) totdat jy erken en terugvoer gee aan jou kommentare.

Laat u aanhangers sien dat u omgee vir wat hulle sê. In ruil daarvoor sal hulle langer by u bly en oop wees vir nuwe idees wat u in die toekoms oplewer.

3. Wees Vriendelik en Genoeg. Vermy verkooppunte en 'n promosie stem ten alle koste

Die kern van DA-gemeenskappe is die opregte begeerte om nuwe mense te ontmoet en verhoudings rondom kuns en skryf te bou. Moenie verkoop nie, moenie spam nie: dit is onfeilbare maniere om volgelinge te verloor (watchers) of om gerapporteer te word aan DA-personeel vir spamming.

Om te verkoop werk in elk geval nie op die DA nie. U bevorderingspogings moet op egte verhoudings gebaseer wees; u moet wys dat u regtig glo in wat u doen (en u glo in u blog en u inhoud, nie waar nie). Dit is nie 'n mindless SEO truuk wat webmeesters in die verlede gebruik het nie - dit gaan oor 'n menslike mens.

4. Maak dit maklik vir u besoekers en volgers om meer te leer oor u inhoud en u idees

Om skakels na jou inhoud op die blog te voeg, is natuurlik die manier om te gaan, maar "maak dit maklik" gaan nie net oor skakels nie - jy moet jou ondersteuners aanmoedig om te kliek, en om dit te bereik, moet jy seker maak hulle voel veilige maak so.

Verduidelik hoe dinge op jou werf werk, dat jy nie hul privaatheid sal binnedring nie, dat jou webwerf veilig is om te blaai en tyd deur te gee. Koppel ook die inhoud wat jy produseer met ander idees waarvan jy weet dat hulle reeds belangstel. As hulle byvoorbeeld natuur foto's waardeer en jy 'n foto of reis blog het, vertel hulle oor hierdie pragtige foto's en reisjoernale wat jy op jou webwerf het. blog. Gee die rede waarom jy dink hulle sal hierdie elemente van jou blog geniet.

5. Maak 'n goeie inhoud van jou inhoud. Visueel en brei dit uit of vul dit met teksinhoud in

Dit is 'n goeie idee om altyd met beeldmateriaal op die DA te begin. U kan byvoorbeeld kunswerke of 'n kort infografiese prentjie maak wat u blogpos illustreer: voeg 'n titel daarby en laai dit as kunswerk of teks op met 'n voorskou- / banierbeeld en voer dan besonderhede in die afwykingsbeskrywing of die teks van u teks in.

Doen dieselfde met joernaalinskrywings. Begin altyd met 'n prent, gebruik foto's en kunswerk wat jou teks byvoeg en aanvul.

Wat om te verhoed op DeviantART?

1. Moenie die etiket ignoreer nie

Daar is soorte inhoud wat nie op die DeviantART-platform toegelaat word nie per etiket, soos eksplisiete volwasse grafika en teks.

As jy onderwerpe wat verband hou met seks, rassisme of geweld, enigiets wat jy posteer, steeds die riglyne moet nakom, moet jy jou werk sny of censoriseer. Voeg 'n skakel na jou webwerf vir die res van jou inhoud.

Soos met enige platform, is enige inhoud wat diskriminasie en geweld bevorder, nie toegelaat volgens landwette nie.

2. Wees versigtig met enige voorraad fotografie wat jy gebruik

Afwykende personeellede (en hul gebruikers) is dikwels op die uitkyk vir oortredings van kopiereg en die platform het 'n reël teen gesteelde fotografie (sien etiket skakel in die vorige punt).

U kan gevra word vir dokumente wat bevestig dat u onder u regte is om die foto's wat u gebruik, te gebruik. As u geen bewys kan lewer nie, sal u inhoud verwyder word.

As u wettig geen fotografie kan gebruik nie, kyk vir alternatiewe vir Creative Commons of Public Domain.

3. Wees versigtig met "oorgeïnspireerde" werk

Sommige DA-kunstenaars en skrywers is aangenaam wanneer dit kom by afgeleide werk. As jy dus enige soort inhoud invloede wat jou geïnspireer het, maak seker dat jy binne jou regte is om afgeleide werk te skep.

Inspirasie is nie onderhewig aan kopiereg nie, maar plagiaat is. Hou die kruislyn in sig om regs- of etiese kwessies te vermy.

4. Agressiewe Kommentaar Spam

Dit is nie ongehoord dat sommige DA-gebruikers die bevorderingskrag van kommentaar (op joernaalinskrywings, afwykings en gebruikersprofiele) sal probeer benut om hul eie inhoud, afslag en kompetisies te bevorder nie. Al hierdie aksies kry uiteindelik 'n boete van die een of ander aard, van die blokkering van gebruikers (deur die aanstootlike gebruiker) tot strooiposverslae wat tot 'n permanente verbod van die platform kan lei as die skade groot was en verskeie rekeninge behels.

Ek het dit vroeër in hierdie pos gesê, en ek sal dit weer sê: moenie 'spam' nie, want dit sal geen voordele vir u oplewer nie, veral nie op die DA nie.

Maak goeie gebruik van DeviantART Statistiek

DA Stats OpsommingDeviantART gee elke kunstenaar gallery statistiek gereedskap, selfs vir gratis rekeninge (weliswaar op 'n beperkte manier, soos ek hieronder sal verduidelik).

Jy kan 'n glimp kry van hoe die statistiek opsomming kyk na 'n DA-gebruikersbladsy op die foto hier aan die regterkant: die drop-down menu Statistiek is op die profielblad van die gebruiker beskikbaar vir almal om op te klik en te sien, en dit toon die basiese aktiwiteits- en gewildheidsnommers van die rekening. Die knoppie self is 'n klein tabel met statistieke voordat dit verander in 'n 'Statistiek' in groot karakters, soos op die foto. Op die oomblik wys my knoppie:

166 Afwykings

18,238 Comments

98,442 Page Views

Deur op die "Meer Statistieke" -knoppie onder die tabel van kort statistieke te kliek, sal u na 'n statistiekbladsy geneem word wat al die inligting in detail versamel. Sien onder:

DeviantART Statistiek Bladsy

Wat om op hierdie bladsy te soek?

 • "Page views in total" vertel jou hoeveel bladsy aansigte jy moet hê
 • "X keer gesien" vertel jou hoeveel keer (algehele) afwykings in jou galery is aangevra
 • "X Deviants watch" wys hoeveel DA gebruikers (afwykings) volg (kyk) jy
 • 'X kommentaar ontvang' is die aantal kommentaar (algehele) wat u ontvang het op u afwykings
 • "Bygevoeg tot afwykers se gunstelinge X keer" is die aantal kere wat u afwykings bevoordeel is (geboekmerk / gehou van)
 • "Het elke 10 wat ontvang is 'n kommentaar op X gegee" is die gemiddeld van die kommentaar wat u op ander se werke geplaas het vir elke 10 opmerkings wat u op u ontvang het (hoe hoër hierdie getal, hoe meer het u met kommentaar saamgevat)
 • "Die afwyking met die meeste kommentaar is ..." toon jou afwyking wat die meeste kommentaar in jou galery ontvang het. Dit is 'n goeie aanduiding van wat jou gehoor op DeviantART hou en soek in jou gallery
 • "Die mees gunsteling, met X gunstelinge", vertel jou watter afwyking van joune die gunsteling was en hoeveel gunstelinge dit ontvang het
 • "Die mees afgeleide afwyking is ..." vertel u watter een van u afwykings die meeste bladsy aansigte ontvang het en hoeveel
 • "X-gunstelinge is vir elke 10-opmerkings gegee" is die aantal gunstelinge wat jy ontvang het vir elke 10-opmerkings wat jy op jou werk (gemiddeld) ontvang het.
 • Jou gemiddelde uploadstatistiek, insluitend hoeveel dae tussen die voorleggings (gemiddeld) en op watter dag van die week, statisties verloop
 • "Die meeste afwykings word aan (kategorie) voorgelê", vertel u watter kategorie (Literatuur, Grafika, ens.) Wat u die meeste gebruik het toe u werk aan DeviantART
 • 'N Lys van gemiddelde statistieke, insluitend gemiddelde opmerkings, kyke en gunstelinge per afwyking en per dag, en bladsybeskouings per dag.

Gratis gebruikers op DeviantART het slegs toegang tot die Opsomming tab in die statistieke bladsy, terwyl betaalde (Core) lede ook toegang het tot die ander oortjies, wat meer gedetailleerde inligting en statistieke, insluitend kaarte, bevat.

Selfs as 'n gratis gebruiker, kan jy egter kies tussen die 3-kyke opsies vir jou opsomming: Van alle tye, Laas jaar en Laaste 6 maande. Dit is handig om jou algehele prestasie met die mees onlangse aktiwiteit te vergelyk.

Implementeer Google Analytics

DeviantART laat betaalde gebruikers (kernlede) toe om 'n Google Analytics-kode by hul profiel by te voeg om die beste van albei wêrelde te kry: die platformverkeeranalyse en Google Analytics.

Beweeg die wyser op jou rekeningnaam op die boonste balk en 'n aftrekkieslys sal oopmaak. Klik "Instellings". U sal 'n lys van Openbare en Persoonlike instellings aan die linkerkant van die bladsy vind. Klik op Persoonlike -> Algemeen en skuif dan na die Diverse instellings boks; Net voor dit, vind jy die Google Analytics-boks met 'n veld om jou GA-spoor-ID te plak.

As u nie weet hoe om dit te doen nie, klik dan op die “Waar vind ek my dop ID?"Skakel langs die invoerveld.

Neem weg

Hier is die noodsaaklikhede van hierdie artikel!

 • Gebruik DeviantART as jou blog handel oor kunswerke, handwerk, fiksie, ouerskap en ander inhoud wat jy persoonlik kan produseer.
 • Sorg dat u dit geniet om deel te neem aan die lewe van u gemeenskap, want dit is 'n opregte interaksie wat die DA tot sukses kan bring.
 • Bou 'n gemeenskap van verrassende aanhangers rondom die inhoud wat jy oplaai en maak seker dat hulle weet hoe hulle meer daarvan op jou blog kan kry.
 • Maak gebruik van DeviantART-statistieke en integreer dit met Google Analytics.

DeviantART is 'n oor die hoof gesien platform wat jou kan help om jou webwerf verkeer verder te laat groei.

Oor Luana Spinetti

Luana Spinetti is 'n vryskutskrywer en kunstenaar gebaseer in Italië, en 'n passievolle rekenaarwetenskapstudent. Sy het 'n hoërskool diploma in Sielkunde en Opvoedkunde en het 'n 3-jaarkursus in die Stripboekkuns bygewoon, waaruit sy op 2008 gegradueer het. As 'n veelvlakke persoon soos sy het sy 'n groot belangstelling in SEO / SEM en Webbemarking ontwikkel, met 'n besondere neiging tot sosiale media. Sy werk aan drie romans in haar moedertaal (Italiaans), wat sy hoop om Indie publiseer binnekort.