4-sleutelles vir vryskutskrywers

Artikel geskryf deur:
  • Blogging wenke
  • Opgedateer: Sep 25, 2017

In 12 jaar van blogging en 7 jare se professionele blogging, het ek 'n paar wenke oor vryskutskryf geleer.

Vandag gaan ek sommige van die grootste vrae van aspirant-vryskutskrywers beantwoord.

Vraag 1: Hoe vind ek - en hou - kliënte?

1. Hou of begin 'n blog

My eerste betaalde gig het geskryf vir 'n groot naammerk - American Greetings (AG). Omdat ek al jare lank al blogs gehad het, het ek 'n been op ander aansoekers gehad, maar ek het seker gemaak dat AG geweet het ek was 'n fan en het hul gehoor verstaan.

Blogging bied goeie redaksionele, skryf- en proefleservaring. Plaas jou blog in die nis waarvoor jy wil skryf: leefstyl as jy met handelsmerke wil werk, techie as jy wetenskaplike of tegniese skryfwerk wil doen, styl as jy in mode wil werk, ens.

Neem aksie: Leer hoe om vandag 'n blog te skep en te groei

2. Soek vir werk

Waar kan jy werk vind? Vriende en kollegas verskaf dikwels werk- of sakekontakte vir my, dus moet jy vir almal vertel.

Plaas 'skrywer' op jou besigheidskaartjie en e-pos handtekening. Jy kan webwerf kopie, menu planne, promosies, tweets, blog poste, tydskrif artikels - dink buite die boks. Hier is 10 van my gunsteling plekke om vryskutskryfwerk te vind. Jy moet ook inteken op Vryheid Met Skryfwerk, wat lyste publikasies en betaal tariewe.

Baie is tydskrifte met opskrif riglyne, so leer hoe om vrae te plaas en te skryf. Die Renegade-skrywer is die plek om te leer hoe om tydskrifte te blaas.

3. Strategies Kontak in Persoon

As u geleenthede bywoon om handelsmerke en maatskappye te vind om mee te werk, is dit nie genoeg om u besigheidskaartjie en mediaset by elkeen van u te laat val nie.

Hersien wie gaan by die geleentheid wees en kies jou top 5 of 6 om kontak te maak met. Betrek met die handelsnaam voordat jy by die geleentheid kom. Binne dinkskrum kreatiewe maniere waarop jy vroegtydig met hulle kan werk en hoekom hulle jou oor iemand anders moet huur. Wat sal jy vir hulle doen wat niemand anders kan doen nie?

Neem aksie: Reik uit na nywerheidsinvloeders en vooruitsigte

Vraag 2: Hoe kan ek uit die menigte uitstaan?

1. Vrywillig waar jou passie is

Een van my huidige kliënte het my in gedagte gehou omdat ek passievol was oor die oorsaak van GMO-etikettering, net soos sy is.

Ek het 'n aantal artikels in die kinderjare van die veldtog geskryf, en sy het my uiteindelik aan haar span gehuur. As gevolg daarvan, bloggers in die natuurlike leefwêreld ken my en huur of verwys my na ander mense wat skrywers soek. Dit is omdat ek ook aktief in hierdie gemeenskap bly en hul oorsake ondersteun. Moenie net vrywillig wees nie; raak aktief en verloof met die bloggers wat werk doen waaroor jy werklik omgee.

2. Oor lewer

Die ou cliché in besigheid gaan: "Onder belofte en oorlewer."

Terwyl jy kreatief op die vooruitsigte moet wees, belowe minder, terwyl jy vroegtydig besluit om 'n ekstras vir jou kliënt te bou, sodat jy goed lyk en gee asemhalingsruimte in geval van 'n ramp. Vir een kliënt was ek vir 'n tyd haar "gaan na" persoon vir noodgevalle. Dit kan ongemaklik wees en is nie altyd 'n opsie nie, en dit behoort ook nie 'n langtermynvereiste te wees nie, maar dit kan jou reputasie vinnig en maklik bou. Hoe kan jy "oor lewer" vir jou vooruitsigte en kliënte?

3. Kommunikeer probleme voordat hulle opblaas

Die werklike lewe is vol van miskommunikasie, gemiste sperdatums en gemiste geleenthede.

As dit met 'n potensiële of huidige kliënt gebeur, neem die hoë pad. Gee toe as jy iets verkeerd gedoen het of as jy onseker is. Neem stappe om dit beter te maak. Onlangs het 'n miskommunikasie tussen twee van my kliënte my in die middel gevang. Ek het die probleem met albei bespreek en 'n werk geweier om hulle gelukkig te hou. Hulle het nie hul probleme opgelos nie, maar hulle het my eerlikheid en gebaar waardeer.

Tot dusver het dit nooit eerlik geword nie; Dit het net dinge verbeter of 'n ongewenste kliënteverhouding beëindig.

4. Leer die kliënt persoonlik leer ken

Indien moontlik, hou 'n direkte gesprek met u kliënt.

Vir klein kliënte is dit 'n wonderlike manier om idees te dinkskrums, gemeenskaplike grond te vind en jou gemaklik te maak. Een van my aankomende kliënte is 'n verskaffer van dienste vir my familie, maar ons het 'n verhouding op ons gemeenskaplike filosofie gevestig. Toe sy op soek was na 'n skrywer, het sy aan my gedink. Ek het wat ek van ons tyd geweet het, saamgeneem en haar dienste opgedoen bo en behalwe wat sy versoek het.

Nou oorweeg sy my vir nog groter verantwoordelikhede op haar span.

Vraag 3: Hoe kry ek ondersteuning van my familie terwyl ek my inkomste bou?

1. Jou blog is 'n besigheid

Toe ek oor my blog as besigheid begin praat het my man dadelik sy siening daaroor verander.

Nadat ek vrywillige werk begin het, het ek my man as my sakebestuurder aangestel, sodat hy verbygaande fakture kon insamel en my met navorsing kon help wanneer ek betyds vasgekeer was. As jy vryskut vir ander, moet jy seker maak dat jou familie en vriende weet dat jy 'n professionele persoon is. Jy kan daardie idee bevorder deur iemand te werf wat naby jou help - maak net nie voordeel nie!

2. Wat om te doen wanneer u skryfinkomste te laag is

Moet nooit gratis skryf nie (of goedkoop)!

Jy kan dalk beginner wees wat net probeer om in die vryskutskryf-toneel te breek, maar dit beteken nie dat jy gratis of vuil goedkoop pryse skryf nie.

Dit is 'n slegte praktyk. U sal baie kliënte in die werksportale en selfs in Facebook ontmoet wat u sal vra om gratis monsters te skryf. Verwerp dit.

- Pardeep Goyal, Hoe om geld te verdien as 'n vryskutskrywer

Toe ek my voltydse werk in 2011 ophou, het ons meer as genoeg inkomste gehad om op een salaris te leef. As jy werk of voltyds werk, moet jy nie jou werk ophou nie totdat jy genoeg geld het om aan jou basiese behoeftes te voldoen.

My raad is om jou werk te behou en strategies te beweeg / by te voeg tot jou huidige posisie op 'n manier wat jou nader aan skryf.

Toe ek jare lank vir 'n handelspublikasie gewerk het, het ek kontakte gemaak en vrae van die skryfpersoneel gevra wat my later gehelp het. As jy iets het wat jy in 'n vorige werk gedoen het om te presteer, herskep die vaardighede as skrywer. Boot band wat jy nou doen in wat jy wil doen.

Byvoorbeeld, watter bedryf jy ookal is - kleinhandel, ingenieurswese, administratief - gee jou inligting en ervaring om oor te skryf.

As jy nou geld verdien, oorweeg dit om jou pryse te verhoog. As jy 'n blog het, monetiseer dit met advertensies of klein sosiale media-veldtogte. Vra om te betaal vir wat jy doen as jy nie. (Selfs vrywilligers het sy perke.) Dit is tyd om iemand te vra wat jou kontak om te help om die woord te versprei oor produkte of geleenthede om te betaal.

Vraag 4: Hoe balanseer ek my werk en persoonlike lewe?

1. Wees meer produktief by die werk

Daar is geen regte kortpaaie nie, maar die eerste stap is om maksimeer jou tydsbestuur.

Hier is watter tye van die dag die mees produktiewe vir sekere take. Wanneer is jy die skerpste vir die proefneming en redigering? Wanneer is jy kreatief om onderwerpe en hoeke te bedink? Wanneer ek skryf, skep ek 'n lys van koeëls vir verskeie plasings en gaan dan terug om navorsing daarna te doen. Dan gee ek 'n kliëntpos aan op 'n bepaalde dag van die week en lys take vir al my werksure. Wanneer my kliënt op die skedule kom, is ek gereed om te gaan.

Ten slotte, ek het verantwoordingsvennote en weeklikse doelwitte om op die taak te bly.

2. Moenie werk buite werk nie

Sodra jy jou werk tyd geskets het en beplan het, moet jy tyd vir familie, vriende en pret opsy sit. Ek het "kantoorure" en geskeduleerde dae af. Ek het nooit werk laat inmeng met my persoonlike tyd nie. Wanneer werk gedoen is, teken ek af en vergeet dit tot my volgende kantoorure.

Hierdie wenke het my gehelp om 'n suksesvolle loopbaan in sosiale media en vryskutskryf te hê.

Oor Gina Badalaty

Gina Badalaty is die eienaar van Imperfect, 'n blog wat toegewy is aan die aanmoediging en ondersteuning van mammas van kinders met spesiale behoeftes en beperkte dieet. Gina blog oor ouerskap, verhoging van kinders met gestremdhede, en allergievrye lewe vir meer as 12 jaar. Sy is blogs by Mamavation.com, en het vir groot handelsmerke soos Silk and Glutino geskryf. Sy werk ook as kopieskrywer en handelsmerkambassadeur. Sy hou van sosiale media, reis en kook glutenvry.