Hoe om (Minstens) Een Gewone Inhoud Per Week Deurlopend te skryf

Artikel geskryf deur:
  • Blogging wenke
  • Opgedateer: Jun 25, 2019

Ek haat skryf. Die skryf van Engelse opstelle is beslis die mees gehate huiswerk gedurende my skooldae. En ek wed baie van julle, bloggers is net soos ek.

Ongelukkig is goeie inhoud die ruggraat van blogging (en in baie gevalle webmarketing) sukses. Om goeie inhoud konsekwent te skep, is net te belangrike taak om vir bloggers en web bemarkers geïgnoreer te word.

Soveel as wat ek haat om te skryf, het ek in die verlede honderde artikels op my webwerwe en blogs geskryf. Ek het ook met talle vryskutters en professionele skrywers uit verskillende lande gewerk oor talle projekte. Waarheid is, jy kan eintlik goeie inhoud aanlyn sonder die liefde op skrif lewer.

In hierdie pos gaan ek 'n kragtige tegniek in ses eenvoudige stappe (en al die spesifieke gereedskap) bekend maak wat ek gereeld gebruik om goeie inhoud aanlyn te skep.

Laat ons begin!

6 stappe om goeie inhoud konsekwent te skryf

Stap 1. Het 'n goeie verwysingslys

Flipboard

Eerstens moet jy 'n lys van goeie verwysingsblogblokke (of die webwerf of ikoniese persoon) in jou bedryf hê. Byvoorbeeld, as ek 'n SEO blog skryf, SEO Book, Gedistilleerde blog, en Search Engine Land sou 'n paar goeie voorbeelde wees as my verwysingswebwerwe; Tim Soulo, David Sullivan, en waarskynlik Rand Fishkin sou my persone wees om te volg. Maak dit 'n gewoonte om die genoteerde blogs of persone se Twitter / Linkedin-aandele gereeld te lees. Ek lees myne minstens een keer per week, maar ek weet dat sommige ouens dit meer gereeld doen.

Benut die voordele van inhoudbestuurhulpmiddels - dit is die doeltreffendste manier om 'n konstante vloei van inligting vanaf u genoteerde blogs of persone se aandele te verseker. Persoonlik, voedend en Flipboard werk die beste vir my. Ek gebruik Flipboard om die aandele van my gunstelingpersone te volg (dit is soos my virtuele mentor) en ek gebruik Feedly op my iPad om gesagblogs in my bedryf op te spoor. Ek glo dat Twitter, Google Reader, e-posintekening, Flud News, Pinterest of selfs Facebook dieselfde moet werk; maar nou bly Feedly en Flipboard my gunstelinge.

As jy wonder hoeveel blogs of persone jy moet volg (soos die internet geluidsfiltrering van hierdie soort belang is) - Ek stel nie 'n beperking op my lys nie, maar ek gaan skaars meer as dertig. Ek stel ook voor dat jy jou lys een keer per ses maande hersien en opruim. (Glo my, maak nie saak hoe aktief hulle aanvanklik was nie, sommige blogs gaan net na 'n tyd dormant wees).

stap 2. Skep 'n katalogus van interessante titels

My webverwysing op Evernote

Nou, sodra jy daardie lys van blogs of persone het om te volg; en jy lees dit gereeld; dit is tyd om huiswerk te doen.

Skryf die titels van die artikels met hoë sosiale tellings (sê 100 Retweets of 200 Facebook Likes of so aan) in eenvoudige notaboek of 'n Excel-sigblad. Hierdie titels is die onderwerpe wat goed met jou teikengehore resoneer. Ons sal dan ons Inhoud rondom hierdie idees op 'n later stadium.

ek gebruik Ever Note en Evernote Web Clipper vir hierdie taak (kyk na die prent hierbo, dit is deel van wat ek op Desember 2012 gehad het). Ek hou van hoe my Evernote-inhoud en persoonlike notas naatloos tussen my lessenaar, skootrekenaar en tablet synchroniseer. Ek beveel aan dat u dit probeer as u dit nie doen nie.

stap 3. Filter en kies populêre titels

Steve Jobs het eens een keer gesê: Goeie kunstenaars kopieer, groot kunstenaars steel (maar vermy asseblief plagiaat).

Hierdie beginsel gelei die laat Steve Jobs in die ontwerp van die Macintosh en gebou die mees waardevolle maatskappy in ons geskiedenis. Dit is ook (ietwat) waar as dit kom by die skryf van wonderlike aanlyninhoud.

Deur 'n lys van populêre titels in verband met jou bedryf te versamel, moet jy nou 'n "inspirasie katalogus" hê.

Lees die lys weekliks deur en kies ten minste een as u onderwerp van die week. Kies onderwerpe waarmee u baie passie het of ervaar. Die idee is om nie die skrywer se skrywe geheel en al te steel nie. In plaas daarvan, is dit goeie titels wat ons verder kan verbeter met ons ervarings of verskillende standpunte.

Het u enige spesifieke ervaring met die gekose onderwerp? Stem u nie saam of stem u saam met die oorspronklike outeur se mening nie? Kan u die oorspronklike artikels met meer voorbeelde of feite verbeter? Het u enige voorstelle oor instrumente en ander bronne vir die skrywers?

As u antwoorde op die bogenoemde vrae meestal ja is, dan is daar groot kanse dat u reeds goeie idees het oor wat om volgende te skryf.

stap 4. Opskrifte, Bullet Points, en besonderhede

Artikel skryf gids
My oorsig vir hierdie artikel

Ek neem aan (jy moet!) Dat jy nou 'n handjievol titels het om oor te skryf.

Uiteindelik is dit tyd om werklike skryfwerk te doen.

Net soos wat my Engelse onderwyser my geleer het oor opstelle wat in skooldae geskryf het, is die mees effektiewe manier om 'n artikel te skryf, te gebruik

  1. Outlines en bullet punte om jou artikel te struktureer; en,
  2. Die vyf W's en een H's (wie, wanneer, wat, waar, waarom, hoe) vir die besonderhede.

Dit is byvoorbeeld wat ek normaalweg in hierdie spesifieke volgorde sal doen wanneer ek 'n artikel skryf.

Gebruik eenvoudige opskrifte om paragrawe te beskryf; Gebruik koeëlpunte om uit te brei oor wat elke paragraaf sal bevat. Tweak-opskrifte en subopskrifte moet aantrekliker wees. Maak 'n oorsig van die struktuur van die artikel om seker te maak dat dit glad vloei. Verander die paragraafopdragte indien nodig. Wanneer die hoofraamwerk van die artikel voltooi is, vul elke paragraaf in met besonderhede oor wie, wanneer, wat, waar, hoekom en hoe.

Met 'n stel van kopmonsters (of sommige noem dit hacks) help baie.

Wag jouself - voeg 'n bietjie druk by jou skryfwerk.

Soms stel ek doelwitte soos 'voltooi hierdie 1,500-artikel in 3 uur' en gebruik die timer op my telefoon om myself te dwing om binne die voorafbepaalde tydraamwerk te skryf. Aangesien dit alles gaan skryf doeltreffendheid, Glo ek ons ​​moet 'n bietjie meer tydgevoelig wees en spesifiek wees met ons doelwitte.

stap 5. Waarde-toevoeging: video's, prente, oudio's, grafieke, ens

Terwyl ons ons inhoud aanlyn skryf en publiseer, is dit geen punt vir ons om onsself binne woorde te beperk nie. Net soos wat u in hierdie blogpos sien, moet alle ondersteunende grafika, video's, foto's, aanbiedingsskyfies en klank by u artikel gevoeg word.

Persoonlik hou ek van fotografie, so ek het geen probleem om oorspronklike hoë resolusie-beelde uit my eie versamelings te kry nie. Maar dit is okay as u nie van fotografie hou nie, is daar baie goeie plekke waar u pragtige beelde kan kry - Flickr, Gratis digitale foto's, Lykshuis File, en Pic Soek - net om 'n paar te noem. As jy meer wil hê, het ons 'n lys saamgestel 20 + webwerwe waar u gratis hoëgehalte beelde kan vind.

Soos vir video's, wel, YouTube en Vimeo is beslis die beste twee bronne.

stap 6. Proeflees, pos en voorskou

Belydenis: ek doen nie soveel van die proeflees van my werk nie. Onthou ek dat ek baie haat om te skryf? In plaas daarvan om tyd te spandeer om my skryfwerk te verfyn, probeer ek altyd meer tyd spandeer aan navorsing en studiewerk; met die hoop dat die feite en die nut van my artikel my grammatikale gebreke sou oorkom.

Die waarheid is egter, ek moet meer proeflees lees en beter Engels skryf. En so doen jy ook.

Die finale stap van die skryf van u artikel is om te lees, spelling- en grammatika-kontrole (ek gebruik Na die sperdatum vir hierdie taak), plaas dit en bekyk dit op jou blaaiers. Sommige sal hul artikels in 'n ander weergawe van blaaiers en skermgroottes voorskryf vir verenigbaarheidsake, maar solank jou blog op 'n behoorlike ontwerpte tema gebruik, dink ek jy moet veilig wees.

Inpakken: 'n finale draai en advies

Hier is 'n laaste draai voordat ek hierdie artikel beëindig.

Soos baie van u al geraai het - ja, hierdie artikel is geskryf op dieselfde tegniek as wat ek hier verduidelik.

Alhoewel ek hierdie tegniek al 'n rukkie gebruik, het ek nooit daaraan gedink om dit neer te skryf nie, totdat ek geïnspireer is deur Neil Patel's ('n suksesvolle reekse-entrepreneur en doeltreffende skrywer) 'N Eenvoudige Plan vir die skryf van 'n kragtige blog boodskap in minder as 2 ure, wat geïnspireer word deur 'n ander artikel deur Pamela Wilson by CopyBlogger.com 'N Eenvoudige Plan vir die skryf van 'n kragtige stuk aanlyn inhoud per week.

U sien, hierdie tegniek werk en word deur ervare bloggers en professionele skrywers gebruik.

Deur hierdie blogpos te lees tot op hierdie punt, het jy jouself reeds toegerus met 'n nuwe, kragtige tegniek wat deur baie ander groot skrywers beoefen word.

Die enigste raad wat ek volgende sal gee, is 'Begin'! Gaan aan, doen iets! Begin 'n blog, bou 'n lys, skryf 'n paar buitelyne, vul 'n paar besonderhede aan jou artikels ... hoe meer jy doen, hoe meer oefen jy die tegniek; Hoe meer jy oefen, hoe meer doeltreffend groei jy skriftelik; en hoe gouer jy begin, hoe gouer sal jou blog gevul word met konstante vloei van goeie inhoud.

Oor Jerry Low

Stigter van WebHostingSecretRevealed.net (WHSR) - 'n hosting-oorsig wat deur 100,000 se gebruikers vertrou en gebruik word. Meer as 15 jaar ervaring in web hosting, affiliate marketing en SEO. Bydraer tot ProBlogger.net, Business.com, Social MediaToday.com, en meer.