Leer hoe om 'n Blogger te wees met "Guts" van hierdie (mislukte) SEO uitdaging

Artikel geskryf deur:
 • Blogging wenke
 • Opgedateer: Jan 20, 2020

Is jy 'n blogger met "guts"?

Begin van 'n blog kan moeilik wees; 'n gehoor verdien kan selfs meer uitdagend wees.

Maar as jy 'n gewilde figuur of 'n konsep uitdaag, sal jy sien dat dinge begin verander.

U kan dalk die volgende goeie of slegte gesig in u nis word, 'n kultuurleidende blogger in u niswêreld, of selfs net die een wat teenwerkend is en help om die gewilde maniere te sien.

Hier is hoe dit vir my gewerk het en wat ek geleer het uit my mislukte SEO-uitdaging.

(PS Nie 'n werklike mislukking nie, jy sal lees hoekom)

April 2014: Hoe het ek Matt Cutts gekonfronteer om my "Sponsored Circle" -projek te straf

WHSR-lesers kan my sienings oor Google en sy benadering tot die webmeestergemeenskap ken die pos wat ek verlede jaar gepubliseer het as 'n reaksie op die straf op MyBlogGuest.

Ek "haat" nie Google nie, maar ek sal erken dat ek nie die krag wat dit op webmeesters en SEO's uitoefen, waardeer nie en ek stem nie die manier waarop hulle riglyne aan die webmeestergemeenskap afdwing, goed nie.

Dus, ek het besluit om my sienings in die spel te plaas en het nogal lekker: Ek het 'n uitdaging by Matt Cutts op Twitter gegooi:

mattcutts-sponcirchallenge

Een ding wat u moet weet, is dat ek my uitdaging geplaas het in antwoord op Matt se verklaring van trots vir die Google Japan-webspam-span vir hul optrede op sewe skakelnetwerke van 'n paar maande.

Dit het net reg gevoel om van hierdie geleentheid gebruik te maak om my idee uit te spreek, want ek glo daaraan skakel gebou is 'n goeie bemarking praktyk, maak nie saak wat Google daaroor dink nie. Terwyl die skakel gebou self soms afgewyk het om net PageRank "sap" te kry, in plaas daarvan om die gebruiker te help, om die hele praktyk te verbied - en netwerke wat daardeur gebou is, blyk altyd oordrewe aan my.

Dit is waar my destydse reklame-gemeenskap bedoel was om 'n impak te maak. Alhoewel klein, het elke stukkie van die doolhof geslaag.

sponcirproject
Hoe my advertensie-gemeenskap se tuisblad lyk

Doelwitte van my SEO-uitdaging en hoe ek hulle misluk het (nie)

Toe ek besluit het om Google uit te daag om my pasgebore advertensiegemeenskap te straf, het ek meer as een doel in gedagte gehad.

Ek wou:

Ek het 'n SEO-uitdaging gekies omdat dit vir my saak betekenisvol was: in 'n blogwêreld waar almal voortdurend beklemtoon oor die vermyding van Google-strawwe van enige aard, het ek uitgegaan om een ​​te soek.

Met 'n "bring dit op" houding, ja.

Of die webwerf 'n boete sou kry of nie, dink ek, die boodskap was reeds daar buite, dat hier 'n webmeester is wat nie bang is nie en wat haar waardes elders plaas, maar Google.

Ek het geweet dat ek nie alleen was nie, maar net 'n paar van ons het dit durf uitspreek (Taf Sjef van SEO 2.0 is 'n goeie voorbeeld van 'n uitgesproke blogger).

Ek het ook gehad Ann Smarty volgende en gejuig vir my projek:

Ek het die uitdaging van dag een in die oog gehou. Ek dink Matt verdwyn kort nadat die uitdaging van stapel gestuur is (ek mag verkeerd wees). Ek weet nie of Matt ooit op enige manier gereageer of gereageer het nie. Ek dink dit was 'n koel idee en ek was nuuskierig om te sien waarheen dit gaan!

So hier is hoe ek my doelwitte probeer bereik het:

Eerstens, het ek probeer om 'n handige straf te kry

Soos ek geskryf het in die kroniek van my uitdaging by n0tSEO.com, Ek het 'n klomp grys en swart hoed-truuks probeer om 'n handstraf te aktiveer:

 • Ek het gevulde sleutelwoorde in die voetskrif
 • Bygevoeg verborge skakels na gepenaliseerde webwerwe wat ek besit
 • Ek het spammy anker teks gebruik
 • Ek het 'n spoof subdomein geskep op 'n ander domein wat ek besit met nonsens teks gegenereer via Gibberish Generator en bygevoeg spammy skakels na Sponsored Circle
 • Ek het by 'n skakelgids aangesluit wat skakelwerk na die werk vereis

Ek het my myl weg van tegnieke wat gebruikerservaring sou belemmer, omdat dit net Google was wat ek wou skrik, nie mense nie.

Maar, as uitdagingsvolger Philip Turner het my vertel toe ek hom gevra het vir terugvoering, blyk dit dat Google slegs handmatige hersieningsboetes by webwerwe voeg wat hulle werklik glo dat die stelsel probeer speel, of wat baie spesifieke reëls breek bv. Onsigbare teks. "

Ander metodes wat ek gebruik het om 'n handstraf te aktiveer, was 'n bietjie meer slim, soos ek my webwerf twee keer vir spam gemeld het, in Oktober 2014 en Februarie 2015:

google uitdaging

Ek het ook probeer met 'n algoritmiese straf

Omdat ek 'n swart / grys hoed-taktiek gebruik, het ek gehoop dat die Google-algoritme my truuks sou opneem en die Sponsored Circle sou demoteer as die Google webspam-span nie my webwerf handmatig sou penaliseer nie.

Dit het nie gewerk nie ...

En dit is waarskynlik as gevolg van wat David Leonhardt van THGM Content Marketing, ook 'n volgeling van my uitdaging, sê:

'Ek het geleer dat olifante selde aandag gee aan muise wat langs hulle lê. As u BMW of Citibank was, of as u ernstige verkeer bestuur het (en dus 'n werklike bedreiging vir die integriteit van Google se algoritme), sou u waarskynlik op 'n voornaambasis met 'n verskeidenheid boetes wees. '

Ann Smarty het ook 'n opmerking bygevoeg:

'Ek het nie gedink Google sal dit straf nie. Ek dink as die webwerf eintlik begin werk het en vordering gemaak het om mense te help om skakels te bou, sou Google meer belangstel om die gebruikers op te spoor. Ek is seker hulle het dit op die lys van 'hou 'n oog op', maar dit sou niks opgelê het voordat dit bekendgestel is nie. Hulle het pers, eng stories en voorbeelde nodig om hul punt reg te stel! ”

Om te probeer om Sponsored Circle te kry, is beslis harde werk, veel meer as om 'n bestaande straf op hierdie punt te verwyder.

... MAAR ek het nog steeds nie regtig misluk nie

Dink daaraan:

 • Ek het Google ten minste 'n verdagte kyk na my webwerf
 • Ek het die webmeester-gemeenskap gewys hoe koel dit is om nie bang te wees vir Google nie
 • Ek het gebou verwysingsverkeer deur middel van interaksies met die webmeester gemeenskap
 • Ek het die gemeenskap vermaak met 'n prettige en betekenisvolle uitdaging
sponcirstats
Gegradeerde verkeer statistieke vir Mei-Junie 2015

David Leonhardt sê oor my (mislukte) SEO uitdaging:

[Dit] plaas jou beslis in die mees prettige persentasie van bloggers. Hoeveel muise neem tyd om die olifant langs hulle te slaap? (Kanadese sal die beeld herken.) Ek dink Matt Cutts het nooit weer teruggekom nie? Te sleg, want hy weet soms ook lekker.

Ag, ek dink Matt Cutts het self oor my uitdaging gelag, maar nee, hy het nooit weer by my opgekom nie. Ons het egter op Twitter 'n paar vriendelike uitruilings gehad (hy is 'n aardige persoon, maak nie saak wat ek van sy 'lering' dink nie).

En ek het tog steeds my doelwitte bereik.

Wat kan jy leer uit my ervaring?

1. Om 'n blogger te wees met "guts" beteken om die status quo uit te daag

As iets werk en dit is gewild (soos Google), lyk dit dalk mal om dit te doen.

As 'n blogger wat nie onder die groot name onder beïnvloeders behoort nie, was ek bewus van my status quo: soos Philip Turner en David Leonhardt gesê het: ek is 'n muis, 'n klein figuur in vergelyking met Matt Cutts of enige iemand op die Google se webspam-span.

Soos die lewe egter altyd ontwikkel, is dit goed om die status quo uit te daag en vars lug na u nis te bring - of selfs net na u onmiddellike gemeenskap, die een wat u rondom u blog opgebou het en u netwerk van mede-bloggers en professionele persone.

Ek voel dit is verstandig om te onthou dat almal as 'n 'muis' begin het - selfs die groot name in die bedryf. Hulle is mense soos ons, net met baie meer roem en kundigheid.

Soos almal het hulle 'n naam verdien toe hulle hul "ingewande" gebruik het om 'n verandering in hul velde te bring.

Elke blogger kan help om 'n verandering te bring, maak nie saak hoe klein nie. Selfs jy.

2. Dit beteken 'n verskil maak vir jouself en ander

Inderdaad, niks kan verander totdat jy dit probeer.

Jou "ingewande" mag jou nie die volgende Nobelprys verdien nie, of jy in die bemarkingsbedryf in die go-to-person maak, maar hulle kan jou die een maak wat nuwe perspektiewe en idees na jou onmiddellike netwerk, jou volgelinge en jou lesers bring.

David Leonhardt het vir my gesê dat my uitdaging beslis pret was en hy stem saam dat ek suksesvol was in een van my doelwitte: die blogging- en webmeesterwêreld van die bekende, verlammende vrees van Google afskakel.

Dit is een verandering wat baie vir my uitdaging beteken het - dit het 'n verskil gemaak, al is dit 'n klein een.

Maar soos dit blyk, beteken hierdie klein verskil baie meer vir my totale projek as om Sponsored Circle 'n Google-boete te kry - om die vrese van mede-bloggers te help verdryf en om hulle 'n glimlag te gee, is baie belangriker as die trots om my webwerf te laat straf.

As ek onthou moet word vir hierdie uitdaging, dan is dit hierdie aspek waarvoor ek onthou moet word.

3. Dit beteken die skep van verbindings en die bou van 'n gemeenskap

Of om u huidige een (e) uit te brei.

Dit is wat met my gebeur het die oomblik toe ek besluit het om Ann Smarty en Sana Knightly te voer vir my e-boek vir adverteerders van die geborgde kring, en toe kies ek om die projek na MyBlogU te bring om meer kundiges te vind om 'n onderhoud te voer - my platform het skielik groter geword en ek het meer mense gehad belangstel in my projek sowel as in my uitdaging.

'N Uitdaging sal jou help om meer met mense in jou nis te kommunikeer. Dit sal jou laat praat en beplan, en dit sal lei tot nuwe vriendskappe en verhoudings.

As jy net 'n handjievol lesers op jou blog gehad het, sal jy vind dat jou gewildheid eksponensieel sal groei met 'n uitdaging.

4. Dit beteken dat selfs mislukking sukses kan wegsteek

U slaag miskien in 'n groot doel, maar dit is onwaarskynlik dat u nie ten minste 'n paar kleiner doele sal bereik nie. U mag dalk nie u uitdaging wen nie, maar u het nietemin 'n impak gemaak.

Ek het my groot doel misluk om Google my advertensiegemeenskap te straf, maar ek het verskeie kleiner doelwitte bereik, van die stuur van 'n positiewe boodskap aan die gemeenskap om verkeer sonder soekenjins te bou.

Neem ook persoonlike groei en die opvoedkundige waarde van u pogings (vir uself en vir ander) eerstehandse ondervinding leer veel meer as filosofie.

Moenie bang wees om mense in u nis uit te daag nie

Hulle is mens soos jy en ek - net met meer kundigheid, roem, ervaring en miskien geluk.

Hulle is egter steeds mense, nie gode nie. Hulle kan die uitdaging waardeer en geniet, veral as dit met die “pretfaktor” te make het en nie met arrogansie aanneem nie.

En aan die einde van die dag, dink ek Matt Cutts self het 'n goeie lag gehad oor my SEO-uitdaging, aangesien die omvang daarvan meer sielkundig was as wat die SEO-veld betref. Die antwoord wat hy my op Twitter gegee het, vertel my dat hy die uitdaging ook met humor geneem het.

Moenie bang wees om mense in u nis uit te daag nie. Doen dit net vriendelik en stel u doelwitte duidelik vanaf die eerste dag af.

Hoe om 'n Blogger te wees "Met Guts" - 'n Vinnige Gids

Sommige handige wenke - in vyf stappe!

1. Monitor kwessies in jou nis

Hou 'n oog op die belangrikste nuusverkope, forums en blogs in jou nis. Kyk nuus vir beide bekende en minder bekende probleme.

Enige probleem in jou nis kan goeie grond vir 'n uitdaging wees as jy definitiewe sienings daaroor het.

Ek het Google boetes vir skakelnetwerke (kwessie) gekies en my standpunt ingeneem teen enige poging om vorme van bemarking te beperk op grond van 'n vooroordeel (sienings) van 'n maatskappy, want ek het dit oor die jare gereeld hanteer, beide vir myself en my kliënte, dus dit was 'n bekende grond waarop ek spesifieke, goed gedefinieerde sienings gehad het.

2. Kies 'n probleem om jou uitdaging op te bou

Wat dink u van 'n sekere saak? Wat is u gevoelens daaroor? Wat kan u sê dat ander nog nie gesê het nie (of slegs 'n minderheid het gepraat oor of daarteen)? Is daar 'n onuitgesproke behoefte wat u mag aanspreek?

Sit jou mening in die spel!

Ek het gekies om Google uit te daag om my advertensiegemeenskap te straf omdat ek 'n toenemende, verlammende vrees vir Google se strawwe oor advertensies, skakelbou en gasblogging gesien het, so ek wou help om daardie vrees te verdryf deur te soek wat almal probeer vermy.

3. Kontak mense wat jy uitdaag en betrek die gemeenskap

Ideaal gesproke sou die mense wat u kies om uit te daag help met die uitdaging, maar selfs as hulle dit nie doen nie, moet u seker maak dat hulle ten minste reageer daarop.

'N Woord van waarskuwing van David Leonhardt en Ann Smarty oor uitdagende groot name in die bedryf:

As u besigheid regtig van die webwerf afhanklik is, moet u niks riskant daarmee doen nie. Maar om 'n webwerf as 'n speelgrond op te stel om dinge te toets en 'n bietjie pret te hê, kan 'n lonende stokperdjie wees. - David

Die hartseer waarheid is dat dit 'n geveg is met geen kans om te wen nie. Ek sou nie my tyd en energie spandeer om groot besighede in die bedryf te bestry nie; ek dink nie dit is die moeite werd nie. - Ann

As jy egter die uitdaging wen, is dit nie jou prioriteit nie, maar dit is bloot die boodskap wat jy wil uitstuur, uitdaag.

Jou gemeenskap kan bydra tot jou uitdaging, moenie dit net moed nie. Byvoorbeeld, die gemeenskap wat ek rondom Sponsored Circle gebou het, het deelgeneem aan tweeweeklikse / maandelikse Twitter-kletse Ek stel vir die webwerf op. Hulle het aktief bygedra tot die projek.

4. Skep inhoud rondom jou uitdaging en gebruik sosiale media

Gasteposte, persvrystellings, inhoudsbemarking, sosiale media-kletse en hangouts, ander platforms - daar is 'n klomp inhoud wat jy kan skep oor jou uitdaging om meer mense buite jou gemeenskap te betrek en die woord te versprei.

Die belangrikste is dat hierdie inhoud en die bevordering daarvan 'n goeie manier is om die web oor u idees te bestudeer en na ander se reaksies te kyk.

Terugvoering is veral nuttig om jou uitdaging vorentoe te stoot of 'n paar van jou benaderings daaroor te heroorweeg. Interaksie betree altyd projekte.

5. Dankie die name wat u uitgedaag het en die gemeenskap

Om 'dankie' te sê, is nie net 'n manier om vriendelik te wees en waardering te hê vir ander se samewerking nie; dit is ook 'n manier om 'n positiewe indruk te laat op diegene wat u uitgedaag het en wat u deur u pogings (u gemeenskap) gehelp het.

Om dankbaar te wees, help om verhoudings te versterk en nuwe te bou.

Mees besonder dankbaar maak jy die mens en blogger wat jy wil wees.

Die lot van my advertensie gemeenskapsprojek en Google

Die projek het met goeie bedoelings en 'n span van drie mense begin, maar as gesondheidskwessies en werkverpligtinge in die weg geruim het, het die gemeenskap nooit regtig begin nie, en ek het probleme gehad met die feit dat beta-gebruikers terugvoer gegee het.

Uiteindelik het ek besluit om die domeinnaam van die gemeenskap uit te vee en Sponsored Circle op te neem met n0tSEO.com. Ek wil nie graag harde werk mors nie, daarom wil ek eerder projekte saamvoeg in plaas daarvan om hulle te laat gaan (buitendien was die twee webwerwe altyd verwant).

Soos vir Google, sê Philip Turner, "Google is nie dom genoeg om op te tree vir geringe ergernisse nie. Hulle het groter teikens om te vernietig. Toe hulle probeer het om MyBlogGuest te vernietig, was dit omdat die webwerf groot was en misbruik word deur baie gebruikers wat blogs vir geoptimaliseerde skakels. "

So Google en sy woordvoerders is beslis nie 'n goeie keuse vir 'n uitdaging nie, maar dit was sinvol en pret.

Dit was ook 'n geleentheid om te groei as 'n blogger en 'n webmeester en om my nis beter te verstaan.

Soos Ann Smarty dit stel:

Ek verkies om voor te gee dat Google nie bestaan ​​nie: ek speel nie volgens hul reëls nie en probeer nie proaktief in Google ranglys wees nie. Ek dink die benadering is baie meer produktief omdat u leer om op u eie voorwaardes te leef. My raad aan enige blogger of webwerf-eienaar is om dieselfde te begin doen.

Wat ek ook doen, moet opsy uitgedaag word.

Die volgende doelwit vir 'n uitdaging is 'n minderjarige figuur of 'n konsep in die nis, maar om 'n blogger te wees "met ingewande" het so 'n verskil in my lewe gemaak dat ek nie net hier kan stop nie. Daar is baie meer wat ek kan uitspreek en meer "plesier" wat ek aan die gemeenskap kan bied.

Wat van jou? Het jy die "ingewande" om 'n konsep of figuur in jou nis uit te daag?

Oor Luana Spinetti

Luana Spinetti is 'n vryskutskrywer en kunstenaar gebaseer in Italië, en 'n passievolle rekenaarwetenskapstudent. Sy het 'n hoërskool diploma in Sielkunde en Opvoedkunde en het 'n 3-jaarkursus in die Stripboekkuns bygewoon, waaruit sy op 2008 gegradueer het. As 'n veelvlakke persoon soos sy het sy 'n groot belangstelling in SEO / SEM en Webbemarking ontwikkel, met 'n besondere neiging tot sosiale media. Sy werk aan drie romans in haar moedertaal (Italiaans), wat sy hoop om Indie publiseer binnekort.